Hírek Folytatódik az eljárás: megvonhatják Magyarország szavazati jogát az EU-ban

Újabb Varga Judit-meghallgatást terveznek Brüsszelben a jogállamiság miatt. Ezzel folytatódik hetes cikkelyes eljárás, aminek a végén megvonhatják Magyarország szavazati jogát az EU-ban

Május végén újabb meghallgatást tervez a magyarországi jogállamiság helyzetéről az Európai Unió Tanácsának soros svéd elnöksége – írja a Népszava. Az előterjesztést a tagállami kormányoknak még jóvá kell hagyniuk, de a lap úgy tudja, a javaslatot támogatni fogják.

Ez az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás még 2018 szeptemberében kezdődött, miután az Európai Parlament (EP) elfogadta a magyarországi jogsértéseket részletesen felsoroló Sargentini-jelentést. A jelentés tavaly aktualizált változatában az EP megállapította: Magyarország már nem demokrácia, hanem a választási autokrácia hibrid rezsimje.

Az elmúlt több mint négy évben „az Európa-ügyi miniszterek azóta több-kevesebb rendszerességgel napirendre tűzik a határozatban foglaltakról szóló vitát” – írja a lap. Az eljárásban a következő lépés konkrét ajánlások megfogalmazása lenne az Orbán-kormány számára, amit „a napokban a soros elnökségnek címzett levélben sürgettek az EP illetékes képviselői”.

A lap megjegyzi: ez az eljárás független az uniós támogatások egy részének felfüggesztéséhez vezető jogállamisági eljárástól. A célja, hogy megállapítsák: Magyarországon súlyosan sérülnek-e az unió alapértékei.

Ha igen, akkor végső esetben a magyar szavazati jog megvonásával is végződhet a folyamat.

A háború mindent megváltoztatott​


Mindenkit maga ellen fordított Orbán Viktor a sorozatos brüsszeli vétókkal. Sokak szerint eljött az ideje, hogy ledobják az EU jogi atombombáját a Fideszre, és elvegyék Magyarország szavazati jogát a tanácsban.


Az oroszbarátság miatt több tagállam is keménykedne Magyarországgal szemben, köztük a korábbi szövetséges lengyelek is. A lengyelek az ukrajnai háború kezdete óta folyamatosan fordultak szembe Magyarországgal. Jól mutatja ezt, hogy már többször bírálták Varsóból a magyar kormányt. Már az uniós háborúkban is kifaroltak a magyarok mellől.

A lengyel védőernyő nélkül már ledobhatják az uniós atomot Orbánra

A helyzet pedig oda is vezethet uniós tisztviselők szerint, hogy lépni kellene a hetes cikkely szerinti eljárásban is, amely az uniós jogi atombomba egy renitens tagállammal szemben: ez eredményezheti egy tagállam szavazati jogának felfüggesztését is.

A hetes cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen még a Sargentini-jelentés alapján indította el az Európai Parlament 2018-ban, de az elmúlt években jóformán sehova nem jutottak vele. Lengyelország ügyében is napirendre került ez, tudható volt, hogy Varsó és Budapest bevédi egymást. Most viszont ez a szövetség egyre kevésbé létezik.

Jabronka Richárd

1682601034538.png
 
Folytathatnám, de az az egyszerű tény, hogy a harmad akkora Ukrajnat egy ev alatt sem tudtak, nemhogy elfoglalni, de meg csak megtörni sem, szamomra nem a "világ második legerősebb hadseregét" jelenti, legfeljebb a harmadik világ második legerősebbikét...
Arról vannak információink, hogy Ukrajnát nagyjából hány millió ember hagyta el az elmúlt 1 évben, de arról, hogy Oroszországot mennyi, arról sejtésünk sem nagyon lehet.
Az mindenképpen megnyugtató Mo számára, hogy ha ilyen tempóban haladnak nyugat felé, akkor ebben az évezredben sem érik el a magyar határt.
 
Arról vannak információink, hogy Ukrajnát nagyjából hány millió ember hagyta el az elmúlt 1 évben, de arról, hogy Oroszországot mennyi, arról sejtésünk sem nagyon lehet.
Tavaly nyáron kb. 5 millió volt a számuk. Ehhefz jön még kb. 1 millió akik a sorozás elől léptek meg később.
Az mindenképpen megnyugtató Mo számára, hogy ha ilyen tempóban haladnak nyugat felé, akkor ebben az évezredben sem érik el a magyar határt.
Azért Orban szerint fenyegetóen közeledik a ftont. Végülis az a 4-30 m/nap tényleg ijesztő tempó...
 
Még kommunista korában tanulta az ideglázban tartás szükségességét és előnyeit.:D
Az elszomorító az, hogy sikeresen alkalmazza.

Szerintem (újra és újra) nem volt soha kommunista.
S ha kérdeznének: szerintem kb. 1 kommunista volt az egész országban, Kádár.

Az összes többi a hatalomhoz dörgölőző haszonleső.
Egyszerűbben fogalmazott egy kedves barátunk: a sz.. mindig fölúszik.

Ezek uralják az országot évtizedek (évszázadok?) óta.
Ezért nincs demokrácia, mert ezeknek az embereknek semmilyen ideológia nem sajátja, csak a hataloméhség és a pénz.
Bármit magukra húznak, ha attól hasznot remélnek.

Orbán pontosan ilyen. Egy köpönyegforgató.
 
Szerintem (újra és újra) nem volt soha kommunista.
S ha kérdeznének: szerintem kb. 1 kommunista volt az egész országban, Kádár.

Az összes többi a hatalomhoz dörgölőző haszonleső.
Egyszerűbben fogalmazott egy kedves barátunk: a sz.. mindig fölúszik.

Ezek uralják az országot évtizedek (évszázadok?) óta.
Ezért nincs demokrácia, mert ezeknek az embereknek semmilyen ideológia nem sajátja, csak a hataloméhség és a pénz.
Bármit magukra húznak, ha attól hasznot remélnek.

Orbán pontosan ilyen. Egy köpönyegforgató.
Szerintem azért nincs demokrácia, mert az nem az intézmények alá és mellérendeltségének meglététől, a hatalmi ágak bizonyos típusu szétválasztásától, vagy attól függ milyen a nemek aránya a parlamentben, hanem attól, hogy maga a demos a nép érti és működteti a rendszert. Amig a birka nép arra szavaz, akire a családfő, törzsi vezető, vagy polgármester, vállalkozó mondja, addig felesleges demokráciáról beszélni. A demokráciaexport legnagyobb hibája, hogy a rendszert próbálta integrálni és nem a polgárokat a rendszerbe.
Amikor a szavazók nem programok és viták alapján döntenek, hanem szolgai magatartás vagy vakhít alapján, ott sokkal nagyobb baj van, mint a jogálamisági kritériumok körüli sz... masszírozás. Sok államban ezt kellene tudatosítani, erre kellene jelentős erőket fordítani a civil egyesületek, mozgalmak révén, de ez nem olyan látványos, mint pl. a meleghónap Afganisztánban.
Amig az egyszerű szavazó meg nem érti, hogy jogai mellett köteleségei is vannak és ebből adódóan magáévá teszi a demokráciát, addig marad a félisten Viktor, meg Feri, meg a többi sorban. Sajnos ez egy olyan dolog ami elsikkadt a rendszerváltáskor és megmaradt sok helyen a komcsi választási szemlélet. Emlékszem nagymamám mesélte, hogy a választás napján korán reggel mentek keltegetni azt aki még nem szavazott le, hogy már reggel 8-ra meglegyen a 100% részvétel a kis falujában.
 
Amikor a szavazók nem programok és viták alapján döntenek, hanem szolgai magatartás vagy vakhít alapján, ott sokkal nagyobb baj van, mint a jogálamisági kritériumok körüli sz... masszírozás
Pontosan ezért is nem értik meg nagyon sokan azt hogy itthon miért szavaznak a kormánypártra ily sokan.
Hiszen az ellenzéki programok milyen jók!! És mégsem....
Mert az emberek a kormány képviselőire szavaznak!
Hiszen ez ma úgy működik hogy van a jobboldali keresztény párt(ok) és vannak a baloldali istentelen pártok (liberálisok, szocialisták)
Ja hogy miért írtam így hogy istentelen?
Íme a válaszom:

Szijjártó szerint istentelen ideológiák fenyegetik az iskolákat​

Szijjártó Péter mégis megtalálta, hogy mi a magyar iskolák legnagyobb problémája. Amikor tanárok és diákok tüntetnek Budapest utcáin és kapnak könnygázt az arcukba a Karmelita előtt, a külügyminiszter elutazott a Fertő-tóhoz közeli Hegykőre, hogy onnan közölje a világgal:Istentelen ideológiák nyomásgyakorlása zajlik a magyar iskolákban.
(és mivel isten léte vagy nem léte nem bizonyítható így az emberek úgy vannak vele hogy jobb a békesség...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,783
Tagok
615,905
Legújabb tagunk
mezeizsu
Oldal tetejére