Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

   
  BAJ kedveli ezt.
 2. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Gagamail!
  Ne vedd rossz néven megjegyzésemet, de nem tudom visszafogni magam.
  Azért nem érted moniska megjegyzését, mert annak tartalma már a padló alatti szint.

  Lehet valóság tartalma, mert akik sikertelen minősítés miatt nem kerültek automatikusan ped2-be, nagy részük jelentkezett minősítésre, de nem töltötte fel a portfóliót, kíváncsiak voltak, hogy ilyenkor mi történhet. Vicc kategória, ugyanakkor tragédia.
  upload_2017-2-26_15-36-39.png
   
 3. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Gondolom, a második sikertelen minősítésük történik. Ennek van következménye? Tudtommal igen.
   
 4. tenger15

  tenger15 Tag

  Kedves Hajevica
  Ne haragudj, azt nem írtam,hogy az önértékelés óvodába kell. Az önértékelési kézikönyvben a kérdések adottak, amikor segítségért fordultam hozzátok, akkor én egy, a kérdésekre választ adó, kitöltött jegyzőkönyvre gondoltam. Érdekelne, hogy az óvodai dokumentumokkal kapcsolatos kérdésekre mennyire mentek bele a részletezésbe, hiszen egy-egy mondattal nem tehetjük megválaszolnak a kérdést. Ilyenekre gondoltam, hogy a ......kérdésre adott válasz: releváns, formai szempontból megfelelő, stb., válaszok nem tükrözhetik egy kívülálló számára, hogy az óvónő a dokumentumok vezetésében mennyi szakmai, és plusz kompetencia tudást mutat,- vagy éppen még többet is, ha aznap a de. tevékenységi látogatása során a gyerekek reagálása a motiválásra nem olyan szintű, mint máskor.
   
 5. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Köszi gtsz, hogy utánanéztél. Én is így tudtam. Kíváncsi leszek az OH mit fog válaszolni, bár gyanítom a választ,sajnos. :(
   
 6. Piri58

  Piri58 Állandó Tag

  Visszaolvastam - már látom.
  Ugyanazon kompetenciák alapján történik az értékelés, mint a többi pedagógus esetében. (Szakmai tudás, Tervezés és önreflexió, Tanulás támogatása, Személyiségfejlesztés, Közösségfejlesztés, Folyamatok értékelése, Kommunikáció, Szakmai elköteleződés.)
  Az értékelés elemei: portfólió értékelése 60%a + a munkakör ellátása során keletkezett dokumentum elemzése 40%. (1. melléklet a 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelethez)
  A munkakör a lényeg, amit betöltve megfelel a vezetői megbízás egyik alapfeltételének. Meg kell tudnod, hogy ebben a munkakörben milyen feladatot kell ellátnia, és az ott keletkezett dokumentumokat megismered, elemzed, a 8 kompetencia szempontjai alapján. (Bár, ha Gyvt. hatálya alá tartozó intézmény, akkor más.)
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 26
 7. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Semmiképpen nem kételkedtem Moniska szavaiban, lehet, hogy nem írtam világosan, inkább elképedtem, hogy ennyire mozdulatlan minden bizonyos intézményekben, hiszen két éve megy a rendszer.

  Amire "ösztökélném", ha tehetném :), hogy ha valami nem jó, azon változtatni kell, nem elég bosszankodni, mert állandósul a gond.
  Farkunk alá csapni, eltemetni a sérelmeket, és azt mondani: Figyelj itt és itt ez van, ezt olvastam, ha akarod segítek szívesen ... , ha kell odamenni a főnökhöz, hogy a legközelebbi értekezletre összeállítok egy anyagot a rendszerről, mert sok a kérdés ...
  Nem vagyok No.1, de ha kell, segítek :)
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 27
  gasape, zelda87 és t.s. kedveli ezt.
 8. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Csakhogy pont az ilyenek nem kérik a segítséget, mert úgy gondolják, hogy ők tudják a tutit. :(
   
 9. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

 10. vbagi

  vbagi Állandó Tag

  rendelet ügyben nincs valami új info????
   
 11. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Melyik rendeletre gondolsz? Ha a különös feltételekre, akkor van még 30 óra a határidő lejártáig. :D
   
 12. mataorci

  mataorci Állandó Tag

  Vezetői ellenőrzésünkben a látogatásnál tartunk. Mivel nem lesz óralátogatás ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, mit ill. milyen jegyzőkönyvet kell feltöltenünk? A kérdőívezést, interjút is elkészítettük, ezek jegyzőkönyveit mikor kell feltölteni. Segítségeteket köszönöm.
   
 13. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Papíralapon dolgoztok?

  Ha mégis az OH-felületén, akkor a Látogatás idején a felületről letölthető a jegyzőkönyv, amelyben ki vannak töltve a szükséges adatok a "fejlécben" (név, okt.azonosító, adatgyűjtő, stb.).

  Ahhoz, hogy kitöltve fel tudjátok tölteni, mindenképpen szükség van egy óralátogatási dátumra, ami vezetőnél csak arra szolgál, hogy az inform. rendszer ehhez generálja a határidőket, pl. a jkönyv feltöltését, ami az óralátogatás napján lehetséges.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 27
  pappneandi65 és BAJ kedveli ezt.
 14. mataorci

  mataorci Állandó Tag

  Az OH felületén, de nekem jegyzőkönyvhöz csak feltöltési lehetőséget ad, a letölthető jegyzőkönyvet nem látom. A dok. elemzéshez és kérdőívhez egy héttel ezelőtt letöltöttem.
   
 15. mataorci

  mataorci Állandó Tag

  Ez a vezetővel való interjú?
   
 16. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Gyors segítségre lenne szükségem! Az automatikus dokumentumelemzés hibát mutat! Nem PDF fálj ez oké, CRC nem egyezik ez mit takar? Valamint duplikátumot jelez 6 helyen, de egy azonos mondatot találtam semmi mást! Mi a teendő, mint elnök?
   
 17. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Azt kell kitölteni, amit a dok.elemzéshez, interjúkhoz letöltöttél. Ha kész, írd alá, mint adatgyűjtő, tegyetek rá iktatószámot, szkenneljétek be, és ezt a fájlt töltsd föl ott, ahol a feltöltésre lehetőséget ad.

  Ideteszem a feltöltési útmutatót, kb. a 30. oldaltól láthatod, ami Neked kell - ha jól gondolom.
   

  Csatolt fájlok:

  szullone, Csip-csup és BAJ kedveli ezt.
 18. pappneandi65

  pappneandi65 Állandó Tag

  Szerintem, ha tudod értékelni akkor nincs teendőd. Nekem még nem volt ilyen.
   
 19. aranyhaj16

  aranyhaj16 Állandó Tag

  anett5, gasape, Gagamail és 1 másik tag kedveli ezt.
 20. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  A CRC jelzi, hogy a Pdf-el van baja. A duplikátum valószínűleg azonos nevekre vonatkozik.
  Nézd meg, hogy minden dokumentum meg van e. Ha igen, a rossz formátumból ered a megjegyzés.
  A védési jegyzőkönyvben rögzítsd a tényt, és azt, hogy a megjegyzéstől függetlenül minden meg volt(?), ugyanis a hibajelzést megőrzi a rendszer, de maradjon nyoma, hogy észrevételezted.
  Nekem több változatban volt ilyen esetem.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás