Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Camelback

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó lehet, hogy ismerheted!
nagyon tiszteletreméltó az az élet, amit megélt, megírt. Bevallom, mire a végére értem, potyogtak a könnyeim. Pedig sok szívbemarkoló sorsot ismerek már....
És nagyon jó stílusban ír!!! Rengeteg novellája van... Eredendően, már gimiben is tehetséges volt!!! És amit magáról ír, az szó szerint igaz! Jó a kislánya filmje is... A Viktória...
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak tiszta forrásból :):
A beidézett epigramma az 1822-ben meghalt Verseghy Ferenc műve. Zenét is szerzett hozzá, bár még sosem hallottam (Kodály-változatot sem :)). Csak a próza első 2 sorával futunk össze emlékkönyvekben meg ballagások környékén.

Kodály és az IKT:

Verseghy Ferenc összes költeménye

109. Az igaz Bölcs.

Nézd a' búzakalászt, büszkén emelődik az égnek,
még üres; és ha megért, földre konyíttya fejét.
Kérkedik éretlen kincsével az oskola gyermek,
még a' tellyes eszű Bölcs megalázza magát.

(1806.)


Megvásárolható mp3 hangfelvétel a Hungarotonnál:
http://www.hungarotonmusic.com/classical/kodaly-complete-edition-p8851.html

Itt is bele lehet hallgatni: http://www.arkivmusic.com/classical/Drilldown?name_id=6452&name_role=1&comp_id=566576
 
Utoljára módosítva:

csirep58

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma délután változott az elearning-es felületem. Felkerült egy új cím: Tutorok és trénerek. Több adatlapot kellett kitöltenem, ez még jelentkezés, a döntés március 19-én lesz. Az igazgatók képzésének feladataira képeznek ki kollégákat. Aki bekerül, tutor vagy tréner lesz. A tematika szerint már az önértékelés témája is szerepel a képzésben, a leírtak szerint az önértékelés mellett, felkészülhetnek a képzésen a tanfelügyeleti és a minősítéssel kapcsolatos feladataikra is.
 

tjacek

Tag
Meglehet, nem leszek túl népszerű...
Senki sem példa, de a helyzet akár az is lehet.
Azoknak, akik tudatosan vállalták ezt a szerepet, már legkésőbb a képzésen fel kellett, hogy tűnjön, hogy ez nem valamiféle "kiöltözök a szép ruhámba és odatipegek meg jól megmondom a frankót" típusú feladatsor lesz. Ennek ellenére a fél csoport alig tudta bekapcsolni a kölcsönkapott laptopját, nem tudott egy küldött fájlt megkeresni, s a vizsgázók közül volt, aki elmondta, ne haragudjunk, de nem tudja használni a számítógépét, most kérte kölcsön, és még nem jutott odáig, hogy bekapcsolja...
Megértem már sok-sok ellenőrzést vezetőként, s a hátam közepére sem kívánom azokat, akik miatt az egész működés rendjét fel kell borítani. Képtelenek voltak a vasútállomásról eltalálni az iskolába, fuvarozgatni kellett őket, így vega meg úgy nem iszik kávét, csak X teát (akkor mért nem visz magával? miért várja el, hogy egy kisvárosi kisiskola fel legyen készülve az ilyesmi baromságokra?!?) és az eredeti órarend az nem jó, csináljunk villámgyorsan valami mást... Soroljam még...?
Én annyit megfogadtam akkor, ha - bármikor is - hasonló helyzetbe kerülnék, az adott intézmény szokásrendszeréhez igazodva dolgoznék. Ha reggel 8-kor kezdődik az óra, akkor odaérek fél 8-ra, és így tovább. Ez tömegközlekedéssel megvalósíthatatlan, ez is biztos. De - vállaltam.
Viszont (tudjuk, Ladó) valamiféle naív hit van bennem arról, hogy ennek az egésznek lesz valamiféle méltósága.
Amikor megtisztelem az intézményt, hogy figyelek a szokásaikra.
Megtisztelem a pedagógust, hogy nem hozom lehetetlen helyzetbe, nem zökkentem ki annál jobban, amint ahogyan úgyis ki kell venni saját közegéből.
Megtisztelem a szakértőséget azzal, hogy a mögöttem jövőre ne előre szórjanak átkokat.
Szeretném hinni, hogy sokan gondolkodunk hasonló módon...
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kodály: Válogatott bicíniumok 51.

Akkor őszinte szeretettel és mély hálával most kérek gondolatban elnézést az általános iskolai ének-zene tanáromtól, aki igazi PEDAGÓGUS volt, s megszerettette velünk a komoly zenét. Biztos ezt is tanította, de én nem emlékeztem már rá.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném hinni, hogy sokan gondolkodunk hasonló módon...
E fórumon szerintem a túlnyomó többség így gondolkodik, a hozzászólásokból ez jön le.
És ez jó.
És nem mindenütt ez a helyzet, látok (láttam, olvastam) olyan csoportokat, ahol más sincs, mint az egész mószerolása, a szakértőség tiprása.
Az persze egy dolog, hogy az említett másik csoportban már nem vagyok tag, s az egy másik, hogy sohasem értettem az ilyen beépített ellenállást (jó, tudom, 1990 előtt is mindenki ellenálló volt, meg belülről, meg 1945 előtt partizán).
Gondolom, nemcsak nálam, sőt, éppen a föntiek alapján akár ezen fórum tagságára is írhatom, alap, ha valamibe belekezdünk, csinálunk, akkor azt a legjobb tudásom, tudásunk szerint, alaposan csináljam-csináljuk meg.
Ha ócskán, hányavetien csináljuk az is pontosan ugyanaddig tart.
Akkor már csináljam-csináljuk rendesen.
És sokszor tényleg csak ennyi az egész...
 

raheb

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma kellene betekintést nyernem a minősítendő kolléga portfóliójába. Tud valaki új információt? Írtam az OH-nak, automatikus válasz jött. Biztosan sokan bombázzuk őket. Kerestem a "vizsga linken", ott csak a volt vizsgatársaim portfólióját látom még mindig. Más ötletem nincs.
Én is minden tanácsot, segítséget elfogadok, mivel én sem tudok hozzáférni a portfólióhoz, pedig április 09 - én minősíteni fogok. Tudtok valami ötletet, javaslatot adni?
 

master01

Állandó Tag
Állandó Tag
Az is lehet, hogy csak márc. 15 után lesz bármelyil portfólió elérhető, mert sok intézmény várja, hogy életbe lépjen a módosítás amely alapján törvényesen kijelölhetik azokat a helyetteseket akiknek nincs szakvizsgájuk! Mert addig még nincs véglegesítve a látogatás!
 

raheb

Állandó Tag
Állandó Tag
Az is lehet, hogy csak márc. 15 után lesz bármelyil portfólió elérhető, mert sok intézmény várja, hogy életbe lépjen a módosítás amely alapján törvényesen kijelölhetik azokat a helyetteseket akiknek nincs szakvizsgájuk! Mert addig még nincs véglegesítve a látogatás!
Ha ez így lesz, igen szűkösek lesznek az éjszakáim, mivel áprilisban minden héten szakértek szakosként.
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Most kaptam. Kapott még valaki ilyet?

Tisztelt Kolléga!


Az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.15-14-2014-001 „Köznevelési reformok operatív megvalósítása” elnevezésű kiemelt uniós projekt egyik fő célja a tanfelügyeleti ellenőrzés és a pedagógusminősítési rendszer bevezetésének szakmai támogatása. Ennek egyik elemeként 2015 tavaszán intézményvezetői képzéseket szervezünk. A képzések magas színvonalú megvalósításához elengedhetetlen a felkészült, a minősítéssel, tanfelügyeleti ellenőrzéssel, intézményi önértékeléssel kapcsolatos ismeretekben, valamint az ezekhez kapcsolódó szakmai eljárásrendekben is járatos tutorok és trénerek közreműködése.

Mivel Ön sikeresen elvégezte a TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt által szervezett „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai szakmai ellenőrzésre” és a TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt által szervezett „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre” című képzéseket, tisztelettel felkérjük, hogy tutorként és/vagy trénerként vegyen részt az intézményvezetői képzés megvalósításában. A képzésben a tutori és/vagy tréneri tevékenységet végző szakértők külön díjazás mellett vesznek részt, ennek részleteit a kiválasztott szakértőknek válaszlevelünkben megküldjük.

Amennyiben szívesen közreműködne a képzés megvalósításában, kérjük,

2015. március 16., hétfő éjfélig

jelentkezzen be saját azonosítójával a szakértői képzés során használt OH Képzéstámogató Rendszerbe (OH-KÉPTÁR - Moodle) a http://elearning.oh.gov.hu/course/view.php?id=254 oldalon (Tutorok és trénerek menüpont), ahol jelezni tudja részvételi szándékát, meg tudja adni a témához kötődő referenciáit, rögzíteni tudja adatait, valamint be tud jelentkezni a tutori/tréneri felkészítésre. A dokumentumtárban megtalálja az intézményvezetői képzés részletes leírását, tematikáját, a tutorok és trénerek feladatleírását. Az Oktatási Hivatal a beérkezett jelentkezések közül szakmai és területi szempontok alapján választja ki az intézményvezetői képzések megvalósításába bevonni kívánt trénereket és tutorokat. A jelentkezőket 2015. március 19-től értesítjük, hogy kiválasztásra kerültek-e.

Amennyiben kérdése van a fenti tájékoztatással, feladattal kapcsolatban, azt e-mailben a [email protected] email címen jelezze!

Budapest, 2015. március 10.

Üdvözlettel:

Oktatási Hivatal
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére