Mit olvastál utoljára? II.

Cselei

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában hiába keresem kedvenc íróim könyveit. Egyre kevesebbet adnak ki belőlük.
Igaz van olyan író, akinek több, mint 30 éve gyüjtöm a könyveit.

Újra elkezdte a Maiden Lane sorozatot.
Nagyon szeretem Elizabeth Hoyt könyveit.
Gondoltam elkezdem az elejétől.
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy öröm ért a napokban. Janka unokám is belépett a PDF könyvek olvasói táborába. Már telepítgeti a neki kedves könyveket.
Egyre többet olvas, ami a mai rohanó világban nagyon jó dolog.
Főleg, mert a mai gyerekeknek az olvasás már nem igazán fontos.
Még mindig a Hús és vér királyságát olvasom+ King Tündérmeséjébe is belekezdtem. Csak éjfél körül jutok az olvasáshoz, mert rákattantam a sorozatok bámulására :)
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeptemberi olvasmányaim:

Bauer Barbara - Bíborbetűk; a történet a XV. században játszódik a Rajna mentén, ahol egy 12 éves árván maradt kislány, Agnes elkerül a Mesterhez, aki a nagy Találmányán dolgozik. Ki a mester? Milyen találmányon dolgozik? Hogyan lesz Agnes a Mester jobb keze és mik történnek velük, amíg a Találmány közismerté nem válik. Szeretem az ilyen típusú könyveket; kikapcsol.
Kazuo Ishiguro - Ne engedj el... a történet disztópia és három fiatal életét követhetjük nyomon a gyerekkortól egész a felnőtt korig.
Abdulrazak Gurnah - Utóéletek; a Nobel-díjas író a Kelet-Afrikai emberek életét mutatja be, akik a Német Birodalom gyarmata volt a XIX. században. Tetszett a történet, de a vége tömör lett. Legalábbis szerintem.
Tompa Andrea - Omerta; a történet Kolozsváron játszódik az 1950-1960-as években. Négy ember meséli el a történetet, mindegyik a maga szemszögéből. Megismerünk egy széki asszonyt, egy rózsanemesítő férfit, egy hóstáti lányt és egy szerzetesnőt, akiknek a sorsuk valamilyen formában összefonódik. Sokan dicsérték, de én nagyon lassan haladtam vele.

Jó olvasást Mindenkinek!
 

Oszleri

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv mindenkinek!
A jéghegyek népe sorozatot ajánlásra kezdtem el olvasni. Kolléganőmtől kaptam meg az online könyvsorozatot, és tőle hallottam először erről az oldalról is. Sajnos azonban a 11-12. részt nem lehet megnyitni, így most "elakadtam" az olvasásban.
Amennyiben valaki esetleg tudna segíteni a hiányzó kötet "pótlásában", előre is megköszönöm.
 
Schmidt Egon: Hová mennek, honnan jönnek vándormadaraink? (1974)

A Schmidt Egon-gyűjteményemet olvasom szorgosan, és ezeket a régebbi könyveit is nagyon szeretem, hasznosak ma is, ha másért nem, hát afféle tudománytörténeti érdekességként :D Érdekes látni, hogy nem egyértelműen rossz irányba tartunk, mert vannak fajok pl., amelyek a védelmi intézkedéseknek köszönhetően már stabil állományt alkotnak, nem úgy, mint 30-40 éve. :)
 
Ma délután mesés hangulatban voltam, három könyvecskén is végigszáguldottam...

Móra Ferenc: Sétálni megy Panka... - gyerekversek; nosztalgiáztam egyet...
Eduard Petiška: A világ leggazdagabb verebe - gyerekkoromban nagy kedvenc volt! most is igen tetszett
Sven Nordqvist: A kandúr szülinapi tortája - ez nekem új volt, de nagyon klassz, humoros kis történet, és mókásak a rajzok, biztos fogok még Pettson és Finduszt olvasni
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Októberi olvasmányaim:

Richard Chizmar - A rémkirály nyomában; abban a kisvárosban, ahol az író felnevelkedett pár hónap leforgása alatt 4 fiatal lányt megölnek. A rendőrség nyomoz, a ott élőknek mindenki gyanús, ám az elkövető személyére csak évekkel később derül fény. A történet végén egy nem várt csavar.
Bram Stoker - Drakula; nem igazán szeretem a vámpír és az angyalos történeteket, de ezt a klasszikust nem akartam kihagyni. Nem is bántam meg. A történet a szereplők naplóbejegyzéseiből és levelezéseiből áll össze.
Rhys Bowen - Holttest a könyvesboltban; könnyed, humoros, nyomozós történet, ami az 1930-as években Angliában játszódik.

Nekem most ennyi fért bele ebbe a hónapba. Jó olvasást Mindenkinek!
 

Kolonel0708

Állandó Tag
Állandó Tag
Gráczer L. Tamás: Az Úr szukái
(A budai hóhér 2)

Csatolás megtekintése 1964352

Buda, 1464. Marcus, a hóhér nap nap után végzi dicstelen munkáját az Úr nevében, a fáradalmakat pedig kedvese, a Molnár utcai fürdőházban dolgozó Regina karjaiban piheni ki. Egy forró augusztusi délutánon azonban az anyakirályné, Szilágyi Erzsébet különös feladattal bízza meg: derítse ki, mi zajlik a Szűz Mária-sziget zárdájában, ahol egyre-másra halnak meg az apácák. Az idő sürget: az ország türelmetlenül várja, hogy Boldog Margitot a pápa végre a szentek sorába emelje, ám a halálesetek mindezt semmissé tehetik, és nemcsak a klastromra, de a zárdát támogató uralkodóra is rossz fényt vethetnek. Míg egyesek Margit túlvilági bosszújára gyanakszanak, amiért az apácák néhány éve szakítottak „az Úr kutyáival”, a Domonkos-renddel, Marcus a titokzatos elhalálozások mögött sokkal evilágibb okokat sejt – ám hogy igazát bizonyítsa, meg kell találnia a gyilkost, legyen az akár szent, akár ember, akár az ördög.

A budai hóhér sorozat második könyvében, A háromfa hölgye című nagy sikerű történelmi krimi folytatásában Marcus, az éles eszű, talpraesett hóhér és Regina ezúttal a Nyulak szigetére indul, ahol a csodák és szentek misztikus világa várja őket, melynek hatása alól az örökké kétkedő hóhér sem tudja magát kivonni.

Gráczer L. Tamás krimije minden ízében izgalmas, lebilincselő olvasmány, a nyomozás hátterében pedig kirajzolódik a Mátyás korabeli Buda és a későbbi Margitszigeten álló zárda szövevényes, ármánykodással és kétes politikai szándékokkal terhes élete.​
A "Budai hóhér" elolvasása után a kis feleségem kedvet kapott a 2. részre (is). Nos, a véleménye lesújtó volt. Én biztos nem kezdek bele az olvasásába. vontatott unalmas ezek voltak a legkellemesebb jelzői. :eek:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

skandi70

Állandó Tag
Állandó Tag
Epp most olvasom Emily Bronte: Uvolto szelek konyvet. Nagyon nehezen halad, mert nem igazan kedvelem egyik szereplot sem, a ket foszereplo nagyon nem szimpatikus es igy nehez erdekelve lenni. Csak nekem nem tetszik ez a konyv?
Charlotte Bronte-tol olvastam a Jane Eyre-t, ami a mai napig a kedvenc konyvem es valami hasonlot vartam ettol is, de nagyot csalodtam benne.
 
Epp most olvasom Emily Bronte: Uvolto szelek konyvet. Nagyon nehezen halad, mert nem igazan kedvelem egyik szereplot sem, a ket foszereplo nagyon nem szimpatikus es igy nehez erdekelve lenni. Csak nekem nem tetszik ez a konyv?
Charlotte Bronte-tol olvastam a Jane Eyre-t, ami a mai napig a kedvenc konyvem es valami hasonlot vartam ettol is, de nagyot csalodtam benne.
Az Üvöltő szeleket én sem szerettem egyáltalán. Tiszta depresszív... 19-20 évesen legalábbis az volt számomra, és nem igazán van ingerenciám újraolvasni. De angol nyelvű booktuberek között is megosztó, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem; utóbbiból is vannak bőven. Szóval nem, nem vagy egyedül! :D
A Jane Eyre szerintem is szuperjó könyv! Jó lenne újraolvasni. Az Agnes Grey-t olvastad esetleg? Azt a harmadik nővér, Anne írta, és emlékeim szerint nem rossz. Nyilván nem egy Jane Eyre, de azért jó volt olvasni.
 
Én legutóbb egy memoárt fejeztem be, ami elég friss megjelenés... Jill Duggar: Counting the Cost. Nem tudom, ki mennyire hallott a Duggar családról. Elég szektás szellemben élnek és nevelik-nevelték a 19 gyereküket. Forgattak velük valamiféle "reality" sorozatokat is; azért teszem idézőjelbe, mert persze sok megrendezett dolog volt benne állítólag, én nem néztem sosem, egy barátnőm révén hallottam a családról. Igazából a második lányuk, Jill könyvét is csak azért olvastam el, mert kíváncsi voltam, hogy milyen volt ilyen toxikus körülmények között felnőni, és hogyan tudott később kitörni ebből a fiatal nő, és egy normálisabb életet teremteni a saját családjának; annak is örültem, hogy a hitét meg tudta őrizni. Jól megírt, gyorsan olvasható könyv, nekem tetszett, elgondolkodtató volt. Az ilyen masszív agymosó szektáktól kicsit kiráz a hideg. Nem akarom senki hitét leszólni vagy ilyesmi, én magam is hívő és vallásomat gyakorló keresztény vagyok, de ezek a szélsőséges, elvakult irányzatok elég ijesztőek tudnak lenni. Örülök, hogy Jill ki tudott jönni belőle, és a sok terápiának köszönhetően ma már normális élete lehet. Remélem, a testvérei is követik majd a példáját. Az egyik húga, Jinger is írt egy hasonló könyvet (a címe Becoming Free Indeed), az pár hónappal korábban jött ki, de még nem olvastam; úgy tudom, ő inkább a hitével kapcsolatos dolgokra koncentrál, míg Jill könyve általánosabb, és elég alaposan kiteregeti a családi szennyest... mégsem szimpla botránykönyv. Ahogy az elején írtam, memoár, a - szerintem - minőségi fajtából.
 
Oldal tetejére