Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

pmarta01

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!

Nagyon nagy segítség lenne számomra egy intézményi önértékelés jegyzőkönyv, természetesen üres :) Van esetleg valakinek? Előre is köszönöm, ha megosztja velem/velünk!
 

Papaja45

Állandó Tag
Állandó Tag
2011. Köznev. törvény
"99/H. §506 (1) A 2016. december 31-én települési önkormányzat által működtetett köznevelési intézmény köznevelési feladatainak ellátását szolgáló mindazon települési önkormányzati vagyon és vagyoni értékű jog (a továbbiakban: vagyon) leltár szerint 2017. január 1-jén a területileg illetékes tankerületi központ ingyenes vagyonkezelésébe kerül. A köznevelési feladat ellátását biztosító vagyon alatt az ellátott köznevelési feladathoz kapcsolódó valamennyi jogot és kötelezettséget, valamint ingó és ingatlan vagyont is érteni kell."
Szóval, ha a szomszédvár önkormányzata felszerelte az iskoláját 10 interaktív táblával (többek között) az ott lakók pénzéből, az most az "államé" lesz tokkal-vonóval?

Ha pedagógus végzettségű, vagy van pedagógus végzettsége is.


Ez "csak" iskolára vonatkozik, vagy óvodára is...?
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Mesterpedagógus, kutatótanár

2014-ben (vagyis 2015. január 1-jétől kapom a jelenlegi fizumat, ugyebár 5 évig), a próbaminősítés során lettem mester. Tudtok valamit arról, hogy ezt mikor és hogy kell majd megújítani? Mi az a mesterpedagógus-terv, amiről nem emlékszem, hol, de olvastam. Ha kutatótanáriba szeretnék átkerülni, akkor mi a teendő? Hol van ez részletesen és használhatóan leírva? A doktori cím és két nyelvvizsga megvan, publikációim nincsenek, de addig még publikálhatok, ha szükséges.
Azért érdekel nagyon a dolog, mert 1980. szeptember 1-je óta tanár vagyok, és ha ötévente meg kell a címet újítani, akkor nekem is meg kell még, nyugdíj előtt éppen fél évvel. De ha kell, megcsinálom, csak tudjam, hogyan. Fel kell rá készülnöm, mert unokák mellett nagyon be kell osztani az időmet.

Nagyon hálás vagyok minden felvilágosításért.
Kedves bellamore!
LilaOrgona hozzászólása lényeges kérdést tartalmaz.
Ha a kutató fokozat érdekel, első kézből (Brassói Sándor) tudom, hogy a pályázati anyagot először kiadják véleményeztetésre, hogy valóban alkalmas-e kutatási témának. Csak ennek elfogadása után indul a pályázati bírálat.
Egyéb tudni valók a 326-osban, illetve a majd megjelenő útmutatóban van, amire a többiek is utaltak.
 

verocska60

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a tippet! Már végig néztem minden általam elképzelhetőnek tartott helyet, és csak utána kértem :) Két eset lehetséges: vagy figyelmetlen vagyok, vagy nincs fent :)
Szia! Nekem van jegyzőkönyvem, de mivel úgy kaptam, nem az én munkám, nem szeretném feltölteni. Írj priviben egy e-mail címet, és küldöm.
 

pappica

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez érdekes, hiszen (nekem is van kollégám, aki megkapta a lehetőséget az átdolgozásra, értesítették is róla, nyitva is van szerkesztésre) még nem szabadna látnotok csak 16-ától.
Tudsz szólni, jelezni neki? Az adatai között kell lennie email-címnek.
11/A. § (5)85 A (4) bekezdésben foglaltakon felül, ha a minősítési eljárás kijelölt időpontja a minősítési év szeptember 1-jét követő időszakra esik, a pedagógus - a portfólió vagy pályázat tartalmát érintő változás bekövetkezése esetében - a minősítés évének augusztus 15. napjáig módosíthatja, kiegészítheti portfólióját vagy pályázatát.


Erről jut eszembe, tegnap volt augusztus 10-e:

11/B. §87 (1) Az OH a minősítési év június 30. napjáig tervezett minősítésekre vonatkozóan a minősítés évét megelőző év december 15. napjáig, a minősítési év szeptember első napját követő minősítésekre vonatozóan pedig a minősítési év augusztus 10. napjáig

a)88 meghatározza a portfóliójukat, pályázatukat feltöltött pedagógusok minősítő vizsgájának, minősítő eljárás esetében a portfólió vagy pályázat védésének időpontját,

b) kijelöli - az intézményvezető, valamint a fenntartó delegáltja kivételével - a
pedagógus minősítő vizsgáját, minősítési eljárását lefolytató minősítő bizottság elnökét és tagjait, valamint

c) az a) és b) pontban foglaltakról az informatikai rendszer útján értesíti a pedagógust, a minősítő bizottság elnökét és tagjait, valamint az őket foglalkoztató intézmény vezetőjét."

Ti kaptatok valamit?
Már én is kérdezni akartam. Épp ma néztem, nekem semmi. Viszont jó dolognak tartom az új fül megjelenését, Kérelmek (alkalmatlan időszak). Nyilván a dolog nem ennyire egyszerű, de azért én mégis pozitív fejleménynek tartom :hurra:
 
Utoljára módosítva:

Szilnemaca

Állandó Tag
Állandó Tag
Már én is kérdezni akartam. Épp ma néztem, nekem semmi. Viszont jó dolognak tartom az új fül megjelenését, Kérelmek (alkalmatlan időszak). Nyilván a dolog nem ennyire egyszerű, de azért én mégis pozitív fejleménynek tartom :hurra:
Azt olvastam a POK tájékoztatójában, hogy nagyon indokolt esetben, az intézményvezetőd által alátámasztott levéllel (esetleg orvosi papírokkal) fogadják el az indokaidat,amit PDF-ben kell feltölteni.
 

Karikatúra

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
Egy rövid kérdésem lenne hozzátok. Van arra vonatkozóan előírás (tiltás - pl. összeférhetetlenség miatt....), hogy egy gyakornok mentora (aki a közel két év alatt folyamatosan mentora volt a jelöltnek) lehet-e a gyakornoki minősítő vizsgán az intézményi delegált?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére