Mit olvastál utoljára? II.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Még április végén két könyvet sikerült elolvasnom.
Edith Bruck - Az elveszett kenyér; a magyar származású írónő életrajzi regénye. Könnyen olvasható, bár a témák nem éppen könnyűek, de elgondolkodtatóak.
Emily Brightwell - Mrs. Jeffries főzni kezd; egy kis laza krimire vágytam. A rendőrnyomozónak újra háztartási alkalmazottai segítik megoldani a gyilkossági esetet.

Májusban Julie Clark -Az utolsó járat c. könyvét olvastam. Egy bántalmazó kapcsolatból próbál a feleség szabadulni, és a legaprólékosabb tervezés után a férj meghiúsítja azt. Ám a reptéren mégis sikerül megoldást találni: egy másik nővel beszálló kártyát cserél, de miután Claire leszáll a gépről a tévéből megtudja lezuhant az a gép, amivel eredetileg utaznia kellett volna. Vajon sikerül új életet kezdeni?
Jelenleg két könyvet olvasok párhuzamosan.
Jókai Mór - Szeretve mind a vérpadig; történelmi regény a kuruc-labanc időkből. Lassan haladok vele, mert a nyelvezetét fel kell venni a könyvnek és elég sok a lábjegyzet.
Katya Petrovszkaja - Talán Eszter; kijevi születésű írónő által írt saját családjának regénye.
 

istvankiraly62

Állandó Tag
Állandó Tag
Leda D'Rasi Egy boszorkány naplója
Leda D'Rasi: Új nemzedék (Boszorkánydinasztia 5.)
Az 5. részt 6 óra alatt kiolvastam,de még két hétig újra olvasgattam. A napló nehezen indult,de a régebbi könyvek egy-két mondatos történetei Luna szemszögéből
kibővítve már érdekes-hiánypótló olvasmány volt.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Júniusi olvasmányai:
Charles Dickens - A Pickwick Klub; kicsit hosszú volt, néhol nevetős, néhol elgondolkodtató, néhol szomorú. Nekem ez jobban tetszett, mint a Karácsonyi ének. De most egyenlőre elég volt Dickens papából.
Carlos Ruiz Zafóf - Marina; egy fiatal spanyol fiú barátsága egy lánnyal, akikkel különös események történnek. Nem ismertem az írót, így nem tudtam mire számítsak, de tetszett a történet és olvastatta magát.
Rhys Bowen - Holttest a fürdőkádban; könnyed krimi, bár a könyv feléig nem történt bűncselekmény. Az előző két könyv után felüdülésnek számított.
Hatice Meryem - Hogyan fogjunk hozzá egy nő meggyilkolásához; a kortárs török szerző a nők elleni erőszakra kívánja felhívni a figyelmet. Nem húzza a történeteket, hanem keményen a tényekről számol be. Elgondolkodtató.
 
Oldal tetejére