Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Szikora Ágnest arról is meg kellene kérdezni végre másnak is, nem csak nekem, hogy miért nem tartják be a
  Ptk. "6:280. § [Ingyenes megbízási szerződés]
  (1) E fejezet rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell az olyan megbízási szerződésre, amely alapján a megbízó ellenszolgáltatás nyújtására nem köteles.
  (2) Ha a megbízott a feladat ellátását ingyenesen vállalja, a megbízó köteles a megbízott költségeit megtéríteni."
  szabályt?

  És még egy:
  6:273 § "(4) A megbízó köteles megtéríteni az utasítás teljesítésével kapcsolatban felmerült költségeket. A megbízott az utasítás teljesítését megfelelő biztosíték adásához kötheti. Ha a megbízó nem ad megfelelő biztosítékot, a megbízott az utasítás teljesítését megtagadhatja."
   
  erakucko, Ovi tündér 518 és anett5 kedveli ezt.
 2. pappica

  pappica Állandó Tag

  Sőt úgy megbújik a huncut, hogy alig lehet megtalálni :dr_9:
   
 3. spiky

  spiky Állandó Tag


  Nálunk semmi. Szabadidő hasznos eltöltése. Se napnak nem számít, se útiköltséget nem adnak. Szemben velem kollégám szaktanácsadó, ugyanaz a POK, napnak is számít és útiköltséget is kap! Szeretném én is megkérdezni Szikora Ágnest, de ezért nem megyek el!
  Érdemes lenne a túlórákat is felmérni: eddigi infóim szerint, 1. nincs túlóra papíron, 2. van túlóra, de nem fizetik, 3. van túlóra, de csak, azon a héten fizetik, amelyiken volt intézményben, 4. van túlóra és rendesen fizetik. Van még esetleg más verzió is?
   
 4. Mari1

  Mari1 Állandó Tag

  Nekem is három egymás utáni hét februárban, ugyanezen idő alatt saját intézményben kettő, májusban ugyanez. A májusi gyakornokokat még csak megértem, de a Ped. II-be jelentkezőket lehetne több tavaszi hónapra szétosztani. A szeptember 20-i héten az intézményi tanfelügyeleteket az évindítással járó rengeteg munka mellett szintén nem lesz egyszerű megszervezni.
  Én szeretném, ha nem 30 nappal előbb lehetne csak értékelni a portfóliót. Inkább a téli szünetben és a nyári szünet végén is nézegetném, hogy könnyítsek a zsúfolt időszakjaimon és mindent alaposan átnézzek! Mi erről a véleményetek? Esetleg a szerdai napon rákérdeznék, hogy nem lehetne-e 30 nap helyett 45 nappal előbb megnyitni a felületet. Ti is érzitek az idő szorítását vagy csak én?
   
  Verőce, kaktusz68 és anett5 kedveli ezt.
 5. spiky

  spiky Állandó Tag

  Az elfogadott kirendelések portfólióit már előbb is megnézheted, csak értékelni nem tudsz, de olvasgatni, ismerkedni vele igen. Én idén is ezt csináltam, mire megnyílt az értékelő már ismerős volt minden, sokkal gyorsabban ment a munka. Elnökként pedig elő tudtam készíteni a leveleket az esetleges pótlással, cserével kapcsolatosan.
   
 6. hairfair

  hairfair Állandó Tag

  Szia,

  Keress rá az iskolai honlapon, én is így tisztáztam, elfogadható-e a szakos megbízás. B verzió: hívd fel az intézményvezetőt, ha úgy sem találnád meg a biztos infót,ők 100%-osan tudják, mi a helyzet.
   
  Siry Tünde, anett5 és Drungyus kedveli ezt.
 7. gasape

  gasape Állandó Tag

  Szerdán. Másik megye vagyunk, talán nálatok később lesz.Valaki írta, az előbb, hogy dec. 12.
   
  Utoljára módosítva: 2016 December 2
  cubakati kedveli ezt.
 8. hairfair

  hairfair Állandó Tag

  Én kíváncsi vagyok arra, ezeket az ún "fél napokat" hogy fogják elszámolni. Cserébe ad egy egész helyett fél minősítést v tanfüttyöt ? :rohog:Fél nap után otthagyja mindenki?
   
 9. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Fejér megyében december 9-én lesz, előadó dr. Szikora Ágnes. Sem "fél nap" elszámolásról, sem költségtérítésről nem esik szó a meghívóban, de ez nem lep meg, mert eddig sem volt soha ilyen!
   
 10. verocska60

  verocska60 Állandó Tag

  Én azt gondolom, hogy pl. tavasszal is lesz egy ilyen, és a két fél kitesz egy egész szakértői napot. Mondjuk, ahogy már többen írták, igazságos lenne, ha mindenütt adnának fél napot.
   
  erakucko és gasape kedveli ezt.
 11. bellamore

  bellamore Állandó Tag

  Érettségi 2017-től

  Kedves Fórumozók! A januártól életbe lépő érettségire vonatkozik a kérdésem. HOGY kell kinéznie az új érettségi témaköröknek?

  Az én irodalom témaköreim jelenleg a következők: Petőfi Sándor költői világának újdonságai, Arany János balladái, Ady - Léda-versek, Babits: Jónás könyve, Kosztolányi: Édes Anna, A táj szerepe József Attila költészetében, Balassi vitézi lírája, Csokonai Lilla-versei, A reformkor alapkérdései Kölcsey munkásságában, Parasztábrázolás Móricznál, Mikszáth: Beszterce ostroma, Radnóti - az utolsó stáció, A groteszk Örkény alkotásaiban stb. - kell-e ezeknek a megfogalmazásán változtatni?

  Köszönöm mindenkinek, ha válaszoltok.
   
  szvica4 kedveli ezt.
 12. Napocska10

  Napocska10 Állandó Tag

  Nem vagyok magyaros, de az alábbi linkre kattintva találsz dokumentumokat minden tantárgyhoz. (Kicsit le kell gördíteni. )
  http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/altalanos_tajekoztatas/vizsgatargyak_2017tol
   
  Csipike2014 kedveli ezt.
 13. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Szakértői műhely: jan-feb, május - június, aug-szept és dec.
  Ez 4 alkalom : ki 2 ki 4db szakértői alkalommal számol.
  Bocs,a nulla kimaradt!!!!:hurra::rohog:
   
 14. bellamore

  bellamore Állandó Tag

 15. Napocska10

  Napocska10 Állandó Tag

 16. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Én ilyenekkel nem foglalkozom. Azokat a kirendeléseket, amelyeket kapok mindet elfogadom. 2016-ban a törlések miatt csak 8-szor voltam, és ??? 2017-re 14-et kaptam eddig, a 25-be belefér. Az 5-10 km-es kirendeléseket el sem szoktam számoltatni, a postaköltség drágább lenne. Az előadásokra 60 km-t utazok. Az sem érdekelne, ha nem számolnák el, de elvárnám a szakértői munkához szükséges új, hasznos információkat.
   
 17. zsulike69

  zsulike69 Állandó Tag

  Kedves Kollegák! Mint felsős munkaköz. vez. látogatom az órákat minden félévben. Kérdésem: értékeléskor, megbeszéléskor a kompetenciák mentén (ped. 2.-ként) kell-e elemeznem a látottakat, az óratervet, kell- e fejlesztendő területeket megneveznem, és ez valóban a kollega személyi anyagába kerül? Nem a BECS "feladata" ez ilyen mélységben? Megjegyzem vezetői látogatás 2 éve nem volt senkinél....Szép hétvégét mindenkinek!
   
  kaktusz68 és anett5 kedveli ezt.
 18. spiky

  spiky Állandó Tag

  Azt gondolom ném a lényegre figyeltél. A probléma nem a pénzről szól, hanem arról, hogy nem egységes a szakértői munkavégzés megítélése, megyénként, pokokként eltérő. Ez nem fair. Az, hogy te mit veszel vagy nem veszel igénybe az egyéni választás. A pókok és a tankerületek létrehozásának az volt a célja, hogy egységes szabályozók, feltételek legyenek! Úgy látom ez is ugyanolyan sikertörténet, mint a cafeteria!
   
 19. anett5

  anett5 Állandó Tag

 20. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Miskolc: az e-mail nem tartalmazott ilyen jellegű információt!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás