Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha rólam lenne szó, én biztosan visszamondanám. Azonban nem rólam szól a dolog, hanem egy volt kolléganőmről. Úgy érzem, hogy szivesen végezné el a feladatot, de azért kétségei vannak a jogszerűséggel. Ezért is kérte a tanácsomat. Viszont leírva, konkrétan nem találok erre vonatkozóan már utalást. A kérdésem arra irányult, hogy tud- e valaki arról, hogy törölték, visszavonták-e ezt a bizonyos 2 évet? Mert ha igen, akkor a szakértő belátására bizzák a döntést.
Az a bizonyos 2 év a tanfelügyeletnél van, a minősítésnél nincs.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Utoljára módosítva a moderátor által:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Hú, most teljesen elbizonytalanodtam!
Vegyük példának azt a kollégát, akinek a portfólióját éppen most olvasom. A KIR-ből átvett adatok szerint a munkaviszony kezdete 2015. július ..., a gyakorlati évek száma 29. A leírásából kiderül, hogy ebben az intézményben dolgozik 15 éve, csak átszervezés miatt jelenik meg így a munkaviszonya. Az is kiderül, hogy a diplomaszerzés óta tanít, sorban leírja a munkahelyeit. DE! Az nem derül ki, hogy van-e gyermeke és mennyi ideig volt esetleg GYES-en, GYED-en, ami nem számít bele a munkaviszonyba, márpedig a 29 év úgy jön ki, hogyha a diplomaszerzéstől kezdve számolja.
Most jön az én problémám: Milyen módon, jogon kérdezek rá arra, hogy van-e gyermeke??
Én megmondom őszintén, ilyen esetben eddig az intézményvezető felelősségére hagyatkoztam. Rosszul tettem?
Látom már, mennyivel egyszerűbb a dolgotok, ha férfi kollégához mentek minősítésre. ;) (Bár ők is mehettek volna GYED-re, GYES-re, de nem hiszem, hogy nagy tömegről lenne szó.)
 

shepee

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki itt a fórumon!
Az alábbi levelet a tréneremtől kaptam és megosztanám itt is. Ugyan a szabolcsi szakértőknek van címezve, de a tapasztalatokat szerintem ti is elküldhetitek neki. Aki nyáron volt Sonkádon, az ismerheti, mert ő szervezte és kivitelezte. Remélem nem bántok meg vele senkit és öt sem, de ezen a helyen nagyon sok olyan tapasztalatot és ötletet olvastam, amit mindenképpen meg kell osztani az OH - val is!
"Sziasztok Kedves Kollégák!
Szeretnék kérni tőletek szakmai segítséget.
Benne vagyok abba a csapatba akik felülvizsgálják a tanfelügyelet és az önértékelés gyakorlati tapasztalatai alapján a két rendszert, és az államtitkársággal karöltve szeretnénk élhetőbbé emberibbé tenni mindkettőt.
Arra kérlek benneteket hogy akik már tanfelügyeleti ellenőrzést végeztek a tapasztalataitokat jót rosszat illetve a javaslataitokat azok megváltoztatására küldjétek el nekem ha lehet akkor még január első hetében hogy tudjam összesíteni és vinni az EMMI felé egyeztetésre.
Sajnos nem teljes a címlistám mert a hetedik és a nyolcadik turnusban végzett szakértők címe nincs meg kérlek benneteket adjátok tovább ismerőseiteknek ezt a levelet.
Hamarosan szervezek egy újabb találkozót januárban és arra szeretnék mindenkit meghívni, de úgy hogy ott már valamilyen állásfoglalást is tudnék ismertetni veletek.
Addig is kívánok mindenkinek Boldog Új esztendőt és kellemes pihenést a szünet hátralévő részében.
Üdv.: Iszák Tibi"
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenki el is fogadta????
Írj nekik hamar, hogy a teljes önértékelés szükséges, de lemondhatják.... Vagy hívd az igt és megbeszélitek...
Az összeset??

Látom már, mennyivel egyszerűbb a dolgotok, ha férfi kollégához mentek minősítésre. ;) (Bár ők is mehettek volna GYED-re, GYES-re, de nem hiszem, hogy nagy tömegről lenne szó.)
Ott is előfordulhat hosszabb fizetés nélküli szabadság, pl. nagykövet feleség, pár évre Ugandába költöznek...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapasztaltabbak, segítsetek! A kérdések arra irányulnak, amit nem találtunk, de mivel emberből vagyunk, a bizottsági tagok nem biztos, hogy ugyanazokra az indikátorokra nem találnak "igazolást". Hogyan szoktatok elnökként összegezni? Ha az elnök úgy gondolja, h. valami megjelent, akkor azt a kérdést kihagyja? A mindenkinél megjelenő kérdések az tiszta sor. Kb. mennyi kérdést célszerű feltenni? Egy kérdés állhat több kisebb kérdésből? Amikor kiválasztja az elnök a kérdéseket, azokon módosíthat, pl. elhagyhat belőle valamit? Ezt engedi a felület?
A kérdéseket célszerű szerkeszteni. Ha vannak átfedések, csökkenthető a számosság. Próbáld értelmezni az egyes kérdést, úgy vond össze, hogy a lényeg megmaradjon, és ami a legfontosabb, a pedagógus számára egyértelmű legyen, mire kell válaszolnia. Ne legyen sokszorosan összetett kérdés, de banális sem.
Ha nincs átfedés, a kérdés maradhat. A számosságnál gondolj arra, hogy a védés 60 perc.
Szerkesztés után én átküldöm mindkét kollégának a kialakított kérdéssort, véleményüket kérem. Előfordult, hogy szakértő kérte az eredeti, önálló fogalmazást. Megtettem, csak utána küldtem el a pedagógusnak. Így közös a munka, így vagyunk Bizottság.

:) na, ha már megírtam, hogy törölték a nagy napomat, azt is megírom nektek, hogy ismét visszakaptam ugyanazt az időpontot, csak másik szakértővel! Fel kell vennem egy sárkányos pólót, ugyanis CH-s! :hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra: :dr_24::rohog:csak nehogy ezt is töröljék!
Ez nőiesebb, de ha rémisztőbb kell, szerkesztek:
tricko-blazniva-vila-1382.thumb_270x231.jpg
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Szintén Kedves Mindenki! :)

Megjött a válasz a NAV-tól. Csatoltam. Olvassátok, szemezgessétek. Ne riadjatok meg attól, hogy hét oldal (már formáztam, kilenc volt).

Ez alapján érdemes lenne konkrét állásfoglalást kérni az OH-tól (Wordben töltöttem föl, így visszaalakítható kiemelések nélkülivé).
 

Csatolások

  • NAVtól.doc
    76.5 KB · Olvasás: 153

bodzaviragzat

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ladysla!

A fórum rohamosan fejlődik. Ma délutánt-estét kihagytam és kb 10 oldalnyi olvasnivalóm támadt.
A feltöltött anyagokat ha nem a saját gépemen, hanem telefonon olvasom nem tudom lementeni azonnal és később is nehézkes a visszakeresése. Van-e mód arra, hogy egy feltöltött segédanyag-bankot hozz létre, ahova csak felrakni tudnál anyagokat a hozzászólás számával?
Ha nem tudjuk megköszönni, hozzáfűzni véleményünket, csak letölteni az adott dokumentumot... sok keresgéléstől mentenél meg engem és talán Mindenkit.
Olyan sok jó anyag van itt, szívesen használnám, megnézném. Igaz, nem sok fűződik a nevemhez, viszont "szerzőtárs" biztosan voltam ötleteimmel, észrevételeimmel.
Ha ezt priviben kellett volna megírnom, nyugodtan töröld, de lehet, hogy Valakinek lenne ötlete a megvalósításához....

Köszönöm, hogy moderálod ezt a fórumot!!!!

Anett5
Kedves Anett és Ladysla!
Anett pont azt írta le, amin én is törtem az agyam, sokszor nincs idő/lehetőség lementeni a jó anyagokat, azt gondolom, majd legközelebb, de addigra már olyan sok az információ, dicsérve a fórum létrehozóját és íróit, hogy már utólag lehetetlen. Nekem eddig nem volt tanfelügyelet, így nem mentettem, most lesz bőven, tudom, rengeteg anyag van fenn, de 2 nap is kevés lenne megkeresni. Szuper lenne egy ilyen Anett által megfogalmazott tárhely, csak tartok tőle, hogy technikailag nem megy.

Hasonló cipőben járunk... Az általam vizsgált portfólióba fel van töltve egy beszéd. Nulla információt tartalmaz.:dr_104:
Nekem már volt egy portfólióban kettő beszéd is a szabadon választottnál. Semmi nem derült ki belőle.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

fecsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
A 2016-os tanfelügyelethez már a teljes önértékelésre szükség van. Idézet az OH leveléből:

Tájékoztatás a tanfelügyeleti látogatást megelőző feladatokról

A tanfelügyeleti látogatások szakszerű és zavartalan lebonyolításához elengedhetetlen az intézmények, az intézményvezetők, az érintett pedagógusok/vezetők és szakértők együttműködése már jóval a tanfelügyeleti (helyszíni) látogatás előtt is.
A pedagógiai-szakmai ellenőrzések folyamatáról az oktatásért felelős miniszter által jóváhagyott és az Oktatási Hivatal honlapján is elérhető Tanfelügyeleti kézikönyvekből már bizonyára tájékozódtak. Ugyanakkor a tanfelügyeleti látogatásokban érintettek munkájának megkönnyítése érdekében az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy intézményének, az érintett kollégáknak milyen feladatai vannak a tanfelügyeleti látogatást megelőzően.


1.) 2016. évi önértékelés


Mivel a tanfelügyeleti (helyszíni) látogatást megelőzően a szakértő feladata az intézményi önértékelés pedagógusra vonatkozó részeinek megismerése, így még a tanfelügyeleti látogatás előtt el kell készülnie az ellenőrzésben érintett pedagógusok, intézményvezetők/vezetők önértékelésének. Ehhez nyújt segítséget az Oktatási Hivatal önértékelésekhez biztosított informatikai rendszere, amelynek megnyitásáról, a felület elérhetőségéről hamarosan értesítést küldünk az intézmények számára.
Ezért is félek a számomra kijelölt vezetői tanfelügyeletektől: Az informatikai rendszerbe decemberben is kevés intézmény tudta feltölteni a dokumentumokat. Elküldték hát e-mailben. A vezetők dokumentumai (pályázat, munkatervek, értékelésük, elvárásrendszer, esetleg SZMSZ

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy míg a 2015. évben megszervezésre kerülő tanfelügyeleti látogatásokat megelőzően csak az önértékelési kérdőíveket kellett kitölteniük az érintetteknek, addig a 2016. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzések időpontja előtt legalább 15 nappal az egyes pedagógusok, vezetők esetében a teljes önértékelésnek meg kell valósulnia.


Az intézményi önértékelés részletes leírását, menetét, az önértékeléshez készített sablonokat az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthető Önértékelési Kézikönyvben találhatják meg.


a) Pedagógus önértékelés keretében a tanfelügyeleti látogatást megelőző 15. napig az alábbi feladatok elvégzése szükséges:



  • pedagógusra vonatkozó intézményi elvárásrendszer elkészítése (elvárások, szempontok, amelyek alapján az intézményi illetve tanfelügyeleti önértékelés is megtörténik)
    pedagógusra vonatkozó kérdőíves felmérések lefolytatása az informatikai rendszer segítségével (szülői, pedagógus-munkatársi, középfokú iskolában, kollégiumban tanulói, továbbá a pedagógus önértékelési kérdőíve)
    az önértékelési folyamat elvégzéséhez az intézményvezető által kijelölt munkatársak részvételével elkészült, alábbi tevékenységekre vonatkozó összefoglalást tartalmazó jegyzőkönyv feltöltése:

    • Dokumentumelemzés

      • intézményi önértékelés adott pedagógusra vonatkozó értékelőlapjai
        a tanmenet és az éves tervezés egyéb dokumentumai
        óraterv és egyéb foglalkozások dokumentációja
        napló
        tanulói füzetek
      megfigyelés, óra-/foglalkozáslátogatás tapasztalatai
      interjú

      • az érintett pedagógussal
        intézményvezetővel/vezetővel
    a pedagógus önfejlesztési tervének elkészítése, feltöltése az informatikai rendszerbe

Ha intézményében sor kerül a 2016. évben intézményvezetői/vezetői ellenőrzésre, előtte az intézményvezetői/vezetői önértékelést is le kell folytatni.


b) Intézményvezetői/vezetői önértékelés esetében a tanfelügyeleti látogatást megelőző 15. napig az alábbi feladatok elvégzése szükséges:



  • intézményvezetőre/vezetőre vonatkozó intézményi elvárásrendszer elkészítése (elvárások, szempontok, amelyek alapján az intézményi illetve tanfelügyeleti önértékelés is megtörténik)
    az intézményvezetőre/vezetőre vonatkozó kérdőíves felmérések lefolytatása az informatikai rendszer segítségével az éves önértékelési tervben kijelölt munkatárs közreműködésével (nevelőtestületi, szülői, vezetői önértékelő kérdőív)
    az önértékelési folyamat elvégzéséhez kijelölt munkatársak részvételével elkészült, alábbi tevékenységekre vonatkozó összefoglalást tartalmazó jegyzőkönyv feltöltése:

    • Dokumentumelemzés

      • Az előző intézményvezetői/vezetői ellenőrzés (tanfelügyelet) és az intézményi önértékelés adott intézményvezetőre/vezetőre vonatkozó értékelőlapjai (mivel az intézményvezetői/vezetői ellenőrzésre első alkalommal kerül sor, ezt a 2016. évi ellenőrzés során nem kell feltölteni)
        intézményvezetői/vezetői pályázat, program
        pedagógiai program
        egymást követő két (2014/2015 és 2013/2014) tanév munkaterve és a két tanévet értékelő éves beszámolók
        SZMSZ
      megfigyelés, óra-/foglalkozáslátogatás tapasztalatai (amennyiben releváns)
      interjú

      • az érintett intézményvezetővel (ha nem intézményvezetőről van szó)
        az intézményvezető/vezető munkájáról a munkáltatójával
        vezetőtársakkal
    az intézményvezető/vezető egyéni önfejlesztési tervének elkészítése, feltöltése az informatikai rendszerbe, fenntartó részére történő eljuttatása

A fenti feladatok határidőre történő elvégzése az intézmény éves ellenőrzési tervében meghatározott ütemterv szerint, az önértékelési folyamat elvégzéséhez kijelölt munkatársak közreműködésével történhet meg.


A teljes önértékelés, a kérdőíves felmérések lefolytatására és a dokumentumok feltöltésére az oktatas.hu oldalon keresztül lesz majd lehetőségük. Az erre a célra kijelölt felületrész még nem elérhető, annak megnyitásáról időben tájékoztatjuk majd az érintetteket, hogy elegendő idejük legyen az önértékelés elvégzésére még a tanfelügyeleti (helyszíni) látogatás előtt.


2.) A 2016. évi tanfelügyeleti látogatáshoz szükséges dokumentumok


a) Pedagógus ellenőrzése esetén


Mint az bizonyára Ön előtt is ismeretes, a tanfelügyeleti ellenőrzés nem a helyszíni látogatással veszi kezdetét. Azt megelőzően a tanfelügyeleti szakértő megismeri az általa látogatott pedagógus kolléga szakmai életútját, önértékelését, az intézményt, ahol az ellenőrzés megtörténik. Ehhez szükséges, hogy már a látogatás előtt bizonyos dokumentumok a szakértő rendelkezésére álljanak.


A pedagógiai-szakmai ellenőrzés jogszabályi hátterét jelentő A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerint az ellenőrzésben érintett pedagógus a tanfelügyeleti látogatást megelőző év november 30-ig, (vagyis a 2016. évi tanfelügyeleti látogatások esetében 2015. november 30-ig) feltöltötte portfólióját az e-portfólió feltöltőfelületére.


A portfólió feltöltési kötelezettségének már eleget tett az a 2016. évi tanfelügyeleti ellenőrzésekben érintett pedagógus, aki a 2016. évi minősítéshez 2015. november 30-ig feltöltötte e-portfólióját vagy már korábban lefolytatott pedagógusminősítés keretében készített portfóliót. Így a tanfelügyeleti látogatásokat támogató informatikai feltöltő felületre nem kell (nem is lehet) pedagógus portfóliókat feltölteni.
Amennyiben a 2016. évi tanfelügyeleti látogatásokban érintett pedagógus nem rendelkezik feltöltött portfólióval, akkor a pedagógiai-szakmai ellenőrzés napját megelőző 15 napban, a tanfelügyelő által kért portfólió-dokumentumokat (az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez című kiadvány alapján elkészített szakmai önéletrajzot, az intézményi környezet bemutatását, a szakmai életút értékelését) PDF formátumban, elektronikus úton juttatja el a tanfelügyelő szakértők számára.


b) Vezető ellenőrzése esetén


Korábbi tájékoztatásunk alapján az intézményvezetői/vezetői tanfelügyeleti látogatásban érintett kolléga bizonyára már feltöltötte az oktatas.hu oldalra Intézményi dokumentumfeltöltő modul felületére a jogszabályban előírt dokumentumokat, vagyis



  • a vezetői pályázatát, vagy annak hiányában vezetői programját,
    az intézménye pedagógiai programját,
    az ellenőrzést megelőző két (2013/14., 2014/15.) tanév munkatervét és éves beszámolóját, valamint
    az intézménye szervezeti és működési szabályzatát.

A tanfelügyeleti látogatást megelőzően a szakértő kollégák áttekintik, értékelik többek között a fentebb is említett, az informatikai rendszerben rendelkezésükre álló dokumentumokat, az intézményvezetői/vezetői önértékelés eredményét. Valamint a vezető szakértő az ellenőrzés időpontja előtt legalább 15 nappal felveszi a kapcsolatot az intézmény vezetőjével és egyeztetik a látogatás részleteit.
És ha nem tudják feltölteni az informatikai rendszerbe - akkor a vezetői dokumentumok is az e-mail fiókomban landolnak? Jaj ne!!!:o
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ladysla!

Örömömben bőgök!!!!!!!!!!!

Nagyon bírom ezt a fórumot, mert olyan emberek dolgoznak itt, akik jobbító és segítő szándékúak, a feladataikat lelkiismeretesen végzik és a "jó gyakorlatok" MESTEREI!!!

A többit úgyis tudjátok...

Köszönöm és máris kipróbálom miként működik!

Anett

És még erről a fórumról akart anyukád a szünetben letiltani?

:dr_4:

Nekem már volt egy portfólióban kettő beszéd is a szabadon választottnál. Semmi nem derült ki belőle.
Ilyen a kettősbeszéd.

"A válaszlevélben részletezettek szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak."
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

BKriszta81

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kaktusz68!
Kizárásos alapon csak az adott felületet tudod használni, így egyértelmű.
A nap, munkanap probléma kérdésében kapott válasz alapján:

"Köszönjük jelzését!
Valóban a jogszabály bizonyos helyeken napban, bizonyos helyeken pedig munkanapban adja meg a határidőket.
Az informatikai támogató rendszer a munkaszüneti napokat - és ezzel együtt a munkanapokat - nem képes kezelni, így ott továbbra is naptári napban lesznek a határidők megadva. A probléma rendezéséig kérjük a felületen rögzített határidőket szíveskedjenek figyelembe venni, vagyis az eredmény megtekinthetősége 20 nap.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglalásához/tájékoztató levélhez semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban/tájékoztatásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti."

Sziasztok!
Most igyekszem utolérni magam a fórum olvasásában, és jutottam el eddig a bejegyzésig.
Nekem egyszerűen nem megy a hajam alá, hogy a munkaszüneti napokat a rendszer nem tudja kezelni... Igaz nem tudom milyen módon, hogyan van összerakva ez a rendszer, de a programozási nyelvek ismerik a tömb, a sor fogalmát. Lehet nagyon primitív módon, de kapásból megoldanám úgy, hogy a 2016-os évre egy ilyen egy soros tömbben szerepeltetnék minden munkanapot, és ahol törvényileg munkanappal történő számítás szükséges, ott egyszerűen ezen a soron számoltatnám ki, hogy x + y munkanap...
 

a fa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő társak!

Megalakítjuk a Bp. XV. kerületében dolgozó vagy lakó szakértők csoportját. Egységben az erő és az okosság alapon, talán többet érhetünk el, ha csoportként fogalmazzuk meg és küldjük el javaslatainkat és észrevételeinket a POK-nak, OH-nak...
Ha csatlakozni szeretnétek, üzenetben írjatok! Az első beszélgetést jövő hétre terveznénk, talán akkor még senki sem minősít vagy tanfelügyel :)
Addig is:
images
 

bodzaviragzat

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki itt a fórumon!
Az alábbi levelet a tréneremtől kaptam és megosztanám itt is. Ugyan a szabolcsi szakértőknek van címezve, de a tapasztalatokat szerintem ti is elküldhetitek neki. Aki nyáron volt Sonkádon, az ismerheti, mert ő szervezte és kivitelezte. Remélem nem bántok meg vele senkit és öt sem, de ezen a helyen nagyon sok olyan tapasztalatot és ötletet olvastam, amit mindenképpen meg kell osztani az OH - val is!
"Sziasztok Kedves Kollégák!
Szeretnék kérni tőletek szakmai segítséget.
Benne vagyok abba a csapatba akik felülvizsgálják a tanfelügyelet és az önértékelés gyakorlati tapasztalatai alapján a két rendszert, és az államtitkársággal karöltve szeretnénk élhetőbbé emberibbé tenni mindkettőt.
Arra kérlek benneteket hogy akik már tanfelügyeleti ellenőrzést végeztek a tapasztalataitokat jót rosszat illetve a javaslataitokat azok megváltoztatására küldjétek el nekem ha lehet akkor még január első hetében hogy tudjam összesíteni és vinni az EMMI felé egyeztetésre.
Sajnos nem teljes a címlistám mert a hetedik és a nyolcadik turnusban végzett szakértők címe nincs meg kérlek benneteket adjátok tovább ismerőseiteknek ezt a levelet.
Hamarosan szervezek egy újabb találkozót januárban és arra szeretnék mindenkit meghívni, de úgy hogy ott már valamilyen állásfoglalást is tudnék ismertetni veletek.
Addig is kívánok mindenkinek Boldog Új esztendőt és kellemes pihenést a szünet hátralévő részében.
Üdv.: Iszák Tibi"
Nagyon örülök a levélnek, és annak, hogy lesz újabb találkozó, mert Sonkádra nagy családi esemény miatt nem tudtam menni. Ez az információgyűjtés is ad reményt arra, hogy változás legyen.:cool:
 

spiky

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel ez önálló tevékenység sorba kerül szerintem az adóbevallásban, amiről jan 31-ig igazolást kell kiállítani....
Az NSZFH korábban is késett pár napot az igazolással (bár a pénz 3 hónap elteltével jött!) most is várni kellene február elejéig... szerintem.
Az összeset??


Ott is előfordulhat hosszabb fizetés nélküli szabadság, pl. nagykövet feleség, pár évre Ugandába költöznek...

A szülési szabadság ideje beleszámít. Ha jól emlékszem 187 nap.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Vállalhatja-e volt intézményvezetője minősítését az a szakértő, aki másfél évvel ezelőtt mêg az intézményben dolgozott pedagógusként? A Tanfelügyeleti ellenőrzés folyamatai c. tájékoztató (2015.szeptember) még tartalmazza, hogy nem jelölhető ki szakértőnek oda, ahol az ellenőrzést megelőző 2 évben pedagógusként alkalmazták. Ez még érvényben van? Vagy a minősítésnél törölték? Vagy teljesen hatályát vesztette?
A látogatás elfogadásánál az egyik gomb az Összeférhetetlenség miatt...
Tehát létezik.

Hú, most teljesen elbizonytalanodtam!
Vegyük példának azt a kollégát, akinek a portfólióját éppen most olvasom. A KIR-ből átvett adatok szerint a munkaviszony kezdete 2015. július ..., a gyakorlati évek száma 29. A leírásából kiderül, hogy ebben az intézményben dolgozik 15 éve, csak átszervezés miatt jelenik meg így a munkaviszonya. Az is kiderül, hogy a diplomaszerzés óta tanít, sorban leírja a munkahelyeit. DE! Az nem derül ki, hogy van-e gyermeke és mennyi ideig volt esetleg GYES-en, GYED-en, ami nem számít bele a munkaviszonyba, márpedig a 29 év úgy jön ki, hogyha a diplomaszerzéstől kezdve számolja.
Most jön az én problémám: Milyen módon, jogon kérdezek rá arra, hogy van-e gyermeke??
Én megmondom őszintén, ilyen esetben eddig az intézményvezető felelősségére hagyatkoztam. Rosszul tettem?
Igen.

Nagyon igazad van! Ám sajnos ez nem egy ilyen beszéd...
Hanem milyen beszéd?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Anett és Ladysla!
Anett pont azt írta le, amin én is törtem az agyam, sokszor nincs idő/lehetőség lementeni a jó anyagokat, azt gondolom, majd legközelebb, de addigra már olyan sok az információ, dicsérve a fórum létrehozóját és íróit, hogy már utólag lehetetlen. Nekem eddig nem volt tanfelügyelet, így nem mentettem, most lesz bőven, tudom, rengeteg anyag van fenn, de 2 nap is kevés lenne megkeresni. Szuper lenne egy ilyen Anett által megfogalmazott tárhely, csak tartok tőle, hogy technikailag nem megy.
Már van!

Sziasztok!
Most igyekszem utolérni magam a fórum olvasásában, és jutottam el eddig a bejegyzésig.
Nekem egyszerűen nem megy a hajam alá, hogy a munkaszüneti napokat a rendszer nem tudja kezelni... Igaz nem tudom milyen módon, hogyan van összerakva ez a rendszer, de a programozási nyelvek ismerik a tömb, a sor fogalmát. Lehet nagyon primitív módon, de kapásból megoldanám úgy, hogy a 2016-os évre egy ilyen egy soros tömbben szerepeltetnék minden munkanapot, és ahol törvényileg munkanappal történő számítás szükséges, ott egyszerűen ezen a soron számoltatnám ki, hogy x + y munkanap...
Bár itt x-y kellene..
x= látogatás napja. :cool:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Tapasztalatomat szeretném megosztani veletek, lehet, hogy tanulságos. Közre adtatok egy tanácsot, miszerint fontos megnézni a pf "kék felületét" is. Így is tettem. Végig néztem szakképzettséget, ped. munkaviszonyban eltöltött időket, szakmai önéletrajzot. mindent, amiből információt kaphatok. A törvényes 26 év nem jön össze. Szakvizsga nem pedagógusi. Első pf, amit értékelnem és minősítenem kéne. Nem jó a lelkem.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő társak!

Megalakítjuk a Bp. XV. kerületében dolgozó vagy lakó szakértők csoportját. Egységben az erő és az okosság alapon, talán többet érhetünk el, ha csoportként fogalmazzuk meg és küldjük el javaslatainkat és észrevételeinket a POK-nak, OH-nak...
Ha csatlakozni szeretnétek, üzenetben írjatok! Az első beszélgetést jövő hétre terveznénk, talán akkor még senki sem minősít vagy tanfelügyel :)
Addig is:
images
Én szívesen mennék, de nem xv vagyok, hanem xx.
7én minősítek :rolleyes2:

7én du van egy szakértői ..... Pedagógus karos dolog ( jan 4ig kell jelentkezni, kérdésekkel)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére