Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Status
Not open for further replies.

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy kő esne le a szívemről, ha valóban így lenne és egy értékes kollégával találkozhatnék. Azt meg nem mesélem el, hogy a mai napot a mellékhelyiség közelében töltöttem, mert egy kicsit leharcolta az idegrendszerem az ügy. :)
Nagyon sajnállak.

Persze, az állásfoglalás kell, ha ennyi gond van, de én mindig abból indulok ki, hogy (szerintem) egy folyamatnak pozitív irányba KELL mennie. Picit továbbnézni, mi történik ha ... ez, ha az. Melyik visz előre?
Itt is ezért szóltam hozzá (vagy bele) - megszüntetni egy megkezdett eljárást - számomra ez nagy bajt jelez. Az a pedagógus, akinél ez megtörténhet, az én gondolataimban nem dokumentumokat ír rosszul, hanem a gyerekkel közös munkáját végzi csapnivalóan.

Szívem szerint az egész portfólió-értékelést áttenném a látogatás utánra. Kezdeni olvasással, középen a helyszín, végezni értékeléssel.

10-15 évvel ezelőtt 55 évesen nyugdíjba mentek a nők. A gazdasági helyzet kedvezőtlenebb változásai csak meggyorsítják a biológiai amortizációt. 65 évesen nyugdíjba vonult pedagógussal még nem találkoztam. Olyat ismerek, aki 60 éves és aktív pedagógus. Nem ott lenne a helye. Szellemileg még oké, továbbképzésekre is eljár, de a biológia nem hazudik, fizikailag nem bírja az egészet. Ez is biztos egyéni, vannak kivételes egyéniségek, de általában azt gondolom, az a nő, aki gyerekek között eltöltött/dolgozott/lehúzott 40 évet, inkább a nyugdíjas élet örömeit élvezze, mint még a megújuláson törje a fejét. Természetesen, tisztelet mindenkinek, nem csak a kivételnek.

Én a negyvenéves munkaviszonyom évében szintén hatvan leszek. A 40 év után elmehetsz, nincs kőbe vésve. Ahogy a 65 sem. Már pedzegetik a 67-et. Mire odajutok, lesz az annyi is. Erre számítok.

Kell dolgoznom - hitelt fizetek . Hetvenéves koromig (a tőkém 2x-es lett a mentőakció után). A 65 és 70 között 5 év van! Már azt is elterveztem, akkor hogyan segítek túlélni a havi részletet.

Nincs apelláta - maradok, ameddig kell. S ha maradok, tartozom a gyerekeknek , 65 évesen is - ez fontosabb annál, meg tudom-e érinteni még a padlót kinyújtott lábakkal, vagy tudok-e még egyáltalán egyenesen járni. Ha maradok (mert maradnom kell), akkor tanulnom kell, frissülnöm kell, miattuk, tetszik vagy sem.

De a kolléga 53 éves, 60 órája hiányzik. Egy állítólagos "gyorstalpaló".
 
Last edited:

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is kaptam 2016-ra tanfelügyeletet. Május 6-i, szept. 23-i törlések után ma jött az értesítés, hogy okt.14-ét mindenki elfogadta. Természetesen mindegyik a szaktanácsadói napom. De mi minden történhet még októberig? Ja, és az önértékelés egy részét novemberben megcsináltuk. Akkor az most semmis, és ősszel Wiederholung/ismétlés/?
Ne aggódj, lehet, hogy addigra ezt is törlik!! Ha gyorsan készítesz fejlesztési tervet, meg is tudod valósítani, és agyon fognak dicsérni a tanfelügyelők!:rohog::rohog:
Én még nem kaptam állásfoglalást a POK-tól, hogy mi legyen!!! Ha engedik, csinálunk órákat, csak szegény gyerekek nem értik majd, hogy milyen nap van. Mert, ha csütörtök akkor Kitti néni, de ha én leszek, sorozatban "le fognak Kitti nénizni"! Mókás lesz, vagy folyton javítom őket, vagy hallgatok a Kitti néni megszólításra , akkor pedig a tanfelügyelők lesznek zavarban: Kihez is jöttek? Minden esetre majd szegény Kitti nénihez is jönni fognak. (Megjegyzem a kolléganőtől nem kértem engedélyt, hogy kiírtam a nevét!);)
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő Társak!
Segítség! Első szakértői tevékenységem január 29-én lesz. Írtam az elnöknek, telefonon is beszéltünk. DE...
- Szakosként fel kell-e vennem a kapcsolatot az iskolában lévőkkel is, és kivel?
- Miért? = Milyen céllal és milyen információkat közölve?
- Milyen formában? (mail, telefon?)
- Mikor?
- Hol van ez normálisan leírva?
(OH-eljárásrendben: felveszi a kapcsolatot a minősítőbizottság tagjaival)
Lehet, hogy erről már írtatok, de az előző fórum 1001 oldal, és már ez is 158. Megnéztem egy csomót, de feladtam, és nem tudom, hogyan kereshetnék rá... :o
Tanácstalan vagyok...:(
Az elnök felvette az iskolával a kapcsolat? Továbbította neked az eddigi levelezést? Van még azon kívül tisztáznivaló? Egy minősítés lesz aznap?
 

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
Tehát a pedagógusnak azért kell most dolgoznia, mert túl pontos és precíz volt. Világos. Ha nem írta volna oda, akkor most senki nem tudná, mennyi az annyi.
Kedves Baj!
Ebben nem teljesen értünk egyet!
A szakos szakértő azért van, hogy ezzel ne a pedagógus "odaírása" miatt legyen tisztában.
Egyre több olyan pf-et látok, ahol a kollégák igencsak lerövidítik a tematikus tervet. A legtöbb tantárgy esetén a kerettanterv egyértelmű utasítást ad a tematikus feldolgozásra. Ha nem az alapján dolgozik, akkor viszont a reflexióban írja le, mit, miért módosított.
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kros, Baj és szullone!
Köszönöm szépen, hogy leírtátok a véleményeteket! Én is hasonlóan gondolom, jeleztem is az elnöknek, de mivel Ő felel az eljárásért, úgy gondolta, hogy kell a pótlás! Már meg is kaptam a levél másolatát, amiben kéri a tematikus terv +15 órával történő kiegészítését, és az évszám feltüntetését!:(

A tematikus terv (vagy tématerv, fejezetterv, tanulási-tanítási egység) egy bővített tanmenet. Petróczi Gábor szerint a feladata az, hogy az adott tantárgyon, nevelési feladaton, pedagógiai szakaszon belül egy részterületet, fejezetet, részfejezetet, stb. körülhatároljon, és azt foglalkozásokra, órákra lebontsa a pedagógus és a minősítők számára.
A tematikus terv terjedelmét sem a jogszabályok, sem az útmutató nem határozza meg.
A tematikus tervhez kapcsolódóan legalább hat foglalkozás/óra feltöltése szükséges, szerencsés, ha a tematikus terv legalább hatórányi feladatot ölel föl. A tematikus terv tartalmazhat hatnál több foglalkozást is, sőt ez talán célszerű és életszerű is, hiszen egy-egy téma, fejezet a legtöbb tantárgy esetében több időt igényel hat óránál. Nem célszerű azonban (bár nem is tilos) 10-12 óránál nagyobb terjedelmű tematikus tervet feltölteni. Általános tanácsként megfogalmazható, hogy egyetlen tematikus tervet érdemes feltölteni 6-12 óra terjedelemben. Az útmutató úgy fogalmaz, hogy amennyiben az óra-/foglalkozástervek nem mutatják be a feldolgozás egész folyamatát, mert az hosszabb terjedelmű, a pedagógus saját elgondolása szerint válogathat az egyes órák/foglalkozások között attól függően, hogy milyen kompetenciák bemutatására kívánja tenni a hangsúlyt. A szakértő számára bemutatandó tematikus tervhez is ajánl az Útmutató sablont, de ettől eltérhet a pedagógus.

Tehát ha az elnök még több kompetenciára kíváncsi, tegyen fel ésszerű, és előrevivő kérdéseket.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő Társak! A véleményetekre lennék kíváncsi!
Idézek a következő minősítési eljáráson elnökként résztvevő társam leveléből:
"X.Y. pedagógus tematikus terve csak 8 órát tartalmaz, én kérni szeretném az előtte lévő 15 órát is hiánypótlásként, mert az is az ismétlés témakörbe tartozik.
A tematikus tervben nincs pontosan feltüntetve az Apáczais tankönyv: nincs szerző és a kiadás éve sem
."
A tematikus terv fejlécében szerepel, hogy ez az év eleji ismétlés témakörnek csak két művelet ismétlését magában foglaló 8 óra terve, ebből választott a pedagógus 6 óravázlatot, amit feltöltött. A fejlécben valóban csak a kiadó és az évfolyam van jelölve, a vázlatok fejlécében viszont a szerzők is feltüntetésre kerültek, de a kiadás éve nem. Én nem kérnék hiánypótlást a + 15 órával kiegészített tematikus tervből, hanem a pontozásnál érvényesíteném a hiányt, illetve az óralátogatás és védés során kérdeznék. Szerintetek mi a helyes eljárás? Köszönöm, ha válaszoltok!
Azért szeretek korrekt lenni:
"Amennyiben az óra-/foglalkozástervek nem mutatják be a feldolgozás egész folyamatát, mert az hosszabb terjedelmű, a pedagógus saját elgondolása szerint
válogathat az egyes órák/foglalkozások között attól függően, hogy milyen kompetenciák bemutatására kívánja tenni a hangsúlyt. Ebben az esetben különösen fontos, hogy a tématerv egyértelmű képet nyújtson a feldolgozás teljes menetéről (struktúrájáról, tartalmi, szervezési, módszertani kérdéseiről, eszközhasználatáról). Különösen fontos az ellenőrzés-értékelés módjának bemutatása. "
Útmutató 62. old. 2. kiad.
"6 óránál hosszabb egység esetén a teljes tematikus egység tervezete és 6, a pedagógus által kiválasztott óra-/foglalkozásterv szükséges."
63. old.

Nehéz látatlanban ítélni.
 

operon

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért szeretek korrekt lenni:
"Amennyiben az óra-/foglalkozástervek nem mutatják be a feldolgozás egész folyamatát, mert az hosszabb terjedelmű, a pedagógus saját elgondolása szerint
válogathat az egyes órák/foglalkozások között attól függően, hogy milyen kompetenciák bemutatására kívánja tenni a hangsúlyt. Ebben az esetben különösen fontos, hogy a tématerv egyértelmű képet nyújtson a feldolgozás teljes menetéről (struktúrájáról, tartalmi, szervezési, módszertani kérdéseiről, eszközhasználatáról). Különösen fontos az ellenőrzés-értékelés módjának bemutatása. "
Útmutató 62. old. 2. kiad.
"6 óránál hosszabb egység esetén a teljes tematikus egység tervezete és 6, a pedagógus által kiválasztott óra-/foglalkozásterv szükséges."
63. old.

Nehéz látatlanban ítélni.
Úgy gondolom, hogy amit beidéztél az útmutatóból, az pontosan azt támasztja alá, hogy a tematikus terv egy témakör feldolgozását jelenti 1.órától az x. óráig, amikor a témakör lezárása történik. A portfólióban, amit szakosként értékelek, az 1. órától (ismerkedés tanárral, éves tananyaggal stb.) a kollégánál a éppen a 6. óránál van vége az egységnek, összefoglalással. Megnéztem az iskolatípusra vonatkozó kerettantervet (heti 2 órás tantárgy) ott ez a témakör=teljes tematikus egység 10 óra (+ 10%-kal akkor 11 lehet), kértem az elnököt, hogy kérjünk tartalmi kiegészítést. Szerintem a tanár szabadsága itt abban nyilvánul meg, hogy melyik 6 óra tervét készíti el, nem pedig abban, hogy tetszés szerint, lehetőleg éppen 6 órásra tervezi a tematikus egységet - kivéve, ha az valóban akkor terjedelmű. Ebben az iskolatípusra vonatkozó kerettanterv, ha hozzáférhető a helyi tanterv ad iránymutatást. Sajnos én a helyi tantervhez nem fértem hozzá, mert nem volt elérhető az iskola honlapján.
 

pappica

Állandó Tag
Állandó Tag
valószínűleg azért, mert már nincs rá keret, nincs helyettesítési pénz, az ingyenesről meg nem értesül, nem tud elmenni...

És mostanában a képzések nem arról szólnak, hogy szállás-ellátás is legyen hozzá, hanem a beadandó feladatok hegye, netes éjszakák a Képtáron.... mondjam még?

De lehet azért oyat i
Nekem is febr. 4-én lesz a minősítésem, és nem kaptam semmilyen levelet senkitől!! Ez jó jel?
:)
Bár pont az ilyen kérdés miatt én küldök jelzést arról is, hogy a pf. formailag rendben és tartalmi kiegészítésre sincs szükség. Két soros email és a kolléga nem bizonytalankodik tovább.
 

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, a kérdésem a következő lenne. Január 12-én kaptam meg a hetedik minősítési időpontomat február 16-ra. Mivel már többször jeleztük nekik, hogy ne adjanak februári időpontot, mivel végzős ofő vagyok, ezért a februárom az érettségi-, és felvételi jelentkezéssel telik február 15-ig, majd február 16-tól indul a szóbeli felvételi - így nem értem a dolgot. Főleg, hogy volt már áprilisi és novemberi (!) időpontom is. Egyelőre kollégák visszajelzésére vár, de ennyivel idővel előtte szabályos ez az időpont? Ha megvárják a kollégák a 10 napot, akkor már 23-a lesz. Ha akkor kezdenek neki a portfóliónak, akkor benne vagyunk a határidőben? Hogy lehetne megértetni a kirendelőkkel, hogy ne adjanak februári időpontot és dupla minősítést?
Továbbra sincs sehol a tanfelügyeleti értékelésünk, se az én oldalamon, se az intézményén, se az önértékelési csoport vezetőjén. :(
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves CH-sok!
Kicsit áttételes kérdésem lenne, de Ti biztos tudtok rá válaszolni! :)
Az egyik kolléganőm utolsó kötelező 7 éves továbbképzési ciklusát tölti, de az utolsó két évben már mentesülne a továbbképzési kötelezettsége alól, mert betölti az 55. életévét. Eddig 60 órát teljesített, most 53 éves. A kérdésem a következő lenne: Teljesítenie kell a maradék 60 órát 55 éves koráig, vagy elég ha megkezdte a kötelezettségét? Vezetőm szerint- aki a" nekik valamikor azt mondták" alapján szabályoz- teljesíteni kell a 120 órát addig, amíg "ki nem esik a rendszerből", még akkor is, ha ez csak pl. 1 év is összesen a 7 helyett.
Eddig nem találtam rá törvényt, de megköszönném, ha idéznétek rá azt is!
Köszönöm!

Csak olyan eseteket ismerek, amelyekben az 55. életévét betöltő már egyáltalán nem vesz részt a 120 óra gyűjtögetésében. Arányosításról sem lehet szó, hiszen nincs meghatározva a szerzés üteme. Az 1. évi 120 ugyanúgy előfordul, mint az utolsó évi 120.
A ciklus lejártakor, azaz a 7. év végén vizsgáljuk a továbbképzési kötelezettség teljesítését, azaz, hogy megvan-e a 120 óra. Ha a ciklus utolsó évében már betöltötte az 55. évét, akkor továbbképzési kötelezettsége nincs, azaz, ha 0 órája van, akkor sincs vele semmi dolog még akkor sem, ha a ciklus első 6 évében még nem érte el a korhatárt. Viszont fordítva is igaz, ha betöltötte az 55. évét és megvan a 120 óra már nem kötelező csökkenteni a várakozási időt.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő Társak!
Segítség! Első szakértői tevékenységem január 29-én lesz. Írtam az elnöknek, telefonon is beszéltünk. DE...
- Szakosként fel kell-e vennem a kapcsolatot az iskolában lévőkkel is, és kivel?
- Miért? = Milyen céllal és milyen információkat közölve?
- Milyen formában? (mail, telefon?)
- Mikor?
- Hol van ez normálisan leírva?
(OH-eljárásrendben: felveszi a kapcsolatot a minősítőbizottság tagjaival)
Lehet, hogy erről már írtatok, de az előző fórum 1001 oldal, és már ez is 158. Megnéztem egy csomót, de feladtam, és nem tudom, hogyan kereshetnék rá... :o
Tanácstalan vagyok...:(
Áprilisi eljárásrendben vannak a feladatok leírva.
Azóta is ez az alap, a másik kettő a felületen is fent van, fusd át a teljes képért.

Levél minta duplához van, ha jól emlékszem, az útmutató oldalait ellenőrizd, stimmel-e ( ovi, ált isk, szakos...?)
Erre gondoltam, mikor az adatbankot javasoltam.
 

Sárkánynyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak olyan eseteket ismerek, amelyekben az 55. életévét betöltő már egyáltalán nem vesz részt a 120 óra gyűjtögetésében. Arányosításról sem lehet szó, hiszen nincs meghatározva a szerzés üteme. Az 1. évi 120 ugyanúgy előfordul, mint az utolsó évi 120.
Köszönöm szépen, én is inkább erre hajlok.

Ne haragudjatok, már megint morogni fogok - egy 55 éves pedagógus, aki még 10 évig legalább dolgozik (bár szerintem lesz az 12 is, a gazdasági helyzetet nézve). Miért nem akar továbbképződni?
10 éve még éppen kezdtük megszokni a mobiltelefonokat- ma már hol tartunk? Interaktív tábla - ha meséltek volna róla, hogy majd érintő képernyők ... el sem tudtuk volna képzelni.
Egy csomó jó gyakorlat van körülöttünk, tehetséges kollégák, alternatív oktatás, európai projektek.
Ki tudja még, milyen lehetőségek lesznek? Nem érdekli?
Nem az önképzés igényének hiánya van nála (bár az IKT-től irtózik), de 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba is szeretne menni. A kistérségi munkaközösség által szervezett szakmai napokra eljár, de fizetős tanfolyamon már nem szeretne részt venni.
 
Last edited by a moderator:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy gondolom, hogy amit beidéztél az útmutatóból, az pontosan azt támasztja alá, hogy a tematikus terv egy témakör feldolgozását jelenti 1.órától az x. óráig, amikor a témakör lezárása történik. A portfólióban, amit szakosként értékelek, az 1. órától (ismerkedés tanárral, éves tananyaggal stb.) a kollégánál a éppen a 6. óránál van vége az egységnek, összefoglalással. Megnéztem az iskolatípusra vonatkozó kerettantervet (heti 2 órás tantárgy) ott ez a témakör=teljes tematikus egység 10 óra (+ 10%-kal akkor 11 lehet), kértem az elnököt, hogy kérjünk tartalmi kiegészítést. Szerintem a tanár szabadsága itt abban nyilvánul meg, hogy melyik 6 óra tervét készíti el, nem pedig abban, hogy tetszés szerint, lehetőleg éppen 6 órásra tervezi a tematikus egységet - kivéve, ha az valóban akkor terjedelmű. Ebben az iskolatípusra vonatkozó kerettanterv, ha hozzáférhető a helyi tanterv ad iránymutatást. Sajnos én a helyi tantervhez nem fértem hozzá, mert nem volt elérhető az iskola honlapján.
Kedves operon!
Egy előző hozzászólás, és annak elemzése miatt tettem fel.
Egyetértünk abban, hogy a tematikus terv a tanmenet egy témájának feldolgozása.
Abban is egyetértünk, hogy ez az egyik legnagyobb tanári szabadság, hogy ezeket a témákat hogyan alakítom ki.

A vita tárgya a konkrét portfólióban való válogatás, és az elnök reagálása volt.
Vagyis, ha a pedagógus adott témát 6-nál nagyobb óraszámban határoz meg (ami reális), az Elnöknek is igaza van, hogy ebben a konkrét esetben a tematikus tervet a 15 órával kellett volna elkészíteni, és a pedagógus ebből kiválaszthatja a számára kedvező 6 órát, és a 6 óra tervét adja le.
Én nem kérnék pótlást. A tervezés indikátorát lepontoznám, és a kérdésekkel tisztáznám, hogy csak dokumentációs tévedésről van szó, vagy ez az indikátor még nem elég erős.
A másik, hogy többet egyeztetnék a szakossal.
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy gondolom, hogy amit beidéztél az útmutatóból, az pontosan azt támasztja alá, hogy a tematikus terv egy témakör feldolgozását jelenti 1.órától az x. óráig, amikor a témakör lezárása történik. A portfólióban, amit szakosként értékelek, az 1. órától (ismerkedés tanárral, éves tananyaggal stb.) a kollégánál a éppen a 6. óránál van vége az egységnek, összefoglalással. Megnéztem az iskolatípusra vonatkozó kerettantervet (heti 2 órás tantárgy) ott ez a témakör=teljes tematikus egység 10 óra (+ 10%-kal akkor 11 lehet), kértem az elnököt, hogy kérjünk tartalmi kiegészítést. Szerintem a tanár szabadsága itt abban nyilvánul meg, hogy melyik 6 óra tervét készíti el, nem pedig abban, hogy tetszés szerint, lehetőleg éppen 6 órásra tervezi a tematikus egységet - kivéve, ha az valóban akkor terjedelmű. Ebben az iskolatípusra vonatkozó kerettanterv, ha hozzáférhető a helyi tanterv ad iránymutatást. Sajnos én a helyi tantervhez nem fértem hozzá, mert nem volt elérhető az iskola honlapján.
Egyre nyugtalanabb vagyok a fent leírtakat olvasva. A testnevelésben pl a sportjátékoknál a kerettanterv pl:. 28 órát ad. Ebben benne van a labdarúgás, kosárlabda, kézilabda. DE! nem egyszerre tanítjuk le a 28 órát, mert a tananyagot őszi és tavaszi időszakra osztottuk fel. Ősszel letanítunk pl:. 14 órát, amiben természetesen van kosárlabda, kézilabda, labdarúgás. Akkor mi van? Kerettanterv szerint 28 óra, de az őszi időszakban csak 14 óra valósul meg. Hány órára kell akkor tematikus tervet készíteni?
 

gasape

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy sikertörténet: Jó ismerősöm első szakértői feladatát kapta jan. elejére. Nagyon izgult, úgy érezte, nincs igazán felkészülve a feladatra. Természetesen mindenben segítettem, levelezések, telefonálás, stb. Tegnapelőtt jött az SMS, hogy túl van az első bevetésen és úgy érzi jól sikerült. Tegnap pedig kapott egy levelet, mindenféle köszönettel és a végén azt írta a ped, hogy mostmár te a barátom vagy! Ugye mennyi boldog ember!? Csak humánus hozzáállás és minden rendben! / persze kell hozzá egy együttműködő pedagógus is:)/
 

szolnokitibor

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit Gallóné csinál, az arcátlanság: a PSZ-nek totálisan elutasító volt a hivatalos véleménye a psze-ről és a pme-ről egészen addig, amig december közepén nem érzékelte, hogy néhány szakértő (egyébiránt jogos) elégedetlenségéből politikai tőkét kovácsolhat a maga számára. Azonnal mi, szakértők lettünk a pedagógustársadalom krémje, az elit, akit csúnyán megvezettek - hallhatjuk a szirénhangokat a beidézett rádióinterjúban.
Holott ő maga is tudja, hogy hazudik, hiába ismétli el háromszor: eleve tudtuk, amikor jelentkeztünk - 2014 tavaszán, hogy csak úgy lehetünk mesterpedagógusok, ha egyben vállaljuk a tanfelügyeletet és a pedagógus minősítést évi max. 24 alkalommal (egyet indoklás nélkül visszamondhatunk) a heti egy szakértői nap terhére a mesterpedagógusi stallungok ellentételezéseként - max. 18 tanóra, mester fizetési kategória.
Most állítólag a mi érdekünkben demonstrál, nyilatkozik, fenyeget a pedagógus-társadalom egy korábbi kedvezményezett köre - beleértve a hermannosokat is, az összes félművelt újságírót, aki erről cikkezik a tárgyi tudás minimuma, a korrekt információ-birtoklás és -felhasználás belső igénye nélkül. nélkül.
Mi pedig, akiket lefikáznak, mert szakértőkké gyorstalpalók révén lettünk, és hallgatunk, mint a kuka, nem tiltakozunk, nem sztrájkolunk egységesen - lehetőleg PSZ-zászlók alatt, nos, mi nem teszünk egymásért, a közoktatás minőségi fejlesztéséért, a tisztázásért, a hibák kiiktatásáért, a tanuló szervezetért semmit.
Harminchatodik éve a katedrán, auditor szakértő.
 
Status
Not open for further replies.
Top