Portfólió készítése 2014. november 30-ig

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2014 Június 26.

 1. jutkabe

  jutkabe Állandó Tag

  Azért ez a "csak" 30 év egy kicsit erős
   
  Szilke63, platan59, Gudisz és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. ovigabi

  ovigabi Tag

  Kérlek ne értsd félre nekem is most lett meg a "csak" 30 évem nem vagyok már kezdő! De azért végeztem még egy fejlesztő pedagógus képzést is. Remélem nem kell neked bemutatnom, hogy többet tud nyújtani a pedagógus a pályáján 30 évvel és szakvizsgával, mint aki csak 30 évet tud felmutatni, (a szakmai fejlődést nem követve) s a kredit pontjait 30 órás képzésekből szedi össze, melynek nincs tétje. (sok pedagógust ismerek, akik így dolgoznak) A régi besorolás szerint nem is F-be hanem G-be voltunk besorolva és most semmi különbség nem lesz, hogy van e szakvizsgád vagy nincs.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Szeptember 7
  Gudisz, Magdolna5x és Kiss Rudolf kedveli ezt.
 3. kros

  kros Állandó Tag

  A november 30-as feltöltők figyelmébe.
  Az új Útmutató nem teszi kötelezővé a Megvalósítás dokumentumait. Ugyanakkor azok jó része - akár kérik, akár nem, akár kötelező, akár nem - egyszerűen csak "átköltözik" az óravázlatba. Ilyen pl. a táblavázlat és - szerintem - ilyen az órán felhasznált és bemutatott ppt anyaga is, amit én - most - elvárnék az óravázlatba, mint minősítő. Esetleg nem árt erről akár egy itteni vita: ki és mit tart még ilyennek!
   
 4. Kiss Rudolf

  Kiss Rudolf Állandó Tag

  Ez valóban így van! Teljes mértékben egyet értek veled!
   
  ovigabi kedveli ezt.
 5. Magdolna5x

  Magdolna5x Állandó Tag

   
 6. Magdolna5x

  Magdolna5x Állandó Tag

  Kár, hogy "Nem tetszik":( jelzés nincs! A "csak 30 évvel":laz: pontosabban 37 évvel rendelkezők nevében szólok!!!!!! Valóban magasabb színvonalat jelenthetne a pálya során megszerzett magasabb fokú végzettség!(?)........de ne feledkezzünk meg arról a (mondjuk szélsőségről) rétegről, aki PAPÍROKAT gyűjt, munkájának minőségében, hatékonyságában mindezek hatása nem jelenik meg, csupán a fizetésében! - ha már azt a kijelentést megengedjük magunknak, hogy "csak 30 évet tud felmutatni", megneveznék egy másik kategóriát,a túloldalon, "aki csak papírokat tud felmutatni":dr_4:. Mindannyian tudjuk, hogy a napi munka, annak iskolai, szülői, tanulói elismertsége a perdöntő ezen a pályán, ami HIVATÁS. Nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy tapasztalat, kíváncsiság, a jobbítás szándékával felvértezve sokan papír nélkül, vagy kevesebb papírral is megálljuk dicséretesen a helyünket!!!!!!!!! Minden tiszteletet a magasabb szintet igazoló "papírt" szerzetteknek!DE bátor, mi több, vakmerő, aki több évtizedet e pályán eltöltött munkatársait "csak 30 évet tud felmutatni " kategóriába sorolja. Mint minden szakmában nagy a szóródás, ez valóság........de nem jelenthető ki: VÉGZETTSÉG=MINŐSÉGIBB TEVÉKENYSÉG, a végzettség egy lehetőség, ott is az EMBER a döntő! :cool: vagy:rolleyes2: Üdvözlet!:dr_31:
   
 7. ovigabi

  ovigabi Tag

  Úgy gondolom, azzal amit leírtam nem sértettem senkit, csak azt aki magára veszi. (nem állt szándékomban) Legjobb védekezés a támadás!- mondja az igaz közmondás- és ezt sejtem a soraid mögött. A csak 30 évnek pedig van kézzel fogható tartalma és ezt remélem a minősítés be is bizonyítja, hiszen ott a munkánkat értékelik nem a papírjainkat. Ha burkoltan a szakvizsgáért járó oklevél megszerzését papír gyűjtögetésnek titulálod, akkor mi a 30 órás tétje nincs, mert csak kibírom képzéseken való részétel. Erről csak ennyit, mert ez is tapasztalat. Úgy gondolom ezzel lezártam a csak 30 évet. Az emberségről pedig nem beszélek, mert azt hogy én ki vagyok, van illetékes aki az éves értékelésen meg is mondja!!!!
   
 8. Sziasztok! Ovigabi hozzászólására szeretnék reagálni!!! Óvónőként dolgozom 36 éve és minden lehetőséget megragadtam ,hogy tudásomat gyarapítsam.Nem ragadtam meg egy szinten,folyamatosan kerestem a lehetőségeket,amivel a gyerekek tudásvágyát kielégítsem.Úgy gondolom nem lehet mindenkit egy kalap alá venni!!!Igaz,én nem szakvizsgáztam, de az innovációra törekvés mindig is része volt az életemnek.Teljes mértékben elismerem a szakvizsgás kollégák tudását,de nem biztos,hogy mindenki olyan jól végzi a munkáját,mind ahogy azt a "papír" igazolja,Ugyanúgy a "csak" óvónők között is akad,aki egy szinten megragadva "dolgozgat". Hivatástudat,gyermek szeretete,megismerése, a gyermek szemében megcsillanó öröm, mikor a gyerek örömmel jön óvodába,vagy az iskolakezdés utáni visszajelzések, az a mérvadó!!!Mikor a tanító néni azt mondja"köszönöm,hogy ilyen jó kis közösséget adtál át nekem,akikkel öröm dolgozni"! Úgy gondolom sok olyan szakvizsga nélküli óvónő nevében beszélek,akinek rosszul esik,ha ilyen módon minősítik őket. Idézem ovigabi talán rosszul fogalmazott mondatát"aki csak 30 évet tud felmutatni, (a szakmai fejlődést nem követve) s a kredit pontjait 30 órás képzésekből szedi össze, melynek nincs tétje". További szép napot és jó munkát kívánok a portfólió elkészítéséhez,amelynek én is részese vagyok.
   
 9. Magdolna5x

  Magdolna5x Állandó Tag

   
 10. Magdolna5x

  Magdolna5x Állandó Tag

  :dr_31:
  Köszönöm, hogy értitek, hogy értjük!
   
 11. Magdolna5x

  Magdolna5x Állandó Tag

  ;)"csak azt aki magára veszi" - "Legjobb védekezés a támadás!- mondja az igaz közmondás- és ezt sejtem a soraid mögött. ":dr_33:Látnoki képesség is van?
  Véleményt írtam, nem vád- vagy védőbeszédet! Sok sikert! Az illetékes bizonyára meg is mondja, ki vagy! ..... egy tanító...
   
 12. jutkabe

  jutkabe Állandó Tag

  Megnyílt a feltöltőfelület, nézzetek e-mailt!
   
  Madilko és kbzs kedveli ezt.
 13. kbzs

  kbzs Állandó Tag

  Itt az ideje!
   
  Mariannka23 és Madilko kedveli ezt.
 14. gagigagi

  gagigagi Állandó Tag

  Szeretném megkérdezni november 30-ig portfólió elkészítésével foglalkozó óvónéniket, hogy az újonnan megjelent ÚTMUTATÓ mellet, mi óvónők szerintetek használhatjuk az óvodai útmutatót???
  (https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/pem/ovoda.pdf)
  Nagy gondban vagyok . Szerintem bele bonyolódtam a feltöltendő anyagok listájába.
  Nem tudom pontosan értelmezni, mi az amit nekünk a szabadon választható anyagokba fel lehet tölteni.
  Köszönöm előre is a segítséget
   
 15. Mariannka23

  Mariannka23 Állandó Tag

   
 16. Mariannka23

  Mariannka23 Állandó Tag

  Szia GAGIGAGI! Én már írtam az Oktataási Hivalalnak, hogy hol találhatom meg az óvodákra vonatkozó új útmutatót, de még válasz nem érkezett meg, mert ahogy néztem az új útmutató csak iskolára vonatkozik és az abban található óvodai rész még a régi. Így nem lehet tudni hogy pontosan hova mi kell, meg hány hét akkor a tematikus terv mert valaki itt azt írta, hogy így akkor nem 4 hanem kettő. De hogy ezt honnan vette, azt nem osztotta meg. Ha válaszolnak, akkor írok! Továbbá kérnék mindenkit, aki olvassa ezt a bejegyzést, hogy csak abban az esetben válaszoljon, vagy szóljon hozzá, ha abban nincs bántó szándék. Nem vagyunk egyformák és ami az egyiknek egyértelmű, az a másik embernek nem biztos hogy az. Azért van ez a fórum, hogy segítsük egymást és nem azért, hogy rossz érzést keltsünk a másikban. Köszönöm.
   
  Anikó49 és szsziszo kedveli ezt.
 17. gagigagi

  gagigagi Állandó Tag

  Köszönöm a kedvességedet Mariannka 23! Aranyos vagy , hogy védelmezni próbálsz! Bár én nagyon sokat utána olvastam a portfólió írásnak, s mikorra "leült" volna a sok információ -jött a Módosított Útmutató!!!! S itt , hogy átolvastam csak megzavart. Lehet, hogy kevesebb a 6 vázlat mint a 10, de számomra nem világos, hogy a szabadon választott témákban lehet-e írni a fél éves nevelési tervet vagy sem, mit válasszak ami közelebb áll hozzám stb.
  Itt ma megakadtam és úgy érzem nem értem az egészet!!!!Köszönöm a segítséget, ha valaki tud segíteni!!!!
   
 18. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Sziasztok! Én is úgy hallottam, hogy 2 tematikus terv kell, viszont az útmutató szerint csak egy ha jól értem. Azt írja, "6 tanulási-tanítási egységenként 1 tematikus terv és 1 csoportprofil szükséges."
  http://m.cdn.blog.hu/pe/pedagogusportfolio/image/utmutato_modositas.pdf
  http://www.oktatas.hu/pub_bin/dload...to_pedagogusok_minositesi_rendszerehez_v3.pdf

  Most már én is belezavarodtam!!! :(
   
  mac.a kedveli ezt.
 19. Vargáné Szigeti Irén

  Vargáné Szigeti Irén Állandó Tag

  Sziasztok ! Elég 1 tematikus terv , hozzá 6 óravázlat 1 csoportprofil. Lehet 2 tematikus terv is, de akor mindegyikhez kell 3 óravázlat (2x3)
   
  platan59 és DS65 kedveli ezt.
 20. Mariannka23

  Mariannka23 Állandó Tag

  Én is úgy jártam ahogy GAGIGAGI hogy mire összeállt a kép, addigra jött a változás. Tegnap kaptam meg az üzenetet, hogy megnyílt az oldalam. Remélem hamarosan válaszolnak az Oktatási Hivatalból és több információval tudok szolgálni.
   
  gagigagi kedveli ezt.

Megosztás