Dobrev Klára: Nincsenek bevándorláspárti politikusok

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 27.

Melitta - 2019 Február 27, 08:56
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti listájának vezetője volt az ATV Egyenes Beszéd egyik vendége kedd este. A pénteki bejelentés után a kormányközeli sajtó többször cikkezett Gyurcsány Ferenc feleségéről. Megemlítették Dobrev nagyapját is, Apró Antal volt kommunista politikust is.


  Ugyanazt tudom mondani: az ember családját nem lehet megtagadni. Az azonban, hogy mit gondolok a világról, az én döntésem. És, ha az a kérdés, hogy mit gondolok arról a világról, amit a nagyszüleim hordoztak, az nagyon egyértelmű. Sokszor elmondtam, hogy mindazzal, amit a nagyszüleim képviseltek, nem tudok azonosulni

  – reagált a vádakra Dobrev.

  Hidvéghi Balázs keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: Gyurcsány Ferenc felesége szívesen venné az európai parlamenti képviselőséggel járó mentelmi jogot is. Ezt korábban már Deutsch Tamás is elmondta az M1 egyik műsorában. Dobrev szerint nincs ellene büntetőeljárás.

  A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is mondta, hogy „Dobrev Klára szemrebbenés nélkül megszavazná az összes brüsszeli bevándorláspárti javaslatot”.

  A DK listavezetője erre úgy reagált:

  nincsenek bevándorláspárti tervek, nincsenek bevándorláspárti politikusok. Nincsenek olyan sem a magyar, sem az európai politikában, akik a migrációt támogatnák.

  Szerinte az, hogy aktív politikus lett, nem lepett meg senkit, hiszen eddig is fórumokat tartott, és az utcán is arra kérték az emberek, hogy legyen politikus. Mint mondta, inkább azt kérdezik mostanában tőle, hogy miért pont most vált politikussá. „Az európai parlamenti képviselőkről a választók fognak dönteni” – úgy véli, az emberek azért bíznak benne, mert hisz abban, hogy egy sokkal jobb országot lehet csinálni Magyarországból, ezt a hitet pedig sugározni is tudja.

  A DK programjának egyik fő pontja az Európai Egyesült Államok felépítése.

  Dobrev szerint az elmúlt évek azt bizonyították, hogy az Európai Unió egyre egységesebbé kezd válni. Mint mondta, az európai parlamenti választásokon nagy kérdés lesz, hogy a választók a nacionalizmus ellen szavaznak-e.

  A párt programjának másik lényeges pontja az európai családi pótlék. Dobrev szerint ennek semmi köze nincs az Orbán Viktor által meghirdetett 7 pontos családi akciótervhez, ez már korábban is a DK tervei között volt. Az európai család pótlék arról szól, hogy minden gyerek egyenlő, úgy fogalmazott Dobrev Klára, ma még nem tartunk ott, hogy „egy román, bolgár, vagy egy magyar gyereknek, olyan kilátásai lennének, mint egy dánnak például”.

  Az európai családi pótlék mellett a programban szerepel még az európai minimálbér és minimálnyugdíj, valamint az európai multiadó is.

  Az, hogy van egy létminimum, az abban is megnyilvánul, hogy ha valaki végigdolgozik egy életet, kap-e valaki annyi pénzt, hogy abból tisztességesen megéljen. Tudja, hogy ezek pénzbe kerülnek: erre lenne az európai multiadó. Ma Európában a legnagyobb adóelkerülők a legnagyobb cégek, akiknek a legnagyobb bevételük van. Az adóparadicsomokban eltűnő pénzek lennének, amik ezeket az európai nyugdíj

  – magyarázta Dobrev.

  Ha elég szavazatot kap, és európai parlamenti képviselő lesz, akkor kimegy Brüsszelbe, és lemond a cégvezetésről.


  [​IMG]
   
  Georgina Bojana és cortes kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 27.

  1. johannsebastian
  2. 139
   139
   Demokratikus Koalíció EP-választási listájának első helyét kapta ... biztosra akarnak menni, valamiért nagyon fontos lehet az a parlamenti szék.
   udvarfy kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Igazad lehet menjenek dolgozni hisz ott a fidesz majd az indul és megtesz mindent az érdekünkben.....
  4. Hoppsza!
   Hoppsza!
   Nekem meg hónapok óta a Brüsszel által fizetett érzékenyítő reklámok mennek a Youtube-on és egyéb portálokon, hogy fogadjam el a másságot, nemváltást, stb.
   Függetlenül attól, mi a véleményem, hadd ne nyomják az arcomba állandóan.
  5. 139
   139
  6. Hoppsza!
   Hoppsza!
   Melitta, nézzél szét Nyugat-Európában a saját szemeddel, utána alkoss véleményt.
   Rómában, egy februári napon álltunk egy dombtetőn, előttünk kb. 200 méterre a Colosseum, jobbra kb. 40 méterre feketék (értsd: tutira nem őshonos olaszok) égették a pálmaleveleket és ágakat, és melegedtek, meg szárították a műemlékeket körülvevő vaskerítésre teregetett ruháikat. Kb. 3-4 méter magasan lobogó máglya volt, délután kb. fél háromkor, plusz 15 C fok hómérsékleten.
   Az egyik templomba nem engedett bemenni egy kb. 2 méter magas, megtermett fekete, és adakozásra szólított fel. Amikor próbáltam kikerülni, kinyújtott kézzel ismét megállított, és mondta, előbb meg kell hallgatnom az élete történetét. Kértem, engedjen be, erre jött a szöveg, hogy tisztelnem kellene őt, ami azt jelenti, hogy először is meghallgatom, amit mondani akar nekem. Közöltem, műemlékeket nézni jöttem, és tiszteljen annyira, hogy beenged oda, ahová menni szándékozom. Vérben forogtak a szemei, nem állt félre, úgy kellett hozzásúrolódva, oldalt befurakodnom a templomba.
   A Szent Péter téren előttem misézett a pápa, de hátulról rángatták a kabátomat a szintén feketék, hogy vegyek tőlük faragott karkötőt meg gyümölcstálat. Nekünk négy ellenőrzésen kellett átmennünk, motozás volt stb, de ők bevitték a cuccaikat és piszkálták az embereket.
   Berlinben sikerült NeuKöln negyedbe foglalnom szállást. A metróból kiszállva sokkoltan álltunk, a piszok és az összegraffitizett állomás miatt, és amikor elhúzott a szerelvény, láttuk, még a sínek körül, az alagút is össze van festékezve. Az aluljáróból kifelé menet nem volt a lépcsőn járólap, de még beton sem; a lépcső felett a fal két oldalához csavarozott acélgerendákra erősített acél lépcsőfokokon tudtunk felmenni - mint kiderült, ez évek óta így van, nem dolgoznak rajta, nem felújítás.
   Az utcán mindenhol napraforgó- és tökmaghéj, meg törött üvegpalackdarabok voltak, kivéve a boltok előtt; ott takarítottak (de láttuk, a bolti eladó is az utcára viszi a napraforgóhéjat, és oda borítja ki, majd visszamegy a keleti édesség üzletébe).
   A szállodánk utcájában arab kinézetű emberke ült a járdán, előtte a sárga furgon, amit spray-vel festett újra - ott, az utcán, úgy, hogy az aeroszolt fújta a szél a járókelőkre.
   A szállodától kb. harminc méterre szemben levő játszótéren láttunk egy rendőri intézkedést: három csapatszállító rendőrautóval és két normál rendőrautóval vonultak ki a rendőrök, két oldalról kamerával rögzítve az akciót, mert két arab család összeverekedett - a játszótéren, Gyerek akkor nem volt velük.
   Az utcákon gyereket csak burnuszos nővel láttunk, de mindig több gyereket. Egy kivétel volt: egy szőke anyuka a kisfiával sétált, amikor közelebb értünk, hallottuk, oroszul beszélnek.
   Az Alexander platzon (ez kb. mint a Vörösmarty-tér Budapesten) a szökőkutakban olajos hab, szemét, óvszer, injekciós fecskendők és tűk voltak.
   Budapesten, amikor a Keletinél táboroztak a "menekültek", egy hetente két napját az elesettek segítésére fordító nyugdíjas vidéki ismerősöm feljött a lányunokájával, hogy megmutassa neki, attól még, hogy sötétebb a bőrszíne a "menekültnek", ugyanúgy segíteni kell őket is. Utána mesélte: "Ahogyan méregettek, ahogyan beszéltek rólunk, ahogyan tették a megjegyzéseket, és nevettek, összenevettek, ahogyan nyúltak a kislány felé, nagyon megijedtem. Szorítottam a kezét, húztam magamhoz, és mondtam, hogy menjünk innen gyorsan, ne nézzen rájuk, ne szóljon hozzájuk. Ez egy hadsereg, fegyverek nélkül. Ezek megszállni jöttek, ezekben nincs alázat, ezek nem tekintenek embernek."
   Könnyű elméletben humánusnak lenni, könnyű az erkölcsi felsőbbség magas lováról, jó magasból és jó távolról ítélkezni, meg megmondani, mit kellene tennünk. Segítettünk amikor valóban kellett, a valós menekülteket, a lengyeleket, a görögöket (nézz utána, miért lett egy Duna melletti falu Beloniannisz), az elmaradott afrikai és ázsiai országok diákjait (nekem is voltak diáktársaim Nigériából), a délszláv háború menekültjeit, az ukrán konfliktus menekültjeit - ők kértek, és beilleszkedtek; iratokkal jöttek, dolgoztak, de legalábbis nem bűnöztek. Az utóbbi néhány évben Afrikából és arab nyelvterületről érkezőkkel más a helyzet. Nagyon más. Ezek nem menekültek, ezek megszállók, a trójai lóban érkező behatolók. Nyilván van néhány valóban segítségre szoruló, jószándékú ember - ők a matrica, akit a "segítő szervezetek" mutogatnak, de a többség nem beilleszkedni, és nem dolgozni jött.
   Nézd meg őket saját magad, ott, ahol valóban élnek, amelyik területen most ők vannak többségben Nyugat-Európában (egyre több ilyen van), és utána ítélj.
   tng1 és setni kedveli ezt.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Ha Németország a II. vh utáni időszakban így gondolkodott volna, ahogy Magyarország, akkor ma sereghajtó lenne, nem Európában, hanem világviszonylatban is.
   setni kedveli ezt.
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem nagyon van alkalmam réges-régi ismerősökkel összefutni, mivel már én sem vagyok otthon, de ha mégis úgy adódna, megkérdezem hogyan úszták át a Drávát útlevéllel a farzsebben. :) (igaz, ők nem 56-os, hanem 80-as menekültek voltak)
   Gagamail, Melitta és Ernoe kedveli ezt.
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   tornando kedveli ezt.
  10. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   És hozzá kell tenni azt is, hogy a családot nem lehet megválasztani, csak barátot, vagy ismerőst...
   Gagamail, udvarfy és CasaLoma kedveli ezt.
  11. tornando
   tornando
   Ilyen frappáns választ ritkán látni.
  12. tornando
   tornando
   Te kis okoska Kinek nem?
   Van aki 15- 20 képviselőt is szeretne bevinni
   CasaLoma kedveli ezt.
  13. legeza01
   legeza01
   Mit is jelent a DK rövidítés? Demokratikus Koalíció? Vagy Dobrev Klán? Vagy Dobrev Klára? Végül is mindegy... A néni nagyon vicces!

   :)
   139 kedveli ezt.
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   A kis telhetetlenek! Megtöltenék ők egyedül egész Brüsszelt, csak hogy megállíthassák.
  15. 139
   139
   Azért nem ártana tüzetesebben megvizsgálni miért akarja a DK elnöke pont a kedves feleségének ezt a parlamenti széket. Tisztában vannak vele, hogy max. 1 helyet kaphatnak.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 2
  16. Melitta
   Melitta
   Csak nem tudtok a cikkben felvetett temakrol beszelni mint pl az Egyesult Europa , milyen jo lenne ha egalba tudnak hozni a csaladi potlekot a minimalnyugdijat, ilyen dolgok nem erdekelnek bennetek mert olyan jol teljesit az orszag.... hogy csak aki ennek szoszoloja azt kritizaljatok.
   Valoban ennyie jol megy minden hogy nem erdemes ilyen elgondolast tamogatni?
   Gagamail kedveli ezt.
  17. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Persze, hogy ennyire jól megy.
   Azonban ehhez kizárólag az origót kell olvasni... :D :D :D
   Gagamail, tornando, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  18. tng1
   tng1
   Mindig azzal jon az egyik oldal, hogy mert az Orban csalad, mind bennevan valamiben, stb. Hat azert ez sem semmi, hogy mikor elfogy az utolso beszelni tudo jelolt is, akkor csak eloveszik a konyhabol Klarika asszonyt. Ennyit a csaladrol, klanrol, stb. Nem beszelve arrol, hogy ha a nagypapa nem lett volna elsovonalas komcsi, akkor Klarika sem biztos, hogy itt jarna. Meg Gyurcsany sem. Amugy mindannyiunknak van egy kicsit szelesebb ralatasa a vilagra, vilagpolitikara, mas orszagokbol nezunk vissza es meg is megeszitek ezt a "cirkusz es kenyer kell a nepnek" maszlagot, barmelyik oldal is rendezze a cirkuszt es ossza a kenyeret. Nekem a politikusok nagy resze egy kutya. Beteges szintu hatalomvagy es penzehseg, mindez gatlasok nelkul. Pszichiatriai esetek. Ennyi. A napokban lattam a Golden Globera jelolt A very English scandal c.sorozatot. (ajanlom, nagyon jo, a torteneten tul is). Nem akarnek spoilerezni, de utanaolvasva, mogenezve a tortenetnek, az emberi tenyezoknek, benne van (ott is) mire gondolok.
  19. sidavoq
  20. tornando
   tornando
   Hányszor mondod magaddal beszélgetve: "ennyi"
   Mi vagy te?: indián "uff"

Megosztás