Kedves turisták! Ne menjetek Magyarországra, nem szeretnek titeket!

A nyári főszezon kezdetén szokták lerohanni Magyarországot a külföldi turisták: el veszik a magyaroktól a szálloda szobákat, feltöltik a Gellért fürdő hullámmedencéjét, miattuk kell bemondani angolul a Combinón, hogy "this is Nyugati pályaudvar" és el állják az utat a Bulinegyedben.

De idén a nemzeti ügyek kormánya hatékony megoldást talált a magyar kulturát nem tisztelő turistahordák problémájára. A héten már ki is helyezték a Dagály fürdő környékén és máshol Budapesten azokat a plakátokat, melyek a Magyarországra látogató emberek részére tartalmaznak egyértelmű üzenetet és direktívát: "Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod kulturánkat!" El tudom képzelni, hogy a Hotel Heliában wellnessező német turista házaspár - ha esetleg értenek ennyit magyarul - mint gondol ezek után a magyarok vendégszeretetéről.


A Dagály fürdőnél elhelyezett plakát.

De elvégre Magyarország a magyaroké. Ezt már Morvai Krisztina, illetve Vona Gábor is elmondta a Jobbik 2010-es kampányreklámában, most éppen innen merített a Fidesz.

Sajnos voltak olyan budapestiek (tudjukkik), akik ezeket a "Kormány információ" cím alatt megjelenő plakátokat és szövegeket pár óra alatt már meg is rongálták. Van aki egy vödör festékkel tüntette el a látogatóknak szánt erélyes üzenetet és kormányzati fellépést. Így sajos nehezebben fogják tudni megkérdezni a népet arról, hogy mit gondol a látogatók és a terroristák közti összefüggésről.



Plakát a Dagálynál.

De Kovács Zoltán kormányszóvívő már elmondta, hogy így is voltak 400 ezren akik már kitöltötték az íveket. Az első 100 ezer feldolgozott válaszból az derül ki a Fidesz számára, hogy a magyar nép "határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól."

Megkérdeztük a kormánytól, hogy ezek után terveznek-e nemzeti konzultációt bármelyik magyarországi kisebbségről, hiszen ha nem tisztelik kulturánkat, akkor a többség talán róluk is elmondaná véleményét. Lapzártáig sajnos nem érkezett be a KMH-hoz a kormány válasza.

Christopher Adam

mem4.jpg
 
A zsidókkal az a baj, hogy sikeresebbek nálunk. A romákkal az a baj, hogy sikertelenebbek nálunk. Csak a magyar olyan, mint a mesebeli leány: hozott is, meg nem is; mondott is meg nem is; van is rajta meg nincs is...
A magyar álmában két macska és önmagával játszik.
 
Ez már nem annyira tetszik. Ugyebár ez is a Flamingó által éppen felemlített "Amit szabad Jupiternek..."
http://index.hu/gazdasag/2015/06/08/otvenmilliardot_kaszaltak_rogan_otleten/

Egyébként a bevándorolni akarók a buták. Kínlódnak itt a zöldhatárral, ahelyett, hogy vásárolnának fejenként 300ezer euróért ötéves futamidejű letelepedési államkötvényt, és fél éven belül már meg is kapnák a letelepedési engedélyt. Egy átlag hatfős szomáliai vagy bangladesi család potom 1.800.000 euróból megválthatná a letelepedést. Miért nem csinálják?!
 
Vagy mert szélsőségesen azt gondolom, hogy ha - akár 100000 fős is lesz a menekültáradat- akkor is elbír az ország ennyi plusz főt

Hogyne, persze. Lehet, hogy elbírna anyagilag (ha ne lopnának szét mindent), de az emberek többsége piszkosul ellenezné. Én is. Ez egy ilyen ország. Nem kellenek ide bevándorlók. Mindenki maradjon a saját kis törzsénél.

A romákkal az a baj, hogy sikertelenebbek nálunk.

Haha. A romákkal sokkal több baj van.
 
Hogyne, persze. Lehet, hogy elbírna anyagilag (ha ne lopnának szét mindent), de az emberek többsége piszkosul ellenezné. Én is. Ez egy ilyen ország. Nem kellenek ide bevándorlók. Mindenki maradjon a saját kis törzsénél.
Tudod, ha Pierre Daher libanoni (születésű) orvos nem lett volna a fidesz LISTÁS országgyűlési képviselője, még talán némileg osztanám is a nézeteidet.
De, ha neki lehet, a többinek miért is kellene megtiltani? (A testvéreiknek pl szintén lehet….)
Amúgy meg magunknak köszönhetjük, ha hagyjuk az országot szétlopni…
 
Az lenne az igazságos, ha a menekültek el is jutnának oda, ami a célországuk, és ott az okosok eltarthatnák őket. Nincs feltartóztatás, hónapokig etetés, elhelyezési nehézség. Abban mindenki eggyet ért, hogy joguk van menekülni egy jobb élet reményében. Ok. Szerintem is. Akkor miért nem mehetnek oda ahová tartanak?! Pont egy olyan országnak, mint mi nekünk ez nagy kiadás.Szerintem kis hazánknak ez még úgy hiányzik, mint púposnak az új púp. Hadd menjenek hát... Nem az a gond, hogy tranzitország vagyunk hanem az, hogy le kell őket kapcsolni, és hónapokig tartjuk őket az adófizetők pénzén.
 
Kerlek olvass vissza mert nem olyan teher ez hogy ennyire hangosnak kell lenni, hisz az Eu nagyon sok penzt ad erre.
 
Utoljára módosítva:
Egy bevandorlo gyerekenek mindig tobbet kell teljesiteni mert be kell hozni azt a hatrany nyelvi kulturalis szinte amit az oslakosoknal termeszetes mert anyanyelvi szinten muvelik.Aki nem itt jart ovodaba annak az elso osztaly is sokkal tobb odafigyeles kell az orakon mert az ismert gyerek mesekre enekekre epul azert a tananyag jo resze.
Ha kesobb kapcsolodik be az oktatasba akor is nagy szorgalommal lehet behozni a tobbiekkel szembeni hatranyt.
Osztaly elsok kozott vannak a bevandorlok gyerekei, egy ket ev alatt.
Sok gyerek nem a szulohazajabol jott egyenesen hanem varakozott valamelyik orszagba ahol szinten iskolaba jartak.
Az en gyerekeim is ket ev alatt teljesen megtanultak a nemetet, meg ott eltuk ,nemetul almodtak mar, mint a szivacs ugy ragadt rajuk a nyelv. KIjottunk az angol nem nagyon tetszett nekik inkabb otthon is nemetul beszeltek egymas kozott, par honap es lassan kicserelodott a nyelv az angolra. Szavalo versenyt nyertek masfel ev alatt angolul, na jott a fracia,ami itt kotelezo, hamar ket nyelv a magyar mellett menni fog ez is. Persze benne volt a pakliba hamar eszrevettek , ha valamit titok volt , vagy nem akartak elarulni azonnal atcsapott az osszes gyerek sereg franciaba, mondvan a Mami ezt nem erti.....
Ne hogy mar pont a magyarnyelvet felejtsetek el beirattam +magyar iskolaba oket szombatonkent. Vegul 2 ev alatt a gyerekek negy nyelven beszeltek irtak olvastak.
Es innen fordult meg az iskolai siker ,mert mar az itt szuletettekkel nem hogy feltudtak venni a versenyt hanem meg is eloztek oket.
Mo-on a kinaiak is igen jo eredmenyt mutatnak a gyerekek a magyar iskolakba.
Ugyan ugy megtanuljak Petofit mint Aranyt az arab vagy az azsiai bevandorlo vagy menekult.
 
Én azt mondom, Magyarország a magyaroké! Úgyhogy legelőször is távozzanak a kiinduló helyeikre az eleve idegen nevűek, úgymint Orbán, Lázár, Rogán, Pokorni, Németh..., Vona, Morvai, Novák, Staudt, Janicsák... Aztán menjenek a magyarosított nevűek... A végén marad néhány ezer ősmagyar - na akkor azok is menjenek vissza a kiinduló helyükre. Az Urálhoz. (Vagy a "Szíriusz bolygóra", aki igazolni tudja, hogy onnan származik.) Magyarország a magyaroké! - tehát menjenek bátran vissza az Urálhoz! (Vagy a (Szíriusz bolygóra"...)
 
"Az EU nagyon sok pénzt ad erre." És mi is nagyon-nagyon sok pénzt fizetünk az EU-nak, pusztán azért, mert tagok vagyunk. Ebből valamennyit visszaforgat nekünk, na az az a sok, amit a bevándorlók eltartására kapunk. A saját pénzünkből. Rettenetesen szívfájdító ezeket a szerencsétlen, elcsigázott embereket látni, de saját hazájukban kellene olyan körülményeket teremteni, hogy otthon élhessenek a saját kultúr-környezetükben normális módon. Meggyőződésem, hogy ezt szeretnék ők is és nem menekülni árkon-bokron át. Amúgy a kommunikáció ezerrel nyomatja nekik, hogy jöjjönek, mert Európában a földi paradicsom vár rájuk. Mert ez is valakinek érdeke, ez az újkori népvándorlás. Aztán megérkeznek és azt látják, hogy ez az Európa nem az, amivel hitegették őket...Külön-külön meg lehet vizsgálni, hogy melyik országból mi okból menekülnek az emberek. Mindig politikai oka van. A politikát pedig a "nagyok" csinálják és mögötte mindig haszonszerzés áll. Ez pedig már nem fog megváltozni, mert semmi sem elég egyre több és több kell. Például, hogy fenn lehessen tartani olyan rendszereket, hogy kapjon valaki annyi segélyt, hogy ne is kelljen dolgozn és elég jól meg lehessen élni így is. Mo-on az iskolázatlan közmunkásoknak is alig van munka. A bevándorlók zöme szintén iskolázatlan és csak anyanyelvén beszél. Könyörgöm, milyen munkát tudunk nekik adni ? A segélyezés helyett itthon is közmunka van. Vagy egyesek úgy gondolják, hogy dolgozzon a magyar ember, a bevándorló meg majd nézi és sorban áll segélyért ? Bele gondolni sem jó, hogy mi lenne ebből.
 
A túristákat nem érdeklik a plakátok, ahogy a magyarokat sem, amikor külföldre utaznak. El sem tudják olvasni, mi van rajta. Egyébként hazánkat évente 3 millió túrista keresi fel. Európában a túristák által legkedveltebb városok: 1.Bécs
2.Prága
3.Budapest
Többek közt azért, mert ezekben a városokban fényévekkel jobb a közbiztonság, mint más nagy városokban, finomak az ételek és nem utolsó sorban nincsenek tele poloskával a szálloda szobák. Vannak olyan nagyvárosok, ahol csúcskategóriás szállodákban a tapéta alatt és a takarókban,párnákban hemzseg az ágyi poloska. Kiirthatatlanul... Fővárosunk népszerűbb, mint Brüsszel vagy Zürich.
 
"Az EU nagyon sok pénzt ad erre."
Ez így igaz.
És mi is nagyon-nagyon sok pénzt fizetünk az EU-nak,
Ez is igaz, már ha az a kb 100 EUR/lakos soknak számít…
pusztán azért, mert tagok vagyunk. Ebből valamennyit visszaforgat nekünk,
Ez is igaz alig 6 milliárdnyi EUR-t azaz alig több, mint a hatszorosát a befizetett tagdíjnak.
na az az a sok, amit a bevándorlók eltartására kapunk. A saját pénzünkből.
Itt vesztettem el a fonalat. a kb 920 millió - 6 milliárd= -5.8 milliárd, ami nem a saját pénzünk.
Szóval milyen saját pénzünk?
Rettenetesen szívfájdító ezeket a szerencsétlen, elcsigázott embereket látni, de saját hazájukban kellene olyan körülményeket teremteni, hogy otthon élhessenek a saját kultúr-környezetükben normális módon.
Na ezzel komolyan egyet tudok érteni, de a kérdésem, hogy kinek is a feladata ez? A szomáliai kalózoké? A mianmari diktátoroké? Az ISIS … á nem is folytatom.
Meggyőződésem, hogy ezt szeretnék ők is és nem menekülni árkon-bokron át. Amúgy a kommunikáció ezerrel nyomatja nekik, hogy jöjjönek, mert Európában a földi paradicsom vár rájuk.
Milyen kommunikáció? Az internet? A tv? Ami petróleummal működik arrafelé, merthogy áram a fél afrikai kontinensen nincs, tehát kommunikáció is max a tam tam dobok szintjén. De a kurd, palesztin és egyéb menekült táborokban sem igazán jobb a helyzet.
Persze, most hathatós ellentámadást kapott ez a “kommunikáció” a kormányplakátok révén. Kár, hogy ezen emberek zöme nemhogy magyarul, de szerintem még olvasni sem igen tud.
Mert ez is valakinek érdeke, ez az újkori népvándorlás. Aztán megérkeznek és azt látják, hogy ez az Európa nem az, amivel hitegették őket...
Na ezt kérném bővebben kifejteni. Ígérem, közbejárok a moderátoroknál, hogy ne legyen gond, ha offolnánk. (Merthogy a turisták lenne a téma :))
Szóval ki és mivel hitegeti őket? Ja az embercsempészek, akik mindjárt 1-2 ezer EUR legombolnak róluk (már ha tudnak, mert sokuknak nincs is ennyi pénze)…
Külön-külön meg lehet vizsgálni, hogy melyik országból mi okból menekülnek az emberek. Mindig politikai oka van. A politikát pedig a "nagyok" csinálják és mögötte mindig haszonszerzés áll. Ez pedig már nem fog megváltozni, mert semmi sem elég egyre több és több kell. Például, hogy fenn lehessen tartani olyan rendszereket, hogy kapjon valaki annyi segélyt, hogy ne is kelljen dolgozn és elég jól meg lehessen élni így is. Mo-on az iskolázatlan közmunkásoknak is alig van munka.
Megnyugtatlak épp most készülnek statisztikailag emelni a kvalifikáltságot oly módon, hogy a kirúgott tanárokat visszafoglalkoztatják közmunkásként és állítólag a kórházi dolgozóknál is ezzel szeretnének élni, de erre még nincs példa, nem úgy mint a tanáros-ra.
A bevándorlók zöme szintén iskolázatlan és csak anyanyelvén beszél. Könyörgöm, milyen munkát tudunk nekik adni ?
De hisz nem adunk, hanem ők veszik el, legalábbis a kormányplakát szerint.
A segélyezés helyett itthon is közmunka van.
Ami nem lenne rossz, ha egyrészt az a közmunka értelmes, TEREMTŐ munka lenne, másrészt meg lenne fizetve és nem alamizsna lenne.
Vagy egyesek úgy gondolják, hogy dolgozzon a magyar ember, a bevándorló meg majd nézi és sorban áll segélyért ? Bele gondolni sem jó, hogy mi lenne ebből.
Tudod max 3 napig állna sorba, mert még a kormány ill. a vezető párt prominensei szerint is az a gond, hogy megpattannak tőlünk és úgy hozzák vissza a németektől, britektől, meg mittoménhonnan.

Ha követed az eseményeket akkor eddig, az első negyedévben, kb 33000 illegális határátlépőt fogtak el (aki ugye nem bevándorló, de nem is menekült, ezért nevezem így őket jobb híján) ez a Kósa úr által említett 4500 Ft-tal megszorozva úgy 150 millió Ft vagyis éves szinten 600 millió Ft költség, ami kicsit több mint az uccsó konzultáció fele. Persze, ha a haveromnak nyomdája, tanácsadó ügynöksége… van, akkor inkább oda költsem a más pénzét, mintsem a pirézekre.
 
Aki azt állítja, hogy azért nem kell befogadni gazdasági bevándorlókat, mert így is sok a munkanélküli, az azt állítja, hogy egy adott földrajzi területen adott mennyiségű munka van, és ahhoz kell szabni a népesség létszámát. Maaaargiiit! Maaaargit! Noooormááális?! Akkor miért sírunk a népességfogyás miatt?! Ja persze, azért, mert a "MAGYAR" fogy. Ezen a földön minden egyes "magyar" bevándorló, csak korábban vándorolt be ide, mint a most bevándorolni akaró Abdulwahab Navara bácsi, és az itteni "magyarok" génállományának kb 3-5%-a származik az Ural hegyei közül kivándorolt két-két és fél magyar törzsből.
Munka mindig annyi van, amennyit dolgozunk.
Angliában háromszor akkora a népsűrűség, mint Magyarországon, és lám, háromszor annyi a munka is. És ez így van mindenütt, legfeljebb kivéve azokon a helyeken, ahol annyira nagy a népsűrűség az adott területen, hogy nem bírja el a terület azt a sok embert az adott területi viszonyok között. Az utóbbi helyek a leggazdagabbak a világban, mert magas hozzáadottértékű termékeket gyártanak és adnak el a világnak, az élelmiszert pedig pótolják, megvásárolva a bevételeik töredékéből.
Aki arra hivatkozik, hogy azért nem szabad már többet befogadni, mert így sincs elég munka, az..., az... - hagyjuk.
 
B
Nekem igazából nem azzal van a bajom, hogy valami megdumálandót lát a kormány a menekültügyben. Dumáljanak róla, oké, nem izgat. Miért is izgatna, akkor se volt már munkám amikor nem jöttek ennyien Magyarországra, nem érzem úgy, hogy a menekültek vennék el a nemlétező munkámat, de ha dumálni akanak róla, tegyék!
(Tudom persze, én vagyok a lusta disznó, nem akarok dolgozni, holott lenne rá mód. Elég lenne elmennem egy stadionépítésre segédmunkásnak... Akkor is ha tőlem messzire építik a stadiont. Sebaj, miután kifizetten a fizuból az utiköltséget, még maradna annyi, hogy vegyek belőle egy fél zsemlét...)

Szóval oké, kozultációzzák az ügyet, rendben. De arra azért gondolhatnának, mindenki hogy felháborodott amikor annakidején Ausztriában kitették a plakátokat, hogy „Magyar, ne lopj!”.

Akkor most ez nem olyasféle itt, ezekkel a plakátokkal?!

Egyáltalán, mit értenek a kultúra „tisztelete” alatt?! Hogy ezek se lopjanak? Bocs... Aki lop, az nem a kultúrát „nem tiszteli”, hanem a törvényeket nem tiszteli, ergo bűnöző, s aszerint kell eljárni ellen!

Mit lehet a magyar kultúrában „tisztelni” vagy nem tisztelni?! Talán arra gondolnak, tisztelni=belenyugodni. Azaz fogadják el, hogy nálunk népszokássá vált a korrupció, a félfeudalizmus, a politikusok köztörvényes ügyeinek azonnal titkosítása minimum 80 évre, közbeszerzések direkt oly módon kiírása hogy annak csak egyetlen cég felelhessen meg (aki a borítékot adta), stb...

Ezt kéne tisztelniük? Ezt én se tisztelem. Persze biztos én se vagyok magyar a kormány szerint. Hát igen, messzi országból érkeztem tényleg, nekem fehér a bőröm nem narancsos, nem is érzem jól magamat a... Nem a bőrömben hanem az országban...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,621
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére