Kovács Zoltán beszólt a finneknek, erre kapott egy térképet

Az előzmény, hogy Kovács Zoltán Twitter oldalán beszólt a finn miniszterelnöknek amiért az a jogállamisághoz kötné az uniós kifizetéseket.

Kovács szerint Finnországnak nincs alkotmánybírósága, a helsinki parlamentben működő alkotmányügyi bizottságot pedig politikai szempontok vezérlik,és nincs rendben a finn igazságszolgáltatás függetlensége sem, hiszen a bírákat az államfő nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára.

A finn külügyniszter válaszolt Kovácsnak:
lehet, hogy Finnországnak nincs alkotmánybírósága (csak félve jegyezzük meg, hogy egy olyan szilárd demokráciának, mint az Egyesült Királyság, alkotmánya sincs), a bírákat pedig az államfő nevezi ki, a skandináv ország teljesítményét azonban évről évre 100/100 pontosra értékelik a szabadságjogok érvényesítése terén.

Ville Cantell válaszul először azt írta:

“Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni ami pedig a tejesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.”

Ezután egy térképet is feltöltött arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, Magyarország Sierra Leone és Izraelk között a 87. helyen végzett.

168óra

Screenshot_20190722-054943_Samsung-Internet.jpg
 
azért nem találod érdekesnek, hogy évtizedekig valaki egy kitűnő államfő, mosolyogva ölelkezik, parolázik vele a világ összes politikusa...aztán ha valamit nem hajlandó eladni azonnal terrorista, népírtó lesz belőle ... és indulhat a bombázás. Aztán kiderül, hogy potyára volt a bombázás, nem csak a vezetőt kell likvidálni, a népével is gondok vannak...hát, folytatódik a bombázás

Az emberek változnak úgy mint ahogy Orbánról sem gondolta a világ, hogy egy keresztény fundamentalista, egy Ajatollah és korrupt diktátor lesz.
 
azért nem találod érdekesnek, hogy évtizedekig valaki egy kitűnő államfő, mosolyogva ölelkezik, parolázik vele a világ összes politikusa...aztán ha valamit nem hajlandó eladni azonnal terrorista, népírtó lesz belőle ... és indulhat a bombázás. Aztán kiderül, hogy potyára volt a bombázás, nem csak a vezetőt kell likvidálni, a népével is gondok vannak...hát, folytatódik a bombázás

Barátom nem szeretem ha a nevemmel visszaélsz! Lennél szives törölni!
upload_2019-7-23_13-26-27.png
 
igen - igen, ez is egy nézőpont...intézzék el egymásközt, ideje lenne már bedarálni azokat a magyarokat.
Sokaknak pont ellentétes a véleményük és azért éltetik Putyint, mert példát mutat.
Mivel is mutat jó példát?
A Krím annektálásával?
Mi is annektáljuk Erdélyt?
 
igen - igen, ez is egy nézőpont...intézzék el egymásközt
Én a nagyon közkedvelt Wass Albertet mondanám a 13 almafa regényének tartalmából.
Az Erdély problémáit az Erdélyik tudják Nem kérnek se a Budapesti agitációból se egyikből se mert csak gyakorlóterepnek nézik Őket meg tuják ők azt oldani okosan békésen hisz már évszázadok óta egy speciális hol itt hol ott terület volt.
A határ jött ment. Ők maradtak okosan, volt hogy a Mózsi portáját vágta ketté a határ az almafáiból 1 maradt de az biztosította a jövőt

Az 1953-ban írt Tizenhárom almafa a klasszikus történelmi regény hagyományai szerint a nagypolitika történései helyett inkább arra összpontosít, hogy e történések hatása miképpen jelenik meg a kisemberek életében, ez esetben a kommandói vadőr, Tánczos Csuda Mózsi és családja mindennapjaiban. Az újonnan kijelölt magyar-román határ éppen Mózsiék háza alatt szeli ketté Erdélyországot.
Mózsi annak idején húsz almafát ültetett a ház mellé, melyekből Észak-Erdély hazatérésekor már csupán tizenhárom fácska növekszik a kommandói hegyoldalban. A remek humorral fűszerezett szatírikus mű visszatérő motívumaként szerepeltetett almafák így válnak a székely megmaradás jelképévé: a csonkokból életrevaló vesszők sarjadnak, bizonyítván azt, hogy „Isten, aki a kivágott csonkból termőfát tud növeszteni újra, nem hagyja elveszni a népeket sem, akik benne hisznek.”
 
Miközben sajnálkoztam a finneken, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak (mint Kovács Zoltán is írja, mennyi minden nincs náluk ami a jogvédettebb, demokratikus Magyarországon hála a Fidesz kormánynak létező valóság) a szabad független tájékoztatásról nem is szólva , csak úgy elgondolkodtam rajta, hogy a Bükkben a Nemzeti Park szívében fekvő 300 lelkes településen miért is alakult meg közel 30!!!! fővel a Polgárőrség.. Kaptak autót, üzemanyagot, technikai eszközöket... Mire is kell vigyázniuk a település minden második felnőtt férfiát jelentő rendőr pótlékoknak?
Egy jogállamban, egy a polgárok biztonságát tájékoztatását még Bulgáriát is megelőző módon szem előtt tartó országban... Vagy lehet, hogy mégiscsak hibádzik valami a tájékoztatásból?
 
Itt az atlantiak egyszerre 3 legyet ütöttek
1. A burnuszos vissza akarta vitetni Libiába az aranyát. Goldman Sachsnak ez ellenére volt. Megoldva.
2.A burnuszos az olaját dollár helyett €-ban akarta eladni. Megoldva.
3.A burnuszos erösen kézben tartotta a hatalmat s rendet tartott. Ennek szétverésével s polgárháborús állapotok létrehozásával rá lehetett engedni Európára a menekülö migránshullámot. Feladat megoldva.
Nem a te szavaid ezek hanem Bogár Lászlóé
A térség de-stabilizáltságával mint nem jól kalkulált végeredmény egyet értek hogy rossz buta külpolitikát csinált. A menekülthullám nem 1000%-ra volt kalkulálható.
Épp így az iszlám állam létrejöttével sem volt képes kalkulálni
Az Biztos hogy nekik nem kellet a demokrácia export nem is fog kelleni a kényurakat a törzsi rendszert megszokták vallási elnyomást is állandón tarják hol a szunniták hol a síták többsége és uralma erőlteti magát a másikra vallási toleranciájuk nincs.
Husszein is felváltva élvezte hol a Síita hol a szunnita támogatást és ez szerint kerültek hátrányba a másik vallási ág
Ezeket kézben tartani külső nem tudja
És ezzel nem volt képes kalkulálni az USA Azt a térséget nem lehet irányítani spontán és kiszámíthatatlanul jött a menekült hullám
Még az ISIS létrejöttét se lehetett kiszámolni.Vannak irányíthatatlan folyamatok
Bogárral vigyázz Ő se tud mindent
 
Igen, bevallom, én vagyok a Bogár. Inkognitóban. meg még Laci is. Persze az is lehet, én mondtam ezeket neki. Ö meg gondolta, kilukadt a gyerek klottgatyája, kéne egy kis pénzmag, a téma is megfelelö, hát iratott egy flepnit egy négerrel interju cimén.

A megfelelö kérdés az: megáll-e az 1., 2., 3.-s pont.Igen vagy nem?

Amugy pedig igen megtisztelö, hogy az olvtárs az önálló gondolkodást sem tételezi fel rólam.
Ne is válaszolj rá, mert nem fogok reagálni.szevasz.
 
Last edited:
Egy jogállamban, egy a polgárok biztonságát tájékoztatását még Bulgáriát is megelőző módon szem előtt tartó országban... Vagy lehet, hogy mégiscsak hibádzik valami a tájékoztatásból?

ez nincs így a nagy demokráciákban is? a minap olvastam egy ujságcikket valami ilyesmi volt a címe "American vigilantes captured hundreds of migrants ..." ...meglátjuk ezek mit capture.
 
Mivel is mutat jó példát?
A Krím annektálásával?
Mi is annektáljuk Erdélyt?

Már hogy annektálta volna, tudtommal népszavazás volt a Krími Autonóm Köztársaságban, ahol úgy döntöttek, hogy Oroszországhoz akarnak csatlakozni.
Erdély vagy 100 éve van román uralom alatt, nem nagy idő. Például ilyen egy ottani választási plakát:
27wzxut.jpg
 
Last edited:
Sajnos ma Magyarországon a legnagyobb hírek közé az számít,hogy "Vadon élő biciklicsordát fedeztek fel Zala megyében,vagy Unikornis született Magyarkúton!"Tipikus hülyítés,hülyének nézés zajlik!Már nincs munkára fogható ember,munkaerő itthon.Csak a vénasszonyok siránkozása zúg a szélben.:D
 
"American vigilantes captured....."
Ugyan nem értem mire gondolsz, de nem értem félre akkor e szerint a logika szerint a varkocsos magyariak Zalántól vásároltak letelepedési kötvényt a besenyők és a bolgárok elől migrálva.. Na ezt jó pár korabeli Krónika rögzítette..
Az ägyptianok folyamatosan érkeztek(egyesek szerint Indiából) csak nekik nem kellett nemzeti családvédelmi program az elszaporodáshoz, elég volt a hagyományos módszer is...
 
Last edited:
Sajnos ma Magyarországon a legnagyobb hírek közé az számít,hogy "Vadon élő biciklicsordát fedeztek fel Zala megyében,vagy Unikornis született Magyarkúton!"Tipikus hülyítés,hülyének nézés zajlik!

Ez nem hülyítés, hanem figyelemfelkeltés a reklámhoz!! (Nem hír, hanem reklám!!)
 
Kedves 149

Nem tudom, hogy mit erőlködsz itt a helyzetkép eltussolásán?
-
Legkésőbb az "Ibiza-botrány" után be kéne látnod, hogy mi van Magyarországon.
A szomszéd ország Ausztria kormánya kénytelen volt lemondani egy video miatt, amiben
a miniszterelnök helyettes Strache kimondja, hogy egy olyan sajtórendszert szeretne mint Orbán.



Magyarországon a jogállamiság annyira nincs érvényben, hogy Orbán körmére tudna ütni,
Ahogy látod más országban már pusztán a bűncselekmény megkísérlése is kormányleváltáshoz vezet.
-
Meg is értelek, hogy inkább Kadhafirol és minden másról akarsz beszélni mert
a magyar kormányt a szenteltvíz sem tudja tisztára mosni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,162
Messages
4,809,957
Members
616,184
Latest member
Németh László_Budapest
Top