Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

V. P. Zsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos ez nálunk is bevált gyakorlat. Nem lehet elszámolni sehová. Ha azonos nyelvi csoportról van szó, legalább lehet érdemben foglalkoztatni az egész osztályt, de ha különböző, akkor erre nincs esély. Engem is érdekelne, hogy ez jogos vagy nem, mert engem abból a szempontból is zavar, hogy az összevonást végző kolléga saját csoportjára fordított tiszta idő és a hatékonyság is sérül.
Ismerősömet is többek között pont az zavarja, hogy érdemi munkát összevont csoportban nem igazán lehet végezni.
 

Katumami

Állandó Tag
Állandó Tag
Szívesen, de holnap és hétfőn megyek olyan előadásokra (két hely, két külön szervezés, két különböző előadó) ahol a tanfelügyeleti ellenőrzés , önértékelés a téma. Hátha mondanak még okosságokat, főleg így, hogy a rendeletek is változtak (249/2015.(IX.8). utána feltétlenül jelentkezem! Üdv.

Rendben, akkor várom a jelzésedet:). Van még egy társunk: szamoca63:hurra:

Ilyen eddig nem volt.

Igen, én is ezt gyanítom, pedig azt írták. hogy a tanfelügyeletünkre az őszi időszakban kerül sor. Általános információból rengeteg található, de az apróságnak tűnő részletekre sehol nem találok választ. És én nagyon nem szeretem a meglepetéseket...:):confused::mad2:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Gergab

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Anett!
Biztos, h jó helyen vagy?! A Te szakértelmednek, tapasztalatodnak, jogsegélyszolgálatodnak, stb., stb., nagyon sok helyen örülnének. Nem gondolkodtál azon, h olyan helyen dolgozz, ahol elismernek? (Tudom, h nem ennyire egyszerű persze, de olvasni is rossz, h ilyen helyek vannak, s ezt megtehetik Veled...)

Kitartás!!!
Sajnos sok ilyen van, nálunk, ha próbálok szólni, hogy ez vagy az úgy nem jó nem jól értelmezik! A válasz csak annyi, majd jön egy szakértő és megmondja, hogy kell! Mire a válaszom én is az vagyok! Ja de nem itt, szokott lenni a válaszuk!
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos sok ilyen van, nálunk, ha próbálok szólni, hogy ez vagy az úgy nem jó nem jól értelmezik! A válasz csak annyi, majd jön egy szakértő és megmondja, hogy kell! Mire a válaszom én is az vagyok! Ja de nem itt, szokott lenni a válaszuk!
Az Újszövetségben is benne van: senki sem lehet próféta saját hazájában...
Ez nem igazolja t. kollégáidat, csak egy 2000 éves példa - a hülyeségre.
 

Skala

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztosan azért kell nyilvántartást vezetnünk, mert beleszámítanak a törölt minősítések pf. értékelései. A jövő héten lett volna a minősítés, és ma törölték:(. Szegény pedagógusok! Tudom, tavasszal sokan voltatok így. De ez is rengeteg munka volt, és talán így el tudunk számolni azokkal a napokkal is, amikor nem vagyunk minősíteni.
Akkor ez azt jelenti, hogy a torolt minositeseket is kronologiai sorrendben vezetni lellene?
Elore is koszi a valaszt :)
 

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
A töröltek között ugyanazok újra - réges-régen elfogadtam, és most bizonytalanodtam el - mezeiként mehetek intézményvezetőhöz szakos minősítőnek egyáltalán.. ?
 

gasape

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ez azt jelenti, hogy a torolt minositeseket is kronologiai sorrendben vezetni lellene?
Elore is koszi a valaszt :)
Csak feltételezem. Minden esetre az értékelt pf-kal több órát foglalkoztam, a kérdéseket is megfogalmaztam, írtam int. vezetőnek, delegáltak, ped-nak, telefonáltam szakos szakértővel, pedagógussal, delegálttal. Ez rengeteg idő volt, úgyhogy fel fogom ezeket jegyezni, persze a többit, amit munka nélkül töröltek, azt nem jegyzem.
 

Moha64

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves anett5, gtszg, Gagamail, Kamillavirágom és MINDENKI, akit esetleg kihagytam volna a sorból!!!

Szavaitoknak hála, már nem vagyok olyan feszült, mint tegnap éjjel...csak mérhetetlen kimerültséget érzek az álmatlan éjszaka után. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! :)
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves BAJ! Köszönöm a válaszodat de újabb kérdés fogalmazódott meg bennem! Ha mondjuk nem tetszik a régi nevelési tervem, ami nagycsoportra szól kicserélhetem e a most középső csoportra írottal, vagy esetleírást pótolnom kell, lehet-e mostani középső csoportos gyermekről, vagy amelyik csoportról írtam a csoportprofilt abból a csoportból kell választanom? A tematikus tervet és a vázlatokból is 6 darabot kiválasztanék a régi portfólióból, ami nagycsoportra szól! Lehet-e így vegyesen a régiből és újakból is szemezgetni? Mit ajánlasz???
A csoportprofilt arra a csoportra kell elkészíteni, akikhez írtad a tematikus tervet és az óravázlatokat. Szerintem a nevelési terveteket is, bár nem ovis vagyok, de ha eddig figyelmesen olvasgattam, akkor ezek egy egységet alkotnak. Az esetleírásod lehet független ettől. Nem tudom, miért nem tetszik neked, de szerintem gondold meg, mekkora munkát veszel a nyakadba. Ha csak picit kifogásolod saját munkádat, akkor inkább abban javítsd, ami nem tetszik.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Na akkor úgy néz ki, hogy sikerült a vizsgám! Nem szerepelek a pótvizsga beosztáson! :)
2344.gif


Én nem vagyok ilyen nyugodt. Az sem szerepel, aki 50% alatt teljesített és nem mehet pótvizsgázni!! Mikor lesz végleges eredmény ?? ezt nem tudjátok??
Ne legyél már ilyen kishitű? Miért teljesítettél volna 50% alatt? Legyen kicsit nagyobb önbizalmad. ;)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk a szaktanácsadói vizsgánk egyik része az volt, hogy próbalátogatást kellett csinálnunk. Ehhez önként jelentkezőt kellett keresnünk. A képzésen mondták, hogy a próbalátogatásra vállalkozó az így készült anyagot feltöltheti a szabadon választottak közé. Én is ezt mondtam annak, akinél voltam. A leírási részhez került az ide tartozó 2 óravázlat, a megvalósítás dokumentumai, az óralátogatási adatlap (ez nem a szaktanácsadó munkája csupán, hanem arról szól, én mit láttam az órán, s az általam megállapítottakra mit reflektált a látogatott pedagógus), a szaktanácsadói összegző (ami szintén a kolléga nekem leadott dokumentumaiból készült) és a PSZFT (ami szintén a kolléga munkája, a segítségemmel készítette magáról). Plusz jön hozzá az egész folyamattal kapcsolatos reflexiója (mint szinte mindenhez): hogyan élte meg, miben segített neki, mit kell ennek alapján a jövőben tennie. Tehát összességében ez közös munkája a látogatott pedagógusnak és a szaktanácsadónak.
Ezt nem árt, ha tudjátok, mert szerintem (amennyiben az adott kolléga így töltötte fel) el kell fogadni, hiszen ezt az információt kapták. Itt még a 8. kompetencia is jól értékelhető, hiszen önként és dalolva működtek együtt más intézmény pedagógusával (a szaktanácsadó), felvállalta tavaly szeptemberben ennek érdekében nem kevés feladatot.
Elolvastam újra, amit délelőtt egy szünetben gyorsan írtam, hogy minél előbb tudják ezt a szakértők. Annyi maradt ki belőle, hogy leírással volt célszerű kezdeni (Miért került sor a szaktanácsadói látogatásra, hogyan készült fel rá, miket kellett elkészítenie), a többit pedig (óravázlatok stb.) hozzáfűzni volt célszerű. Így látszik tisztán a dolog, akinél én voltam, így is készítette el, mert láttam ezt az anyagát.
 
Utoljára módosítva:

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik ismerősöm keresett meg ma azzal a problémával, hogy nyelvtanárként kollégái helyettesítését rendszeresen csoportösszevonással kell megoldania, amit nem számítanak be neki az évi max. 30 nap kötelező helyettesítésbe, egyszerűen úgy tekintik, mintha csak a saját óráját tartotta volna meg. Mikor ezt sérelmezte, azt a választ kapta, hogy mutasson jogszabályt arra vonatkozóan, hogy ezt nem szabályosan teszik. Ti tudtok erre jogszabályi hivatkozást? A KLIK-es Kollektív szerződésben tudom, hogy szabályozva van ez a dolog (ismerősöm is erre hivatkozott), csakhogy ő nem KLIK-es intézményben dolgozik. Nagyon megköszönöm, ha tud valaki ebben segíteni!

Kjt. (1992. évi XXXIII. trv.)
"24. § (1) Ha a közalkalmazott munkaköre ellátása mellett a munkáltató rendelkezése alapján átmenetileg más munkakörébe tartozó feladatokat is ellát, s ezáltal jelentős többletmunkát végez, illetményén felül a végzett munkával arányos külön díjazás (helyettesítési díj) is megilleti."

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200033.TV
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére