Lépett a Google, a Huawei elvesztette az Androidot

Nem férhetnek hozzá ezentúl az Android frissítéseihez és az új verziókhoz.

A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új veziókhoz - jelentette New Yorkból a brit hírügynökség bennfentes forrásra hivatkozva helyi idő szerint vasárnap. Az értesülés szerint a Google ezentúl csak a nyílt forráskódú fejlesztéseit osztaná meg a céggel, és a jogosultságok elvesztése a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a készülékekről elérhetetlenné válhat a Gmail, a Google Maps vagy a Play áruház alkalmazás, mostantól ilyeneket nem lehet telepíteni a Huawei készülékekre.

A korlátozás később kiterjedhet más szolgáltatásokra is. Az amerikai cég arra hivatkozva döntött így, hogy Donald Trump elnök csütörtökön rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről. A rendelet szövegezői megemlítik, hogy az Egyesült Államok külföldi ellenfelei kihasználják az amerikai távközlési technológia és szolgáltatások bizonyos fokú sérülékenységét, és ezzel összefüggésben különösen aggasztónak tartják a gazdasági és az ipari kémkedést is.

A jogszabály nem nevezi néven, de elemzők szerint egyértelmű, hogy a kínai Huawei óriásvállalatról, vagy a szintén kínai ZTE telekommunikációs cégről van szó.

1233419.jpg
 
Élesedik a helyzet.
Már az Intel is bojkottálja.
Kína által magának tartott tengeri területeken haladt át az amerikai hadihajó.
 
Valamit csak elérnek mert akkor miért csinálnák?

B válasz:
Számos amerikai cég elköltözik.... Vagy Kína folytatja a bevásárlásokat... pl. a Mercedesnek is rövidesen 15 % körüli kínai tulajdonosa lesz (már most több mint 9%).. Amerika teljesen kiszorul az ázsiai és afrikai piacról, s kénytelen visszakozni mert amerikát még csak most akarnák újra naggyá tenni, de ez csak kínai pénzből tudják megcsinálni...
 
Nem eszik olyan forrón a kását..
Tegnap Trump bejelentette, hogy a kínai -amerikai tárgyalások része lesz a Huawei elleni szankciók, annak ellenére, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkoztak idáig... Nyilvánvaló Trump eleve a Huawei-el akarta Kínát zsarolni, csak elmérte magát..... Szemléletes példa ez arra, hogy tulajdonképpen milyen korlátozott is a nagyhatalmak vezetőinek saját döntései. A politikát valójában azok határozzák meg akik személyes hasznot húznak a döntésekből.... A politikai döntés luxusát csak olyan jelentős gazdasággal rendelkezők engedhetik meg maguknak ,mint Oroszország és Kína..
A sosemvolt politikus Trump úgy látszik ezt még csak most kezdi kapisgálni....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Nincs meg valakinek véletlenül ennek a kendőnek a mintája? Segítségeteket előre is köszönöm!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,986
Tagok
615,864
Legújabb tagunk
kave@
Oldal tetejére