”Kínozták? Persze!” – Képzelje bele magát a menekültek lelkivilágába!

Van, aki sohasem heveri ki azt a traumát, hogy el kellett hagynia otthonát, szétszakadt a családja, megölték a szeretteit. Menekülés közben a túlélésre törekvés egészséges magatartás – mondja Hárdi Lilla pszichiáter, a menekültek pszichoterápiáját végző Cordelia Alapítvány orvos igazgatója.

Milyen lelkiállapotban érkeznek Magyarországra a menekültek?

Miután a menekültek elsődleges traumája a gyökérvesztés, így szinte minden menekült traumatizált. Az egy másik kérdés, hogy a menekültek közül hány embernek lesznek poszttraumás tünetei. Ez népcsoportonként változik. Van, ahol szinte mindenkire jellemző, más esetben a harmaduk vagy annál is kevesebb érintett. Vannak olyan kultúrák, ahol a férfiak életéhez szinte hozzátartozik a bántalmazás. Például mikor az iraki menekültektől régebben megkérdeztük, voltak-e börtönben, vagy kínozták-e őket, azt mondták, „ó, hát persze, hiszen ezen szinte minden iraki férfi átesik”. Közülük alig volt valakinek emiatt poszttraumás stressz szindrómája. Az afgánoknál több generáció traumatizált.

A szír menekültekre mi a jellemző?

Az egy különleges betegcsoport, sokan rettentő bizalmatlanok. Ez érthető is, hiszen Szíriában nem lehetett tudni, ki van mellettük, és ki besúgó. Sokan nagyon súlyos disszociatív állapotban, szétesett személyiséggel érkeznek. Korábban csak fiatal férfiak jöttek, most már családok is. Nagyon szomorú szétszakadt családokat látni, azt, hogy csak pár gyerek tudott jönni, a többit otthon kellett hagyni, mert csak ennyire volt pénz, és ők sírnak, vágyakoznak otthon maradt családjuk után. Nagyon súlyos krízisállapotokat is látunk néha. Súlyos állapotot idézhet elő, hogy egy út közben elvesztett hozzátartozót nem lehet rendesen eltemetni, nem lehet elgyászolni, vagy az a bizonytalanság, hogy aki eltűnt, vajon előkerül-e még. De beszélhetünk az út közbeni megalázásokról is, vagy arról, hogy vannak, akik jómódból jöttek el, mindenük odaveszett, szociális űrben és anyagi vákuumban vannak. Vajon mikor tudják újra felépíteni az életüket? Ezek mind traumatikus ujjlenyomatokat hagynak, amelyeket aztán valamikor – segítséggel vagy anélkül – fel kell dolgozni. Ezek súlyos gátjai az életnek.


Az út közben történő megaláztatásokkal kapcsolatban mondta egy szír fiú, hogy a nőket rendszeresen megerőszakolják.

A mi betegeink is elmondják, hogy sok esetben előfordul ez is. Akik eljutnak ide, valahogy túlélik. Azokról nem tudunk semmit, akik nem élik túl. Mert nem csak szexuális erőszakról van szó, a bántalmazások is nagyon kegyetlenek.

A hazájukban milyen bántalmazást szenvednek el a menekültek? Van olyan típus, amely sokakkal fordul elő?

Ha sokakkal fordul elő ugyanaz, az mindig gyanús.

Mert akkor kitalált történet?

Igen, olyan is van, de nem a kitalált történet a jellemző. Akik politikailag nehéz helyzetből jöttek – háborúból, vagy olyan országból, ahol pártok harcolnak – és börtönben ültek, azok a legváltozatosabb fizikai és pszichikai kínzáson estek át: verték, levágták a végtagjait, leforrázták, megégették, vagy folyamatos lármában tartották, esetleg egy izolációs magánzárkába zárták hónapokig. Abba is bele lehet őrülni. Sokuknál nagyon súlyos poszttraumás stressz szindrómát tapasztalunk. Ennek a tünetei az alvászavartól a rémálmokon át egy egészen furcsa lelkiállapotig terjednek, amikor nem lehet tudni, hogy az ember most épp „itt van”, vagy a múltban jár. Sokan depressziósak lesznek, és beletörődnek a helyzetükbe, más agresszív magatartással próbál minél előbb célba érni, és biztonságban tudni magát és a családját. Az olyanfajta egészséges alkalmazkodást, amellyel mi a mindennapi kihívásokhoz próbálunk alkalmazkodni, nagyon kevés esetben lehet látni. Náluk vészreakciók jönnek furcsa, szokatlan, nehezen elviselhető magatartással.

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor
zt-150922-006-res-jpg.exact729x486.jpg




A gyerekek ki tudják heverni a traumát?

Elméletileg igen, de hogy erre pontos választ lehessen adni, évekig kellene követni az életüket. Ez most lehetetlen, hiszen a menekültek szinte átfolynak az országon. A többiek is csak pár hónapig maradnak, aztán mennek tovább oda, ahol több esélyük van a családot egyesíteni. Volt, akinél elindítottunk egy hosszabb kezelést, de a harmadik ülés után már nem találtuk. De van olyan is, aki évekig visszajár.

Sokan osztanak meg a Facebookon olyan menekültellenes képeket, amelyeken az látszik, hogy szemetet hagynak maguk után, a buszt használják WC-nek. Milyen magatartás várható el attól, aki – adott esetben – több hónapja úton van, és nem tudja, mi van otthon?

Az egészséges magatartás ilyenkor a túlélésre törekvés. Egy másfajta lelkiállapot, mikor foggal-körömmel harcolnom kell a túlélésért, hogy tovább menjek, vagy meg tudjak tapadni valahol. Egy hosszú és gyötrelmes út után nem beszélhetünk egészséges lelkiállapotról. Egy hosszú túra után mi is rettenetesen fáradtak vagyunk. Ezek az emberek ráadásul a fáradtság mellett rengeteg traumát, veszteséget is hordoznak, minimum rettegés és félelem van bennük. Nehéz ilyen esetben azt mondani, hogy mi az egészséges magatartás, mert az az alkalmazkodás lenne. De mihez alkalmazkodjanak? A kapkodáshoz, a fejetlenséghez vagy ahhoz, hogy tiltott területen vannak? Ahhoz nehéz alkalmazkodni.

Évente 800-1000 beteget kezelnek. Hány százalékukat kínozták?

Nagyjából harmadukat.

Ki van közvetlen életveszélyben?

Nem így tenném fel a kérdést. Háborús övezetben ugyanis szinte mindenki életveszélyben van, ki jobban, ki kevésbé. Akinek szerencséje van, megmenekül. Az égi hatalmakon múlik sok esetben, hogy ki éli túl. A kiszámíthatatlanság jelenti a közvetlen veszélyt.

A kormány azt mondja, akik Magyarországra jönnek, már nincsenek életveszélyben – azaz nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók. Meddig indokolt menekülni?

Ha így nézzük, akkor nincs közvetlen életveszélyben az, aki a háborús ország határát átlépi. De amíg nincs biztos talaj a lába alatt, ahol új egzisztenciát teremthet, addig nincs nyugalomban. Bár nem gondolom, hogy a török határon lévő menekülttábor olyan biztonságos lenne, kétségtelenül oda nem terjed át a közvetlen életveszély. De nem lehet azt mondani, hogy ha kilépett a háború sújtotta országból, már boldoguljon, ahogy tud. Az elesett, segítséget igénylő embereknek méltó emberi körülményeket kellene kínálni, és segíteni őket abban, hogy méltósággal tudják tovább folytatni, amit emberi és értékes életnek nevezünk.

Ott, ahol ők szeretnék, vagy ebben lehet határt húzni?

Ebben vitatkoznék, mert ugye lehet, hogy én az Antarktiszon szeretnék élni, de nincsenek rá eszközeim. Ez vita tárgyát képezi, pszichiáterként nem foglalnék benne állást.

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor
zt-150922-003-res-jpg.exact729x485.jpg




Tavaly azt mondta, nagyon nehéz menekültnek lenni Közép-Európában.

Most még nehezebb lett, hiszen a befogadó országok attitűdje régiónként más és más. Nem könnyű a menekülteket „üdvözlő” országoknak sem, hiszen egy ekkora embertömegnek borzasztó nehéz a megélhetését megoldani.

A menekültek Németországba, Svédországba vágynak. Ha elérték a vágyott országot, mennyi idő alatt lehet megnyugodni? Lehet, hogy csalódottak lesznek, mert nem az van, mint amit elképzeltek.

A megnyugvás attól függ, hogy egy csonka család érkezik-e meg, vagy az előreküldött férfi, fiúgyerek. A kezdeti eufória után ott vannak a kihívások, hogy miképp hozhatom ide a családomat, hogyan tarthatom el itt, hogyan találok munkát – a nyelvi nehézségek miatt is. Felnőttként nyelvet tanulni nem könnyű, pláne, ha az ember olyan traumacsomagot is hordoz magával, amely memóriazavarokat, felfogásbeli zavarokat okozhat. Lehet például egy férfinak olyan – lelki vagy fizikai – sérülése, amely miatt nem tud dolgozni, ilyenkor a nő veszi át a szerepét. Alapvető egzisztenciális kérdések merülnek fel, sok esetben a férfiszerep meg is kérdőjeleződik. Sokan ezzel segítséggel megbirkóznak, segítség nélkül viszont talán soha. A gyerekeknek egyszerűbb, ők könnyen alkalmazkodnak. A trauma rombol. Az, hogy egy beteg ember mennyi idő alatt építi fel a jelenét és jövőjét, mennyi idő alatt illeszkedik be, nagyon különböző. Van, aki segítség nélkül is talpra áll, vagy meg is erősödik, más soha nem heveri ki a traumát. Kihívás úgy integrálódni egy vadidegen társadalomba, hogy közben megtartsák a gyökereiket.

Plusz úgy integrálódni, hogy mindig ugrásra készen lenni, hogy ha béke lesz, az ember hazamegy – sokaktól ezt lehet hallani.

Ez egy óriási reménység, adja isten, hogy így legyen. A szírek, irakiak, iráni keresztények gazdag, nagy múltú és kultúrájú országból jöttek. Ha a helyzet rendeződne, és visszatérhetnének hazájukba, azt hiszem, az lenne számukra a paradicsom, nem pedig az, amit itt szeretnének megtalálni.

Különböző elemzésekben lehetett olvasni, hogy néhányan azok közül, akik csalódnak, nem tudnak beilleszkedni, fogékonnyá válhatnak a terrorszervezetek és szélsőséges eszmék iránt. Ezt mennyire tartja reális veszélynek?

Nem gondolom, hogy ez így lenne, de ezt nem lehet előre megjósolni. Esély mindig mindenre van, pláne ilyen szélsőséges helyzetekben.

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor
zt-150922-002-res-jpg.exact729x485.jpg




A magyar társadalomból ellentétes reakciókat váltott ki a menekültkrízis. Van, aki azt mondja, ha az ő gyereke veszélyben lenne, azonnal pakolna és menne, más viszont nem tud beleilleszkedni ebbe a helyzetbe. Miért lehet ekkora távolságtartás?

Van ebben egyfajta „eltolom magamtól a problémát” szemlélet, mondván, hogy „ez az ő baja, velem ilyen soha nem fordulhat elő”. A legegyszerűbb tagadni a történelmi tényeket is, elfordítani a fejünket, és csak a jelenlegi helyzetet nézni. Az empatikus attitűd segítő magatartást is eredményezhet, amit nem biztos, hogy mindenki jó szemmel néz. Harmadrészt előkerül az is, hogy „nekünk is kevés van, azt nem osztjuk meg másokkal”. Ez furcsa hozzáállás, a magyarokra régen nem ez volt jellemző. Most zártabb, elutasítóbb, félősebb időket élünk. Jobban féltjük, amink van, nehogy elrabolják, elvigyék magukkal. Ezek indokolatlan félelmek, akkor sem vinnék magukkal nagyobb eséllyel, ha nem félnénk. Attól senki sem lett kevesebb, hogy adott. Attól lettek sokan kevesebbek, hogy nem akartak adni. Döbbenetes és felemelő volt, hogy mennyien segítettek, ugyanúgy döbbenetes volt a társadalom másik részének a távolságtartása. Bár az nem volt váratlan, hiszen sok helyen tapasztaljuk, hogy aki nem olyan, mint mi, az menjen el, nincs helye közöttünk.

Mennyien maradtak a menekülttáborokban azután, hogy lényegében akadálytalanul át lehet menni Ausztriába?

Nem sokan maradtak a befogadóállomásokon. Aki el akart menni, elment, mások is tervezik. Azért vannak, akik a maradást választják és jövőt terveznek. Főleg ők vesznek igénybe szakmai segítséget.

Aki valamilyen státuszt kapott Magyarországon, hogyan él? Tudnak róluk valamit?

Van, aki nagyon jól integrálódott, megtanult magyarul, magyar gyerekei vannak. A pár hónapos korban érkezett csecsemők magyar gyerekként, színes kulturális és történelmi háttérrel rendelkező emberként nőnek fel. Vannak erre is példák, nyilván nem túl sok. Az élet mindenkinek nehéz.

A röszkei határátkelőnél történtekről mi a véleménye?

Én nem voltam ott Röszkén, a híradásokból láttam, mi történt. Döbbenetes volt, hogy Magyarországnak ez a megoldási útja. Szívszorító, hogy a különböző emberek milyen nagyon eltérő módon tudnak reagálni arra, hogy „emberek be akarnak jönni az országomba”. Ez olyan dilemmákat is felvet, hogy igen ám, de mennyien akarnak bejönni?... Milyen zűrzavar és fejetlenség lesz?... Mindenki úgy védekezik, ahogy tud, és úgy segít, ahogy tud.

És a menekültek szemszögéből?

Megértem az indulatot, ha azzal az illúzióval jönnek, hogy Európa befogad, erre ott van a nagy fal, és Európa nem fogad be. Engem arra neveltek, hogy aki segítséget kér, annak lehetőség szerint segítsünk.

Számtól függetlenül?

Ezt nem tudom megmondani. Mindig ez a nagy kérdőjel, hogy mi van, ha annyian jönnek, hogy nem lehet őket ellátni? Erre egy külön stratégiát kellene kidolgozni.

A keresztény vallás és az európai kultúra féltése mennyire megalapozott?

Merthogy ellopnák?

Vannak olyan félelmek, hogy túluralnák.

Nem láttam még kultúralopó menekültet, nem hallottam még olyat, hogy a könyvtárból kilopták volna az értékes könyveket, hogy megtanulják és legyőzzék a mi kultúránkat. Ők más szemszögből tudnak a kultúránkhoz közelíteni és azt gazdagítani.

Vs
roszke.jpg
 
”Kínozták? Persze!” – Képzelje bele magát a menekültek lelkivilágába!

A képzelet nélküli világ:
Magyarország tömegével sérti meg az Emberi Jogok Európai Egyezménye 3. cikkében foglalt kínzás tilalmát és ezekben az ügyekben a Emberi Jogok Európai Egyezménye 13. cikkét.

”Kínozták? Persze!”

http://hudoc.echr.coe.int/app/conve...2416-6183669&filename=003-5032416-6183669.pdf
Magyarország nem sértett meg semmit, vissza utasítom. Minden ország viszont már elég sok eyezményz megszegett. Ráadásul a migránsok mindent, minden országban! De majd a télapót is be ehet perelni, mert édességet dobál a gyerekeknek. Na és ne feledkezzünk meg a szülőkről sem, akik néha oda dobják pl. a gyümölcsöt a gyermeküknek. Túl sok az álságosság, miközben nem nézünk szembe a valósággal. Vajon, honnan van annyi kiskorú a gyermekotthonainkba? Kivel jöttek, és hogyan maradhattak magukra? Ha a válasz az, hogy hozta egy egy kigyúrt fiatalember, akkor a többit mindenki vallja be őszintén magának!
 
Tiltakozom! Lehet, hogy nem példaképe a bajoroknak Orbán Viktor, de amit itt felsorolt aki tette, az valótlanságot állít, pedig nincs olyan messze a kettő ország egymástól. Ausztria viszont mindent megsértette ami itt fel lett sorolva és még karikatúrát sem tettem fel a kormány tagjairól, mert ennél több intelligencia és tisztelet szorult belém! Talán egy Bayor Nőnek köszönhetik az Osztrákok a Magyarok szimpátiáját, mert ahogy az írás is mutatja sokat nem tettek a jó szomszédi viszony kialakításáért.

Orban Viktor nem példaképe a Bayoroknak. Ö megsérti az
- Emberi jogokat
- Sajtoszabadságot
- Vallásszabadságot
- EU egyezményeket[/QUOTE]

Kedves yulianna én csodálom, hogy az emberek enyire tudják mérsékelni az agresszivitásukat. En láttam a rácsokat, a szobákat ahol ezeket az emberereket összetömöritik, nem kell psychologusnak lenni, hogy a feszültségek érthetök legyenek.
-
Ha összezárnék enyi magyar embert egy helységbe hát agyonvernék egymát. En láttam már magyarokat a repülöhöz menet rugdalodzni, nézzd meg a kamerahölgyet aki egy perc alatt brutális lett.
-
Most nincs idöm hosszan irni, ezért csak a legfontosabbat: Egy miniszterelnök aki a vallási hovatartozásuk szerint itéli meg az embereket az nem fogott fel semmit az europai kulturábol. Egy ilyen felfogásu ember, ezen a poszton nemcsak, hogy szégyenletes hanem egyszerüen tarthatatlan.
-
bayern-spd-protestiert-gegen-orban-besuch-100~_v-img__16__9__xl_-d31c35f8186ebeb80b0cd843a7c267a0e0c81647.jpg

-
Orban Viktor nem példaképe a Bayoroknak. Ö megsérti az
- Emberi jogokat
- Sajtoszabadságot
- Vallásszabadságot
- EU egyezményeket
 
Tiltakozom! Lehet, hogy nem példaképe a bajoroknak Orbán Viktor, de amit itt felsorolt aki tette, az valótlanságot állít, pedig nincs olyan messze a kettő ország egymástól. Ausztria viszont mindent megsértette ami itt fel lett sorolva és még karikatúrát sem tettem fel a kormány tagjairól, mert ennél több intelligencia és tisztelet szorult belém! Talán egy Bayor Nőnek köszönhetik az Osztrákok a Magyarok szimpátiáját, mert ahogy az írás is mutatja sokat nem tettek a jó szomszédi viszony kialakításáért.

Orban Viktor nem példaképe a Bayoroknak. Ö megsérti az
- Emberi jogokat
- Sajtoszabadságot
- Vallásszabadságot
- EU egyezményeket
[/QUOTE]

Ernő tisztelettel jelzem, hogy Ön nem ért semmit a jelenlegi politikai helyzetből. A katolikus kultúra meg arra való, hogy az ember megvédje, és nem arra, hogy iszlamizálja és veszélyeztesse az ember a saját létét hazugságok miatt. Adjon hálát istennek, hogy Orbán Viktor a MR. PRESIDENT, különben már az első pillanatban összeroppant volna Ausztria és Németország!
 
Azokról az esetekről, amelyeket 4xmami említett nem a közmédia számolt be.
Az, hogy a katolikus egyház, vagy focidrukkerek, vagy bárki itt bármit elkövetett, már felhatalmazza a migránsokat mindenre? Ők lehetnek ingerültek, lehetnek dühösek, de senki más. Nekik mindent el kell nézni. László Petra esetét (amelyet magam is elítélendőnek tartok) pedig adu ászként lehet azóta is lobogtatni, amikor nincs érv már a migránsok védelmében. Ez az, amit nem bocsájtok meg neki.
Kedves graver
-
Csak probléma van a magyar közmédiával, hogy nem tájékoztat benneteket kellöen. Bizony a német közmédia beszámolt arrol, hogy a meneküléssel járo különleges körülmények alkalmat adnak büntettekre, (szexuális és testi eröszak, kihasználás, veszekedés) csak éppen nem ugy beszél rolla mind a négygyerekes mama (4xmami) aki ezt génekben és keleti-kulturába öntött tulajdonságnak probálja eladni.
-
Természetes, hogy a foci-hooliganok viselkedése nem mentség de jol mutatja, hogy mind két eset mögött szociologiai jelenség áll, a foci-hooliganok még egy stadionban sem képesek meglenni békébe (az egyik az egyik foci-istenben hisz a másik a másikba) hátmég összezsufolva egy talpalatnyi helyen.
-
Ezt e jelenséget még iskolásgyerekeknél is meglehet figyelni, psychologia elsö szemeszter.
-
A kameraasszony viselkedése sajnos szinbolummá vált, mert benne csapodik le az amit a magyar közmédiák szisztematikusan kiprodukáltak az ország lakoibol. Ezrével lehetne embereket találni akik hasonloan viselkedtek volna a helyébe és ez a szörnyü.
-
Szivesen elolvasnék egy interview-t vele ahol bocsánatot kér, sajnos ilyet nem találtam, még mindig ott tart, hogy megmagyarázza a bizonyitványát.
-
Ha a magyar szélsöséges csoportok videoit nézem, az internetpropagandáikat olvasom, ha az elmult évek atrocitását, orv-gyilkosságoktol kezdve rongálásig mindent összevetek akkor aggoddom. Várjuk ki a személyes felelösök megtalálását a 71 halott és azok esetében akik hiánya még nincs felfedve. A magát Betyárseregnek nevezö nationális csoportok pont ilyen "háttérben" végrehajtott partizánaktiok céljábol lett létrehozva, mégcsak a sorok között sem kell olvasni. Hol vannak a magyar államügyészek?
-
Az agresszivitás per pillanat sokkal nagyobb az idegengyülölök körében mind a menekültek soraiban, ezt leolvashatod minden személyes vitában az embertársaiddal, az égö házak százainak a megygyujtoi nem menekültek.
-
Németországban nincs "no go area", feltéve ha "Außländer" vagy és ez "meglátszik" ratad, vagy annak vélnek. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy borotváltfejü, naci parolákkal dekorált, eröszakot provokálo egyének ne találnának maguknak bajvivásra helyet. De hát ezért mennek oda, ezért vannak a feliratok rajtuk.
 
Kedves Sirion01
-
Emberekre vadászni természetesen nem érdem, ö mint kameraman félig meddig nyilvános személy, a nevét cimét saját maga tette közzé a filmjei alatt a nyitott internetoldalán.
-
Az esetet nem lehet azzal elintézni, hogy papiron elvesziti a munkahelyét.
-
Amit a képen látunk az németül "versuchter Mord", gyilkossági kisérlet. Ez alol kell magát kimosnia a hölgynek.

-
Az elsö "rugást" még talán lehetne reflexnek kimagyarázni, nem látta a kamerán keresztül ki jön feléje de a többi az már vadászat volt és az államügyész is igy kell, hogy érveljen egy jogi államban.
-
A kettös mérce ott van, hogy a magyar elnök veletek szinkronban még mindig nem hajlando a menekültek státuszát (menekült) elismerni és "bevándorlokrol" beszél, egy ilyen nyilvánvalo gyilkossági kisérletet meg megprobáltok elbagatelizálni.
 
Eszem ágában sincs mentegetni azt a nőt, mert egy h.p.. De néha az az érzésem, hogy szándékosan csinálta, és nem migránsgyűlöletből, hanem megbízásból. Miután addig a rendőrökre nem tudtak ráhúzni semmi erőszakot, kellett valami, amin a média csámcsoghat, és bizonygathatja vele, hogy milyen embertelenek a magyarok.
Mert nem bírom elhinni, hogy egy iskolázott nőnek, aki a médiában dolgozik már egy ideje, ne lett volna annyi esze, hogy tudja, tutira le fogják filmezni, amit tesz (hiszen láthatta, hogy nem ő van ott egyedül), és fel is fogják használni.

De azért lássuk be, egyetlen eset az egyik oldalról nem menti fel a másik oldalt.
Kedves graver
-
Ugy teszel mindha nagyitoval kéne keresni magyarországon "emigránsgyülölöt", és ugy kéne valakinek magát megjátszani, hogy a klischee stimmeljen. Egy "agent provocateur" szolgálatait kéne igénybe venni, ez nevetséges. ;)
-
Ha problémád lenne Mo.-on idegengyülölöt találni csak szoljál segitek a keresésnél. Kapcsold be a rádiot és a TV-t. ;)
 
Egyrészt visszautasítom amit az országomról, Magyarországról állítanak külországokból, vagy Magyarországról. Pontosan olyan büszke nemzet és emberek vagyunk mint 48-ban, vagy 56-ban. Mindössze több embernek működik az egészséges életösztöne, mint más álhumánus országokban. Ráadásul nem EURÓPA Schengeni határa, hanem az EU. tagállamok belső határai átjárhatók. Én nem minősítem azokat akik nem látnak tovább az orruknál. De követelem az országom és nemzetem iránti tiszteletet, ahogy Mi is megadjuk a többi nemzetnek!

Elég torz megközelítésből szemlélik az emberek a migrációt. Az a baj vele, hogy nagy meglepetéseknek leszünk tanúi mindjárt. Aki a kertek alatt lopakodik, pedig jöhetne az ajtón és pénze is van hozzá, az nem menekült. Különösen nem akkor, ha azok 20-35 év közötti kigyúrt életerős, tesztoszterontól duzzadó fiatal emberek. Amit kiváltanak, EURÓPA nemzeteit és az országokon belüli embereket egymás ellen hangolják. Ami meg fog történni, azt meg úgy fogják nevezni, hogy III. világháború! Mert az EURÓPAI humánumnak rosszul értelmezett megközelítéséből a saját családunk, életünk, nemzetünk, hazánk, EURÓPA jövőjét veszélyeztetjük- Annak ellenére, hogy minden országban, ahol már élnek valódi menekültek megtapasztalták, hogy nem akarnak integrálódni ahhoz a kultúrához amibe befogadták, és a törvényeket sem fogadják el. Akik most érkeztek ahogy már írtam, azok most villongásokkal, követelésekkel, elégedetlenséggel bénították meg az EURÓPAI emberek egészséges letösztönét. 1848-s EURÓPAI összefogáshoz hasonlóra lenne szükség, nem olyasmire, amit most művelnek egymással az emberek és a politikusok úgy, hogy veszélyeztetik saját nemzetüket és országukat. Mindenki gondolja végig jól, hogy mekkoraa felelőssége lesz magának az embernek abban ami ránk vár.
Kedves Jolán
-
Igazán akkor lehetünk büszkék az országunkra ha a tévedéseinket is képesek vagyunk beismerni.
Márpedig a napjainkban sok hibát követünk el, a nationalizmusunk miatt felrugjuk az emberiséget.
-
Nem az a probléma Mo-al, hogy aggodik a sok menekült miatt, ezt tesszük mindenüt. A probléma az, hogy hogyan beszélünk ezekröl a problémákrok, ezekröl az emberekröl és menyire veszünk részt ennek a világot érintö problémának a megoldásában.
-
Te már anyira bevagy zsongatva a kormányod álta, hogy egy 3. világháborut szeretnél.
-
Hagy emlékeztesselek, hogy az elsönél rozsákat dugtak a lányok a katonák puskáiba és énekelve mentek a frontra. A háboru kitörése felszabaditotta az emberekben levö nyomaszto érzést.
-
Mi történt? Megszáltuk Szerbiát ök megölték a tronörököst. A reaktio, többmillio magyar halott, az ország 2/3 részének az elvesztése. Nem lehetett volna az indulatainkat a legyilkolt tronörökös miatt másképpen orvosolni?
-
Mit csinálsz Jolánka, te diszkriminálod a menekülteket mert van még pénzük az utra, jol néznek ki, fiatalok, van bennük életerö.
-
A kérdés csak a te fejedben jelenik meg "vagy mi vagy ök" formájában, te a világunk végét látod abban ha segitünk bajbajutottakon. Mi lesz ha egyszer mi leszünk a segitségre szorulok?
-
Kigyot békát mondasz a menekültekre, "nem akarnak integrálodni" de ha egy idegenbe szakadt hazánkfiának a gyereke nem beszél magyarul az vérlázitoan magyarellenes.
-
Nem igaz, hogy nem integrálodnak az emberek, mi sem élünk ugy mind a Hun elödeink.
-
Valaki Kölcseyt idézte, elfelejtette mondani hol lennénk a nyelvujitás nélkül. Hol lennénk ha nem vettünk volna át egy csomo dolgot idegen nemzetektöl?
-
A "génekre" hivatkoztok, érdekes, hogy a Mezopothamia és környékéröl jövö menekültek láttán hirtelen nem forszirozzátok, hogy Sumerok leszármazotta lennénk.
-
Már többször emlitettem, hogy az összes hungarikum, kezdve az akácfátol a magyar paprikán keresztül, a téliszalámiig, a gyönyörü fürdök és kávéházak, még a Gerbaud-szelet is mind mind idegen kulturák hatásai amit adoptáltunk.
-
Annak ellenére, hogy minden országban, ahol már élnek valódi menekültek megtapasztalták, hogy nem akarnak integrálódni ahhoz a kultúrához amibe befogadták, és a törvényeket sem fogadják el.
-
Ez egyszerüen nem igaz, nincsenek adatok arra nézve, hogy a bevándorlok és a gyerekeik nagyobb mértékben lennének kriminálisak mind a korábban jöttek. Söt ellenkezöleg, az ilyen emberek jobban vigyáznak arra, hogy ne kerüljenek a törvénnyel összeütközésbe. De ezt megkérdezheted magyar menekültektöl is. :)
-
Németország a 2. világháboru után vagy 16 millio menekültet vett fel, a sok Libartski, Matuschewski stb, mind Lengyel, Cseh, Magyar, Ukrán... menekült. A menekültek nem tornatermeket, üres kaszárnyákat foglaltak el hanem lakásokba lettek beutalva. Voltak városok ahol 30.000 lakos mellé 16.000 menekült jutott... az emberek szivták a fogukat, idegengyülölö dalok terjedtek szájhagyomány utján.... ma mindenki német belöllük.
-
Lehet arrol diskurálni ki hány menekültet vesz fel, hogyan tudunk a legeredményesebben életfeltételeket biztositani a számukra, hogyan integrálhatjuk öket ha maradni akarnak... de a segitséget megtagadni, azt állitani, hogy aki "izmos" akinek van egy "iPhonja" az nem számit menekültnek az badarság.
-
Badarság, azt állitani, hogy a high-tech világunkban nem lennénk képesek az ajtonk elött kopogtatoknak segitséget nyujtani. Te lebecsülöd a technikai képességünket.
-
Minden pillanatban 500.000 ember van a levegöben pedig nem születtünk szárnyakkal, csak Németországban anyi személyato van, hogy egymásmögé állitva több mind négyszer átölelné az Equatort....
 

Ernő tisztelettel jelzem, hogy Ön nem ért semmit a jelenlegi politikai helyzetből. A katolikus kultúra meg arra való, hogy az ember megvédje, és nem arra, hogy iszlamizálja és veszélyeztesse az ember a saját létét hazugságok miatt. Adjon hálát istennek, hogy Orbán Viktor a MR. PRESIDENT, különben már az első pillanatban összeroppant volna Ausztria és Németország![/QUOTE]
Kedves Kékesi Jolán
-
Hangsulyozom a mérlegen nem az én politikai megitélésem van, hanem a magyar politika ök pedig heccelnek, uszitanak menekültek ellen, ti pedig kivagytok szolgáltatva ennek a propagandának.
-
A hangnem az ami türhetetlen, én rendszeresen nézek magyar hireket és feltünik, hogy nem az amihez itt szokva vagyok, itt nincs egy komoly müsor ahol ne lennének megszolaltatva az érintettek, menekültek, ellenvélemények.
-
Az Orbánt kritizálo német plakátot csak azért tettem fel, mert a magyar propaganda szerint a Viktort a Merkelen kivül minden világpolitikus olitikus szereti. Hát nem igy van. A CSU csak egy Bayorosrzágban müködö párt nem képviseli az egész országot, a Straus erdemjegy amit a magyar prämier megkapott nem sokkal több mind jek-nek lenni a Karneválon...
-
Seehofer lehet egy lelki kollegája Orbánnak, (remember, ö szerette volna, hogy csak külföldiek fizessenek az autobahnon No.-ban, amit az EU jogosan visszautasitott) de ö is csak arra hivatkozik, hogy mindenkivel beszélni kell, ne veszitse el Mo.- az arcát.
-
Egyébbként Bayorország vette fel a legtöbb menekültet. (Erdekes megjegyezni, hogy a volt NDK még mindig olyan üres, hogy a 81 millo német lakosnak csak a 15% lakik az egykor 15 millio lakost számolo hatalmas területen. Tegye mindenki oda ahova akarja.)
-
A katolikus kultúra meg arra való, hogy az ember megvédje, és nem arra, hogy iszlamizálja és veszélyeztesse az ember a saját létét hazugságok miatt. Adjon hálát istennek, hogy Orbán Viktor a MR. PRESIDENT, különben már az első pillanatban összeroppant volna Ausztria és Németország!
-
Csacsiságokat mondasz, pont forditva, ha Merkel nem könyörül meg a Magyarokon akkor ott öldöklés lett volna ugy ahogy felvannak heccelve az emberek. Az eddig 22 milliardba került kerités helyett a kötelességünket kelett volna teljesiteni. Mire volt ez jo, arra, hogy néhány cég állami megbizást kapjon.
-
Hagy figyelmeztesselek arra, hogy a 21. században vallásszabadság van, egy államelnök aki a hitük szerint különbözteti meg az embereket az valoban nagyon azonosult az államszinbolum-mal a koronával, a jobágyság szinbolumával.
-
Továbbá a demokratia, szolás és vallásszabadság, a sajto szabadsága, a nöi egyenjoguság... nem keresztény találmány, mindezt ugy kellett kivivnunk a vallások ellen. Itt sincs különbbség keresztény és izlám vallás között.
-
Ha pontositanál mit értesz "megörzésre érdemes keresztény kultura alatt"?
Ha a keresztény kultura abbol áll, hogy ne segitsünk menekülteknek akkor attol megszabadulni nem lenne veszteség. :(
 
Mar miert ne? Az apa kezeböl egy zuhanas halallal is vegzodhetett volna.
Ami a bocsantkerest illeti az sehol sem olvashato. A hölgy csak azt erösgeti, hogy nem naci.
 
-
A kameraasszony viselkedése sajnos szinbolummá vált, mert benne csapodik le az amit a magyar közmédiák szisztematikusan kiprodukáltak az ország lakoibol. Ezrével lehetne embereket találni akik hasonloan viselkedtek volna a helyébe és ez a szörnyü.

Ez ugyanolyan előítélet részedről, mint amit a magyaroknak tulajdonítasz a migránsok felé.
Ugyanezt feltételezhetném más népekről is egyébként, bárhol találhatnánk ilyeneket valószínűleg.

Ha a magyar szélsöséges csoportok videoit nézem, az internetpropagandáikat olvasom, ha az elmult évek atrocitását, orv-gyilkosságoktol kezdve rongálásig mindent összevetek akkor aggoddom. Várjuk ki a személyes felelösök megtalálását a 71 halott és azok esetében akik hiánya még nincs felfedve. A magát Betyárseregnek nevezö nationális csoportok pont ilyen "háttérben" végrehajtott partizánaktiok céljábol lett létrehozva, mégcsak a sorok között sem kell olvasni. Hol vannak a magyar államügyészek?

Szélsőséges csoportok is mintha nem csak Magyarországon lennének. De egyébként ezek komolytalanok, a neten szájkaratéznak. Jellemzően a nacionalista (vagy annak gyanúsított) szerveződéseket betiltják még idejekorán. Miféle orv-gyilkosságok? Amiket írsz, azzal azt sugalmazod, minta legalábbis magyarok szándékosan kivégezték volna azokat a szerencsétleneket a teherautóban.
A hűtőkocsi-ügy fejleményei:
http://index.hu/kulfold/2015/09/29/...fort_aki_a_71_menekultet_halalba_szallitotta/
http://www.mon.hu/migransok-halala-elrendeltek-a-negy-gyanusitott-elozetes-letartoztatasat/2905271


Az agresszivitás per pillanat sokkal nagyobb az idegengyülölök körében mind a menekültek soraiban, ezt leolvashatod minden személyes vitában az embertársaiddal, az égö házak százainak a megygyujtoi nem menekültek.

Nem állítanám ezt ilyen határozottan, mint te. Legalábbis nálunk eddig még nem a lakosság volt agresszív, holott lett volna okuk némely esetben. Ja, tudom, jön majd László Petra, mint adu ász.
Az egyet nem értés egy vitában még nem agresszivitás. Érdekes következtetéseket vonsz le.
Tudtommal nem Magyarországon égtek azok a házak.
 
Mar miert ne? Az apa kezeböl egy zuhanas halallal is vegzodhetett volna.

Nagyon komolytalan ez a feltételezés, nem kéne ennyire eltúloznod. Ilyen alapon a focimeccsen is minden gáncsolás gyilkossági kísérlet? A múltkor egy másik gyerek fellökte az enyémet az iskolaudvaron. Sőt, régebben a mászókáról is lelökték egymást néha a gyerekek. Rossz vége is lehetett volna ezeknek, akkor ez mind gyilkossági kísérlet volt?

Valahogy kimaradt az előzőből. Itt olvashatod a bocsánatkérést (ez már a második):

http://mno.hu/belfold/laszlo-petra-ujra-megszolalt-1304063
 
Ez ugyanolyan előítélet részedről, mint amit a magyaroknak tulajdonítasz a migránsok felé.
Ugyanezt feltételezhetném más népekről is egyébként, bárhol találhatnánk ilyeneket valószínűleg.
Ez a no amit csinalt az elitelendo es nincs jo magyarazat ra, amit egyes politikusok nyilatkozgatnak az is igen ketseges a demokraciaba.
A magyar emberek amit tettek a menekultekert a humanum a segiteni akaras a joszandek az mind mind ugyan ugy felkerult a vilagsajtoba.
Normalis ember nem itel egy ilyen durva norol egy nemzetet.
 
Ez ugyanolyan előítélet részedről, mint amit a magyaroknak tulajdonítasz a migránsok felé.
Ugyanezt feltételezhetném más népekről is egyébként, bárhol találhatnánk ilyeneket valószínűleg.



Szélsőséges csoportok is mintha nem csak Magyarországon lennének. De egyébként ezek komolytalanok, a neten szájkaratéznak. Jellemzően a nacionalista (vagy annak gyanúsított) szerveződéseket betiltják még idejekorán. Miféle orv-gyilkosságok? Amiket írsz, azzal azt sugalmazod, minta legalábbis magyarok szándékosan kivégezték volna azokat a szerencsétleneket a teherautóban.
A hűtőkocsi-ügy fejleményei:
http://index.hu/kulfold/2015/09/29/...fort_aki_a_71_menekultet_halalba_szallitotta/
http://www.mon.hu/migransok-halala-elrendeltek-a-negy-gyanusitott-elozetes-letartoztatasat/2905271




Nem állítanám ezt ilyen határozottan, mint te. Legalábbis nálunk eddig még nem a lakosság volt agresszív, holott lett volna okuk némely esetben. Ja, tudom, jön majd László Petra, mint adu ász.
Az egyet nem értés egy vitában még nem agresszivitás. Érdekes következtetéseket vonsz le.
Tudtommal nem Magyarországon égtek azok a házak.
Kedves graver
-
Egyáltalán nem elöitélet amikor irom a kamerahölgyröl: "Ezrével lehetne embereket találni akik hasonloan viselkedtek volna a helyébe és ez a szörnyü."
-
A kormányotok mellett még soha nem állt anyi mind most a kegyetlenség oráiban, ha összeszámolom a paramilitant hadsereget akit látszolag feloszlattak, a foci-hooligans akik felajánlották, hogy a "testükkel megvédik a határt", na és a személyes élményeket olyan hazafiakkal akik ezt a viselkedést helyeslik, akkor ott nem lehet egyedi esetekröl beszélni.
-
Hogy a biroság minek fogja megitélni a nö viselkedését, megkisérelt gyilkosságnak vagy enyhébbnek azt várjuk ki. Egy biztos nem egyszerü lökdösésröl van ott szo.
-
Igazad van, hogy szélsöséges csoportok nemcsak Mo.-on vannak, de nyugaton a tömeg egyöntetüen és nyiltan elitéli ezeket lehetöleg a csirájukban. Mo.-on legjobb esetben "röstellik" a dolgot de nem mernek nyiltan fellépni ellenük még a politikusok sem. Azt gondolják ha nyilvánosan elitélik ezeket a szélsöséges csoprtokat akkor kiderül, hogy ilyenek vannak és ez rontja az ország hirnevét.
-
Hát pont ez a magva az én mondanivalomnak, hogy ellenkezöleg. A kritikanélküliség az amit a világ Mo. szemére vet. Ez sulyos a vádak között, nem az, hogy fél valaki attol, hogy a menekültek nem tudnak beintegrálodni.
-
En nem sugalmazok semmit, a tömeggyilkosság esetében, a cikkben amit betettél csak az áll, hogy letartoztatták a szokásos gyanusitottakat egy honapra. Ez letelt de még mindig nincs kellö bizonyiték azon kivül, hogy ki vitte át az autot a határon. Az álldozatok már magyar területen megfulladtak.
-
Egyáltalán, hogyan és kinek sikerült több mind 5 embert 1 négyzetméterre összeterelni, elhitetni velük, hogy többszáz kilométeren kereszül elviszi öket Bécsbe? Ez egy talány. Az auto fala belülröl volt horpadt, a menekültek belültöl verték, ellehet képzelni mi zajlott le odabent, mekkora hanggal járhatott az. A szellöztetö lyuk állitolag bevolt forrasztva...
-
Az én emlékeimben még él az orvul lelövöldözött cigányok esete, szinte egy copy a No.-ban történt NSU gyilkosságoknak. Az internet televan betyár-traditioval büszkélkedö m. extremista szervezetekkel, sjnos nem zárom ki, hogy több ember hiányzik mind amiröl tudunk. Ez majd kiderül ha a menekültek biztonságban lesznek és a rokoni, baráti kapcsolatok után tudnak nézni.
-
Nem állítanám ezt ilyen határozottan, mint te. Legalábbis nálunk eddig még nem a lakosság volt agresszív, holott lett volna okuk némely esetben.. Tudtommal nem Magyarországon égtek azok a házak.
-
Igen, Mo-on nem égtek a házak mert ahoz a Keleti-Pályaudvart kelett volna felgyujtani, vagy szögesdrottal körülvett lágert amit rendörök öriztek (hogy megne szökjön valaki) Szerintem az is egy goromba eröszak ha valaki nyiltan azt mondja: "Miért nem maradtak otthon a kurva anyjukba." "Utálom, utálom a négereket..."
-

-------------------------------------------------------------------------------



---------------------------------------------------------------------------------

-
En is megprobáltam beszélgetni emberekkel Mo.-on, nem kellett két perc és anyi gorombaságot, anyi idulatot kaptam. Pillanatokon belül megtelt az emberek szeme nationalista párával, üvötöttek és ha lett volna kés a kezükbe hát leböknek.
-
A thematizálás sajnos csak emotionális szinten folyik, ugy az idegengyülölök mind a segitök körében. Idelye lenne a rationalitást is segitségül hivni.
 
Nagyon komolytalan ez a feltételezés, nem kéne ennyire eltúloznod. Ilyen alapon a focimeccsen is minden gáncsolás gyilkossági kísérlet? A múltkor egy másik gyerek fellökte az enyémet az iskolaudvaron. Sőt, régebben a mászókáról is lelökték egymást néha a gyerekek. Rossz vége is lehetett volna ezeknek, akkor ez mind gyilkossági kísérlet volt?

Valahogy kimaradt az előzőből. Itt olvashatod a bocsánatkérést (ez már a második):

http://mno.hu/belfold/laszlo-petra-ujra-megszolalt-1304063
Egy érdekes hozzászolas van a cikk végén, amit osztok.
-
"A sajnálkozással (főleg hogy előtte a saját veszteségét említi) gyengíti a megbánás hitelét.
Az őszintén bocsánatot kérek több lenne az őszinte nélkül."

-
Eltudom képzelni, hogy radikális mohamedánok valoban megfenyegették a gáncsotvetö nöt, ez természetesen egy elvetendö dolog. Aki valoban segiteni akar a helytelenül viselkedö nönek, valoban megakarja védeni annak azt ajánlom, hogy ne probálja eltussolni a dolgot mert akkor ugy tünne mindha a megbánás csak egy frázis lenne, a nö viselkedése pedig egy belénk oltott reflex a politikai indoktrinatio folytán.
 
Szervusztok ,
már megint nagyon elkerüljük a cikk mondanivalóját nem gondoljátok ? Már az I.világháború is felvan hozzva , hogy mi Magyarok mennyire aljasok vagyunk . Nem gondoljátok nem kéne ezt minden irásba belefoglalni ? Ne tévesszük már össze az I-II. világháborús Magyar vagy Német menekültekkel ! meg 56-al sem ! Nagyrészük "hazájukba" menekültek hiszen Magyarok vagy Németeknek valloták magukat és az akkori Magyar vagy Német területröl menekültek el az "anya országba" tehát ne keverjük a dolgokat össze . Aztán az sem igaz hogy mindenhol családi házakba helyezték el , igen legfeljebb az istálókba , fészerekbe mert máshol nem jutott neki hely vagy gyorsan épitett barakokba , pléh repülöhangárok adtak otthont nekik Hamburgban még a 60-as években is laktak még a "kiskertekben" mert máshol lakást nem kaptak . igaz Magyarországon még a 70-es években is megmaradt a "társbérlet" amely az "államositott lakásokat osztották el az emberek között mig maguk a Rózsadombon vagy a Hüvös-völgyi villákat személték ki maguknak .
A Kedves hölgy nem mondja ám meg , hogy mi lenne a helyes megoldás , hogy a menekülteket regisztrálni lehessen és ne a "zöld határon " jöjjenek be , kritizálni magam is tudok de most nem csak a kritika kell a börfotelböl .
 
A kedves Ernoe valószínűleg Utópiában éldegél,ahol minden szép és jó,mert úgy látom kizárólag az általa annyira gyűlölt magyarokkal és a talán még jobban gyűlölt katolikus egyházzal kell foglalkoznia.
Egyébként nem hiszem,hogy olyan jóban lennénk,hogy lemamázz.Az édes barátod sem vagyok,még szófordulat szintjén sem.
És kíváncsian várom a beszámolót te gyönyörű hazádról,ahol minden olyan tökéletesen működik,hogy nem kell ott küzdened az igazságért,ahol mindenki egyenlő,és a hírekben kizárólag a tiszta igazságot mondják.Hol is van ez?
 
Utoljára módosítva:
. Aztán az sem igaz hogy mindenhol családi házakba helyezték el , igen legfeljebb az istálókba , fészerekbe mert máshol nem jutott neki hely vagy gyorsan épitett barakokba ,

Na nem tudom, hogy ki írta azt a szemenszedett hazug baromságot, hogy családi házakban helyezték el őket , de álljon itt az én dédszüleim esetek akiket a háború után mint svábokat kitelepítettek (mivel a népszámláláskor , svábnak vallatták megugat, a lányuk viszont aki magyarnak az maradt !!!, a paraszt házból viszont kirakták , mivel az a szülőké volt , és hát azt elkobozták) kin valahol Németországban fagytak meg egy vasúti vagonba, hogy hol temették el őket azt a mai napig nem tudjuk. Ennyit a családi házas elhelyezésről.
 
A kedves Eroe valószínűleg Utópiában éldegél,ahol minden szép és jó,mert úgy látom kizárólag az általa annyira gyűlölt magyarokkal és a talán még jobban gyűlölt katolikus egyházzal kell foglalkoznia.
Egyébként nem hiszem,hogy olyan jóban lennénk,hogy lemamázz.Az édes barátod sem vagyok,még szófordulat szintjén sem.
És kíváncsian várom a beszámolót te gyönyörű hazádról,ahol minden olyan tökéletesen működik,hogy nem kell ott küzdened az igazságért,ahol mindenki egyenlő,és a hírekben kizárólag a tiszta igazságot mondják.Hol is van ez?

Szerintem Ernoe nem a magyarokat gyűlöli, sőt, szerintem még csak nem is gyűlöletről van szó nála. Amit nem szeret az a magyar mentalitás. Ezzel szerintem nincs is egyedül, csak Ő leírja amit erről gondol. Olvasd el a hozzászólásait, végig egy vonalat vezet, hiányolja a menekültekkel szembeni megértést.
Megmondom őszintén nekem sem tetszik amit az egyik videóban hallottam, nem is néztem meg a többit.


„De mé gyött el, mé nem maradt otthon a kurva anyjába?
Utálom, utálnám ha néger lenne a fiam osztálytársa!"

Könyörgöm, 2015 van, XXI. század, egy demokratikus országban hogy hangozhat el ez a két mondat?!
Ne Ernőt bíráljuk, bíráljuk azokat akik csak ennyire képesek! Trágárul beszélni, és utálkozni, kíváncsi lennék ennek az utálkozó embernek a gyerekére, ha majd felnő és nyugat felé kacsintgat, mert ott várja a kánaán, az égből hulló mennyei manna, és kimegy dolgozni, vagy tanulni, esetleg csak turistaként meglátogat egy országot, mit fog csinálni ha a vonaton vagy buszon leül mellé egy néger? Az apjától azt tanulja hogy utálni kell őket, mert fekete a bőrük, mit fog csinálni a mellé ülő négerrel? Szó nélkül tűri, esetleg feláll és leszáll az adott járműről, leköpi, megveri???
Ezzel van itt a baj, a hozzáállással, attól még hogy fekete a bőre a néger is ember, sőt lehet hogy okosabb műveltebb, mint egy ilyen magyar aki utálkozik!
 
Szervusztok ,
már megint nagyon elkerüljük a cikk mondanivalóját nem gondoljátok ? Már az I.világháború is felvan hozzva , hogy mi Magyarok mennyire aljasok vagyunk . Nem gondoljátok nem kéne ezt minden irásba belefoglalni ? Ne tévesszük már össze az I-II. világháborús Magyar vagy Német menekültekkel ! meg 56-al sem ! Nagyrészük "hazájukba" menekültek hiszen Magyarok vagy Németeknek valloták magukat és az akkori Magyar vagy Német területröl menekültek el az "anya országba" tehát ne keverjük a dolgokat össze . Aztán az sem igaz hogy mindenhol családi házakba helyezték el , igen legfeljebb az istálókba , fészerekbe mert máshol nem jutott neki hely vagy gyorsan épitett barakokba , pléh repülöhangárok adtak otthont nekik Hamburgban még a 60-as években is laktak még a "kiskertekben" mert máshol lakást nem kaptak . igaz Magyarországon még a 70-es években is megmaradt a "társbérlet" amely az "államositott lakásokat osztották el az emberek között mig maguk a Rózsadombon vagy a Hüvös-völgyi villákat személték ki maguknak .
A Kedves hölgy nem mondja ám meg , hogy mi lenne a helyes megoldás , hogy a menekülteket regisztrálni lehessen és ne a "zöld határon " jöjjenek be , kritizálni magam is tudok de most nem csak a kritika kell a börfotelböl .
Kedves Gyulám
-
Tudod az emberiség ellen elkövetett vétek és ennek az eltussolása között semmi különbbség nincs. Továbbá, lehet a történelmünket, a katasztrofákat okozokat kritizálni anélkül, hogy az összes magát magyarnak vallot pellengérre helyeznénk.
-
Nagyon érzékeny vagy ha a multat emlegetem, nem akarsz rolla hallani ugyanakkor a 700 éve lezajlott Tatárjárást, a Besenyök nyomását, a Monarchia szétesését... teszed felelössé a napjaink problémái miatt.
-
A nationalistáink nemrég még Sumeroknak adták ki magukat, most, hogy az ajtonk elött állnak a közelkeleti rokonok, nem akarnak közösködni a géneikkel. Nemrég még Trianon visszacsinálása volt a napirenden most keritést huzunk a "csonka Mo." köré.
-
Ne tévesszük már össze az I-II. világháborús Magyar vagy Német menekültekkel ! meg 56-al sem ! Nagyrészük "hazájukba" menekültek hiszen Magyarok vagy Németeknek valloták magukat és az akkori Magyar vagy Német területröl menekültek el az "anya országba" tehát ne keverjük a dolgokat össze .
-
Lassan a testtel. Közvetlen a nationálszocialista hatalomátvételt követöen százezrek voltak kénytelenek elhagyni németországot, számszerüen 1933 és 1938 között minimum 500.000 rendszerrel egyet nem értö és zsido menekült el az életükre törö rendszer ellen.
-
A háboru kitörése után, 1941-42 között körülbelül 13 millioan menekültek a Szovjetunioba a német Wehrmacht háborus-masinája elöl vagy lettek elüldözve. Milliok pusztultak a háboru következményeként a hazájukban.
-
A második világháboru után Lengyelország határai ellettek tolva, keleten lekelett adniuk egy nagy területet a Szovjetunionak, ennek ellenében kaptak egy másik darabot Németországbol.
-
Több mind 5 millio lengyel lett kitelepitve a határmenti vidékröl vagy kénytelen volt menekülni. Menekülés és kitelepités lett a sorsa a határmenti 7 millio németnek is.
-
A háboru végén, össesen 12-13 millio német lett elüzve a korábbi keleti területekröl, Lengyelországbol, Csehszlovakiábol, Magyarországrol...
-
Azt mondod "anyaországba mentek", ezt csak az intézheti el kézlegyintéssel aki nem tudja, hogy mekkora területekröl, beszélünk, hányszáz évvel ezelött települtek a németek keletre (sokan még a török idöben) nekem még mindig vannak kollegáim akiket nem ért meg az iPad "speech recogniser" mert tájszolással beszélnek.
-
Ez majdnem olyan mindha a Finekkel szeretnél magyarul beszélni. :)
-
A tömeget jol érzékelteti ha megemlitem Schleswig-Holstein lakoinak a száma minimum megduplázodott a háboru után. Minden ház, minden fogado belett vettve a menekültek elszállásolására. Ahogy mondod a barakok melett még fegyvárgyárak hangárai is fedélül szolgáltak a menekültek részére.
-
Szükség és területi szükölködés természetszerüen rendszeres veszekedésekhez vezetett az öslakosok és a jöttek között.
-
Nem akarom bemásolni a történelemkönyvet de épp ma németország ujraegyesülésének az ünnepén nem szabad elfelejteni, hogy a fal felépitését az elözte meg, hogy százezrek hagyták el a kommunista országrészt, egy év alatt több mind 200.000.
-
Németország lakoinak a száma 81 millio, a korábbi 16,1 millio lelket számolo DDR-ben ma csak a lakoság 15%-a lakik. Ez durván saccolva 4 millioval kevesebb mind az egyesüléskor 1990-ben. Enyien nem halhattak ki ilyen rövid idö alatt?
-
Az argumentatio többek között arra megy ki nállam, hogy technikailag képesek vagyunk segiteni a menekültek problémáin, minden csak akarat kérdése.
-
Aki a segitésnél a "keresztény traditiokat" látja veszenöbe menni annak felkell tennie a kérdést, hogy mit ért keresztény traditio alatt?
-
Tegnap Bécsben 100.000 ember egy hatalmas összejövetelen itélte el a nyugati világ nevében az Orbán-féle viselkedést (ein Zeichen gegen die Orbanisierung des Abendlandes) egy "Flüchtlinge Willkommen" és "Voice for Refugees" koncert keretén belül. Köszönjük Ausztria. :)
-
12063691_880647748656944_1873181069917349314_n.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,572
Tagok
615,325
Legújabb tagunk
Handmade
Oldal tetejére