A jo hazassag titka.....

naivbalek

Állandó Tag
Állandó Tag
-Idióta voltam, amikor férjhez mentem hozzád!
-Nem vitatom. De akkor olyan szerelmes voltam, hogy nem vettem észre..
:D
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy városnyi méretű mediterán sziget, sokféle gyümölcsfa, sokféle állat, és csak egy emberpár. Biztos, hogy egyik sem tudja a másikat senkivel megcsalni, mással még beszélgetni sem tudnak. Jöhetnek a gyerekek.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

nyuszk

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony sok igazság van ezekbe a pontokba! Viszont még leghetne hozzá írni?!? Ugye?

Nem hiszem,bár biztos vannak köztük olyanok akik nem hiányoznak! Nekem pl. igen modern felfogású anyósom van! (Még a lánya is tanulhatna néha tőle)

Bizony nem! ettől egy kicsit egyszerűbb is ,meg bonyolultabb is egyszerre!

Csak időnként kell egy kis nyugalom! ez igaz!
 

kispillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
FORDÍTOTT TÖRTÉNET - Megszokás első látásra

Egy őszi napon gondolkozott el Vince bácsi azon, hogy kezd megváltozni a feleségével, Vince nénivel való negyvenéves viszonya. Bizony a kezdeti nagy megszokás az évek során fokozatosan megkopott, elmúlt. Helyét lassan átvette a szerelem.

Vince bácsi és Vince néni a háború előtt futottak össze egy nagynéninél – akkor még mint legény és lány –, és ott bemutatták őket egymásnak. Azonnal megszokták egymást – megszokás első látásra.

Az esküvő után Vince bácsi, mint fiatal férj, faragott két egyforma ronda ágyat. Azokat betették egy-egy külön szobába, ki-ki a maga ágyában hált. Néha este a fiatal házasok átmordultak egymásnak a másik szobába, hogy kiengedted-e a kutyát, beengedted-e a macskát, nem megkértelek, hogy kétszer fordítsd rá a zárat, megint csepeg a csap és ne bőgesd aztat a tévét. Volt úgy, hogy Vince bácsi hagyta, hogy Vince nénié legyen az utolsó szó, nem válaszolt. Így lett, mert mondta is Vince néni: mi van, megkukultál, hogy nem válaszolsz?

*
Amikor az első gyerek megszületett, a két ronda ágy ugyanabba a szobába került, külön-külön sarokba. Persze, a gyerek miatt. A második gyerek születése után az ágyakat egymás mellé tolták, így közelebbről szólhattak át egymásnak, hogy mit olvasol, vacsoráztál végül ma, megint koslatni fogsz az éjjel a budira, szegényke? Ez Vince bácsinak szólt, mert neki még akkor megnagyobbodott prosztatája volt. Te csak hallgass, mert olyan csorranással piselsz, mint egy bálna. Ez Vince néninek szólt, de kedvesen, viccesen volt ez mondva.

Aztán ahogy teltek az évek Vince bácsi prosztatája kisebbedett, míg elérte a normális méretet.

A harmadik gyerek jöttével Vince bácsi a két ronda és, immár, ócska ágyból faragott egy jót – egy nagyot, egy szépet, amin mind a ketten elfértek, külön-külön takaróval. Vince bácsi eleinte nagyon horkolt, és Vince néni jól meglökte, de aztán sajnálni kezdte, és egyre kisebbeket lökdösött rajta. Vince bácsinak fokozatosan elmaradt a horkolása, helyette egészséges, dacos, férfias szuszogása lett, amit Vince néni szívesen hallgatott, éjjel felkönyökölt az ágyban és nézte Vince bácsit. Néha azt érezte, hogy bizony az idő kikezdte a nagy megszokást, kopik a nagy megszokás nagyon, megy át valamiféle szerelembe. Ezért Vince néni – éppen a negyedik gyereket várta – varrt egy nagy közös takarót. A közös ágyra. Egyre többször szeretkeztek, és egyre ritkábban fordult elő, hogy közben egyébre gondoljanak. Vince bácsi addig hol arra gondolt, hogy milyen is lehetne ugyanez Erzsibirisárival, hol arra, hogy megint elmozdult a kurva cserép a háztetőn. Szép lassan ezek a mellékgondolatok elmaradtak és egymásra kezdtek figyelni, és még gyakrabban szeretkeztek – reggel, miután a gyerekek elmentek az egyetemre, délben, mielőtt a gyerekek hazaértek az egyetemről, valamint este, miután a gyerekek maguk is elmentek valahova szeretkezni.

*
Vince néni öregedett és Vince bácsi éjjel teliholdkor felkönyökölt az ágyban és a nézte, nézte az asszonyt, összehasonlította arcát és melleit a teliholddal, hogy milyen szép, egyre szebb, és reggel virágokat faragott az ágynak a fájába.

A megszokás lassan elmaradt, a helyét átvette a szerelem.

Vince bácsi és Vince néni mindenhova együtt jártak, megmosták egymás lábát és folyton kergetőztek. Most volt erre idejük is, mert már nyugdíjasok lettek közben. Kergetőztek a padláson, az udvaron, a kertben, körülöttük az unokák visongtak, és kipirulva, boldogan mentek vacsorázni, friss túrót, zöldhagymával. Levendulát szedett estére Vince bácsi a réten Vince néninek, és boldogan bújtak be a nagy közös, szép, virágos ágyba.
 

cantus.

Állandó Tag
Állandó Tag
A jó házasságot én mindig egy házikós modellel szoktam elmondani. Kell egy jó alap, ami a legjobb ha az Istenhit. Utána kellenek szilárd falak, amik szerintem az alábbi 4: őszinteség, elfogadás, odaadás és hűség
A tető pedig a szexualitást jelenti.
Ha nincs tető beáznak a falak és a ház összeomlik. Ha a tetőt tesszük le alapnak, akkor is hamar összedől a ház. Szóval szerintem így van a helyén minden. Nekem ez a kedvenc hasonlatom a jó házasság témában.
 

tancolo

Állandó Tag
Állandó Tag
Apaként mondom, hogy a férfiaknak az Igazit felesleges keresni, mert az apuka kislánya úgyis minden "konkurens" nőt leköröz :D. A kis gonoszok ugyanis okkal több boldogságot tudnak adni, mint bármelyik kapcsolat.

Az a baj, hogy erre csak későn jövünk rá és ezzel elmegy egy jó hosszú idő...
az a baj, hogy későn jövünk rá. ez így van, és akkor már lehet, hogy késő...
 

p-v

Új tag
Hogy mi a titok?...

Szerintem a jó házasság, nem az egyháznak vagy az általánosan elfogadott kritériumoknak kell hogy megfeleljen, hanem az elfogadott norma, két "ember" között kell létrejönnie. De mivel nincs két egy forma ember, így a házasság sem lehet minta senkinek! De ha mégis kellene írni hogy mi a titok egy jó "kapcsolatnak" és nem a házasságnak, itt az Osho nekem a példaképem!
 
T

TH6777

Vendég
Szerintem a jó házasság, nem az egyháznak vagy az általánosan elfogadott kritériumoknak kell hogy megfeleljen, hanem az elfogadott norma, két "ember" között kell létrejönnie. De mivel nincs két egy forma ember, így a házasság sem lehet minta senkinek! De ha mégis kellene írni hogy mi a titok egy jó "kapcsolatnak" és nem a házasságnak, itt az Osho nekem a példaképem!

sztem az a bajok egyike...,hogy sokan beleesnek ama csapdába...amit "szülői örökségként" magukkal visznek a házasságukba...persze ezek között azért vannak követendő és pozitiv példák is...valojában amikor megismerünk valakit...ott a tudatalattinkba máris kialakul...,hogy a megismert személy...anyai vagy apai modelként tudatosul bennünk...persze ez azért nehézkes hiszen rég voltunk gyerekek...
véleményem szerint a kölcsönös szimpátia ami elindit minket...találkozgatunk a másikkal...megismerjük az érzelmi és lelki világát...és egyfajta képet kapunk magáról a kedves idegenről és annak jelleméről...és egyszer csak ott tartunk...,hogy belé szerettünk...igaz egy idő után azért csak mérlegelnünk kell...vajon tényleg Ő lenne az ideális számunkra...egy élet leélésére közössen...
sztem ahoz hogy jó legyen a kapcsolat...legfontosabb megtalálni az egyensúlyt...és mind ezt ugy...,hogy ne kövessük a szülöi mintákat...ne az előitéleteink vezéreljenek...hanem probáljunk meg változtatni az életünkön...és annak élni amiben vagyunk a másikkal...
azt mondom senkinek sem szükségszerű követnie egy házassági és kapcsolati mintát sem...,mert az nem a sajátja...
egy jó házasság vagy a mamár divatosabb együttélés...akkor jó...,ha a kölcsönösségen alapszik...és a létezés alaptörvénye...valamint a szeretet elengedhetetlen "kelléke"... a harmonikus jó kapcsolatnak...,és ez csak ugy kivitelezhető...,ha elfogadjuk ugy a kiválasztottunkat...ahogy megszerettük...és ne is akarjuk megváltoztatni soha...,
hiszen az idő mulásával saját magunk fogunk ugy is változni...bőven fogunk tanulgatni a másiktól ...és persze ezzel párhuzamban...baromiul kiforrottabb egyéniségekké vállunk és leszünk...ami csak nőveli és erősiti a házasságunkat...magát a kapcsolatot...
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
gyerekgyártási folyamat

az emeleten lakó Kovács úrnak öt szép gyermeke van. az alatta lakó Szabó úrnak viszont egy sincs. egy nap Szabó elkapja kovácsot a lépcsőházban:
-drága szomszéd úr, árulja el a titkát! mi is régóta szeretnénk gyereket, de sehogysem sikerül. maga biztosan meg tudja mondani, mit tegyek.
- hát persze, mi sem egyszerűbb annál. nem kell hozzá más, mint egy kád meleg víz, egy kis kölni és egy partvis.
- megmagayarázná?
- persze. szépen kiöltözteti űnagyságát és elviszi vacsorázni. egy kis bor, pezsgő, tánc...
- és?? - kérdi mohón Szabó.
- hazajönnek, megtölti a kádat meleg vízzel, levetkőzteti a kedves feleségét, megfürdeti.
- és aztán??
- megtörölgeti, itt-ott bekölnizi, hogy mindenütt jó illatos legyen.
- jó, de minek a partvis??
- azzal felkopog nekem, hogy jöhetek!
 
Oldal tetejére