Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2014 Június 26.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Közvetlen az esőköz előtt és a napköz után.:D
   
 2. Napocska10

  Napocska10 Állandó Tag

  Köszönöm a válaszod. Jól értem, hogy tartott órát, és Te a tartott órával megegyező szakosként voltál a biz.-ban?
   
  raheb kedveli ezt.
 3. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  A KLIK - PSZ kollektív szerződés alapján "A munkáltató gondoskodik arról, hogy a közalkalmazott a havi illetményét legkésőbb a
  tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig megkapja." Ezt a KLIK elnöke is aláírta.
   
  raheb, Angiemay, Gagamail és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. Kamillavirágom

  Kamillavirágom Állandó Tag

  Kedves Canadások!

  Köszöntelek benneteket az 1000.oldalon!Nagyon örülök neki, hogy több mint egy éve közétek tartozom, mert nagyon sokat tanultam tőletek. Bármilyen probléma merült fel , pontosan tudtam, hogy a szakértelmetekre, segítő szándékotokra mindig számíthatok.Jó érzés egy olyan közösségbe tartozni, ahol jóindulatú légkörben egymás segítése, támogatása a cél.

  Egyszóval: KÖSZÖNÖM, HOGY VAGYTOK!
   
 5. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A dobozban Gagamail kicsi szívének minden melege van. ;)
   
 6. kriszta0412

  kriszta0412 Állandó Tag

  Lassan azt érzem, hogy a hóköz az két olyan napot jelent, amikor esett a hó...mi jöhet még:o
   
 7. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Sőt nem csupán abban vannak benne, hanem az Önértékelési kézikönyvben is, és 2016-tól már mindenkinek végig kell csinálnia a tanfelügyelete előtt a teljes önértékelési folyamatot (hacsak rövidesen nem érkezik erről valami más utasítás, mert időpont még mindig nincs), tehát egyszer már válaszol ugyanezekre a kérdésekre, csak akkor a kollégájának. Éppen ezért számomra azt sem indokolja semmi, hogy kétszer tegyék fel ugyanazokat a kérdéseket 1 éven belül, de azt meg főleg nem, ha a tanfelügyeletre érkező szakértő titokként akarja kezelni ezt.
   
 8. boszorka9395

  boszorka9395 Állandó Tag

  Igen. Ugyanúgy 2 órát tartott, mint minden más pedagógus.
   
  raheb kedveli ezt.
 9. :rohog::rohog::rohog::rohog:felvidítottál:hurra::hurra::hurra::hurra:köszönöm:dr_24::dr_24::dr_24::cool:
   
  Gagamail, Csipike2014 és BAJ kedveli ezt.
 10. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nem értem még az olvasás végére, lehet, hogy már mások is válaszoltak Anett kérdésére. Én is azon a véleményen vagyok, mint te. Új csoportprofil (vagy egyéni profil- attól függ, hogyan zajlik náluk a fejlesztés), tematikus terv, 6 óraterv kell. A többi maradhat. Esetleg szabadon választottba beleteheti a régieket összefűzve, ha van még helye hozzá. Azért gondolom, hogy új kell, mert szerintem ez ugyanaz a helyzet, mint amikor iskolában a magyar-történelem szakos magyarból töltött fel, de a minősítés évében csak történelmet tanít. Neki is át kell írnia, hiszen az óralátogatás is történelmen lesz. Az óvodában pedig fejlesztő órán, nem ovis csoportban.
   
 11. bodzaviragzat

  bodzaviragzat Állandó Tag

  1000 oldalon kb. 20000 hozzászólás, megannyi tetszikkel, ennek már kimutatható szakmai és emberi hatása van. Ha nem így lenne, nem lenne 1000 oldal. Kívánom, hogy így folytatódjék, köszönöm mindenkinek a bejegyzését és a közös gondolkodást. A fórum akkor is sokat ad, ha nem találjuk meg rögtön a tökéletes választ, mert együtt keressük azt, és idővel a kép is összeáll.
  [​IMG]
   
 12. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Éljen az 1000. oldal!
  Nagyon sok tudás halmozódott fel ezeken az oldalakon, sok segítőkész, jó ember gyűlt itt össze! Remélem a következő 1000 oldal már arról szól majd, hogy milyen jól szervezett a minősítés és a tanfelügyelet, megbeszéljük, hogy ki mit csinál a rengeteg szabadidejével, és sokan írnak majd arról, hogy mennyire megbecsüli őket a főnökük és a kollégáik!
  upload_2015-12-6_21-46-10.png upload_2015-12-6_21-46-24.png
   
 13. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Szeretem az ilyen töretlen optimizmust. [​IMG]
   
 14. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag


  A jövőhétre készülődésem közepette találtam rá, és küldöm mindenkinek, ünnepelve kicsit ezt az 1000 oldalt!!!
   
 15. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Ez is csak "javaslat" - miután az OH a kézikönyvben lévőhöz nem tett fel sablont, és főleg, nem tett fel az értékelő felületre letölthető forgatókönyet. Én nem találtam legitim forgatókönyvet, csak egy pdf-es OH-s javaslatot tele feltételezett adatokkal, mint pl. "Kávészünet" vagy "matematika tanmenet".

  Hidd el, én örültem volna a legjobban, ha legalább félig kitöltött fejlécű forgatókönyvet mellékeltek volna, de én nem találtam.

  Amit hiányolsz - lehet, hogy a letöltésnél/feltöltésnél sérült a dokumentum, de a táblázat utolsó soraiban, a dupla 2. oldalán minden ott van - kivéve a szakértők azonosítóját.
  A formátuma megegyezik a minősítésnél használttal, az aláírások szintén a szerint helyezkednek el.

  S egy epés megjegyzés, ami nem Neked, inkább az egész mai és tegnapi dokumentumelemzéses hétvégém miatt az OH-nak szól: amíg az OH-nál, EMMI-ben nem tartják be az elemi szabályokat (ünnepnap, pihenőnap, szabadság, érvényes megbízási szerződés, költségtérítéssel kapcsolatos tájékoztatás, határidők, stb.), s amíg szerkeszthető formában a kezem alá nem tesznek minden dokumentumot, addig egy szavuk se legyen!
   
  Utoljára módosítva: 2015 December 6
 16. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Hm, hm.... az elnöknek szerintem alaposan fel kell készülnie az intézménytípus útmutatójából, a speciális indikátorlistával pontozni a portfóliót ! Sokat profitálhatna maga is, ezt saját tapasztalatomból mondom. Nem is értem, hogy mer odaülni, szakmai beszélgetést vezényelni a védéskor, ha nem tudja miről beszél . Ajaj....
   
  gasape kedveli ezt.
 17. inoli

  inoli Állandó Tag

 18. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  10/D. §
  (5) A tanár munkakört betöltők minősítési eljárása esetén a minősítő bizottság egyik tagja végzettségének és szakképzettségének azonosnak kell lennie az értékelt tanárnak a minősítésre való jelentkezésében megjelölt tantárgya tanítására jogosító végzettségével és szakképzettségével. Szakképző iskolában foglalkoztatott pedagógus esetében, ha ez a feltétel nem teljesíthető, a minősítő bizottság egyik tagja olyan személy kell, hogy legyen, aki az Nkt. 98–99. §-ában vagy 3. mellékletében, vagy a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvényben meghatározottak szerint taníthatja az értékelt tanárnak a minősítésre való jelentkezésben megjelölt tantárgyát. Ilyen személy hiányában a szakképesítésért felelős miniszter által delegált, az Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzéken szereplő személyt kell felkérni.
   
  raheb kedveli ezt.
 19. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kedves Fórumozók!
  A topicot mérete miatt bezárom. A könnyebb tájékozódás miatt
  Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.
  néven újat nyitottam. E topic tartalma kereshető marad, tehát az újakat nyugodtan küldjétek ide kutatómunkára. Biztos ők is meg fogják érteni, hogy a II. az nem az első duplázása.
  Minden tekintetben töretlen folytatást kívánok!
  Ladysla
   
  Utoljára módosítva: 2015 December 6
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás