Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

erzsó6

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az OH mindenkinek küldött ilyen levelet aki elvégezte a képzést.A végén ott is áll,hogy ez egy elektronikusan generált levél.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudjátok, van egy olyan érzésem, hogy nagy bajban lehetnek... már, ha engem kérnek fel -minősíteni is, a kutatási projektben részvételre is, és ilyen levelet is kaptam.
Pedig csak nagyon jó vagy, azaz KITŰNŐ!!!!

Ezek a jelentkezési feltételek azért szűrik a résztvevőket:

A kiválasztás elbírálásakor az alábbi alkalmassági szempontok kerülnek értékelésre, vizsgálatra:


  • Egyetemi vagy főiskolai fokozatú, pedagógus végzettség;
    Az elmúlt 7 évben minimum 3, akkreditált pedagógus-továbbképzés oktatásában szerzett tapasztalat és/vagy akkreditált pedagógus továbbképzési programok lebonyolításában trénerként szerzett tapasztalat (minimum 120 óra);
    Tutor esetében továbbá távoktatási programok lebonyolításában szerzett tutori tapasztalat.

Specifikus követelmények:


  • Tutorok: A fent megjelölt akkreditált képzés távoktatásos vagy blended learning továbbképzési formában valósult meg.
    Trénerek: rendelkezik általános iskolai alsó tagozatos tanítók, vagy felső tagozatos tanárok, vagy gimnáziumi tanárok, vagy szakképző intézmények pedagógusai számára szervezett, minimum 30 órás képzési tapasztalattal
Már "alkalmatlan" lettem... Ez nem olyan sokaknak van meg... Pedig szívesen csinálnám...

Engem is tisztelettel felkértek........csak nem tudom mi lesz a nyári fúvószenekari szereplésekkel ha bevállalom..........tréneri munka, vagy Francia Riviéra? :)
Ha valóban oda mész, írj privibe, mert kb 50-100 magyart ismerek ott, akik segítenek is ebben-abban!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

fapapucs66

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudok olyat, aki minősíteni is megy és ide is felkérték.[/QUOT

Lesz minősítésem és kaptam ilyen levelet ;) A képzés tervezett időpontját megnézve azonban úgy gondolom, hogy nem vállalom el. A kontakt napok - szombat és vasárnap- előtti nap a szakértői napom, így nyugodt lelkiismerettel nem hiszem, hogy felvállalható lenne. Ahogy a mondás is tartja: egy ...kel nem lehet két lovat megülni.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
A szaktanácsadók közül kapott valaki ilyen levelet?
Ilyet nem. A miénk a szaktanácsadás jobbításáról szólt. Ez volt az: (jó hosszú)

Ismételten meghirdetésre kerül a TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 „Pedagógusképzés támogatása” című kiemelt projekt keretében kísérleti fejlesztés részeként a 48/2012 EMMI rendelet alapján a szaktanácsadói névjegyzéken lévő tantárgygondozó szaktanácsadó kollégáknak felajánljuk, hogy részt vegyenek a szaktanácsadói pilot jellegű látogatások megvalósításában. A feladatban résztvevők a látogatási dokumentációt (sablonok) megismerve a szaktanácsadói látogatás eljárásrendjéről, valamint szakmai tartalmáról a helyszínen nyert tapasztalatok alapján fejlesztési javaslatokat tesznek a kiépülő új szaktanácsadói rendszer minőségének javítása érdekében. A fejlesztési javaslatokat a projekt munkatársai a rendszer felülvizsgálata, véglegesítése során használják fel.

-A kísérleti-fejlesztésben részt vevőkkel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a TÁMOP-3.1.5 projekt keretében megbízási szerződést köt.

-A megbízási szerződésben meghatározott feladat független a mesterpedagógus munkáját szervező intézmény által kiadott feladatoktól, abba nem számítható be.

-Nem köthető megbízási szerződés azzal a személlyel, aki

oaz OFI-ban közalkalmazotti kinevezése van

onyugdíjas vagy

okorábban az OFI alkalmazottjaként szaktanácsadói látogatásokat végzett, és az elvégzett látogatások dokumentumait megfelelő minőségben nemkészítette el, illetve nem töltötte fel a portálra, vagy a kapcsolódó munkaidő nyilvántartásokat nem készítette el (ezt a szerződéskötéskor az OFI munkatársai ellenőrzik majd), vagy

ougyanezen tárgyban élő megbízási szerződése van intézményünkkel, vagy annak megkötése folyamatban van.

-A szerződés időtartama kezdőnapja a jelentkezést követő hét első munkanapja – vége 2015.06.15.

-A szerződés időtartalma alatt három szaktanácsadói látogatást kell megvalósítani, illetve az azokkal kapcsolatos dokumentumokat megfelelő minőségben el kell készíteni.

Egy látogatásnak számít, az egy pedagógushoz kapcsolódó tantárgygondozói szaktanácsadói látogatás teljes lebonyolítása (az intézménnyel történő kapcsolatfelvételtől a látogatási dokumentumok megfelelő minőségben, az OFIrészére történő átadásáig - feltöltéséig), függetlenül attól, hogy az hány nap alatt valósul meg. A látogatáshoz kapcsolódó dokumentumokat a látogatásokat követő 15 napon a később kiküldésre kerülő technikai útmutató szerint el kell készíteni és fel kell tölteni.

A látogatás során elkészült dokumentumok közül a teljesítésigazolásához kapcsolódó alátámasztó dokumentumok a következők:

·PSZFT (Pedagógus Szakmai Fejlődési Terv),

·PSZFT fedlap aláírt, szkennelt változata,

·Szaktanácsadói összegző,

·Szaktanácsadói önirányító fejlődési napló.


-Egy nap csak egy látogatás végezhető és számolható el.

-A látogatásokat mindenkinek teljes egészében magának kell megszerveznie és megvalósítania, ebbe beleértendő a látogatandó pedagógus kiválasztása is. Megbízási szerződés keretében kizárólag azon szaktanácsadókat tudjuk alkalmazni, akik a szükséges 3 pedagógus látogatásához maguk tudnak hozni intézményt, mely nem lehet a szaktanácsadó székhely/telephely intézménye. A 3 intézmény nevét, OM azonosítóját, illetve a látogatandó pedagógus nevét jelen értesítőhöz tartozó jelentkezési felületen meg kell adni (Javasoljuk, hogy keressék meg a munkahelyük szerint illetékes Pedagógiai Intézetet, akik rendelkeznek azon intézmények listájával, akik igényelnek szaktanácsadói látogatásokat.)

-A feladat elvégzésének díja összesen 150.000,- Ft, mely a megbízási szerződés maradéktalan teljesítését követően egy összegben kerül kifizetésre, levonva belőle a kifizetéskor hatályban levő jogszabályok szerinti terheket (adókat, járulékokat). Részteljesítésre nincs lehetőség

-A megbízási díjon felül a fentebb elvégzett látogatásokhoz kapcsolódóan, egyéb költségtérítés nem kerül kifizetésre. Azaz a látogatásokkal kapcsolatos minden költség a megbízási díjba került beépítésre.

-Előzetes tájékoztatásul közöljük, hogy a szerződéskötés során szükség lesz egy munkáltatói igazolásra, illetve egy adóelőleg nyilatkozatra. Ezen dokumentumok a megbízási díj kifizetéséhez szükségesek, hogy a járulékok, adók megfelelően kerüljenek levonásra. Az igazolások beszerzéséről és benyújtásáról a szerződéskötés folyamán adunk pontos információt.

A megbízási szerződéshez szükséges adatok beküldése keret kimerülésig, de legkésőbb 2015.04.30.-iglehetséges, az alábbi linken keresztül:

http://www.ofi.hu/kerdoiv/kf-szaktanacsadoi-latogatasok-megbizasi-szerzodessel

A szerződések megkötése a keret kimerüléséig folyamatosan történnek.

A felületen az alábbi adatok megadására lesz szükség:


Jelentkező oktatási azonosítója:

Pedagógus besorolása:

Szaktanácsadóként vagy szakértőként mesterpedagógus?

Ön jelenleg milyen munkakörben dolgozik?

Ha Ön tanár, akkor jelölje meg azt a szakot, amelyen a tantárgygondozói szaktanácsadói képzést elvégezte (tanúsítványban szereplő szak)!

Név:

Születési név:

Születési hely, időpont:

Anyja születési neve:

Lakcím:

Elérhetőség (telefon, email):

Bankszámla szám:

Adóazonosító jel:

TAJ szám:

Főfoglalkozású munkahely:

Főfoglalkozású munkahely címe:

Főfoglalkozású munkahely megye:

Főfoglalkozású munkahely OM azonosítója:

A három – tervezett - látogatandó pedagógus neve, intézménye, az intézmény OM azonosítója:


Mentés után a beküldött adatok a felületen nem megjeleníthetőek, így nem javíthatóak, így azok pontosságát mentés előtt feltétlen ellenőrizni szükséges! A felületen a rögzítés sikerességét jelzi a rendszer. Amennyiben utólag szeretne adatot módosítani, akkor kérjük, ne regisztráljon újra a felületen, mert az új regisztráció automatikusan törlésre kerül. Az adatmódosítási szándékát, a pontos név és adat megjelöléssel a [email protected] címre küldje meg, és kollégáink a rendszerben módosítják az adatokat.

Az adatok megadása és elmentése után, az OFI munkatársai jelentkezni fognak, hogy a jelentkezés elfogadásra került, és a látogatások megkezdhetőek, illetve jelzik, hogy ha elkészült a szerződés, és egyben tájékoztatást nyújtanak a mellékletek benyújtásának módjáról.

Az adatok megadásával a Megbízott hozzájárul ahhoz, hogy a személyes adatait az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a megbízási szerződések elkészítéséhez felhasználja, illetve „az információs és önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló” 2001. évi CXII. törvényben foglaltak alapján kezelje, valamint – indokolt esetben – tájékoztatás céljából a Megbízott nevét nyilvánosságra hozza.

Fontos, hogy a Mesterpedagógusok által az OFI-val korábban megkötött minden szaktanácsadói látogatásokkal kapcsolatos Önkéntes megállapodás 2015.03.01. nappal hatályát veszti, függetlenül attól, hogy az érintett kolléga kíván-e a fenti tartalommal megbízási szerződést kötni vagy sem.

Technikai hiba és információ bejelentés a [email protected] címen tehető.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a jelen levelünk végén található Gyakran Ismételt Kérdéseket is!

Üdvözlettel

TÁMOP-3.1.5 Programiroda


Gyakran Ismételt Kérdések

Nem vagyok mesterpedagógus, jelentkezhetek-e a programba?

Jelen feladat elvégzéséhez nem szükséges a mesterpedagógusi fokozat. A felületen azt csak tájékoztató jellegű adatként kérjük. Mindenki jelentkezhet, akinek az ajánlatot kiküldtük

Egy intézményen belül látogatható-e több pedagógus?

Igen, akár mindhárom látogatása is megvalósulhat egy intézményben, azonban a tájékoztatónak megfelelően egy nap, egy pedagógus látogatása valósulhat meg

Sikeresen elvégeztem az OFI tantárgygondozó szaktanácsadói képzését, de nem vagyok fent a szaktanácsadói névjegyzéken, végezhetek-e így jelen lehetőség keretében szaktanácsadói látogatásokat?

A névjegyzék vezetése az Oktatási Hivatal feladata, velük tud a problémáról egyeztetni. Az ajánlatunk ennek eredményétől függetlenül él, jelen kiírásra jelentkezhet, amennyiben jelen e-mailes megkeresésünket Önnek megküldtük.

Elvégezhetőek-e a látogatások más megyékben, vagy nem KLIK fenntartású intézményekben, esetleg egyházi intézményben?

A látogatások bármely megyében, és bármilyen fenntartású intézményben elvégezhetőek.

A kiírásban a következő szerepel: „Megbízási szerződés keretében kizárólag azon szaktanácsadókat tudjuk alkalmazni, akik a szükséges 3 pedagógus látogatásához maguk tudnak hozni intézményt, mely nem lehet a szaktanácsadó székhely/telephely intézménye.” A mi intézményünk nyolc tagintézményből áll. Akkor ez azt jelenti, hogy egyik tagintézményünkben sem tehetek látogatást?

Ez a kitétellel nem azt tiltottuk meg, hogy az intézményéhez tartozó egyik telephelyen sem tehet látogatást, hanem ezzel azt a székhely/telephely intézményt zártuk ki, ahol ön dolgozik. A többi tagintézményben tehet látogatásokat.

Rendelkezem adószámmal, számlaadásra, vállalkozási szerződés megkötésére van-e lehetőség?

Nincs rá lehetőség. Kizárólag magánszeméllyel, megbízási szerződést tudunk kötni.

Nyugdíjasként 32 órában határozatlan időtartamra foglalkoztatva vagyok egy oktatási intézményben. Befejeztem a tantárgygondozói szaktanácsadói képzést. Részt vehetek-e a programban?

Sajnos nem. A 48-as jogszabály lehetővé teszi, hogy szaktanácsadói képzést végezzen, azonban a közszférában nyugdíjas nem alkalmazható.
 
Szerinted beleszámít a 25 alkalomba? Mi van, ha kapunk mellé tanfelügyeletet, minősítést is, mégiscsak? Úgy tűnik számomra a levélből, hogy nem kötelező elvállalni.
Ezeket megkérdeztem az OH-tól is, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.
Én is kaptam hasonló levelet, bár 8 szakértői feladatot is osztottak rám előzőleg! Úgy gondolom, hogy ez már nem férne bele??!!
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kros, kérlek, segíts! Láttam, te töltöttél fel Word-dokumentumot. Én miért nem tudok? Csak PDF-et enged, így mindig mindent előbb át kell alakítanom. Mit kellene másképp csinálnom?
:(:(:(
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Kros, kérlek, segíts! Láttam, te töltöttél fel Word-dokumentumot. Én miért nem tudok? Csak PDF-et enged, így mindig mindent előbb át kell alakítanom. Mit kellene másképp csinálnom?
:(:(:(
Olyan word doksit tudsz feltölteni, ami a"régi" formátumú, vagyis valami.doc ha Tiéd ehelyett valami.docx - akkor használd a Mentés másként parancsot, és csinálj belőle doc-fájlt.
 
Utoljára módosítva:

melinho

Állandó Tag
Állandó Tag

Szerintem lehet hogy (van) volt http://nevtud.btk.pte.hu/menu/32
Vezető tanári szakirányú továbbképzési szak


A képzés megnevezése: vezető tanári szakirányú továbbképzési szak

A szakirányú továbbképzési szak képzéséért felelős: PTE BTK Neveléstudományi Intézet

A képesítési követelményeket a 29/2003. (XI.7.) OM rendelete tartalmazza.????????????????

A megszerezhető szakképzettség: „kettős” szakképzettség, a képzés adott szakos vezető tanári és szakvizsgázott pedagógus végzettségetegyaránt ad az alábbi szakokon:

romológia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

pedagógia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

magyar nyelv és irodalom szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

filozófia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

történelem szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

romanisztika szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

német szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

német nemzetiségi szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus stb...
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan word doksit tudsz feltölteni, ami a"régi" formátumú, vagyis valami.doc ha Tiéd ehelyett valami.docx, akkor használd a Mentés másként parancsot, éscsinálj belőle doc-fájlt.
Működik! :hurra: Nagyon köszönöm. Eszembe sem jutott volna a régebbi, nálam már automatikus a 2007-es. :dr_24::dr_24::dr_24:

Szerintem lehet hogy van http://nevtud.btk.pte.hu/menu/32
Vezető tanári szakirányú továbbképzési szak


A képzés megnevezése: vezető tanári szakirányú továbbképzési szak

A szakirányú továbbképzési szak képzéséért felelős: PTE BTK Neveléstudományi Intézet

A képesítési követelményeket a 29/2003. (XI.7.) OM rendelete tartalmazza.

A megszerezhető szakképzettség: „kettős” szakképzettség, a képzés adott szakos vezető tanári és szakvizsgázott pedagógus végzettségetegyaránt ad az alábbi szakokon:

romológia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

pedagógia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

magyar nyelv és irodalom szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

filozófia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

történelem szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

romanisztika szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

német szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

német nemzetiségi szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

fizika szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

biológia szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

földrajz szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

testnevelés szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

matematika szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

informatika szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus

technika szakos vezető tanár, szakvizsgázott pedagógus
Szerintem is van. Amikor erről korábban értekeztünk, én is felraktam az ezzel kapcsolatban talált információt.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

hszepi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szaktanácsadók!Légyszi küldjön Nekem v.ki egy kitöltött minta tevékenységlátogatási adatlapot,természetesen nevek nélkül.Nekünk még a képzés során nem kellett csinálni és kicsit megakadtam rajta!Köszönöm!!!
 

borsoderika

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ! Szerinted mindezt köteles vagyok vállalni és több 100 km-t utazni, hogy meg is valósítsam! Ebben a levélben a Nyugat- magyarországi Egyetem értesít arról, hogy az OH kiválasztott a feladatra. Az OH-tól semmit nem kaptam! Én úgy vélem, az aláírt szerződés nem csak engem, hanem őket is kötelezi. Engem az OH ilyen feladatra nem utasított! Mi a véleményed erről? Nekem élnek rokonaim a nyugati megyékben, és amikor hozzájuk utazunk, itthonról elindulok hajnali 3.20-kor és délre vagyok ott, természetesen tömegközlekedéssel, mert nem vagyok olyan stabil sofőr, hogy több 100 kilométerre elinduljak egyedül autóval. Mit gondolsz erről?
Mindenképp értesítsd őket a problémádról nem gondolom, hogy olyan feladatot is el kell látnod, ahová az utazást nem tudod megoldani.
 

moniska

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértők!

Jelen pillanatig még nem kaptam meg a minősítő vizsgám időpontját, pedig a validálást is elvégeztem az OH oldalán, továbbá januárban értesítést is küldtek arról, hogy február végéig megkapom az időpontot. A gyakornoki dőm aug. 31-ig tart. Kell-e aggódnom, vagy még egyébként sem mindenki kapta meg a dátumot ?
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértők!

Jelen pillanatig még nem kaptam meg a minősítő vizsgám időpontját, pedig a validálást is elvégeztem az OH oldalán, továbbá januárban értesítést is küldtek arról, hogy február végéig megkapom az időpontot. A gyakornoki dőm aug. 31-ig tart. Kell-e aggódnom, vagy még egyébként sem mindenki kapta meg a dátumot ?
Kedves Moniska! Nem kell aggódnod, nagyon sokan vannak hozzád hasonló helyzetben. Az OH folyamatosan dolgozik, de úgy tűnik vannak csúszások, sajnos ezek okáról nincs információnk.
 
Utoljára módosítva:

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértők!

Jelen pillanatig még nem kaptam meg a minősítő vizsgám időpontját, pedig a validálást is elvégeztem az OH oldalán, továbbá januárban értesítést is küldtek arról, hogy február végéig megkapom az időpontot. A gyakornoki dőm aug. 31-ig tart. Kell-e aggódnom, vagy még egyébként sem mindenki kapta meg a dátumot ?

Kedves Moniska!

Csak megerősíteni tudom Krémuszt. Ezek szerint az igazgatód sem kapta meg a dátumot.
Kiváncsi leszek a tapasztalataidra. Itt megoszthatod majd, ha gondolod:
Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása.
Sok sikert!
 

angyal69

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is megkaptam a Krémuszéval azonos levelet. Úgy látszik, nekünk ez lesz a feladatunk, ha már szakártői feladatot nem kaptunk a tavaszra. Most igazán úgy vagyok, mint az öreg király: az egyik szemem sír, a másik nevet:)
Én is kaptam ilyen levelet, viszont megbízásaim is vannak. Együtt a kettő??? Nagy feladat szerintem de ha még nincs megbízásod akkor ne is gondolkodj azon vállalod e vagy sem!!! :):dr_33:

Hűha! Az pedig nagyon ciki!!!!:o
Hát ez az!!!!! Én minősíteni is megyek és ide is felkértek!!!:o Tisztelettel el vállalom szerintem:dr_24:

Tudjátok, van egy olyan érzésem, hogy nagy bajban lehetnek... már, ha engem kérnek fel -minősíteni is, a kutatási projektben részvételre is, és ilyen levelet is kaptam.
Ezt hogy érted? Véleményeddel egyetértek,ugyanis például én ha jelentkezem nem tudok olyan referenciákat beírni amiket kérnek. Igaz azt is hozzátette az OH, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem választanak ki. Viszont aki már rendelkezik ilyen és hasonló referenciákkal az is csak el kezdte valahol valamikor.:) Mi most itt kezdethetjük el és segíthetjük a rendszer magas színvonalú megvalósítását, és bizonyíthatjuk rátermettségünket és elkötelezettségünket!!! Egyetlenegy nagy gond van:és ez az idő, a rengeteg feladat és mindez mellett munkahelyünk és családunk is van.

Be lehet lépni a felületre anélkül, hogy jelentkezésnek minősülne?
Igen beléphetsz. Nem minősül jelentkezésnek.

Én is megkapta, ezt a levelet, viszont, mint tréner még nem debütáltam sehol sem. Mivel még nincs feladatom, és érdekelne is, elvállalnám, de nem lehet, mert nem tudok olyan akkreditált képzést felmutatni, ahol trénerként dolgoztam volna. Tehát ez a feladat is kilőve, marad a tőlem olyan nagyon távol lévő Zala...Győr....és társai felkérés. (a szállodai szobát is fizetik??????, mert másképpen azt sem tudom megoldani) Tudom sok a problematikám, de ez van!:dr_26:
Annak ellenére, hogy nem tudsz olyat beírni, ahol tréneri feladatokat láttál volna el még jelentkezhetsz. Ugyanis az is ott van a tájékoztatásban, hogy nem vagy csak részben tud a kért feltételeknek megfelelni valaki az még nem jelent azt, hogy nem választják ki. Tehát próbáld meg!!!!! Bízz magadban és élj a lehetőséggel!!! :cool::dr_33:

Én is kaptam körlevelet. Érdekes...Szerintetek ki fog dolgozni az intézményekben, ha mindenki kap ajánlatot mindenről? Nincs egy szűrőrendszerük, hogy koncentráltan szólítsák meg az alkalmas embereket, arányosan elosztott feladatokkal??
Ez rendkívül jó kérdés!!!!!!!:cool::dr_24::dr_31:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére