Kovács Zoltán beszólt a finneknek, erre kapott egy térképet

Az előzmény, hogy Kovács Zoltán Twitter oldalán beszólt a finn miniszterelnöknek amiért az a jogállamisághoz kötné az uniós kifizetéseket.

Kovács szerint Finnországnak nincs alkotmánybírósága, a helsinki parlamentben működő alkotmányügyi bizottságot pedig politikai szempontok vezérlik,és nincs rendben a finn igazságszolgáltatás függetlensége sem, hiszen a bírákat az államfő nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára.

A finn külügyniszter válaszolt Kovácsnak:
lehet, hogy Finnországnak nincs alkotmánybírósága (csak félve jegyezzük meg, hogy egy olyan szilárd demokráciának, mint az Egyesült Királyság, alkotmánya sincs), a bírákat pedig az államfő nevezi ki, a skandináv ország teljesítményét azonban évről évre 100/100 pontosra értékelik a szabadságjogok érvényesítése terén.

Ville Cantell válaszul először azt írta:

“Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni ami pedig a tejesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.”

Ezután egy térképet is feltöltött arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, Magyarország Sierra Leone és Izraelk között a 87. helyen végzett.

168óra

Screenshot_20190722-054943_Samsung-Internet.jpg
 
azért nem találod érdekesnek, hogy évtizedekig valaki egy kitűnő államfő, mosolyogva ölelkezik, parolázik vele a világ összes politikusa...aztán ha valamit nem hajlandó eladni azonnal terrorista, népírtó lesz belőle ... és indulhat a bombázás. Aztán kiderül, hogy potyára volt a bombázás, nem csak a vezetőt kell likvidálni, a népével is gondok vannak...hát, folytatódik a bombázás

Az emberek változnak úgy mint ahogy Orbánról sem gondolta a világ, hogy egy keresztény fundamentalista, egy Ajatollah és korrupt diktátor lesz.
 
azért nem találod érdekesnek, hogy évtizedekig valaki egy kitűnő államfő, mosolyogva ölelkezik, parolázik vele a világ összes politikusa...aztán ha valamit nem hajlandó eladni azonnal terrorista, népírtó lesz belőle ... és indulhat a bombázás. Aztán kiderül, hogy potyára volt a bombázás, nem csak a vezetőt kell likvidálni, a népével is gondok vannak...hát, folytatódik a bombázás

Barátom nem szeretem ha a nevemmel visszaélsz! Lennél szives törölni!
upload_2019-7-23_13-26-27.png
 
igen - igen, ez is egy nézőpont...intézzék el egymásközt, ideje lenne már bedarálni azokat a magyarokat.
Sokaknak pont ellentétes a véleményük és azért éltetik Putyint, mert példát mutat.
Mivel is mutat jó példát?
A Krím annektálásával?
Mi is annektáljuk Erdélyt?
 
igen - igen, ez is egy nézőpont...intézzék el egymásközt
Én a nagyon közkedvelt Wass Albertet mondanám a 13 almafa regényének tartalmából.
Az Erdély problémáit az Erdélyik tudják Nem kérnek se a Budapesti agitációból se egyikből se mert csak gyakorlóterepnek nézik Őket meg tuják ők azt oldani okosan békésen hisz már évszázadok óta egy speciális hol itt hol ott terület volt.
A határ jött ment. Ők maradtak okosan, volt hogy a Mózsi portáját vágta ketté a határ az almafáiból 1 maradt de az biztosította a jövőt

Az 1953-ban írt Tizenhárom almafa a klasszikus történelmi regény hagyományai szerint a nagypolitika történései helyett inkább arra összpontosít, hogy e történések hatása miképpen jelenik meg a kisemberek életében, ez esetben a kommandói vadőr, Tánczos Csuda Mózsi és családja mindennapjaiban. Az újonnan kijelölt magyar-román határ éppen Mózsiék háza alatt szeli ketté Erdélyországot.
Mózsi annak idején húsz almafát ültetett a ház mellé, melyekből Észak-Erdély hazatérésekor már csupán tizenhárom fácska növekszik a kommandói hegyoldalban. A remek humorral fűszerezett szatírikus mű visszatérő motívumaként szerepeltetett almafák így válnak a székely megmaradás jelképévé: a csonkokból életrevaló vesszők sarjadnak, bizonyítván azt, hogy „Isten, aki a kivágott csonkból termőfát tud növeszteni újra, nem hagyja elveszni a népeket sem, akik benne hisznek.”
 
Miközben sajnálkoztam a finneken, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak (mint Kovács Zoltán is írja, mennyi minden nincs náluk ami a jogvédettebb, demokratikus Magyarországon hála a Fidesz kormánynak létező valóság) a szabad független tájékoztatásról nem is szólva , csak úgy elgondolkodtam rajta, hogy a Bükkben a Nemzeti Park szívében fekvő 300 lelkes településen miért is alakult meg közel 30!!!! fővel a Polgárőrség.. Kaptak autót, üzemanyagot, technikai eszközöket... Mire is kell vigyázniuk a település minden második felnőtt férfiát jelentő rendőr pótlékoknak?
Egy jogállamban, egy a polgárok biztonságát tájékoztatását még Bulgáriát is megelőző módon szem előtt tartó országban... Vagy lehet, hogy mégiscsak hibádzik valami a tájékoztatásból?
 
Itt az atlantiak egyszerre 3 legyet ütöttek
1. A burnuszos vissza akarta vitetni Libiába az aranyát. Goldman Sachsnak ez ellenére volt. Megoldva.
2.A burnuszos az olaját dollár helyett €-ban akarta eladni. Megoldva.
3.A burnuszos erösen kézben tartotta a hatalmat s rendet tartott. Ennek szétverésével s polgárháborús állapotok létrehozásával rá lehetett engedni Európára a menekülö migránshullámot. Feladat megoldva.
Nem a te szavaid ezek hanem Bogár Lászlóé
A térség de-stabilizáltságával mint nem jól kalkulált végeredmény egyet értek hogy rossz buta külpolitikát csinált. A menekülthullám nem 1000%-ra volt kalkulálható.
Épp így az iszlám állam létrejöttével sem volt képes kalkulálni
Az Biztos hogy nekik nem kellet a demokrácia export nem is fog kelleni a kényurakat a törzsi rendszert megszokták vallási elnyomást is állandón tarják hol a szunniták hol a síták többsége és uralma erőlteti magát a másikra vallási toleranciájuk nincs.
Husszein is felváltva élvezte hol a Síita hol a szunnita támogatást és ez szerint kerültek hátrányba a másik vallási ág
Ezeket kézben tartani külső nem tudja
És ezzel nem volt képes kalkulálni az USA Azt a térséget nem lehet irányítani spontán és kiszámíthatatlanul jött a menekült hullám
Még az ISIS létrejöttét se lehetett kiszámolni.Vannak irányíthatatlan folyamatok
Bogárral vigyázz Ő se tud mindent
 
Igen, bevallom, én vagyok a Bogár. Inkognitóban. meg még Laci is. Persze az is lehet, én mondtam ezeket neki. Ö meg gondolta, kilukadt a gyerek klottgatyája, kéne egy kis pénzmag, a téma is megfelelö, hát iratott egy flepnit egy négerrel interju cimén.

A megfelelö kérdés az: megáll-e az 1., 2., 3.-s pont.Igen vagy nem?

Amugy pedig igen megtisztelö, hogy az olvtárs az önálló gondolkodást sem tételezi fel rólam.
Ne is válaszolj rá, mert nem fogok reagálni.szevasz.
 
Utoljára módosítva:
Egy jogállamban, egy a polgárok biztonságát tájékoztatását még Bulgáriát is megelőző módon szem előtt tartó országban... Vagy lehet, hogy mégiscsak hibádzik valami a tájékoztatásból?

ez nincs így a nagy demokráciákban is? a minap olvastam egy ujságcikket valami ilyesmi volt a címe "American vigilantes captured hundreds of migrants ..." ...meglátjuk ezek mit capture.
 
Mivel is mutat jó példát?
A Krím annektálásával?
Mi is annektáljuk Erdélyt?

Már hogy annektálta volna, tudtommal népszavazás volt a Krími Autonóm Köztársaságban, ahol úgy döntöttek, hogy Oroszországhoz akarnak csatlakozni.
Erdély vagy 100 éve van román uralom alatt, nem nagy idő. Például ilyen egy ottani választási plakát:
27wzxut.jpg
 
Utoljára módosítva:
Sajnos ma Magyarországon a legnagyobb hírek közé az számít,hogy "Vadon élő biciklicsordát fedeztek fel Zala megyében,vagy Unikornis született Magyarkúton!"Tipikus hülyítés,hülyének nézés zajlik!Már nincs munkára fogható ember,munkaerő itthon.Csak a vénasszonyok siránkozása zúg a szélben.:D
 
"American vigilantes captured....."
Ugyan nem értem mire gondolsz, de nem értem félre akkor e szerint a logika szerint a varkocsos magyariak Zalántól vásároltak letelepedési kötvényt a besenyők és a bolgárok elől migrálva.. Na ezt jó pár korabeli Krónika rögzítette..
Az ägyptianok folyamatosan érkeztek(egyesek szerint Indiából) csak nekik nem kellett nemzeti családvédelmi program az elszaporodáshoz, elég volt a hagyományos módszer is...
 
Utoljára módosítva:
Kedves 149

Nem tudom, hogy mit erőlködsz itt a helyzetkép eltussolásán?
-
Legkésőbb az "Ibiza-botrány" után be kéne látnod, hogy mi van Magyarországon.
A szomszéd ország Ausztria kormánya kénytelen volt lemondani egy video miatt, amiben
a miniszterelnök helyettes Strache kimondja, hogy egy olyan sajtórendszert szeretne mint Orbán.



Magyarországon a jogállamiság annyira nincs érvényben, hogy Orbán körmére tudna ütni,
Ahogy látod más országban már pusztán a bűncselekmény megkísérlése is kormányleváltáshoz vezet.
-
Meg is értelek, hogy inkább Kadhafirol és minden másról akarsz beszélni mert
a magyar kormányt a szenteltvíz sem tudja tisztára mosni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,802
Tagok
615,906
Legújabb tagunk
Ikkaerika
Oldal tetejére