Isten és más mesék - 2013

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek van egy kialakult képe arról, hogy mi a vallás. De tényleg az-e a vallás, aminek ma gondoljuk? Vagy itt is arról van szó, hogy a vallásról kialakult közkeletű nézetek nem fedik a vallás eredeti tartalmát. Annak idején mit értettek a vallás alatt? Azt értették, amit mi ma értünk? A helyzet a következő: nem azt értették, hanem szinte a fordítottját. Ma a vallás alatt elsősorban misztikus nézeteket értünk. A misztikus nézetek pedig csak attól misztikusok - pl. a magyar nyelv értelmező szótára meghatározása szerint - , hogy az általuk tételezett jelenség vizsgálatából kizárják az értelmet, azt mint az értelem által megközelíthetetlen, ködös, megfoghatatlan tényezőt tételezik. A misztikus beállítódottság olyan tényezőt állít világlátásunk középpontjába, amely nem a tudás, hanem a tudásnak szinte az ellentéte, ami lefedi és megakadályozza tudást, mert a világ legfontosabb tényezőjét az értelem számára megközelíthetetlennek minősíti.
Vallassuk erről a magyar nyelvet, amelynek a vallások létrejöttekor kellett nevet, jelentést adni a vallásra vonatkozó legfontosabb szavaknak! A magyar nyelv szerint az ember azt vallja, amit valósnak tart, amit legjobb és legalaposabb ismeretei szerint tart valósnak, ami a legjobb meggyőződése, amely a teljes és színtiszta igazság. A vallatás is a legmélyebb igazság kikényszerítésére irányul, arra, hogy a vallatott elmondjon mindent, amit tud a szóban forgó tárgyról. A vallás a magyar nyelvben eredetileg az igazság megvallását jelentette.

Koszonjuk ezt az igen melyen szanto es hasznos eszmefuttatast, ami igen tanulsagos de meg tudnad mondani hogy igazabol mirol beszelsz?:confused:
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves V.T.!

Köszönöm, hogy tisztán, józanul, fröcskölés nélkül írsz saját és családod élete történetéből! Ez sajnos egyre ritkább. Különösen errefelé. Bár többen lennének elég bátrak és őszinték, hogy magukról is beszéljenek, ne csak arról, akit gyűlölnek. Pedig saját életünk, saját tapasztalataink elfogadása, azokból való tanulás és fejlődés, ami az embert éretté teszi. Van sajnos, itt is, aki annyira pörög valamely valós vagy vélt sérelme mókuskerekében, hogy sajnálatra méltó módon, mint egy átszakadt barázdákon szenvedő gramofon, újra meg újra ugyanazon eltorzult-eltúlzott-mégis-egyedül-igaznak-elfogadott véleményét harsogja bele a világba.

Az általad felhozott példák a valóság részei. Egy valóban szomorú valóságé, amelynek magjavulását sokan reméljük. A titoktartás, elhallgatás természetesen nem teszi meg nem történtté azt, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie. A felnőttben még feltétlenül bízó gyermek, a vezetőjét követő serdülő bántalmazása szememben az egyik legnagyobb bűn, mert ő még nem rendelkezik a normális módon felnőtt ember egészséges erkölcsi iránytűjével, legtöbbször a szükséges fizikai erővel sem. Mit meg nem adnék, ha egyszercsak olyan világban ébredhetnénk fel, ahol ilyen nincs! De sajnos ez nem az a világ.

Amikor a ma divatjának megfelelően kizárólag a papok, szerzetesek bűnös cselekedeteivel foglalkozunk csak, akkor önként követjük a közvéleményt ez irányba terelő szándékot, amely a sajtót, a tévét, stb. befolyásoló képességekkel rendelkezik. A gond azonban jóval nagyobb. Tragikus módon messze túlmutat a papok és szerzetesek világán. A probléma felekezettől és hivatástól független. De sajnos a hírek befolyásoltak. Kevésszer hallani a nem keresztény túlkapásokról. És nem azért, mert a mohamedán családban nem erőszakolnának meg kislányokat napi gyakorisággal. Vagy mert a hindu világ mentes lenne a gyerekek idős férfiakhoz kényszerítésétől. Megrázó cikket olvashattunk erről a National Geographicban tavaly. Ettől a világ egyetlen vallása sem mentes.

De nem is csak vallásos körök megrázó jelensége. A leghangosabb istentagadó sem szent. Amennyiben veszi valamelyikőtök a fáradtságot és utánanéz annak, hogy melyek az interneten keresett legnépszerűbb kifejezések, legszívesebben az egész internetet akarnánk eltörölni a világ színéről. Igen, van sajnos, hogy a pap, a szerzetes elfolytott nemi indulata kitör a szabadon felvett fogadalom kötelékéből. De, amint az adatok mutatják, a golbális jelenségnek semmi de semmi köze nincs hivatáshoz vagy cölibátushoz.

A médiák a fiatalok szexualizálásának legnagyobb bűnözői. Az ártatlan gyermek, a serdülő fiatal, akinek gondtalanul kellene játszania, tanulnia, felkészülnie az életre, éhes filmkamerák előtt vetkőzik, mohón olvasott könyvekben idősebb férfiakkal, nőkkel szeretkezik, "művészfényképeken" van kitéve a farkasok csorgónyálú képzelgésinek kitéve. Félrértés ne essék, nem gyerekpornóról beszélek! Hollywoodi filmekről (hadd ne mondjak címeket, mert még véletlenül sem akarom ezeket reklámozni), a 100 legjobb irodalmi alkotás közé sorolt könyvekről, galériákban kiállított, korlátozás nélkül megrendelhető fotósok, festők műveiről. A gyermek alsóruházat gyártói és forgalmazóiról (pl. La Senza Girl) is elősegítik. És ehhez a jogászok boldogan segítő jobbot nyújtanak, ahelyett, hogy súlyos bűntetésért folyamodnának. Pete Townshend (The Who gitárosa), mikor lebukott, mert gyerekpornóért fizetett, csupán figyelmeztetést kapott, hisz csak "kutatást" végzett. Az elbírálás, az itélet érdekesen már, ha az új idők "modern hőse" vét. Még reklámot is kapott az ügyből.

...Nekem semmi bajom a vallassal ha esetleg ezt serelmezted - ha egyaltalan serelmezted:)
Egyáltalán nem sérelmezném. Miért? A Te véleményed, a Tiéd, tiszteletben tartandó. Az atista véleménye is éppoly tiszteletben tartandó, mint buddhista szerzetesé vagy egy kabbalista rabbié. Sokaknak van bajuk a vallásokkal. A vallások az elmúlt néhány száz év során veszítettek abból az erőből, az embert a misztikummal összkötő életfontosságú képességből, amely az 1500-as éveket megelőző sok ezer évig éltette az emberben a mitoszt és ez által lehetőséget adtak az embernek arra, hogy az élet legfontosabb kérdéseivel meg tudjanak birkózni. A kvantummechanika egyetlen egyenlete, a kémia egyetlen képlete sem ad választ az olyan kérdésekre, hogy mivégett vagyunk, miért jó a jó s rossz a rossz, miért öröm gyermekünk szemébe néznünk, kedvesünk kezét fogva hallgatnunk a hullámok ritmusát, miért szeretünk és gyűlölünk, miért áldozza fel valaki magát a jóért... Pedig ezek az emberiség legnagyobb kérdései. És éppen annak a lehetőségét is elveszi ez a marha nagy felvilágosulás, hogy ezekre valaha is választ kaphassunk, ha a mitosz egyszer kitörlődik emlékezetünkből.

Megmarad majd az üres vágy a vagyonra, a hírnévre (idolnak lenni milyen jó!), a másoknak csak eszközként való kezelése. Ez a szép új világ, amibe őrülten rohanunk. Amikor ez ellen valaki fel mer lépni, akkor természetesen retrográd, haladásellenes ókonzervatív, marginalizálni való deviáns.


Ha látom az ember vakságát és nyomorúságát, és elnézem ezt az egész néma világmindenséget s a mindenség e zugában magára hagyott, sötétben tévelygő embert, akinek sejtelme sincsen róla, ki tette ide, miért van itt, mivé lesz halálában, és képtelen bármit is tudni, olyan rémület vesz rajtam erőt, mint akit álmában félelmetes, puszta szigetre tettek ki, s aztán, mikor felébred, fogalma sincsen róla, hol van, de nincs módja többé onnan elmenekülnie. És mindezt látva elcsodálkozom, hogyan lehetséges, hogy mégsem esik kétségbe e nyomorúságos helyzete miatt. Mellettem másokat, hozzám hasonlókat látok: megkérdem tőlük, vajon ők többet tudnak-e nálam, de azt felelik, hogy nem; és lám, mégis e tévelygő szerencsétleneknek elég volt megpillantaniuk maguk körül egy-két szemgyönyörködtető dolgot, s máris szívvel-lélekkel átadták magukat nekik. Én azonban nem tudtam rabjukká válni, hanem arra gondoltam, mennyivel nagyobb a valószínűsége annak, hogy nemcsak az van, amit látok, és kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban.” (Blaise Pascal - Pensées)
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes, hogy szkíta leletekről egyetlen hivatalos hírt nem hallottunk még, pedig vannak... ;)kiss
Ezt most nem tudom kihagyni: Ezekkel a leletekkel az Isten vagy a más mesék cím alatt foglalkoznál? Ugyanis a topic címe "Isten és más mesék - 2013". :p

(magam részéről örömmel olvasnék róluk többet egy másik topicban)
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Ezt most nem tudom kihagyni: Ezekkel a leletekkel az Isten vagy a más mesék cím alatt foglalkoznál? Ugyanis a topic címe "Isten és más mesék - 2013". :p

(magam részéről örömmel olvasnék róluk többet egy másik topicban)

Csak az előtte lévő hsz.-re reagáltam, ami téged sem zavart, hogy ebben a topic-ban van, hiszen meg is köszönted...
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Mint írtam, ezt a beírást csak egyszerűen nem tudtam kihagyni. :)
Időnként egyáltalán nem bánom, ha elkalandozunk egy kicsit. Nehéz tartósan egyetlen témánál megmaradni.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem nekem írtad Ernoe, de csak nem lehet megállni, hogy pár szót ne szóljon az ember ennyi tévinformáció vagy rosszabb esetben tudatos félremagyarázás és csúsztatás olvastán.

...A romai katolikus egyház minden további nélkül felbont egy házasságot ha az "aktust" valamilyen okbool kifolyolag még nem hajtották végre.
Mondatodból kitűnik, kevés fogalmad van erről a témáról. A válás, azaz az érvényes és elhált házzasság felbontása nem lehetséges egyáltalán, még pápai diszpenzáció sem adható ki válás címszó alatt. Az egy, ami lehetséges, hogy a házasságot érvénytelenítheti (felmentés vagy diszpenzáció) a pápa vagy az, akit ő erre kivételes esetben felhatalmaz. Az Egyház csak komoly esetben jelenti ki - elég hosszas procedúra után - a házasság érvénytelenségét. Érvénytelennek lehet nyilvánítani, egyáltalán nem "minden további nélkül" egy el nem hált házasságot, amennyiben arról feltehető, hogy valamely okból kifolyólag az ténylegesen nem jött létre, megkötésekor a szükséges feltételek nem voltak meg. Például, amennyiben legalább az egyik felet kényszerítették (lásd Különös házasság), amennyiben valamelyik fél meddő vagy semmilyen kürölmények között nem akar gyereket. Van még más eset is, de a lényeg nem ezek taglalása, hanem az állításod megalapozatlansága.

...Erdekes lenne megtudni mit értenek igazi "aktus" alatt? Vajon az anal-közösülés hova tartozik?
De ezt majd biztos elmondja nekünk a FagyisSzent, most nem nézek utána.
Mond csak cicukám, miért akarsz valakit mindíg provokálni? Ettől érzed magad nagyobbnak? Olyan kis herzig vagy, ahogy erőlködsz.

...A vallások "gyerekálldásrol" beszélnek de a hozzá vezetö utat "ördöginek" tartják.
Erről már nem egyszer volt szó, és újra meg újra kimutatták válaszadóid, hogy amit írsz nem igaz, viszont ellenséges indulatú. Mégis ismét csak bedobod. Minden alkalommal elegánsan átlépsz a mások által szolgáltatott adatokon. Fárasztó.

A szex egyáltalán nem ördögi, hanem a szeretet, az önmagunk másiknak való legteljesebb átadásának kifejeződése. Persze az esetben, ha nem önző szándék vezet valakit, és csak saját kielégülését akarja, a másik iránt érzett szeret nékül. De ezt te is tudod pontosan, hisz tanultad is. Miért látod szükségét, hogy állandóan ilyen önszolgáló kijelentéseket dobálj be a beszélgetésbe?

...Apropo, anyakönyvezetö és szükséges papirok: A levéltárban kutatva nyugtáznom kellett, hogy az un. "származási igazolvány" - ami a volt fasiszta magyarországon szükséges volt - ugy kezdödött, a jobb felsö sarokban: "Dicsértessék a Jézus Krisztus!" :sad:
Egy a tévinformációk rengetegéből. Ez így nem igaz. Persze téged nem az igazság érdekel, hanem az, ami propagandádat segíti. Szomorú.

Sajnálatos tény, hogy volt u.n. "származási igazolvány", ami a polgárok faji-vallási megkülönböztetését szolgálta. De nem igaz, hogy ez az általad vázolt módon kezdődött volna. Nem tudom, hány képet kellene beraknom ide, hogy megmoccanjon benned a hajlandóság az irányban, hogy a szemellenzőt levedd - de legalább egy pillanatra kitekints mögüle. Tudom, nehéz, meg kockázatos az ilyesmi, de megéri, hidd el.

Mivel nem volt módomban a világháború alatt kiadott minden egyes származási igazolványt megvizsgálni, nem állíthatom, hogy nincs egy sem, amelyen ne szerepelne a "Dicsértessék a Jézus Krisztus!" felirat. Ha tényleg láttál ilyet, és nem csak a Blikkből vetted, akkor elfogadom, előfordulhatott. De egyáltalán nem ez volt az általános. Sőt.

418.jpg 12372.jpg
 

Mytia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ehhez a témához mindössze annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a lényeg a HIT (a tárgyát, irányvonalát... stb. mindenki maga választja), ugyanis az ember, aki hinni képes, sokkal tovább él, mint aki erre képtelen, ezt pedig tudományos statisztikai eredmények mutatják :p

Világbéke :p
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves FagyisSzent
-
A keresztény üdvözlés: "Dicsérttessék a Jézus Krisztus" és ez nem hiányzott soha még az emberi egyenjoguságot sértö, másvallásuakat diszkriminálo, söt az élet-halál felett döntö hivatalos dokumentumokrol sem.
-
Természetesen nem tehetett az egyház arrol, hogy valaki nem keresztény de lehetett volna benne anyi bátorság, ha már állandoan az "értünk keresztrement Jézust predikálja", hogy megtagadja ezeknek a papiroknak a kiállitását. :(
-
A "Származási levél" célja nem a "nemesi ösök" után valo kutatást hanem a "keresztény származást a nagyszülökig lezároan" szolgálta.
Hogy milyen következménnyel járt ennek a hiánya azt gondolom nem kell felelevenitenem.
-
A 20-as évek elején még nem minden parokia rendelkezett elöre nyomtatott formulákkal ahol az angyalok és a kettöskereszt helyettesitette a keresztény üdvözlést, (vallásos emberek a mai napig kettöskereszttel vagy kiirt "dicsértessékkel" kezdik az egyházi személyekkel valo levelezést.) Az általad betett "hivatalos jelentés" képe csak mégjobban megerösiti az egyházak összeforrását diktatorikus rendszerekkel.
-
Hogy miért "parasztozták" le gyerekkorunkban a rendörököket, azt megértjük, ha emlékezünk arra, hogy a 20-as évektöl kezdve magyarországon csak "tiszta-keresztény" paraszt-fiukbol lehetett csendör mert a munkások megvoltak "fertözve" liberalis gondolatokkal, nem akartak csak 8 orát dolgozni, nem akarták elveszteni az állásukat betegség esetén .... mindaz ami ma természetesnek számit.
-
De nem ez volt az egyetlen foglalkozás ami "tiszta keresztény ösöket" kivánt meg, és az egyház boldogan segitett ebben a diszkriminátioban.

-
Vissza a "házasság-szentségéhez" ami keresztény tanok szerint egy "szakrament" amit a felek egymásnak osztanak ki és nem a pap, mégis az oltár nélküli esküvö "érvénytelen". Az egyház szemében, az ilyen frigyböl született a gyerek egy "zabigyerek" aki számára külön "várotermet" rendeztek be a Pápák a középkorban a "pokol-bejáratánál". Az egyre növekvö patchwork-családokra valo tekintettel, néhány évvel ezelött megszüntette a pápa a "pulgatoriumot" a hatalma erejével. Gondolom csak ugy néztek az ördögök a változáson odalent. :D
-
"Amit az isten egybekötött azt ember nem választhatja el", ezért - ahogy mondod - a házasság felbonthatatlan csak "érvénytelenités" létezik. Az eredmény ugyan az, a felek ujra "fehérbe" mehetnek az oltárhoz. Az érvénytelenitést megkönyiti ha kiderül, hogy az egyik fél kezdettöl nem tudott vagy akart gyereket. Erdemes beleélni magunkat abba, hogy a szüzön oltárhoz vezetett lány csak többszöri probálkozás után veszi észre, hogy magtalan, vagy a férfi aki a nászélyszaka elött nem is tudta milyen elvárásoknak kell eleget tennie, csödöt mond.
-
A homoszexualitásrol tudjuk, hogy veleszületett mégsem alkalmazzuk az "amit isten egybekötött azt ember nem választhatja el" elvet. A homoszexualis partnerschaft egy kiközösitö ok vallásos berkekben holott a "házasság" egy a felek által kiosztott "szakramentnek" számit, a pap csak egy "voyeur" a proceduránál.
-
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Néztem este egy Stephen Hawking előadást a tévében. Az ősrobbanáskor alakult ki a tér és az idő is. Tehát ennél korábban istennek nem volt ideje a világ teremtésére.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A médiák a fiatalok szexualizálásának legnagyobb bűnözői. Az ártatlan gyermek, a serdülő fiatal, akinek gondtalanul kellene játszania, tanulnia, felkészülnie az életre, éhes filmkamerák előtt vetkőzik, mohón olvasott könyvekben idősebb férfiakkal, nőkkel szeretkezik, "művészfényképeken" van kitéve a farkasok csorgónyálú képzelgésinek kitéve.
-
Félrértés ne essék, nem gyerekpornóról beszélek! Hollywoodi filmekről (hadd ne mondjak címeket, mert még véletlenül sem akarom ezeket reklámozni), a 100 legjobb irodalmi alkotás közé sorolt könyvekről, galériákban kiállított, korlátozás nélkül megrendelhető fotósok, festők műveiről.
-
A gyermek alsóruházat gyártói és forgalmazóiról (pl. La Senza Girl) is elősegítik. És ehhez a jogászok boldogan segítő jobbot nyújtanak, ahelyett, hogy súlyos bűntetésért folyamodnának. Pete Townshend (The Who gitárosa), mikor lebukott, mert gyerekpornóért fizetett, csupán figyelmeztetést kapott, hisz csak "kutatást" végzett. Az elbírálás, az itélet érdekesen már, ha az új idők "modern hőse" vét. Még reklámot is kapott az ügyből.
-
Kedves FagyisSzent
-
Természetes, hogy a szabadsággal buktatok játnak de az indoktrinatio, a szexualitást véka alá bulytato vallásos prüderia mégsulyosabb következményekkel jár. A nök több mind 90%-a nem látta még a saját vagináját az anuszrol nem is beszélve. Kérdezz meg egy idösebb hölgyet, hogy tudje e merre van a klitorisza? Leélt egy életet és minden ami örömet okozott neki azt elkellett mesélnie "gyonás-fedönév alatt" egy szexualis-orientatio nélküli papnak egy sötét szekrényben.
-
148916_10151362414220155_1509226645_n.jpg

-
Erdekes, hogy a pedifil esetek többsége ott történik ahol a gyerekek indoktrinálva vannak szülöktöl és vallásos authoritásoktol. Ki merne a "tisztelendöurnak" ellent-mondani. Nézz körül a templomokban csak ugy hemzsegnek a falakon a pucér angyalkák. "Engedjétek hozzám a kisdedeket", értsük ahogy akarjuk.
-
1.11979345.1313783554.jpg

-
Fogamad sincs a filmvilágrol, Hollywood maximum parodiákat csinál a prornográf filmekröl, nem pornokat. Hacsak nem tekinted az emberi test megtekintését bünnek. Jézus kevésbé fedett testtel log a kereszten mind Marilyn Monroe a metro-légcsatornája felett áll.
-
monroe_marilyn_1.jpg

-
En két gyereket neveltem fel de soha nem kellett nekik a tekintetüket irányitanom. Amig picik voltak nem érdeklödtek a kioszkban fekvö mesztelen cimlapu ujságok iránt, késöbb meg volt anyi izlésük, hogy megkérjenek vegyem le nekik a felsö polcrol a Playboy-t. Töllük tudtam meg menyi szeriöz szinvonalas cikket tartalmaz a lap.
-
A perverzitás ott nyer talajt ahol tabuk vannak, ahol a gyereknek a mesztelenséget nevezik "ördöginek, bünnek" erkölcstelenségnek és nem az ember személyiségén valo átgázolást.
-
Erkölcsileg nem a pucérság hanem a testünk feletti döntési jognak a megrablása elvetendö.
Itt pedig a vallások nagyon beleszolnak az életünkbe.

-
Kezdetben tartottam attol, hogy mind szabadgondolkodo nem fogom tudni a gyerekeket rávezetni a szeméremérzetre, ezzel fenyegetnek a vallások. Hát, nem kell aggodni, a szeméremérzet az nem vallásos eredetü, a vallások nem szemérmet hanem gátlásosságot nevelnek a hiveikbe. A gyerekektöl nem szabad elvenni a jogaikat és akkor minden rendben lesz. A gyerek hamar rájön arra, hogy "pipi, popo" az privát dolog és egyedül törülközik, végülis az is természetes, hogy az orrunkat magunk pucoljuk és az is egy eröszak ha valaki a szánkba akar nyulkálni az engedélyünk nélkül, méginkább ha a seggünk után érdeklödik. Nincs szükség vallásos mesékre.
-
 

Csatolások

  • 148916_10151362414220155_1509226645_n.jpg
    148916_10151362414220155_1509226645_n.jpg
    43.9 KB · Olvasás: 6
  • 1.11979345.1313783554.jpg
    1.11979345.1313783554.jpg
    57.4 KB · Olvasás: 7

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Természetes, hogy a szabadsággal buktatok játnak de az indoktrinatio, a szexualitást véka alá bulytato vallásos prüderia mégsulyosabb következményekkel jár.

Hát Ernő, lassan kitehetitek ide a "csak 18 éven felülieknek" táblát. :) Neked ez a legnagyobb bajod az Isten és más mesék címszó alatt? Ne haragudj, de annyira gyermeteg következtetéseid vannak. Tudnám miért csodálkozom el ezen még mindig, ennyi év után már tudhatnám rólad, hogy neked ez az egyetlen és legnagyobb problémád a világgal. Vajon mi ennek az oka? Talán az, hogy azon szerencsések közé tartozol, akinek nincs más baja vagy azon "nem szerencsések közé" akiknek ez a baja :wink:.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát Ernő, lassan kitehetitek ide a "csak 18 éven felülieknek" táblát.
-
Kedves Kyra2
-
Nem tudom, hogy miért vannak problémáid bizonyos szavak hallatán? Miért kéne amit mondtam korhatárhoz kötni? :(
-
A "szüzesség", a szexualis megtartoztatás ugy látszik a kereszténységgel világrajött fogalom, a görögöknek nem volt külön szavuk erre. Ez nem jelenti azt, hogy a görögök mértéktelenül üzték volna.
-
A kély, a görögöknél, soha sem volt az értelemtöl elválasztva emlitve hanem mindig azzal öszhangban.
-
A görögöknél a test soha nem volt a "lélek" kedvéért megbüntetve vagy elhanyagolva, mert ök nem hittek a "halál utáni életben" ezért elkötelezve érezték magukat az élet minden pillanatának az élvezetére. Az azkézis és a kereszténység azonban elválaszthatatlanok egymástol.
-
Talán nem mindenki számára ismert, hogy a "gymnaziom" nem a tanulás hanem a "pucérkodás" helye volt, "ott ahol az ember ruha nélkül van", igaz a nöknek nem volt szabad bejárásuk ide.
-
Apropo, önsanyargatás: a II. vatikáni zsinat megengedte a szerzeteseknek, hogy a korbácsolást csak szimbolikusan hajtsák végre de sokan vannak akik anyira "szigoruak magukhoz", hogy továbbra is középkori modon vezekelnek.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön
-
Hogy mindenki megtudja itélni a videoban refelálok tudományos szinvonalát egy kivonat az elöado-ur pályafutásárol:
-
"D.I. a tudat közvetlen tapasztalatokon keresztüli vizsgálatával már több mint tíz éve foglalkozik.
-
"Diplomája megszerzése után a további tudományos fokozatok megszerzése helyett 4 évét a magasabb tudatállapotokra vonatkozó elméleti munkák tanulmányozásával, valamint a magasabb tudatállapotok közvetlen megtapasztalásával töltötte. Ösztöndíjasként a magasabb tudatállapotok lehetséges kvantuminformatikai modelljének kidolgozásával és az erre vonatkozó elméletek tanulmányozásával foglalkozott a Svájcban található Maharishi Európai Kutatóegyetemen. "
-
220px-MaharishiMaheshYogi-04.jpg

-
Egy igazi aszkéta: a további tudományos fokozatok megszerzése helyett.... Hogy jön ez Stephen Hawkinghoz? :D
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön
-
Hogy mindenki megtudja itélni a videoban refelálok tudományos szinvonalát egy kivonat az elöado-ur pályafutásárol:
-
"D.I. a tudat közvetlen tapasztalatokon keresztüli vizsgálatával már több mint tíz éve foglalkozik.

"Diplomája megszerzése után a további tudományos fokozatok megszerzése helyett 4 évét a magasabb tudatállapotokra vonatkozó elméleti munkák tanulmányozásával, valamint a magasabb tudatállapotok közvetlen megtapasztalásával töltötte. Ösztöndíjasként a magasabb tudatállapotok lehetséges kvantuminformatikai modelljének kidolgozásával és az erre vonatkozó elméletek tanulmányozásával foglalkozott a Svájcban található Maharishi Európai Kutatóegyetemen. "
-
220px-MaharishiMaheshYogi-04.jpg

-
Egy igazi aszkéta: a további tudományos fokozatok megszerzése helyett.... Hogy jön ez Stephen Hawkinghoz? :D

Kivel van a problémád? Stephen Hawking-al, vagy Dienes Istvánnal? Vagy a kvantumfizikával?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kivel van a problémád? Stephen Hawking-al, vagy Dienes Istvánnal? Vagy a kvantumfizikával?
-
Kedves Csillagözön
-
Természetesen a középsövel. Azt szugerálni mindha az emberi énünk ujra tudna éledni egy nagyon nagy félreertés. Hidd el ha meghalunk akor a számunkra minden odavan. Lehet, hogy az atomjaink ujra részt fognak venni ebbe a szép játékban (élet) de annak nem sok köze lesz a mostani tudatunkhoz.
-
Akár, hogy csüritek csavarjátok mi makroszkopikus lények vagyunk és ahogy Kosztolányi Dezsö mondja a "halotti beszédben": "ilyen az ember, egyedüli példány"
-
[video=youtube;so-kunWPEpo]http://www.youtube.com/watch?v=so-kunWPEpo[/video]
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Csillagözön
-
Természetesen a középsövel. Azt szugerálni mindha az emberi énünk ujra tudna éledni egy nagyon nagy félreertés. Hidd el ha meghalunk akor a számunkra minden odavan. Lehet, hogy az atomjaink ujra részt fognak venni ebbe a szép játékban (élet) de annak nem sok köze lesz a mostani tudatunkhoz.
-
Akár, hogy csüritek csavarjátok mi makroszkopikus lények vagyunk és ahogy Kosztolányi Dezsö mondja a "halotti beszédben": "ilyen az ember, egyedüli példány"
-

Nem tudom, kire gondoltál, mikor engem többes számba helyeztél....Egyébként voltál már más tudatszinten, pl. agykontroll technikával?
 
Oldal tetejére