Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. hairfair

  hairfair Állandó Tag

  falcon...a tömegközlekedéshez használt jegyeket alá kell írni? v. csak a kinyomtatott 2 példányos cuccost? pls help, köszy
   
  anett5 kedveli ezt.
 2. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Bármit jelent a fentebb említett indikátor, nálunk akkor van nyugalom és érdekes módon rendes munkavégzés, amikor az intézményvezetőnk nincs., hanem a székhelyén ücsörög vagy ki tudja merre jár. Amikor megjelenik rögtön egy különleges aura lengi körül az embereket. Nem is tudom, hogy ezt miképp lehetett volna pontozni egy nevelőtestületi kérdőíven. Szerencsére, eddig még nem volt nálunk vezetői tanfelügyelet.
   
 3. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Hurrá! Ez jó hír!

  Még valami - akinek Win 7 op.rendszer fut a gépén, se keseredjen el, mert abban is szériafelszerelés a Képmetsző, lehet, hogy Snipping Tool néven, de ott van.
  Start menü - Minden program - Accessories - Képmetsző (jobboldali kép) vagy Kereső - Képmetsző, ahogyan kros ajánlotta.

  Én is sokat használom, ezért kitettem a Start menübe, de akár a Tálcára is lehet, így pill. alatt megvan.
  Ha megvan a program, jobb gombbal katt rá, és előugrik a baloldali menü - Rögzítés a tálcán, vagy Rögzítés a Star menüben (pirossal keretezve) , s akkor mindig ott lesz, ha kell.
  6.jpg

  Használati utasítás magyarul: http://www.i4s.hu/2009/06/windows-7-kepmetszo.html
   
 4. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Nem.
  Szivy. :)
   
  BAJ, zelda87, pappica és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  lányos, kaktusz68, ladysla és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. ati-pati

  ati-pati Állandó Tag

  A Kecskeméti konferencia előadási anyaga :)
   

  Csatolt fájlok:

 7. Piri58

  Piri58 Állandó Tag

  A vezetői elvárásnak megfelelést ha vizsgáljuk, és értékeljük az intézményvezetőt, a kérdésre válaszolóknak számos szempontot át kell gondolniuk, mielőtt x-elnek.

  Mint szakértő, én így értelmezem:

  pl. a 4. Mások stratégiai vezetése és operatív irányítása területen, számos elvárásra lehet következtetni ebből az egy kérdésből (kiegészítve az egyéb nyert tapasztalatokkal). Itt summázhatjuk…….

  Mit tesz a nyugodt munkavégzésre alkalmas, pozitív klíma és támogató kultúra megteremtése érdekében?
  Személyes kapcsolatot tart az intézmény teljes munkatársi körével, odafigyel problémáikra és választ ad kérdéseikre.

  Az intézményvezető jelenléte meghatározó az intézményben.
  A napi munkavégzésben a gyermekek az elsők, az ő érdeküket kell szem előtt tartani. Olyan tanulási környezetet igyekszik kialakítani, ahol az intézmény szervezeti és tanulási kultúráját a tanulási folyamatot támogató rend, a mindenki által ismert és betartott szabályok betartatása jellemző. Következetesség jellemzi a szabályok betartásában, betartatásában. Kidolgozott belső szabályrendszer (IMIP, SZMSZ), fejlesztési célok, közösségi tervezés, értékrend, pedagógusok egységes nevelési értékrendje.
  Közös célok irányába nyitott, támogató kultúra kialakítása: munkafolyamatok motiválása, nyomon követése, segítségnyújtás, értékelés és dicséret. Innováció: pedagógusok, közösségek, programok, szülők támogatása.
  A szervezeti értékek közvetítésével képes az alkalmazottaknak irányt mutatni. Kiemelkedő kommunikációs készség, határozottság, hatékony döntéshozatal jellemzi. Problémamegoldásban reflektív szemléletű; konfliktuskezelésben törekszik a moderátor szerepre, konszenzusos megoldásokra törekszik, kellő tapintattal, szakszerűen oldja meg a konfliktushelyzeteket.
  Támogatja, ösztönzi az innovációt és a kreatív gondolkodást, az újszerű ötleteket. Szorgalmazza a belső tudásmegosztás különböző formáit. Inspiráló vezető: ösztönzi kollégáit és a gyermekeket. Irányításával, támogatásával, a kollégái pozitívan állnak a köznevelésben megjelenő kihívások elé. A kapott visszajelzések és az önreflexió segítségével inspirálja kollégáit a minőségi teljesítmény elérésére (hogy a lehető legtöbbet fejlődjenek).

  Mindezt átgondolva lehet eldönteni, hogy a jelenléte meghatározó, vagy sem.

  Nem új keletű dolog ez. Már az IMIP Eredmények mérésére szolgáló kérdőívekben is szerepelt ez a kérdés: „Az intézményvezető jelenléte meghatározó az intézményben: jól tájékozott, ismeri a pedagógusokat, ismeri a gyermekeket, szülőket; észreveszi, ha valahol nehézségek vannak, segítséget nyújt ezek megoldásában”.
  (Pl. Az intézményvezetés a szülőkkel tudatosan igyekszik megfelelő kapcsolatot kialakítani. A szülői közösségek (óvoda, iskola) értekezletein jelen van az, ezeken konstruktív megbeszélés zajlik. A gyermekek felé a vezetés elfogadó szeretettel fordul. A diákönkormányzat fórumokat szervez, amelyeken az igazgató is jelen van. Pl A diákok elmondják véleményüket, megfogalmazzák igényeiket, melyeket az igazgató a lehetőségek szerint beépít az iskola működésébe.stb.)
   
 8. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Ma postán megküldte az OH az útiköltség elszámolás dokumentumait. Nekem ez volt az első, amit visszaküldtek (félreértés ne essék, minden jó volt, a múlt hónapban már ki is fizették). Ezért kellett két példányt küldenünk?
  Kérdésem: Mit kezdjek vele? Szükséges a pénzt szórni a postázásra?
  Az egyik oldalon mindennel spórolnak, a szakértőknek, szaktanácsadóknak nem jár költségtérítés - nyomtatunk épp eleget (az útiköltséghez is dupla dokumentumokat kellett), használjuk a saját számítógépünket, stb. A másik oldalon pedig feleslegesen szórják a pénzt.
   
  Verőce, Gagamail és gasape kedveli ezt.
 9. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Köszi, a leírásod alapján megtaláltam, bár kicsit keresnem kellett. Az én gépem magyarul beszél. Win7, Minden program, Kellékek. Csak azért írom, hátha valaki más is így találja meg. ;)
   
 10. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Mit kezdjél vele? Rakd össze, és pontosan fogod tudni, mennyit nyomtattál feleslegesen a saját papíroddal a saját nyomtatódon. Gyanítható volt, hogy ezért nyomtatódik (azért írom így, hiszen mi csak rányomunk a nyomtatásra, a gép pedig teszi, ahogyan odafent beállították) duplán. Jó a falcon szerintem, de minek nyomtatni? Visszajeleznek, látom, hogy elfogadták, látom, éppen hol tart (a pénzt még nem látom a számlámon - a szeptemberit sem :(), minek ezt küldözgetni a postán (postaköltség), nyomtatni (papír, patron és ami számomra a legfájóbb: a fa)? Itt azért nem spórolnak, mert ez nekik csak postaköltség (bár a mennyiség miatt ez sem kevés), nekünk sokkal több. Vannak ímélek, aminek az alján direkt ott van, hogy ne nyomtasd ki. Igazuk van, na de akkor, erre az esetre miért nem érvényes?
   
 11. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Köszönöm! Az enyém valamiért vegyesen adja az elnevezéseket.
  Most volt időm, meghallgattam a gömböket az Explorerrel, nagyon helyes hangjuk van!

  A postaköltséghez - azért utasították el a kérelmemet (a már túl sokszor találkoztam a kollégával - kérelmemet), mert nem volt aláírva.
  Belépek a felületre azonosítóval, plusz jelszóval - mi a csodáért nyomtatnék ki, és írnék alá egy papírt, amin ott van a több találkozás mindegyikéről készített bizonyíték? Ráadásul nincs is nyomtatóm. Valaki más készítene ilyen kérelmet helyettem?
  Van digitális aláírásom (lefényképeztem, kivágtam, s eltettem képként, amikor kell, beszúrom a dokumentumba, beállítom a nagyságát a szöveghez képest, és hawai ...). Odatehetném, de úgy döntöttem, nem (igaz ez a kép is felhasználható, mi a garancia, hogy én teszem oda). Megcsinálom az eljárást. Ezeket annyira fölösleges dolognak tartom, ahelyett, hogy a tartalommal foglalkoznának - fussunk ilyen értelmetlen köröket, minek?

  Ugyanilyen fölösleges az önértékelések jegyzőkönyveinek kinyomtatása - rengeteg papír, s csak állnak valahol az irattárban. Miért nem lehet CD-n, DVD-n, pendrive-on tárolni az intézményben, s ha mégis szeretné valaki a helyszínen tanulmányozni, akkor rá egy laptopra, s ott van, esetleg akkor ki lehet nyomtatni azt a részt, amit kérnek.
   
  Utoljára módosítva: 2017 December 18
  gasape, ladysla, Drungyus és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Az a helyzet, hogy mi egyelőre nem nyomtatjuk ki az önértékelési jegyzőkönyveket. Sajnáljuk a papírt. Ráadásul nem is mérik bő kézzel. Reménykedünk, hogy erre előbb-utóbb rájönnek. Ha mégis muszáj, akkor majd kinyomtatjuk egyben. Tudjátok, a reményhal még próbál úgy élni, mint hal a vízben. ;)
   
  gasape, aranyhaj16, lányos és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. Siry Tünde

  Siry Tünde Állandó Tag

 14. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  "Több mint 5000 elégedett ügyfél." Érdekes. Amúgy (azon kívül, hogy felháborító, hogy ilyen előfordul, ráadásul gyakorló pedagógusok segítségével - akiket szerintem etikátlan magatartás okán azonnal el kellene tiltani a pályától) van benne tévedés. Nincs olyan, hogy kötelezően választható. Ami az Útmutatóban van, az csak ajánlás a szabadon választható dokumentumokhoz, különben meg mindenki azt választ szabadon, amit akar. Csak az már túl egyedi, és abban nem tudnak a sémákkal segíteni. Gondolom én.
  Nem tudtam erről az oldalról, de azt halljuk innen-onnan, hogy vannak, akik nyerészkednek (ők a "segítők"), és vannak, akik lusták vagy képtelenek megcsinálni (ők a "pályaalkalmatlanok"). Elgondolkodtató, és teljesen megkérdőjelezi a rendszert. Azt a rendszert, aminél úgyis ezernyi kérdőjel van már. Aztán majd jön a tanfelügyeletre felkészítő "segédcsapat"?:(
   
  fclaire, aranyhaj16 és gasape kedveli ezt.
 15. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Most látom, hogy az 5000 elégedett ügyfél nem csupán a portfólióíró, hanem a szakdolgozatot, házi dolgozatot, stb. írókat is jelenti. De ott segítséget ajánl, ha elakad valaki, a portfóliónál viszont megírni segít. Ide jutott az életpályamodell. Ha ez a modell, akkor baj van, de nagy. [​IMG]
   
 16. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  aranyhaj16 kedveli ezt.
 17. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Regisztrált cég vagyunk

  Az iqonline.hu oldal üzemeltetője a Minds At Work Limited (Korlátolt Felelősségű Társaság), amely Angliában és Wales-ben van regisztrálva a 08294725-ös Cégbírósági Azonosító alatt. Székhelye a 20-22 Wenlock Road, London, N1 7GU cím alatt található.

  amúgy különben csak magyaroknak, magyarul.
   
  anett5, Krémusz, BAJ és 1 másik tag kedveli ezt.
 18. anett5

  anett5 Állandó Tag

  És mit kérnek egy pf megírásért????
  Kért valaki árajánlatot már???
   
  verocska60, vbagi, Verőce és 1 másik tag kedveli ezt.
 19. bejuma

  bejuma Állandó Tag

  Amikor beindult a portfóliókészítés, én kíváncsiságból kértem tőlük árajánlatot. Akkor 50 ezer Ft-ért vállalták volna, de csak vázlatokat (akkor 10 db) és a hozzájuk tartozó reflexiót írták volna meg, mert a többi túlságosan egyedi, személyes, azokat már nem vállalták. Természetesen nem bíztam meg őket.;)
   
 20. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nem kell keresgélni.
  Akár a mai eduline kezdő oldalát kell megnézni.
  Egyébként sokan gyártják pénzért, csak nem hirdetik. A másik oldalon szintén sokan igénybe veszik.
  upload_2017-12-20_8-37-25.png
   
  BAJ kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás