Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet III.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2019 November 22.

 1. ladybirdi

  ladybirdi Állandó Tag

  Ez engem is érdekelne. Március 17.-én jönnek hozzám tanfelügyelni, de semmilyen értesítést nem kaptam, hogy mi lesz.
   
  Radványa kedveli ezt.
 2. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ha bezár az intézmény, az csak annyit jelent, hogy gyerek nincs benne. Ha nem órát is tartó pedagógus tf van, akkor nincs akadálya az eljárásnak, hiszen pl. int.vezető kötelezően bent van, plusz még akik valamiért, pl. onnét távoktatnak. Ugyanígy lemehetnek az interjúzós minősítések is.
  Amit lemondanak, az csak torlódik, és nem törlődik. Amin lehet, azon jobb túl lenni. Szerintem és joghatás nélkül.
   
  anett5, Gagamail és gasape kedveli ezt.
 3. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

 4. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  óvodapedagógus vagyok, gyereknélkül nem megy a dolog... kész van minden dokumentumom. ha más időpontot kapok mindent újra kell irnom. ráadásul az épületet felújitják több hónapos munka azt sem tudjuk egyenlőre hová fognak minket költöztetni. Minden bizonytalan.
   
 5. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Igen, minden bizonytalan. Egyelőre még nincsenek egységesen bezárva az óvodák és a bölcsődék. Aztán ki tudja még, mit jelent PONTOSAN (gondolj a kollégistákkal történtekre) az esetleges gyermekfelügyelet.
   
  Radványa és Gagamail kedveli ezt.
 6. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Nekünk az intézménybezárások előtt a héten jelezték, hogy bizonytalan időre törlik a PSZE gyakorlati vizsgánkat. Két vizsgáztató és két vizsgázó lett volna csak termenként.... Szerintem törekednek a kontaktok minimalizálására és gondolom esetünkben is az lehetett a fontosabb, hogy utána 4-en 4 helyre távozunk, mint, hogy 4 fős kiscsoport milyen veszélyt jelent.
   
  Gagamail kedveli ezt.
 7. Olivia69

  Olivia69 Tag

  Komolyan! Most a tanfelügyelet a legnagyobb probléma!?!??Törölni kellene mindet! Nem még ezen (is)idegesíteni magunkat!
   
 8. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Mindenki szeretne túl lenni rajta, nyilván ezért izgulnak ..., de igazad van, április végéig törölni kellene mindent, ellenőrzést, minősítést, s akkor legalább biztosan tudják az érintettek.

  Más - nálunk nem minden gyereknek van otthon internet. A szolgáltatók nem akarnak kb. kéthónapos diák-internet csomagot indítani valami egészen kedvező díjért (persze olyan családoknak, ahol nincs másik előfizetés)? 500Ft/hó?
  Komoly gond, hiszen vidékiek, másképp nem érjük el őket.

  Esetleg vannak is ilyen csomagok? Nem ismerem a választékot (általában akkor váltok, ha megszüntetik, amire előfizetek), s kellene valamit segíteni nekik, mert ők sem járatosak ebben a témában, hiszen nincs rá pénzük.
   
  Olivia69, ladysla és biblio kedveli ezt.
 9. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ilyesmire gondolsz?

  A Telekom után a Telenor is bejelentette, hogy a #maradjotthon kampány keretében, a koronavírus miatt kialakult helyzetben 100 GB extra mobilnetet kínálnak a lakossági kártyás vagy számlás ügyfelek számára, méghozzá március 16-tól, és a kedvezmény a MyTelenor appban aktiválható március 16-tól.

  Az egyszeri adatjegy 100 GB adatot tartalmaz, amit a megrendeléstől számított 30 napig lehet felhasználni. A szolgáltatásban foglalt adatmennyiséget díjmentesen vehető igénybe Magyarország területén. Aktiválni a MyTelenor applikáción vagy SMS-en keresztül lehet visszavonásig, de legkésőbb március 31. éjfélig. Az aktiválás sikerességéről SMS-ben tájékoztat a felhasználókat a szolgáltató, és az ajánlat telefonszámonként egyszer vehető igénybe.
   
  Gagamail kedveli ezt.
 10. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A Telekom és a Telenor után a Vodafone is bejelentette, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet okán március 17-től 15 GB extra mobilnetet kínálnak a feltöltőkártyás, havidíjas lakossági és a kisvállalati ügyfeleinknek – számlázási ciklusonként 5-5 GB-ot, ami a My Vodafone applikáción keresztül aktiválható. Ez azt jelenti, hogy a vállalat három hónapon keresztül biztosít 5 GB-os adatkeretet az ügyfeleinek.

  A távközlési vállalat ugyanakkor nem állt meg itt:

  az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu), adatkeret használat nélkül lesznek elérhetők lakossági ügyfeleink számára a tanítási év végéig, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár applikációja is, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található.

  Emellé minden otthoni digitális TV előfizetéssel rendelkező ügyfelünk számára elérhetővé teszik a Premium TV és a FilmBox Pro csomagban lévő csatornákat április 30-ig. A Premium TV csatornák UPC TV előfizetéssel érhetőek el, míg a FilmBox Pro csomag UPC és Vodafone TV előfizetéssel is.
   
 11. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Nem jó ötlet. Ne utazgassunk mostanság!
   
 12. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  És talán meg is ruházzák...:(
   
  BAJ és Csipike2014 kedveli ezt.
 13. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Verőce írta:
  A szülők jelentős része napokon belül elveszíti a munkáját.

  Gagamail: "Nem bocsáthatnak el senkit erre hivatkozva, mert a kormány rendelt el veszélyhelyzetet, s nem sérülhet a szülők gondoskodáshoz való joga, s a gyerekjogok sem."

  Én a magam földhözragadt módján csak arra céloztam, hogy a szülő egyszerű pincér, kozmetikus, bizsuboltban eladó, idegenvezető, virágárus, jegyszedő, bűvész stb. Ne legyen igazam.
   
  Gagamail és Csipike2014 kedveli ezt.
 14. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Valami készül.
  A KÉRT SZOLGÁLTATÁS ÁTMENETILEG NEM ÉRHETŐ EL.
  - Kérjük próbálja később
  Nem tudok értékelni. Na nem mintha nagyon akarnék.
   
 15. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  nem bánnám ha eltörölnék, de végleg... a 34 év alatt a kutya se kérdőjelezte meg a munkámat.. akkor is csináljuk ha nem nézik nem ellenőrzik. de ha csak elteszik másik időpontra, újra kell dokumentálni mindent. Igen, nekem ez is probléma... meg más is.
   
  Olivia69 kedveli ezt.
 16. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Kedves Szakértők,
  Nálatok is eltünt minden a tanfelügyelet kivételével: már annyi sincs , mit Verőcénél olvasható . 2 helyen is határidős zárásom van. Az egyik egy nagyon frekventált ember mesterje., majd rámkenik, ha probléma lesz vele.
   
 17. Karikatúra

  Karikatúra Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nálunk is minden eltűnt.... A menüpontok is hiányosak! Próbáltam volna önértékelési jegyzőkönyvet feltölteni, de azt sem tudok (és még el sem kezdtük a nagy digitális oktatást:))))
   
 18. lányos

  lányos Állandó Tag

  Kedvesek!

  Gondolom, mindenki megkapta az értesítést a törlésekről...
  Tisztelt Szakértő Kolléga!


  A koronavírus terjedése következtében a Kormány új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020. (III.14.) Korm. határozatában valamint az emberi erőforrások minisztere a 3/2020. (III.14.) határozatában a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt. Ez utóbbi intézmények esetében is biztosan módosul a működés, a munkavégzés menete. A Kormány rendelkezése alapján 2020. március 16-tól az oktató-nevelő munka tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

  Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési (tanfelügyeleti) és a pedagógusminősítési eljárások lebonyolítása során – az érintett, jelenleg hatályos jogszabályok és eljárásrendek alapján – elengedhetetlen a köznevelési, szakképzési intézményben történő személyes kontaktus. A Pedagógus I. és II. fokozatot célzó minősítési eljárás, valamint a pedagógus tanfelügyelet fontos része az óra/foglalkozáslátogatás, Mesterpedagógus fokozatot célzó minősítési eljárás esetében a nyilvános védés, amelyre a jelenlegi rendkívüli helyzetben már nem kerülhet sor. A vezetői, intézményi tanfelügyeletek során készítendő interjúk sem megvalósíthatók a tantestület érintett tagjai, valamint a szülők képviselőinek kényszerű távolléte miatt.

  A fentiek alapján – az emberi erőforrások minisztériumával történt egyeztetés alapján – a 2020. március és 2020. április hónapra tervezett tanfelügyeleti és pedagógusminősítési, valamint audit látogatások törlésre kerülnek. Kivételt képeznek a Kutatótanár fokozatot célzó minősítési eljárások, amely során a kapcsolattartás és értékelés csak online történik.

  Az eljárásban részt vevő intézmények, pedagógusok adott eljárásban lévő státuszát – további intézkedésig – felfüggesztjük. Az ilyen módon törölt eljárásokat a 2020. őszi időszakra fogjuk a későbbiekben újraszervezni az eljárásokra vonatkozó határidők megtartásával. Az Önt érintő feladatokról későbbi időpontban küldünk értesítést.

  Kérem együttműködését abban, hogy a már lezajlott eljárások esetében, ahol már a személyes találkozásra 2020. március 14-ig sor került, az értékelés eredményének rögzítése mindenképpen határidőn belül történjen meg!

  A fentiekről az intézményeket és az érintett pedagógusokat is tájékoztatjuk.

  Köszönöm együttműködését!


  Budapest, 2020. március 16.

  Tisztelettel:
  Brassói Sándor
  köznevelési elnökhelyettes
  Oktatási Hivatal
   
  ladysla, anett5 és BAJ kedveli ezt.
 19. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Már törölték a holnapi tanfelügyeletet és az áprilisi minősítést, ami lett volna nálunk.
   
  ladysla és anett5 kedveli ezt.
 20. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  igen megkaptam én is, áthelyezik az őszi időszakra. Lehet újra dokumentumozni mindent. valószinüleg a csoport is más lesz.
   

Megosztás