Portfólió készítés

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ajnalka

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem maga a konkrét látogatás a problémám, mert akkor engem néz, hanem mikor megnézi a csoportnaplót,vagy kivesz egy fejlődési naplót amit mondjuk nem én készítettem, hanem a kolléganőm. A nevelési terv is közös, éves terv sem teljesen az én munkám, ilyeneken gondolkodom. A vezető nálunk nem áll a helyzet magaslatán. Nagyon kedves, szeretjük de ilyen gondokba nem megy bele.
Nekem nincs ilyen gondom, mert 20 éve dolgozom együtt a párommal és szerencsések vagyunk a nevelési elvek terén és mindent megbeszélünk amit kell.De én úgy gondolom, hogy ha engem ellenőriznek akkor, nem a másik munkáját kell elemeznie, hanem az enyémet,hogyan építek az előzményekre, az én általam írt nyomonkövetést nézegesse,ne a páromét..Ha meg nem megfelelő az összhang, ha nem én vétek, nem hiszem, hogy én nekem kellene a rövidebbet húzni..Mellé teszem sokszor hallom, hogy naiv vagyok és hiszek a mesékben..
 

l.kata

Állandó Tag
Állandó Tag
Van valakinek hivatalos hivatkozása arra,hogy az egyszerűsítettbe kell a nevelési terv? akivel csak beszélek azt mondja nem kell...
 

Keresztes Hajnalka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ezzel járó béradása:( De akkor mit lépünk?
Gondolom kategóriát lépünk. Büszke PEDAGÓGUS II-k leszünk!:(
Különben annyi féle " lépés" lehetséges...lesz olyan, aki BElép, mert meg akar élni. Lesz olyan, aki LElép - ugyanezen okból. Lesz aki FELlép, mert nem tűri a be nem tartott ígéretet. Lesz olyan is, aki nemes egyszerűséggel ÁTlép a problémán...
 

éva2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem régóta forog a minősítéssel kapcsolatban még pár dolog a fejemben, és akik készen vannak talán ti is gondoltatok már erre. Óvodában ugye ketten foglalkozunk a csoporttal, ketten vezetjük a csoportnaplót, írjuk a fejlődési naplót, éves tervet, egyebeket. Aki szerencsés az nagyon jól össze tud dolgozni a párjával, szinte mindent ugyanúgy kérnek a gyerekektől stb. Igen ám, de előfordul a másik lehetőség is (én ebben a cipőben járok), hogy nem teljesen egyforma sem a nevelési stílusunk, sem a képzettségünk (júj ez csúnya, de van aki megreked a 20 évvel ezelőtti pedagógiában, és nem hajlandó változtatni, nem néz bemutatókat, nem jár továbbképzésre, vagy ha igen nem vesz át belőle semmit). Ez így nagyjából elment eddig, kicsit nyel az ember, tudja ez csak munkahely, nem lehetünk puszipajtások mindenkivel, a gyerekek is igen rugalmasak, tudják I. néninél hogyan kell és Erika néninél hogyan szoktuk. Igen ám de jön a szakértő aki megnézi az írott anyagokat, amiket ketten írtatok, és esetleg te differenciáltan tervezel, ő nem. Én bocsánat nem vállalom fel a kolléga munkáját, azt nem én készítettem. Ezt hogyan lehet megoldani. Ötletek? Gondolt erre más is, vagy csak én vagyok ilyen túl problémás?
Era szívemből szóltál, sajnos. Az én párom is megrekedt, lassan mindent én csinálok. Sokat rágódtam azon, mi lesz, ha kijönnek és mindenhol az én írásom lesz? Lehetnél a párom. Óvodavezetőt keresünk amúgy is :)
 

Molnár Katalin

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó lenne,ha minket is átvenne a KLIK ! Emberszámba lennénk véve!
Inoli!
A jó Isten mentsen meg minket attól, hogy mi is KLIK-hez tartozzunk. Te nem hallod a folyamatos botrányokat???? Teljes a káosz és a kiszolgáltatottság!!
A tervek szerint még a KLIK-et is átalakítják, mert végre rájöttek, hogy nem működik az ilyen mértékű központosítás!! Azért, hogy ez így legyen, én nagyon szurkolok a tanároknak!!
Mi meg addig örüljünk, amíg nem tartozunk oda!!! Hidd el!! :)
Én abban reménykedem, hogy ez a feladat is túl nagy falat nekik, ezért minket békén hagynak!
 
Utoljára módosítva:
Sziasztok!
Ma voltam egy TÁMOP3.1.5. előadáson, amit Tóth Mária és Maus Pál tartottak. Mindkettő szakmai vezető Támop3.1.5. illetve a TÁMOP3.1.8.-nál. Itt a következő hangzott el: most elsősorban a területi szempont volt a meghatározó a szakértők első körös kiválasztásánál. A következő 2000-2000 fő képzése 2014 őszén, illetve 2015 tavaszán lesz. A nyár második felében lesz még egy jelentkeztetés szakértőnek, valószínűleg vannak olyan szakterületek, ahova nincs elég jelentkezőjük. Ennyit tudtam meg. További szép estét!
 

emoke43

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért az "vicces", hogy a neteducatio szerint aki csak most kezd neki a fólia írásának az idézem: "Ügyes időbeosztással nem lehetetlen!"
Akkor ideje ügyes időbeosztást tanulni tőlük, mert mi itt már hónapok óta agyalunk rajta, pedig szerintük 7 nap alatt is megoldható a dolog?!
Ezt én is viccesnek tartottam.. tegnap valakinek írtam is Facen ezzel kapcsolatban de nem volt szimpi a felvetésem:)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére