Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Susy36

  Susy36 Állandó Tag

  Ilyen opció nincs is a jelentkezési lapon, hogy btmn-s gyerekek ellátása óvodában dolgozó gyógypedagógusnak. :(
   
 2. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Kedves Kolléganő,

  Szerintem minden attól függ, hogy az intézmény alapító okiratában benne van-e feladatként az SNI-s tanulók óvodai nevelése. Januárban minősítettem egy bölcsődei , gyakornok gyógypedagógust, aki SNI- s gyermekek integrált nevelését hivatott segíteni. A bölcsőde alkalmazottja , még nem is nagyon voltak SNI-s gyerekei, a feladata inkább a korai intervenciós folyamat segítése . Vajon, akkor Veled miért van probléma? Óvodapedagógus-gyógypedagógus vagy , miért nem minősülhetsz valamilyen formátumban?
   
  gasape és BAJ kedveli ezt.
 3. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nálunk a BTM-esek papírján nem határozzák meg konkrétan. Az van rajta, hogy fejlesztő pedagógus vagy gyógypedagógus.
   
  gasape kedveli ezt.
 4. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A válaszom után olvastam a tiédet. Akkor nálatok is úgy van, ahogy nálunk.
   
 5. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A BTM gyerekek papírján.
   
 6. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Szombaton nagyon dolgozott az OH. A februári utazáshoz kérték a törzskönyvet. Feltöltöttem, még aznap nyomtathatóvá vált. Az a helyzet, hogy még fent van 3 utazásom, és nem lehet változtatni már rajta, ha már leadtam, nem tudom feltölteni hozzá a törzskönyvet, csak ha egyenként megnyitja az OH majd. Időhúzás, megint. A márciusit már törzskönyvvel töltöttem. ;) De lehet ahhoz majd megint valami mást kitalálnak. :dr_26:
   
  gasape és anett5 kedveli ezt.
 7. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Igen, én is így jártam. Nekem a januárinál jelezték, de addigra a februárit is leadtam. Most várom, hogy ott is jelezzék a hiánypótlást, mivel nem tudok belenyúlni, hiába tudom már, mi kell.
   
  erakucko kedveli ezt.
 8. selmec

  selmec Állandó Tag

  Mesterminősítés!
  Ha valakinek van tapasztalata segítsen legyen szíves. Ma éjfélig le kell zárni az előzetes értékelést. DE nekem csak az értékelő lap 2-es látható, értékelhető. ebben olyan kérdések vannak, hogy a védés során tapasztalt..... Erre milyen pontot adjak??? 0,1,2 közül, ha a védés csak 15 nap múlva lesz!!!! Ha nem adok pontot piros, nem tudom lezárni! Ha 0-t adok nem lesz meg a %. ??? Ti hogyan csináljátok?
   
 9. Én intézményi delegált voltam a kolléganő mesterminősítésén. Az elnök javaslatára ezekre a kérdésekre 1-est adtunk és az utólagos értékelésnél változtattunk a pontokon.
   
 10. favagyi

  favagyi Állandó Tag

  Az értékelőlap 1. nem látható? Azt is le kell zárni. Nálam a felületen úgy jelent meg, hogy az értékelőlap 2-nél az 5. területet nem is láttam az előzetes értékelésnél, azt csak a védés napján tudtam értékelni. Hallottam kollégáktól olyan esetről, amiről írsz, ők nem adtak 0 pontot. Ha jó a portfólió, akkor adhatsz 2 pontot is az előzetes értékelésnél és a véglegesnél még módosíthatod az 5. területet, változtathatod 1-1 pontra esetleg. Én egyszer voltam elnök mesterminősítésen, csak ennyi tapasztalatom van. Miután lezárjátok az előzetes értékelést akkor enged tovább, ha megvan a 75 %, de azt még a felületen nem láttam elnökként sem, hogy hány %, csak abból derült ki, hogy megvan a 75 %, hogy megnyílt a felület a kérdések feltevésére. (Ezt így írja le a mesterútmutató is.)
   
 11. selmec

  selmec Állandó Tag

  Köszönöm, én is ezt tettem végül. Arra kell pontot adni ami még meg sem történt?! Ilyen hibákat már nem kellene elkövetnie a rendszer működtetőinek.
   
  gasape, kaktusz68 és anett5 kedveli ezt.
 12. kros

  kros Állandó Tag

  Az a helyzet, ha valahol ennyire nem tudják a jogszabályokat (alkalmazó főnökeid mellett beleértve Téged is egy kicsit) nem sok jóra számíthatsz.
  Azaz, itt az első (vagyis
  tulajdonképpen nulladik) lépés valami olyasmi, hogy a munkaszerződésedbe bele kell, hogy kerüljön az óvónői végzettséged, illetve az ez alapján álló munkád. Így már tudnál (akár) óvodapedagógusi portfóliót feltölteni.
  A lényeg az, hogy arra tölthetsz fel, amire
  - van végzettséged
  - arra a munkára, amelyet az adott helyen jogszerűen végzel.
  Ezeket kell összhangba hozni.
   
  Utoljára módosítva: 2018 Március 12
  gasape, ladysla és tarmar kedveli ezt.
 13. YPSO

  YPSO Állandó Tag

  Attól függ,milyen mester, a szakértőnél én 0-t adtam két helyen is,mert ezeket a védés után értékeljük.
   
 14. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Ezt most kaptuk a POK-tól. A szakértői ugyanez.
   

  Csatolt fájlok:

 15. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Szaké
  Szakértők is kapták már? Nálam még semmi.
   
 16. nyár9

  nyár9 Állandó Tag

  Ma új megbízást kaptam. A felületen a közzététel napja: 2018.03.07. Ma 2018.03.12-e van!!! Most akkor mi számít közzétételnek???? Itt 5 nap az eltérés. Nem értem.....
   
  anett5 kedveli ezt.
 17. gasape

  gasape Állandó Tag

  A falcon felületén van egy új fül: Jogszabályi változások

  Fent van a Falconon is.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2018 Március 12
  kaktusz68 és BAJ kedveli ezt.
 18. MME

  MME Állandó Tag

  Kedves Szakértő Társak!

  Szakmai munkaközösség kisebb létszámú intézményben, mint szakmai munkacsoport alakulhat-e ?

  Olvastam erre vonatkozóan egyszer megfelelő törvényt, DE persze most nem találom! Kérnék segítséget: melyik törvény vonatkozik ide?

  Köszönöm előre is !:eek:
   
 19. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Mi a POK-tól kaptuk. Nem tudom, ti kaptatatok-e, vagy a szaktanácsadók mind megkapták-e, akiknek más POK-juk van. De azt javaslom, hogy így csináljátok, különben visszaadják hiánypótlásra, mint az enyémet. Tudjátok, a már elküldöttnél nem tudjuk pótolni addig, amíg vissza nem küldik hiánypótlásra. Azt írják benne, hogy innentől nem kell a kötelezőt feltölteni. Amíg nem kapjátok meg vagy nem látjátok a felületen, hogy módosították, hiszen azt ígérték, megteszik), addig azt javaslom, töltsétek fel a kötelezőt a megfelelő helyre, a nyilatkozatot is a maga helyére (ez továbbra is kell majd), a forgalmi alá feltölthető, nekem az OH javasolta, hogy a hiánypótlásnál oda töltsem fel.
  Sőt, közben bementem a saját oldalamra az OH felületen, majd a falconba, és ott rögtön megjelent ez a szöveg. Ott mindenki megnézheti, a neve mellet ott van narancssárgán: Jogszabályi változások.
   
 20. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Igen, közben én is láttam, majd az írásom után elolvastam a te írásodat. :);)
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás