Üzentek az amerikaiak a Soros-egyetemet fenyegető Orbánnak

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik közleményt adott ki szerdán Orbánék CEU-t fenyegető törvénymódosítási tervéről.

„Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.

A Közép-Európai Egyetem (Central European University) az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval, és magyarok ezreit oktatta és alkalmazta. Elsőrangú felsőoktatási intézmény, kiváló hírnévnek örvend Magyarországon és szerte a világon, a tanszabadság fontos központja a térségben.

Az Egyetem továbbá fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban. Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az Egyetem működését vagy függetlenségét” – írta a nagykövetség ügyvivője.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány olyan törvénymódosítási tervezetet nyújtott be, amellyel kifejezetten a CEU-t akarják lehetetlen helyzetbe hozni.

david-kostelancik.jpg
 
Találtam egy gyöngyszemet. Azt hittem, dobok tőle egy hátast.
"Bartha Elek, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese az egyetem honlapjának. Azt is mondta, most tudta meg és meglepte, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem nem ugyanaz az intézmény. A videót a TV2 hírműsora, a Tények vette észre"
Ő A rektorhelyettes. Ennyit tud a Mo-i felsőoktatásról. Hát akkor milyen lehet a többi? :(
 
Találtam egy gyöngyszemet. Azt hittem, dobok tőle egy hátast.
"Bartha Elek, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese az egyetem honlapjának. Azt is mondta, most tudta meg és meglepte, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem nem ugyanaz az intézmény. A videót a TV2 hírműsora, a Tények vette észre"
Ő A rektorhelyettes. Ennyit tud a Mo-i felsőoktatásról. Hát akkor milyen lehet a többi? :(

Na látod ez az átverés a két névvel, ennek is csak most esett le a tantusz.
 
a magyar egyetemeknek nincs kulfoldi nevuk azt hiszitek
hol ebben az atveres

Teljes mértékben igazad van. Manapság normális, hogy a születési anyakönyvi kivonattol kezdve a házasságlevélen és egyetemi diplomán át mindent több nyelven (lagalábbis akademiai szinten angolul) állitanak ki.
-
Nyugaton a diákoknak szinte minden egyetemi-szakon megengedett (elöny) ha a diplomamunkájukat angolul irják.
Egy abstract-ot mindenesetre kell irjanak angolul.
 
nem tudom mekkora diktatúra lehet ha például a most kezdődő nemzeti konzultáció során is hat kérdésben várja a kormány az állampolgárok véleményét ... tudtommal a diktatúrákban nam szoktak a véleményekre nagyon odafigyelni.
Azt azért nem ártana valamivel bizonyítani is, hogy hol és mikor vették figyelembe a visszaérkezett és feldolgozott (?), értékelt véleményeket, a nép hangját.
 
Tulajdonképpen miért is ez a nagy hisztéria? Az amerkai kormányzat teljes mellszélességgel kiáll az USA-ban nem műkodő vilaghírü egyetem mellett és biztosan állami garanciát vállal, elismeri a Magyarországon kiadott diplomákat.
Barcsak lenne vagy 100 ilyen egyetem amelyiknek elèg ha bejegyzik az USA-ban es a Magyarorszagon osztogatott diplomakat automatikusan elismeri az amerikai állam.
 
Utoljára módosítva:
Hisztériáról csak adott helyeken beszélnek.
Az ügyben megszólalók aggodalmukat fejezték ki, hogy a hazai intézmények után, amiket a kasszán és a korbácsként is használható HÖK-ökön keresztül prímán lehet fegyelmezni, egy pártunktól és kormányunktól anyagilag független, ezért ily módon nem is dresszírozható intézményt akarnak kicsinálni.
Az is sajátos mentalitás, hogy ha valaki jobb nálunk, nem felnőni próbálunk hozzá, hanem aszisztálni a ledózerolásához. (Gondolok itt egyik-másik rektor, ez-az megnyilvánulására.) Végül is, vakok közt a félszemű a király, nem?
 
Elismètlem, bárcsak lenne vagy 100 ilyen egyetem amelyiknek elèg ha bejegyzik az USA-ban es a Magyarorszagon osztogatott diplomakat automatikusan elismeri az amerikai állam.
Szerintem amilyen gyorsan jöttek a tamogatoi aláírások olyan gyorsan aláírják a kormánygaranciát is.
 
Tízezren tüntettek a CEU mellett
A budapesti Kossuth téren ért véget a Közép-európai Egyetem (CEU) melletti demonstráció vasárnap este. A szervezők becslése szerint mintegy tízezres tömeg, valamint civil és oktatási szervezetek képviselői a felsőoktatási törvény tervezett kormányzati módosítása ellen tiltakoztak, és a CEU-val fejezték ki szolidaritásukat.

images


image.aspx


upload_2017-4-2_16-20-8.jpeg


upload_2017-4-2_16-20-32.jpeg


images


images


images
 
Na végre!!!!!

Remélem ezzel úgy az USA tökére lépnek... de úgy ám...!!! hogy ez már alaposan felborzolja az USA (és az EU) idegeit, és ezek után ők lépnek Orbánék tökére.

Általában véve nem szokott jó vége lenni annak, ha egy egér megrángatja az oroszlán bajszát, vagy a mancsába harap. Mármint, az egér számára nem jó a dolog vége...

Nagyon reménykedem benne, Sorosnak tényleg van elég nagy hatalma, s már végre alaposan bepöccen és odahat hogy kibasszák ezt a tolvaj bagázst az EU-ból. Mert Európa szégyene, na az biztos hogy Orbanisztán...
*
Azért, mert olyan vezetőink vannak, mint amilyenek, a többséget ne érje bántás és kár. Amiért én is el vagyok keseredve, hogy nem az összetartás, de a széthúzás az, ami a magyarokra jellemző. Pedig igaz lenne a mondás, csak be kellene tudni tartani, miszerint sok lúd, disznót győz... Van disznó, lúd is sok, csak éppen a sok lúd nem fog össze a cél, a jó cél érdekében.
 
Tízezren tüntettek a CEU mellett
A budapesti Kossuth téren ért véget a Közép-európai Egyetem (CEU) melletti demonstráció vasárnap este. A szervezők becslése szerint mintegy tízezres tömeg, valamint civil és oktatási szervezetek képviselői a felsőoktatási törvény tervezett kormányzati módosítása ellen tiltakoztak, és a CEU-val fejezték ki szolidaritásukat.

images


image.aspx


Csatolás megtekintése 1537722

Csatolás megtekintése 1537723

images


images


images
*
Öröm látni az ilyen tömeget egy jó cél érdekében. Ami igazán feldühít, hogy a jelenlegi fityesz vezetők közül is többen ez oktatásban részesültek. Két valami amit elveszítettek közben: azt amire felesküdtek anno' , no meg a hálát, hogy ott és azt tanulhattak, amit. Ezek szerint a két fülüket jól használták, miszerint a tananyag az egyiken be, a másikon pedig kivándorolt.
 
Végeredményben itt nem is önmagában ez a CEU dolog az igazán aggasztó szerintem. Hanem kissé figyeljetek fel lécci az IRÁNYRA. Arra az irányra, amiben ez csak 1 lépés, de egy ÚJABB lépés a már sokadik után!

Arról van szó ugyanis, hogy a kormány egyszerűen mindent megpróbál a maga ellenőrzése alá vonni, ha lehet lepénzeléssel, konc-osztogatással, vagy fenyegetéssel. Ha meg nem lehet, akkor:

—Betiltással mint ama bizonyos napilap esetén (tudjátok ugye miről beszélek...)
—Koncepciós perekkel mint bizonyos civil szervezetek (norvég alap stb) esetén
—Lejáratókampánnyal, mint amit konkrétan Soros személye ellen folytatnak minden fronton
—Direkt olyan célzottan megkonstruált törvények bevezetésével, hogy aztán arra való hivatkozással be lehessen tiltani azt az intézményt/médiát/akármit. Na most épp ez van a CEU-val.
—Fenyegető magatartással. Arra gondolok amikor valahova sok kopasz megy oda, elméletileg nem csinálnak semmi rosszat, de ugye azért ahogy kinéznek, meg néznek, meg amennyien épp ott vannak „véletlenül”, hát sokan meggondolják hogy megkockáztassák-e a közelükbe jutást. S ha mégis, a kopaszok vannak ott előbb, nincs már hely másnak... Ez a taktika már sokszor bevált.

De akadnak még más taktikák is, körmönfontabbak, csak most már lusta vagyok többet körmölni. Tudom, szokatlan nálam. De van ilyen is. A lényeg hogy az IRÁNY, az egyértelmű: totális diktatúra, és megfojtani az önáőlló kezdeményezés, a szabadság, a civil kontroll minden morzsáját.

Ja és a legundorítóbb eszközöktől se riadnak vissza: ha egy „elvtársat” ér támadás a bandából, például a lúgos orvost, még olyan okádék módon is megpróbálják kimosdatni, hogy biztos az áldozat tette tönkre a legérzékenyebb szervrendszerét, mert önmagának adott ott beöntést direkt forró vízzel... Nem hiszem hogy van épelméjű ember aki ezt elhinné, de mégis bepróbálkoztak vele. El tudom képzelni hogy egy csepp forró víz valahogy odakerül, de hogy annyi, s olyan hosszan hogy úgy tönkretegyen ott mindent, s ezt az áldozat direkt csinálja magának és elviseli... Na menjenek a fenébe. Szóval röhejes már amit megpróbálnak, de már ilyen mélyre jutottak hogy még ezt is megjátsszák.

És a birka nép ezt is tűri. És tapsol nekik. Ezek után csodáljátok hogy az a véleményem arról az országról, ami?!
 
Europában a 19. században létrejött modern egyetemek kizárolag állami kézben voltak az USA-val ellentétben. Németországban a 390 egyetem egy harmada (130) van privát kézben. Magyarországon elég a listára nézni, hogy megállapitsuk ez forditva van, a privát felsöoktatási intézmények többsége vallási felekezetek kezében van.
-
A privát oktatási intézmények müködéséhez állami elismerés szükséges ami mögött nem politikai hanem szakmai kriteriumok állnak.
-
Az országoknak van egy tudományos tanácsa ami az akkreditáciot aláirja egy szigoru vizsgálat után. Itt az lesz megvizsgálva, hogy az intézmény képes e az oktatást és kutatást egy tudományos kriteriumnak megfelelö szinten elvégezni.
-
A promotio kiadási jog attol függ, hogy a felsöoktatási intézmény elégségesen hozzájárul e a tudomány továbbfejlesztéséhez, kutatáshoz.
-
Godolom ha theologiai fakultások magyarországon orba szájba osztogathatják a doktorcimeket munkákért amiknek az eredmény ellenörizhetetlen (pl. doktormunka, titel: "Vannak angyalok" és a konkluzioban az áll "igen") akkor a világszerte elismert, az egyetemek top listáján az elsö száz között levö ECU-nak nem kell félnie a tudományos kriteriumoktol csupán a politikai kalkühltöl. ;)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,406
Tagok
615,795
Legújabb tagunk
Dysongpx
Oldal tetejére