Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  6.1.4. A kiküldetést teljesítő adatai A felületen a minősítési és tanfelügyeleti szakértő vagy szaktanácsadó kötelezően kitöltendő személyes adatai szerepelnek. Az első alkalommal megadott adatok a következő elszámoláskor már automatikusan betöltődnek.

  Többeket érdekelne, hogy ezt a betöltődést hogyan lehet elérni. A könyvben nincs benne, s akárhova kattintasz vagy kezdesz írni (szeptember után az októbert is meg akarják írni) az eredeti, üres mezők vannak a teszt nevekkel.
  Nagy köszönet.
   
 2. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Jó a kérdés, még nem próbáltam. Én simán elhittem, hogy be fog töltődni. :) Most csináltam végig a szeptembert. Sokkal egyszerűbb nem lett. Minden kiküldetésnél töltögethetem ki az autó összes létező és kevésbé létező adatát, bár engedi másolni, de sokra nem lehet menni vele, ettől nem lesz gyorsabb a kitöltés. Minden egyes kiküldetésnél a forgalmit, kötelező befizetésének igazolását, esetemben a házastársi nyilatkozatot (amit bizony szept. 1-dec. 31-ig írtunk meg, ezáltal szeptember 1. szerepel alul dátummal, amikor még nem is volt aktív a felület :D) fel kell tölteni. A harmadiknál már nagyon gyors voltam. ;):D;)
   
  ladysla kedveli ezt.
 3. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ezt nem értem. Beviszed EGYSZER a mindenféle adatodat, aztán csak kéred az újabb kiküldetéseket, s csak azoknak a változó adatait kell beírogatni. (szakértőknek és szaktanácsadóknak ugyanúgy hozza, ha jól láttuk). Ez így rendben is lenne, ha az EGYSZER beírandó mindenféle adatot a következő hónapban elő lehetne bányászni. Na, ezt a bányászást keressük.
   
  anett5 kedveli ezt.
 4. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A mindenfélét nem, csak az enyémeket.
  Az elszámolás adatai
  A kiküldetést teljesítő adatai (ez töltődik be, de most éppen kiderült általatok, hogy mégsem olyan biztos ez)
  Aztán jönnek a kiküldetések
  1. kiküldetés
  Bejelölöd az időpontot (meg a sok egyebet), megjelölöd, hogy autóval utaztál, aztán beírod a tulajdonos nevét, rendszámot, meg még egy csomó mindent (benzin, köbcenti), feltöltöd az autó iratait, megírod honnan hová utaztál, hány km, stb.
  Majd újabb (2.) kiküldetést (nem új utazást - hiszen a dátum nem ugyanaz a következő alkalommal) indítasz, ahol újra megcsinálod a kitöltést és feltöltést.
  Az új utazást nem túlzottan értem, hiszen általában A-ból B-be megyünk. Annak akkor van értelme, ha az oda-vissza utat külön írod be, tehát az elsőnél csak az odautat jelölöd. De mivel van lehetőség menettérti jelölésre, én így csináltam (hogy jól-e, az majd kiderül, de minek lenne ott a lehetőség, ha nem jó így), ezért csak egyszer írtam. Ugyanis minden kiküldetésről hazajöttem, még sehol nem maradtam ott véglegesen. :D
   
 5. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  „Te meddig szándékozol a pályán maradni?” – kérdezem néha a gyakornok társaimat.

  A válasz, amit kapok elkeserítő, de egyáltalán nem meglepő: „Nem sokáig!” „Maximum öt év…” „Talán három év?”

  Lábtörlőnek lenni, tetszik látni, nem éri meg. Az a másfél hónap fizetett szabi nem tudja a fiatal tanerőt kibékíteni. (Megjegyzem: lassan az idősebbeket sem.)

  Sem a fizetés, sem a megbecsültség, sem a feedback-szeretet nem elég. Mi pedig, ambiciózus fiatal pedagógusok nem fogunk sokáig habozni, ha kapunk egy jobb lehetőséget. Mert a közvéleménnyel ellentétben nagyon sokan vagyunk olyanok, akik éltanulók voltak, akik jelessel érettségiztek és diplomáztak, akik országos versenyeken mutathattuk meg tudásunkat.

  Mi igenis hozzátettünk volna valamit a társadalomhoz. Mi szerettük volna kitolni a sáros gödörben rekedt szekeret. De egy ember, egy társadalmi réteg kevés ehhez. "

  Egy gyakornok pedagógus (?)
  https://kolozsvaros.com/2017/10/09/olvasoi-level-pedagogus-labtorlo/
   
 6. panni13

  panni13 Állandó Tag

  Intézményi tanfelügyelet esetén az intézményi intézkedési tervet a tanfelügyeleti látogatás előtt kell feltölteni, vagy a látogatás után.
   
 7. gasape

  gasape Állandó Tag

  Elkészítettem a szeptemberit, utána piszkozatban az októberit, és, amikor el kezdtem írni az adatokat, felugrott, amit előzőleg írtam. Így csak rá kell kattintani. Egyedül a bankszámlaszámot nem adta ki újra, azt újra bepötyögtettem.
   
  verocska60, Verőce, BAJ és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Tavaly nekem is bonyolultabb volt, mert részletre vett autó, mindenféle igazolást kértek még hozzá. Idén már sk lett, egyszerűsödött a dolog.
   
  Verőce, BAJ és anett5 kedveli ezt.
 9. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ezt is próbáltuk, nem működik.
   
  gasape kedveli ezt.
 10. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Kedves Baj!
  Legfeljebb kérnek egy hiánypótlást! Tavaly én olyat küldtem, amit a NAV oldalról töltöttem le, az szerepelt benne, hogy visszavonásig érvényes. Nem fogadták el, hiánypótlást kértek. :dr_4: Minden áldott hónapban küldhettem újat. A férjem már azt mondta: Nem hiszi el, hogy az OH külön szervezet, miért nem jó a NAV nyomtatvány. Már unta az aláírásokat!
   
  BAJ, erakucko és anett5 kedveli ezt.
 11. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Nem lehet, hogy a gép beállításától függ, megjegyzi-e az adatokat? Kényelmes tud lenni az ilyesmi meg a megjegyzett jelszavak, de amikor szervízbe viszed a laptopot, akkor jól nézd meg, kinek adod a gépet...
   
  anett5, erakucko, ladysla és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. Lea60

  Lea60 Állandó Tag

  Májusban megtörtént a gyakornoki vizsga,a ped.I-be lépés 2018.január 1-től lesz.
  Akkor szeptembertől mennyi a kötelező óraszáma?Marad a gyakornoki,vagy "rendes" lesz?
  Nem gond,csak kíváncsi vagyok.
   
 13. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Átsorolásig marad a régi: bér, idő.
  "17. §(6a)108 A Pedagógus I. fokozatba való átsoroláshoz szükséges minősítést megszerzett, de Pedagógus I. fokozatba még át nem sorolt pedagógus az Nkt. 62. § (11) bekezdése alkalmazása szempontjából gyakornoknak tekintendő."
  326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet Hatályos: 2017.03.21 -

  A hivatkozott rész:
  "(11) A gyakornoknak a neveléssel-oktatással lekötött munkaideje tanítók, általános és középiskolai tanárok esetében a teljes munkaideje ötven százaléka, óvodapedagógusok esetében hatvanöt százaléka lehet."
   
  verocska60 kedveli ezt.
 14. pappica

  pappica Állandó Tag

  Kedves vezető beosztású kollégák! Szakdolgozat témája: Az érzelmi intelligencia és a vezetés kapcsolata, ehhez készült ez a (tényleg) rövid kérdőív. Bár a versenyszférára jellemző a nyelvezete, de viszonylag egyszerűen lefordítható az iskolai viszonyokra is. Nagyon köszönöm, ha kitöltitek :dr_24::dr_24::dr_24: Természetes anonim.
  https://www.esurveycreator.com/s/88494ef
   
 15. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Én is most írtam a másodikat, és nekem is mindent újra be kellett írnom.
   
  verocska60 és ladysla kedveli ezt.
 16. Szilnemaca

  Szilnemaca Állandó Tag

  Először megnézem a honlapjukat, abban benne szokott lenni a PP és az SZMSZ. Ha nem, emailen elkérjük,hogy ne ott kelljen böngészgetni.
   
  erakucko kedveli ezt.
 17. Kacagóbab

  Kacagóbab Állandó Tag

  Még fenn lehet az oktatás/hivatali ügyek/intézménykereső/köznevelési intézmények tájékoztató rendszere linknél is
   
  verocska60, erakucko és Szilnemaca kedveli ezt.
 18. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Szerintem nem adtátok le. Ügy indítása, majd elfogadtok minden intézményi elvárást. Mentés, aztán be kell húzni a megfelelő helyre. Ügy leadása. Utána újra ügy indítása, megcsináljátok a pedagógusnál is. Majd a vezetőnél. Persze a sorrend mindegy. Arra vigyázzatok, hogy jól párosítsátok. (Nehogy a vezetőihez az intézményit húzzátok.) A kép szerint a vezetőit és a pedagógust nem adtátok le.
   
 19. Szilnemaca

  Szilnemaca Állandó Tag

  A látogatást követően, hiszen azután lehet látni, mi a fejlesztendő területe az intézménynek. Erre kell intézményi tervet kidolgozni.Az erősségekre nincs miért.
   
  kros kedveli ezt.
 20. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  De az intézményi önértékelés során is kell készíteni intézkedési tervet. Azt fel kell tölteni az önértékelés végén a megadott határidőig. Utána jön a tanfelügyelet, és itt is fel kell tölteni az intézkedési tervet. Vagy teljesen ugyanazt, de előfordulhat, hogy a tanfelügyelet során más vagy más is bekerül a fejleszthetők közé, ezért át kell dolgozni a tervet, és azt kell feltölteni. Tehát jelen esetben előtte is és utána is, csak más fülecskéhez.
   
  verocska60, Gagamail és gybado kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás