Sok sok vizet kell inni!!

HV1

Állandó Tag
Fogyókura-vízfogyasztás

Mikor nagyon éhes voltam étel jelyett vizet ittam. Eltelíti az embert, nekem bevált.
 

slalte

Állandó Tag
Fogyókúra vízzel

Igaz, hogy a víz eltelíti a gyomrodat, de nem sokáig tart az éhségérzet eltűnése, mivel nagyon gyorsan kiürül a szervezetedből, vagy felszívódik. Emellett veszélyes is, mert a vízben ugyan vannak fontos ásványi anyagok, ugyanakkor nem helyettesíti az egyéb táplálékkal bekerülő tápanyagokat. Emellett azért sem hiszem, hogy jó megoldás, mivel a gyomrodat viszont tágítja, így szép pókhasad lehet...
 

shoggy

Állandó Tag
Ez megint egy olyan téma amit nem szabad fenntartások nélkül elfogadni.

Igen a sok víz fogyasztása alapvetően egészséges.
De valóban vannak betegségek amelyeknek tünete, és nem is beszéltünk a psychogen diabetes insipidusról...

De azért csodamegoldásként nem szabad a vízfogyasztás növelésére tekinteni, főleg ha emiatt más fontos dolgokat mellőzünk!
 

akácvirág

Állandó Tag
víz, de milyen?

Sziasztok,

Igyunk sok vízet, persze. Na, de milyet? Csapvízet? Ásványvízet? Tisztított csapvízet? Szerintem mindegyik ellen és mellett is van érv.Ti melyiket válasszátok?

Üdv,
 

passiflora1

Állandó Tag
Amióta odafigyelek, h mennyi vizet iszom, kevésbé száraz a bőröm, visszanyertem a vitalitásom. 1,5 liter ásványvíz a munkahelyemen + még 1-1,5 liter otthon...
 

echan

Állandó Tag
Fejfájás esetén is jó ha pirula helyett, előbb inkább vizet iszunk, mert a kevés vízfogyasztás is okozhatja a fejfájást.
 

maugly24

Új tag
Napi 4 liter viz felett lealitott az orvos, hogy mar megterheli a veset, es dobja a vernyomast... Szoval van ebben is amikor az ember elveti a sulykot :)
 

neptunus100

Állandó Tag
A szervezetünk nem más, mint egy " vegyi üzem " ami tudavalevőleg
" vizes " környezetben jobban működik, mert a méreganyagok is oldottabban higítottabban vannak az eltávozásukig. Tehát naponta
kb 1,5-2liter vizre van szükség, nem többre, de erre mindenképpen a jó müködés miatt !!!!!!!!!
 

Ksz_msi

Állandó Tag
Amikor először hallottam róla, hogy sok vizet kéne inni, azt gondoltam hülyeség. Iszom amikor szomjas vagyok, nehogy már tömjem magamba a levet. Aztán évekkel később kipróbáltam, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem kell tömni. Gurul anélkül is, hogy szomjasnak érezném magam. Úgyhogy nem igaz, hogy nem fér belénk annyi. És ha még jót is tesz, ne fogjuk vissza magunkat. Csak úgy napi 3 liternél...
 

hajnal22

Állandó Tag
sajnos az van, hogy "erőből" kell inni. én ezt csinálom egy ideje, vagyis ha nem érzek szomjúságot, akkor is iszom vizet.egy idő után meg lehet szokni:)
 

vvvpt

Állandó Tag
Viszont a túlzott vízfogyasztásra is vigyázni kell, extrém esetben kóma és utána nagy eséllyel halál...
 

esztella76

Állandó Tag
Igen, így van, kezdetben én is erővel vettem rá magam, de egy idő után hozzá lehet szokni, most meg már hiányzik is, ha nincs meg a napi 2 liter.
 
Oldal tetejére