Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

bodzaviragzat

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, jó lenne - én is tudnék dolgozni utazás közben (2 - 2,5 óra/nap).
A szemedet nagyon rontaná az állandó alkalmazkodás a változó távolság miatt, ha az úton (autón, buszon, villamoson, hajón) értékelnél. Persze a vonat és a repülő nem gond, de nem tudom, mivel utazol. Sokáig kell a szemed egészsége, fogd fel úgy, addig is kíméled.:)

Ez nagyon nem jó játék. Írtál oh-nak?
Nem írtam az oh-nak, mert 3 esetem volt és csak 1-1 dokumentumnál, de nagyon dühítő volt, mert sok mindent tudtam azoknál kijelölni. Neked kiírta, hogy hiba ( piros vagy rózsaszín)?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Dagidia

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem írtam az oh-nak, mert 3 esetem volt és csak 1-1 dokumentumnál, de nagyon dühítő volt, mert sok mindent tudtam azoknál kijelölni. Neked kiírta, hogy hiba ( piros vagy rózsaszín)?
Ha kiírja rózsaszínnel egy csíkban alul, hogy hiba, akkor gyorsan ments,lépj ki és lépj be újra. én a CROM-on dolgozom, még eddig ott van legkevesebb probléma. persze minden egyes pontozás után mentek, bármit jelölök, azonnal mentés. Szerencsére még nem jártam úgy, hogy elszálljon a munkám.
 

bodzaviragzat

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha kiírja rózsaszínnel egy csíkban alul, hogy hiba, akkor gyorsan ments,lépj ki és lépj be újra. én a CROM-on dolgozom, még eddig ott van legkevesebb probléma. persze minden egyes pontozás után mentek, bármit jelölök, azonnal mentés. Szerencsére még nem jártam úgy, hogy elszálljon a munkám.
Én is csak a CHROME-ban dolgozom és mégis előfordult a hiba. Állandóan mentek, mentek és mentek.
 

Kunika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Épp ez a gondunk, hogy egymásnak ellentmondó állásfoglalások látnak napvilágot...de mi tegyük helyesen, törvényesen a dolgunkat.
ha nem engedjük minősülni a pedagógust, és közben kijön az állásfoglalás, hogy mégis lehetett volna, a lelkiismeretem nem hagyna(így is háborog)...ha engedjük minősülni,de az állásfoglalás is az lesz,mint a levélben(hogy nem lehet), minket marasztalnak el, hogy az "egyértelmű utasítás" ellenére engedtük minősülni...
Ez a bizonytalanság nem csak a pedagógus idegeit őrli fel apránként,hiszen várja a pozitív választ, de a miénket is. :(
Engedtétek minősülni a pedagógust? Az általam elemzett portfólióban sincs nevelési terv a csoportprofil után és sehol máshol sincs feltöltve! Szuper portfólió, óriási lelkiismeret-furdalásom van, engedjem vagy ne, a minősülését?! Segítsetek!!!
 

t.s.

Állandó Tag
Állandó Tag
Megnéztem az NKP-t. Valóban minden a régi, nem sok minden változott. Megtaláltam a "többek által keresett" Útmutatót "Gyakran ismételt kérdések és Súgó" címmel a fő sorban található a kérdőjel mögött (elrejtve). Tehát, aki akar, ismerkedhet a rendszerrel! Nekem csak egyetlen problémám van, hogy nincs beépítve a saját tantárgyam, semmilyen jogosultságot nem kaptunk (egyelőre), tehát csinálhatok anyagokat, tölthetek fel bármit, meg is oszthatom, csak azt még nem tudom, hogy a célcsoport ezt hogy tudja megnézni?! Rákeresésről meg nem is beszélek, mert nincs bent a tantárgy a rendszerben. Az az érzésem, hogy még kell rajta dolgozniuk a fejlesztőknek...;):):D.
 

Dagidia

Állandó Tag
Állandó Tag
Gugli barátunkhoz fordulva nekem az jön le, hogy okj-s igényű helyen volt. Az óvónői diplomája ehhez nem kellett, akár állatorvos is lehetett volna. Szakmai gyakorlati éve - szerintem! - csak 4 van. Amikor tagintézményvez lett, akkor már szakvizsgájának kellett volna lennie a trv. szerint (ez a mondat eredetileg magyarul íródott volna :)). Kinevezték szakvizsga nélkül, amit később megszerzett, de a 3 év ped. gyak. a számításaim szerint itt is hiányzott :)
Egyébként, az előírt 14 év+szakvizsga akkor sem jön össze, ha a diplomájával foglalkoztatták okj-s helyen, hiszen az csak 11 éves. A fenntartó se volt a helyzet magaslatán egyik esetben sem. Szerintem már bukta a szakmai önéletrajzzal, a pf-fel nem is kell foglalkoznod. Persze, ez csak a gugli meg én, tutit a szakértők mondanak :)

Közben rájöttem, hogy ő talán nem is mesterire menne, hanem a ped2-ért. Ahhoz szakvizsgával nem tudom, hány év kell, talán 8. De mind1 is, a 4 semmire sem elég.



Gyermekgondozó-nevelő (OKJ: 5476102)
A gyermekgondozó-nevelő gyermekellátási alapfeladatokat lát el. Megszervezi és végzi a gyermek életkorának, állapotának megfelelő napi tevékenységeket.

Közreműködik a gyermek számára otthont nyújtó intézmény nevelési/gondozási tevékenységeinek szervezésében és a háztartási feladatok ellátásában. Munkájához kapcsolódó dokumentációs feladatot lát el.

Közreműködik a gyermekek befogadásával kapcsolatos feladatok ellátásában, megbízás alapján az intézmény működésével kapcsolatosan feladatokat végez, szervezi a gyermekek szabadidejének eltöltését. Részt vesz a gyermek önálló életvitelre való felkészítésében.

Végzi a gyermek napközbeni ellátó intézménybe való felvételével kapcsolatos teendőket,
tervezi és ellátja a nevelési/gondozási feladatokat, ellenőrzési, szervezési és dokumentációs feladatokat lát el.

Rész-szakképesítései:
Gyermek- és ifjúsági felügyelő (OKJ: 3176101)
A gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő a nevelő-gondozó tevékenységében a nevelő, a pedagógus, a gyógypedagógus segítőtársa a bentlakásos, valamint napi bejárásos gyermek- és ifjúságvédelmi, szociális és oktatási-nevelési intézményekben. A pedagógussal, nevelővel közösen elvégzett tervezőmunka alapján önállóan végzi a szabadidő szervezését, a játéktevékenységek, a gondozási és napirendi feladatok, valamint a szünidei munka irányítását, illetve háztartásvezetéssel kapcsolatos feladatait.

A gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő munkája során végzett jellemző tevékenységek főbb feladatcsoportjai: Részt vesz a gyermek fogadásában, megismerésében, szükségletei feltárásában és kielégítésében, a gyermekotthon mindennapi életének szervezésében, irányításában. Aktívan bekapcsolódik a nevelés folyamatába. Részt vesz az egészségügyi, gondozási tevékenységben, a környezetvédelmi feladatok megoldásában. Közreműködik a gyermekotthonban élők szabadidős tevékenységeinek szervezésében, vezetésében, a programok lebonyolításában, az ügyeleti feladatok ellátásában. Bekapcsolódik a gyermekotthonban folyó gazdálkodási és háztartási feladatok ellátásába, azok irányításába, szervezésébe. Munkája végzése során adekvát kapcsolatok kialakítására törekszik az intézményen belül és a vele kapcsolatban levő egyéb szervezetekkel, intézményekkel egyaránt. Részt vesz a szakmai dokumentáció vezetésében, a belső szabályok pontos betartásában. A gyermek- és ifjúságvédelmi munka értékeinek és etikai szabályainak megfelelő munkavégzés. A munkavégzéshez szükséges szakmai kommunikáció. A munkavégzéshez szükséges szakmai önismeret.

A gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő a gyermekgondozó-nevelő szakképesítés rész-szakképesítése.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem szakmai gyakorlat a 2011-ig lévő munkahely, tehát bejelentkezéskor még csak 3 éve volt. Nem értem a vezetője mért jelentkeztette, mikor ezt tudta. A Kir-ben pedig nem látja az OH, hogy nem óvónőként dolgozott 1999-2011 között ? Akkor most mi legyen, az elnök jelez OH-hoz ? De ha nem akar, akkor a szakos mit tegyen ? / 2 hét a minősítésig /


 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez rendben, de ilyenkor a három értékelő közül egy a kérdező és kettő a jegyzetelő? Mivel egyik kollégát nem kell értékelni, akkor úgy gondolom én is, hogy három kör van. Akkor viszont, aki mester ő minden esetben csak jegyző lesz? Miért is van ott?
A már-mester annyiban más, hogy nem pedagógusként van jelen a körökben, hanem tanfelügyelőként. Tehát őt nem értékelik - hanem éppen ő értékel.
A moodle-felületen ott a vizsgarend az ilyen esetre, és én is ideírtam a 7. turnus vizsgáinál. Keressétek vissza.
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi, külföldön vagyok! Minden otthon maradt, a más gépére pedig nem akarok semmit letöltögetni, ezért kértem segítséget tőletek!:dr_31:
Az oktatas.hu/szakerto-n rajta van, online elérhető.
"Nem minősül a portfólió hiányos feltöltésének, ha az óvodapedagógusi portfólióban a csoportprofil és a nevelési terv
egy fájlként történő feltöltése miatt ezek közül a nevelési terv hiányzik.
Ennek pótlására a szabadon választható dokumentumok esetén alkalmazott, 5.1.2 pontban leírt
hiánypótlási rend szerint van lehetőség."
5.1.2 Ha a portfólió szabadon választható dokumentumai hiányosan vagy tévesen kerültek feltöltésre:
- A bizottság elnökének a hiányosság megállapítása kapcsán egyeztetnie kell a köznevelési szakértő taggal (szakos szakértővel).
- Az elnök haladéktalanul jelzi e - mailben a pedagógusnak a hiányzó vagy hibásan feltöltött dokumentum pótlásának módját.
- A javított dokumentumot a pedagógus elektronikus úton köteles eljuttatni az elnök részére a védést megelőző 25 - 20. nap között.
- Az elnök a hiánypótlás kéréséről értesíti a bizottság tagjait.
 

gildi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szakértőként nem kell semmit tenned, mint eleget tenni a megbízásoknak. Ha szaktanácsadó vagy és kijelöltek tanfelügyeletre, akkor át kell raknod.
Ne haragudj, nem tudom melyik vagy.

Ideiglenes Ped2 azért szerepel, mert eredetileg akik a megadott feltételnek megfeleltek feltölthették a portfóliójukat, és 2015. jan. 1-től ideiglenesen, minősítő vizsga nélkül átsorolták ped2.be. Közben a pályázat révén minősültünk szakértő vagy szaktanácsadóként. Amikor vizsgáztunk, nem tudom emlékszel-e rá, a portfóliónk egy másolt verzió volt. Amit most látsz, az az eredeti. Soron kívül kikerültünk a ped2-ből. Ezért ne is keresd az értékelést sem.


Ezt, hogy érted?
Engem és sok szaktanácsadó kollégámat kijelöltek 2016-os tanfelügyeleti látogatásra (gondolom azért, mert már töltöttünk fel pf-t).
Hova és mit kell áttenni?
Nem kaptunk értesítést arról, hogy portfóliót kellene feltöltenünk, és nincs felület, ahova tölteni kellene. Szerintem nekünk ezzel nincs dolgunk.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Vizsgák előtt... (8. turnus, PSZE, PÉM)
Néhány alapdolog, sokadjára...
1. Olyan számítógéppel menj a vizsgára, amelynek ismered a működését.
Legalább Office 2010 legyen rajta, az Office2007 talán jó, a 2003-at magam is nagyon szerettem, de az átadott dokumentumokat már nem nyitja, felejtsd el, telepíts újat.
Most, és ne holnap.
2. Ha kölcsöngéped van (ne legyen!) legalább tudd, hol kell bekapcsolni! És olyan profilt állíttass be rajta, amely alatt tud menteni. Ha ezt a mondatot nem értetted, mutasd meg fiadnak, lányodnak, szeretődnek - akárkinek, aki érti. És a legjobb lenne, ha Te is értenéd...
3. Magadnak jó, ha néhány dokumentumot, így pl. a saját önértékelésed előre elkészíted és kinyomtatod.
Ezt a vizsgán kézzel kell kitöltened, milyen jó, ha tudod valamiről másolni.
4. A PÉM-vizsgán az első oszlop (bal oldali) az értékelésnél a portfólió, a második oszlop (jobb oldali) pedig az óra. Erre a sorrendre készülj, és magadnak is sokkal jobb, ha az otthoni értékelésed kinyomtatod, mert lényegesen egyszerűbb erről dolgoznod, mint két megnyitott excel-fájlt hasonlítgatnod. (Eddig ez kb. senkinek sem ment, csak az idő telt vele.) Ugyanakkor azt is tudd, mi és miért annyi pontot kapott, hol van/vannak rá az adatok (melyik dokumentumokban, melyik órarészletben, dokumentumban). Ennek tudatosnak kell lennie!
5. Ne húzd az időt! A vizsgarendben meghatározottak a maximális időtartamok, ha komplett az óra, a dokumentum, nem kell a cizellálás.
6. A vizsga nem színház: ne küldd ki az igazgatót, mert nincs ott.
7. Ne panaszkodj. Ez már a sokadik turnus, tele az ország, a környéked végzett szakértőkkel, kérj tőlük is tanácsokat.
Ha nem ismered őket, az a saját szegénységi bizonyítványod.
8. Ne olvass és ne a képernyőt nézd - ismerd az eljárásrendet, tudd, mi után mi (ki) következik.
 
Utoljára módosítva:

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Vizsgák előtt... (8. turnus, PSZE, PÉM)
Néhány alapdolog, sokadjára...
1. Olyan számítógéppel menj a vizsgára, amelynek ismered a működését.
...
2. Ha kölcsöngéped van (ne legyen!) legalább tudd, hol kell bekapcsolni! És olyan profilt állíttass be rajta, amely alatt tud menteni. Ha ezt a mondatot nem értetted, mutasd meg fiadnak, lányodnak, szeretődnek - akárkinek, aki érti. És a legjobb lenne, ha Te is értenéd...
Kérdezem, hogy az, aki úgy indít, hogy gépet se, hány pontot kap IKT kompetenciára, digitális tananyag és eszközök alkalmazására, web-es felület működtetésére, online tapasztalatcserére stb. Vagy csak gyanakvó vagyok, és szó sincs arról, hogy a portfóliójában a felsoroltak 3 pontot érő mennyiségben (minőségben?!) szerepelnek?
 

bodzaviragzat

Állandó Tag
Állandó Tag
Dokumentum javítása (anonimitás, személyiségi jogok megsértése miatt) esetében úgy értelmezem, lehetőség van kérni a javítást több mint 2 dokumentum esetében is. A tartalmi dokumentum kiegészítésének kérésére legfeljebb 2 dokumentumnál van lehetőség. Jól értelmezem? A 10.05. OH kiegészítés szerint. Most egy olyan pf-et nézek, ahol 6 dokumentumban nevek, gyerekfotók vannak, más probléma nem fordul elő benne.
 
Utoljára módosítva:

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdezem, hogy az, aki úgy indít, hogy gépet se, hány pontot kap IKT kompetenciára, digitális tananyag és eszközök alkalmazására, web-es felület működtetésére, online tapasztalatcserére stb. Vagy csak gyanakvó vagyok, és szó sincs arról, hogy a portfóliójában a felsoroltak 3 pontot érő mennyiségben (minőségben?!) szerepelnek?
Nem véletlenül írtam a tanácsokat...
Az egy dolog, hogy a portfóliójában valahogy szerepelnek ezek.
És az egy másik, hogy a vizsgán ki és mit művel/nem tud művelni a géppel.
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem írtam az oh-nak, mert 3 esetem volt és csak 1-1 dokumentumnál, de nagyon dühítő volt, mert sok mindent tudtam azoknál kijelölni. Neked kiírta, hogy hiba ( piros vagy rózsaszín)?
Igen, volt egy sötét rózsaszín alapon egy hibaüzenet a laptop megnyitásakor, sajnos, nem írtam fel. (Lehet, hogy nem kellett volna ekkor mentenem?)

Munka közben gyakran mentettem, a mentés eredményét is többször ellenőriztem. Nem hiszem, hogy ez a böngésző hibája lenne. (Többnyire Firefoxot használok.)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére