Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Tematikus terv és óravázlatok készülhetnek az év eleji ismétlésből? Elég ha a tematikus terv 7 órát tartalmaz? (Annyi az év eleji ismétlés)
A tematikus terv akárhány órát tartalmazhat, de célszerű, ha 6 és 12 között van. Az a lényeg, hogy ki tudj belőle emelni 6 órát, aminek a vázlatát szerepelteted a portfólióban. Ha nem tudsz hat órát kiemelni, mert a téma rövidebb, akkor kell a két tematikus terv.
Év eleji ismétlésből is lehet tematikus tervet és vázlatokat feltölteni.
 
"Kedves" mókuslekvár01!
Nem tudom, mikortól követed a fórumot, de ennek nincs is jelentősége. Ha igazán érdekel az "itt élők" helyzete, munkássága, visszaolvashatsz. A beidézett a 4. hsz-ed, mind a 4 elég negatív töltetű. Ahogy már Erika és még páran is írták az önzetlen(/kötelező?) segítség nyújtása kapcsán: nem mindegy, milyen a saját testület. A lovat elvezetheted a folyóhoz, de, hogy igyon is ... Hamarosan kezdődik a tanítás, gondolom, neked is. Ha az akárhány diplomád és éved ellenére a területeden más lett a befutó eddig 7, de lehet, hogy 8 turnuson át, akkor valaki, általad alkalmasnak tartott személlyel sürgősen ülj le beszélgetni rólad. A saját, jól felfogott érdekedben. Mielőtt még valakinek a környezetedben egy idézőjeles mesterpedagógusozás vagy hasonló nívójú, inkább téged minősítő eszmefuttatás után eszébe jut manuálisan szabályozni a légzésedet.
Szép befejezés, mesterhez illő !??? Gratulálok! Nagyot nőttél a szememben.
Nem próbáltam még mester lenni, így nem az alkalmatlanságom miatt nem sikerült.
De úgy látom, tévedni mesterként is lehet, az idézőjel bezárása az idézett szöveg végén ott van. Mondandóm azoknak szól, akik folyton a feladatok elvégzése miatt méltatlankodnak. Akinek nem inge, az pedig nem veszi magára.
De én még eddig nem láttam a megszakadás határán álló mester kollégát, a kivételnek viszont tisztelet.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Mókuslekvár01!
Azt írod "Mondandóm azoknak szól, akik folyton a feladatok elvégzése miatt méltatlankodnak." Nem tudom, hogy honnan, milyen körből származik ez irányú tapasztalatod? Bizonyára nagyon sok mesterpedagógus van a tan/nevelőtestületben, ahol dolgozol. Részben szerencsés vagy, ha a kollégák közül csak a mesterbesorolásúak méltatlankodnak, a többi kolléga lelkesen, zokszó nélkül végzi nap mint nap, évről évre a munkáját. Csak azok a fránya mesterek ne lennének!!!
Az, hogy Te nem láttál "megszakadás határán álló mester kollégát", több okból is adódhat:
1. nem szakad meg
2. megszakad, de nem mutatja, mert nem olyan fából faragták
3. megszakad, de esténként, hétvégenként, amikor a kollégái éppen nem látják.
Én még azt is megértem, ha rossz tapasztalatokat szereztél - ezt nagyon sajnálom - de a lehető legrosszabb helyen adtál ennek hangot. Ezen a fórumon olyan kollégák (gyakornokok, ped I-be, ideiglenes ped.II-be, mesterbe sorolt) beszélgetnek, kérnek tanácsot és segítséget egymástól, akik folyamatosan képzik magukat, olvassák és értelmezik a gyakran változó jogszabályokat, ppt-ket gyártanak a kollégáik számára, hogy segítsék a felkészülésüket a minősítésre és a tanfelügyeletre, és sajnos még a (gyakran) főnökeik munkáját is elvégzik.
Tudod minden éremnek két oldala van! Te látod az egyik oldalt, ahol a mester több pénzt kap, nem is kell sokat dolgoznia stb.
A másik oldalon állók tapasztalják, hogy nagyon sokat kellett dolgozniuk azért, hogy mesterek legyenek, naponta meg kell birkózniuk a "közutálattal", az ellenségeskedéssel, irigységgel. Az ezen az oldalon állók tudják, hogy újra jelentősen változnak a jogszabályok, ezért szabad perceikben a módosításokat kell majd bújniuk, mert újra jogi teszten kell átmenniük (követelmény - legalábbis az előzőnél - 100%) a tanévkezdéssel, tanmenetírással, óratervek írásával, iskolai feladatokkal ugyanúgy meg kell birkózniuk, mint bárki másnak, miközben 7-8 kolléga portfólióját olvassák, indikátorpontokat keresve.
Hidd el, 1-1 portfólió értékelése nem 8 órát vesz igénybe, mert mindannyian tudjuk, hogy egy ember élete, egzisztenciája forog kockán.
Kedves Mókuslekvár01!
Ne érts félre, nem szeretnélek kioktatni, nem azért írtam le ezeket a dolgokat, csak szerettem volna megismertetni veled, hogy sokkal összetettebb ez a mesterpedagógusság, mint az első ránézésre tűnik. Ami nagyon fontos: mindannyian ismerünk olyan pedagógusokat, akik a szakma csúcsát képviselik, ismerünk kevésbé jó, és nagyon nem oda való kollégákat. Ez alól sajnos a mesterek sem kivételek. Biztosan van köztük méltatlan is, de nem szabad általánosítanunk! Mennyire rosszul esik nekünk, ha néhány gyenge pedagógus miatt azt halljuk, hogy rosszak a pedagógusok.
Remélem nem bántottalak meg a soraimmal, inkább csak szerettem volna megosztani mindazt amit én gondolok!
 
Nem tudom, kedves Mókuslekvár, elolvasod-e a mi véleményünket is, vagy csak a sértettségedet írod ki Magadból. Remélem, elolvasod!

Próbáld más oldalról nézni - mi is gyakorló pedagógusok vagyunk. Négy napig tesszük a dolgunk a gyerekek körül akár intézményvezetőként, helyettesként, óra-, foglalkozástartóként. Ez ugyanaz, amit Te csinálsz. Nem hinném, hogy itt bármelyikünk úgy gondolná, hogy ő ettől az elért eredménytől a többiek fölé, egy piedesztálra került volna. Én nem érzem többnek magam egyik kollégámnál sem pusztán azért, mert továbbléptem egy fokozattal. Ők néhányan lehet, hogy így gondolják, de nem én - van, akit szembesítettem a gondolatával, és rájött, hogy én tényleg nem változtam, ő nyitott frontot. Azóta nincs gond.

Más kérdés, tudok-e adott területen többet, mint a kollégáim. Válaszom: igen. Sok területen, erre büszke is vagyok, dolgozom érte. Jelen időben. Tudod mit látok? Sokan csak túlélik a tanítási napokat, rutinból levezetik az órákat, és passz. Egy normál, épértelmű gyereknél viszonylag kevés esély van arra, hogy ennek a munkavégzésnek a hátrányait kimutassuk. Pedig van, sok hátránya van!!!

A rendszer önjáró - amire mi vállalkoztunk, az az, hogy ismerve az oktatás-nevelés különféle területeit, megítéljük a kollégákat, hogy felkészült-e, hajlandó-e a rábízott gyerekekért dolgozni, hajlandó-e a napi rutin fölött munkát fektetni abba, hogy a csoport specialitásait "kiszolgálja" fejlesztéssel (ez lehet erősségek fejlesztése is - pl. egy jól és sokat olvasó osztály, vagy egy remek mozgású csoport), észreveszi-e, ha valaki lemarad (vagy éppen szárnyalna) az átlaghoz képest, mit tesz értük? Mennyire szolgálja ki a gyerekek személyiségfejlődésének szükségességeit - ad-e lehetőséget véleménynyilvánításra, beszélgetésre, fejleszti-e a kommunikációjukat? A közösséggel, a csoporttal kialakuló konfliktusokat hogyan oldja meg, milyen technikákat mutat felnőttként a rábízott gyerekeknek?
Mindezt pozitív alapokon - tehát elsősorban az erősségek alapján (pl. ez a tanfelügyelet lényege nekem).

Milyen alapon ítéljük meg a többieket? Egy papír valóban nem jogosít föl erre (a tényekhez hozzátartozik azért a 40.000 forintos díj, amit befizettünk, az utazás költségei a budapesti és vidéki helyszínekre, az eszközök beszerzése, amit kértek tőlünk). Azokat választották ki, akik hajlandóak voltak az évek során többet beletenni a munkájukba, mint egy alapdiploma. Hibás volt-e a döntés, hogy csak a szakvizsgázott pedagógusokat választották ki? Lehet erről vitatkozni (szerintem, igen), de ezért minket hibáztatni, otrombaság.

Egy pedagógus nagyon sokat dolgozik, ha nem csak "túlél". Te, mint szülő, rokon gyerek akárkije, mit gondolsz a mai iskoláról/óvodáról? Gondolkodtál az okain, mennyiben vagyunk hibásak ezért mi, pedagógusok? Gondolkodtál rajta, hogyan kellene ezen változtatni?

Mi megpróbálunk részt venni abban, hogy jobb legyen a helyzet. Nem magunkért. Nem elvtelenül, nem politikai rendszert kiszolgálva, hanem a minőségért, amiből minden résztvevő profitál hosszú távon.

Nem dolgunk a túlélők helyett elvégezni a munkát.

Az általam oktatók hallgatók közül évek óta többen előkelő helyezésekkel térnek haza országos versenyekről. Tettem-e ezért valamit is?
A gondjaimra bízott tanulók és szülei a felém irányuló megnyilvánulásaikkal hálát és köszönetet fejeztek ki. Ezért vajon tettem-e valamit másként?
Amit és ahogyan tettem, önzetlenül átadom a hozzám hospitálni küldött mérnöktanár hallgatóknak.
Részt veszek tananyagfejlesztésben és szakmai vizsgakövetelmények kidolgozásában, ingyen.
Dolgozom felnőttképzési programszakértőként, és országos szakmai vizsgaelnökként.
Hogy jutottam idáig? Az első alapdiploma megszerzése után- mely óvodapedagógiával kezdődött-több szakos tanárként lettem mérnök, majd mérnöktanár. És most szakvizsgára felkészítő képzésre járok, ami nem vezetői lesz, mert nincsenek ilyen ambícióim.
Hogy gondolkodtam-e a változtatás lehetőségén?
Talán még tettem is érte, saját hatáskörömben.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Az általam oktatók hallgatók közül évek óta többen előkelő helyezésekkel térnek haza országos versenyekről. Tettem-e ezért valamit is?
A gondjaimra bízott tanulók és szülei a felém irányuló megnyilvánulásaikkal hálát és köszönetet fejeztek ki. Ezért vajon tettem-e valamit másként?
Amit és ahogyan tettem, önzetlenül átadom a hozzám hospitálni küldött mérnöktanár hallgatóknak.
Részt veszek tananyagfejlesztésben és szakmai vizsgakövetelmények kidolgozásában, ingyen.
Dolgozom felnőttképzési programszakértőként, és országos szakmai vizsgaelnökként.
Hogy jutottam idáig? Az első alapdiploma megszerzése után- mely óvodapedagógiával kezdődött-több szakos tanárként lettem mérnök, majd mérnöktanár. És most szakvizsgára felkészítő képzésre járok, ami nem vezetői lesz, mert nincsenek ilyen ambícióim.
Hogy gondolkodtam-e a változtatás lehetőségén?
Talán még tettem is érte, saját hatáskörömben.
Kedves Kolléga!
Ezek szerint Te is azok közé a pedagógusok közé tartozol, akik fontosnak tartják a szakmai fejlődést, megújulást, azért lettek pedagógusok, mert szeretik a gyerekeket és képességeik legjavát adják a fejlődésük érdekében! Te a saját helyeden állsz helyt - a leírtak alapján remekül! - mi a saját helyünkön próbáljuk ugyanezt!
Isten hozott közöttünk a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jegyében!
Ha bármiben segíthetünk, fordulj hozzánk bizalommal, és ha lehet, mi is hozzád fordulunk, ha segítségre lesz szükségünk!:cool:
 
Mókuslekvár01! Azt hiszem rossz helyre tévedtél....
Mókuslekvár01!
Azt írod "Mondandóm azoknak szól, akik folyton a feladatok elvégzése miatt méltatlankodnak." Nem tudom, hogy honnan, milyen körből származik ez irányú tapasztalatod? Bizonyára nagyon sok mesterpedagógus van a tan/nevelőtestületben, ahol dolgozol. Részben szerencsés vagy, ha a kollégák közül csak a mesterbesorolásúak méltatlankodnak, a többi kolléga lelkesen, zokszó nélkül végzi nap mint nap, évről évre a munkáját. Csak azok a fránya mesterek ne lennének!!!
Az, hogy Te nem láttál "megszakadás határán álló mester kollégát", több okból is adódhat:
1. nem szakad meg
2. megszakad, de nem mutatja, mert nem olyan fából faragták
3. megszakad, de esténként, hétvégenként, amikor a kollégái éppen nem látják.
Én még azt is megértem, ha rossz tapasztalatokat szereztél - ezt nagyon sajnálom - de a lehető legrosszabb helyen adtál ennek hangot. Ezen a fórumon olyan kollégák (gyakornokok, ped I-be, ideiglenes ped.II-be, mesterbe sorolt) beszélgetnek, kérnek tanácsot és segítséget egymástól, akik folyamatosan képzik magukat, olvassák és értelmezik a gyakran változó jogszabályokat, ppt-ket gyártanak a kollégáik számára, hogy segítsék a felkészülésüket a minősítésre és a tanfelügyeletre, és sajnos még a (gyakran) főnökeik munkáját is elvégzik.
Tudod minden éremnek két oldala van! Te látod az egyik oldalt, ahol a mester több pénzt kap, nem is kell sokat dolgoznia stb.
A másik oldalon állók tapasztalják, hogy nagyon sokat kellett dolgozniuk azért, hogy mesterek legyenek, naponta meg kell birkózniuk a "közutálattal", az ellenségeskedéssel, irigységgel. Az ezen az oldalon állók tudják, hogy újra jelentősen változnak a jogszabályok, ezért szabad perceikben a módosításokat kell majd bújniuk, mert újra jogi teszten kell átmenniük (követelmény - legalábbis az előzőnél - 100%) a tanévkezdéssel, tanmenetírással, óratervek írásával, iskolai feladatokkal ugyanúgy meg kell birkózniuk, mint bárki másnak, miközben 7-8 kolléga portfólióját olvassák, indikátorpontokat keresve.
Hidd el, 1-1 portfólió értékelése nem 8 órát vesz igénybe, mert mindannyian tudjuk, hogy egy ember élete, egzisztenciája forog kockán.
Kedves Mókuslekvár01!
Ne érts félre, nem szeretnélek kioktatni, nem azért írtam le ezeket a dolgokat, csak szerettem volna megismertetni veled, hogy sokkal összetettebb ez a mesterpedagógusság, mint az első ránézésre tűnik. Ami nagyon fontos: mindannyian ismerünk olyan pedagógusokat, akik a szakma csúcsát képviselik, ismerünk kevésbé jó, és nagyon nem oda való kollégákat. Ez alól sajnos a mesterek sem kivételek. Biztosan van köztük méltatlan is, de nem szabad általánosítanunk! Mennyire rosszul esik nekünk, ha néhány gyenge pedagógus miatt azt halljuk, hogy rosszak a pedagógusok.
Remélem nem bántottalak meg a soraimmal, inkább csak szerettem volna megosztani mindazt amit én gondolok!

A 2 sz. és 3.sz. mesterpedagógus előtt emelem a kalapom, és nem nekik szólt a megjegyzésem, sajnálom, hogy mégis ők veszik magukra
Tisztában vagyok az elvégzendő feladatukkal.
Az 1 sz. mestertanárnak szólt, aki egész évben vicceket mesél, fociról beszélget, majd év végé írat egy három osztályzattal értékelendő dolgozatot, és ha tanácsot kérsz tőle, akkor abban éppen nem tud segíteni, de veszi a bátorságot reprezentálni, majd más kollégákat minősíteni, és ha valami feladatot kap, akkor attól éppen meg akar szakadni.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szép befejezés, mesterhez illő !??? Gratulálok! Nagyot nőttél a szememben.
Nem próbáltam még mester lenni, így nem az alkalmatlanságom miatt nem sikerült.
De úgy látom, tévedni mesterként is lehet, az idézőjel bezárása az idézett szöveg végén ott van. Mondandóm azoknak szól, akik folyton a feladatok elvégzése miatt méltatlankodnak. Akinek nem inge, az pedig nem veszi magára.
De én még eddig nem láttam a megszakadás határán álló mester kollégát, a kivételnek viszont tisztelet.

Nem vagyok mesterpedagógus. Ez itt nem titok és nem téma. Most is csak azért írom le, nehogy újabb muníció legyen a hsz-em. Az idézőjeles utalásom Kedves "Mesterpedagógusok" !
Az általatok bizonyára jól ismert 326-os ezt várja tőletek díjazás és munkaidő kedvezmény ellenében:

" Mesterpedagógus ... egyértelmű, akár a többiek bejegyzései. Végigolvastam újra az első 4 hsz-ed. Erős a negatív kisugárzásod. Ha ez még engem is irritál, akkor képzelheted, mit éreznek az érintettek.

Módosítok, mert látom, közben higgadtak a kedélyek. Szóval: itt nem az 1. típusú mesterpedagógusok találhatók. Bárki bárkinek és bármikor szívesen segít. Ilyen szándékkal íródtak az én soraim is.
 
Utoljára módosítva:

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
A 2 sz. és 3.sz. mesterpedagógus előtt emelem a kalapom, és nem nekik szólt a megjegyzésem, sajnálom, hogy mégis ők veszik magukra
Tisztában vagyok az elvégzendő feladatukkal.
Az 1 sz. mestertanárnak szólt, aki egész évben vicceket mesél, fociról beszélget, majd év végé írat egy három osztályzattal értékelendő dolgozatot, és ha tanácsot kérsz tőle, akkor abban éppen nem tud segíteni, de veszi a bátorságot reprezentálni, majd más kollégákat minősíteni, és ha valami feladatot kap, akkor attól éppen meg akar szakadni.
Igen, értem a felháborodásodat, mi magunk is elkeserítőnek találjuk, hogy vannak ilyen kollégák is, mert lejáratják azokat, akik becsületesen, a legjobb tudásuk szerint végzik a feladatukat. De tudod! Ha egy kosár alma közt van 2 kukacos, akkor csak a rosszakat dobjuk ki, az egészségeseket eltesszük télire!
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vagyok mesterpedagógus. Ez itt nem titok és nem téma. Most is csak azért írom le, nehogy újabb muníció legyen a hsz-em. Az idézőjeles utalásom Kedves "Mesterpedagógusok" !
Az általatok bizonyára jól ismert 326-os ezt várja tőletek díjazás és munkaidő kedvezmény ellenében:

" Mesterpedagógus ... egyértelmű, akár a többiek bejegyzései. Végigolvastam újra az első 4 hsz-ed. Erős a negatív kisugárzásod. Ha ez még engem is irritál, akkor képzelheted, mit éreznek az érintettek.

Módosítok, mert látom, közben higgadtak a kedélyek. Szóval: itt nem az 1. típusú mesterpedagógusok találhatók. Bárki bárkinek és bármikor szívesen segít. Ilyen szándékkal íródtak az én soraim is.
Drága ladysla!
Nálad csodálatosabb fórumvezetőt nem találhattunk volna!
Köszönjük, hogy kiállsz mellettünk, hogy segítesz mindenben és számíthatunk rád!
Igazi amazon vagy!
upload_2015-8-21_16-37-35.png
 

Csatolások

  • upload_2015-8-21_16-36-58.png
    upload_2015-8-21_16-36-58.png
    53.4 KB · Olvasás: 16
Utoljára módosítva a moderátor által:
Nem vagyok mesterpedagógus. Ez itt nem titok és nem téma. Most is csak azért írom le, nehogy újabb muníció legyen a hsz-em. Az idézőjeles utalásom Kedves "Mesterpedagógusok" !
Az általatok bizonyára jól ismert 326-os ezt várja tőletek díjazás és munkaidő kedvezmény ellenében:

" Mesterpedagógus ... egyértelmű, akár a többiek bejegyzései. Végigolvastam újra az első 4 hsz-ed. Erős a negatív kisugárzásod. Ha ez még engem is irritál, akkor képzelheted, mit éreznek az érintettek.

Módosítok, mert látom, közben higgadtak a kedélyek. Szóval: itt nem az 1. típusú mesterpedagógusok találhatók. Bárki bárkinek és bármikor szívesen segít. Ilyen szándékkal íródtak az én soraim is.
Hozzászólásom minden esetben akkor fogalmazódott meg, mikor valamely kollégák nehezményezték a rájuk háruló feladatok elvégzését, és az esetlegesen szükségessé váló segítség nyújtását. Ennyit a "bárki, bárkinek,bármikor szívesen segít"-ről. Bizonyára ezt is visszaolvashattad volna, ha valóban érdekelt volna a hozzászólásaim motivációja. Én ugyan most valóban E/1-ben írtam a hozzászólásaimat, de ez egy 120 fős tanári kar jelentős hányadának a véleményével egyezik meg. A negatív kisugárzásom pedig szinonímiája lett a kritika el nem viselésének.
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzászólásom minden esetben akkor fogalmazódott meg, mikor valamely kollégák nehezményezték a rájuk háruló feladatok elvégzését, és az esetlegesen szükségessé váló segítség nyújtását. Ennyit a "bárki, bárkinek,bármikor szívesen segít"-ről. Bizonyára ezt is visszaolvashattad volna, ha valóban érdekelt volna a hozzászólásaim motivációja. Én ugyan most valóban E/1-ben írtam a hozzászólásaimat, de ez egy 120 fős tanári kar jelentős hányadának a véleményével egyezik meg. A negatív kisugárzásom pedig szinonímiája lett a kritika el nem viselésének.
Szerintem mindenkinek könnyebb lenne ha nyitnál új topicot "Több, mint mesterpedagógus" címmel. Biztos sokan lesznek ott is akik tudnak hasonló történeteket a csúnya mesterekről...
Ha ennyire képzett vagy valószínűleg tőlünk úgysincs már mit tanulni.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzászólásom minden esetben akkor fogalmazódott meg, mikor valamely kollégák nehezményezték a rájuk háruló feladatok elvégzését, és az esetlegesen szükségessé váló segítség nyújtását. Ennyit a "bárki, bárkinek,bármikor szívesen segít"-ről. Bizonyára ezt is visszaolvashattad volna, ha valóban érdekelt volna a hozzászólásaim motivációja. Én ugyan most valóban E/1-ben írtam a hozzászólásaimat, de ez egy 120 fős tanári kar jelentős hányadának a véleményével egyezik meg. A negatív kisugárzásom pedig szinonímiája lett a kritika el nem viselésének.
Én próbálkoztam! Sikertelenül! Kérlek, ha ennyire negatív véleményed (véleményetek - 120 fő) van, akkor ne látogasd ezt az oldalt, ne borzold feleslegesen a kedélyedet azzal, hogy "valamely kollégák nehezményezték a rájuk háruló feladatok elvégzését, és az esetlegesen szükségessé váló segítség nyújtását."
Kívánok neked sikeres tanévkezdést, sok remek diákot, és csupa olyan kollégát, aki megfelel az elvárásodnak!
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szívesen írnék olyat, ami akárcsak egyetlen fórumtagot is negatívan érintene. Az eltelt jó másfél esztendő alatt a magam részéről azt tapasztaltam, hogy itt bárki, bárkinek, bármikor szívesen segít. Nekem is, és én is.
S azt is megtapasztaltam, elvétve magam is gyakoroltam (olykor ezeket aztán töröltem...) hogy a napi szenvedés nyűgét is ideírjuk: pusztán azt, ami túlmegy a szívesen segít kategórián.
Ilyennek tartom, amikor a kikínlódott tudást más elviszi, (mit elviszi: olykor hatalmi szóval kiköveteli!) és saját találmányaként villog vele, közben meg laposra üli a seggét azon igyekeztében, hogyan szidja ezt az új izét.
Kéretik ezeket nem összekeverni.
A facebookon van ilyen mestert szidó csoport, tele a "megmutatnám, de azért sem teszem, mert így érzem magam jófejnek" harctéri duzzogókkal, na, oda hívtak, de kiléptem.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Baj!
Szerinted azokra mi vonatkozik akik közben intézményt és egyben szintet is vàltottak? (àlt. isk. helyett gimnàzium) Sajnos egy ismerősöm, szaktanàcsadó, ebbe a szituàcióba került. Jó lenne, ha a te értelmezésed vonatkozna rà is! Ha tudsz valami újabb hírt ez ügyben, vàrom! Köszi
Ő is már minősült? Mert akkor ugyanez. Éppen azzal indokolták bekerülésünket, hogy már van portfóliónk. Az intézményi környezetről szóló dokumentumát neki természetesen teljesen újra kell írnia. A szakmai életutat ő is csak kiegészíti, csak az övében benne lesz a munkahely-változtatás is. De ez egyelőre csak a véleményem az olvasottak alapján. Hazaérkeztem mindenféle nyaralásból, már átnéztem egyik kolléganőm portfóliójának elkészült elemeit, és megtettem változtató javaslataimat; közben egy másik városban dolgozó kolléga megkeresett ugyanilyen kéréssel (és mint tudjuk, ez nem feladatunk munkaidő-szempontból, amúgy viszont szerintem jelenleg ez lenne a legfőbb dolgunk, s erre van a legnagyobb igény). Ők "tesznek róla", hogy belerázódjak az új tanévbe :):D. Várom, vajon bent leszek-e a BECS-ben, hiszen még erről semmilyen információnk nincs. Lassan nekiállhatnék a kézikönyvek (önértékelési, tanfelügyeleti) olvasásának, de kicsit visszatartó erő, hogy változni fog. Most éppen úgy érzem, nem bírnám, ha duplán kellene dolgoznom. Viszont ezekről az oldalakról szorgos méhecskeként gyűjtöm az információkat, rakom el a feltöltött anyagokat. Minden elismerésem azoké, akik ilyen sokat dolgoztak vele nyáron is. Köszönöm. :dr_24::dr_24::dr_24:
 

Kerepesi Mónika

Állandó Tag
Állandó Tag
A Facebook szakértői oldalára bekerült valaki, aki pontosan azt csinálta, mint Mókuslekvár01. A mestereken töltötte ki a rendszerrel kapcsolatos dühét, frusztrációját, elkeseredését (aminek nagy valószínűséggel van is alapja). Mivel folyamatos bántó kommentjei zavarták a tagokat, zárt csoport lévén gyorsan ki is került onnan. Ez itt nem lehetséges, így az eddigieket olvasva kérdezem tőletek:
MEGÉR ANNYI ENERGIÁT, HOGY REAGÁLTOK SZAVAIRA?
 

gybado

Állandó Tag
Állandó Tag
A Facebook szakértői oldalára bekerült valaki, aki pontosan azt csinálta, mint Mókuslekvár01. A mestereken töltötte ki a rendszerrel kapcsolatos dühét, frusztrációját, elkeseredését (aminek nagy valószínűséggel van is alapja). Mivel folyamatos bántó kommentjei zavarták a tagokat, zárt csoport lévén gyorsan ki is került onnan. Ez itt nem lehetséges, így az eddigieket olvasva kérdezem tőletek:
MEGÉR ANNYI ENERGIÁT, HOGY REAGÁLTOK SZAVAIRA?
Talán csak azért próbálkozunk, mert a pedagógus jobbító szándéka önkéntelenül dolgozik... de igazad van...
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves spiky!
Nem akarom elkeseríteni az ismerősödet, de nála más a helyzet. Ha intézményt és szintet váltott, akkor nagy változásokat kell eszközölnie! Más az intézmény, mások a kerettantervi követelmények, más korosztály ..... stb. , tehát alaposan át kell dolgoznia mindent!
Szerintem ennyire nem vészes. Amiket leírtál, az így van, de hát nekünk is kell új csoportprofil, új tematikus terv, 2 új óraterv a látogatás előtt. Az egész portfóliót nem kell átdolgozni. Neki annyiban nehezebb, hogy (ahogy írtad is) a kerettantervi követelmények mások, nem biztos, hogy ezeket most annyira tudja, lehet, többször át kel böngésznie írás közben. Inkább a más intézmény miatt több időbe telik neki, hiszen meg kell ismernie alaposan a Ped. programot, Házirendet, stb., mielőtt nekiállna a munkának.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ennyire nem vészes. Amiket leírtál, az így van, de hát nekünk is kell új csoportprofil, új tematikus terv, 2 új óraterv a látogatás előtt. Az egész portfóliót nem kell átdolgozni. Neki annyiban nehezebb, hogy (ahogy írtad is) a kerettantervi követelmények mások, nem biztos, hogy ezeket most annyira tudja, lehet, többször át kel böngésznie írás közben. Inkább a más intézmény miatt több időbe telik neki, hiszen meg kell ismernie alaposan a Ped. programot, Házirendet, stb., mielőtt nekiállna a munkának.
Kedves BAJ!
Erre gondoltam én is! Nem megoldhatatlan feladat, csak több időt vesz igénybe, mintha a régi intézményében maradt volna a kolléga.:)
 
  • Tetszik
Reagált: BAJ
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére