Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Én erre, minimum 3,5 órát szánnék, mert, mint tudjuk, a jó munkához idő kell! A rosszhoz és az értelmetlenhez meg még több!!! :rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:
Én ezt szeptember 1én intézem....;)
Mindenki feláll , ha rá igaz, amit állítok..... ezt játszuk pihentetőül a mindenféle tudnivalók zúdítása között..... :dr_9:
Ennek ellenére 4 órát könyveltnék el, mivel az előre látás és a statisztikai adatok ismerete és a rutin ennyi idő alatt érik be....:dr_31:
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, ezzel nem foglalkoznak, csak azzal, hogy milyen "hatalmas összegeket" visznek haza a mesterpedagógusok! Elképesztő, hogy mennyire irigylik tőlünk a magasabb bért. A munkát azt nem! Fel sem fogják, hogy milyen sok munka van a szaktanácsadás és a minősítő-tanfelügyelői tevékenység mögött.
De hogyan is látnák, amikor a többségük nem hajlandó elolvasni egy jogszabályt, hülyeségeket beszél - de azt nagy hangon!
KIÁBRÁNDÍTÓ!
http://egesznepemetfogom.blog.hu/2016/09/30/tulterhelt_pedagogusok
Nem akartam szót fecsérelni e cikkre, de megteszem.
Számomra a legmegdöbbentőbb a cikk végén megjelenő név volt.
Az egész írásból az általad leírt érzés sugárzik. Gyakorlatilag az egész mozgalom ellenünk ment adminisztrációcsökkentés címen. Itt az eredménye.
Kíváncsi lennék, ha e körhöz tartozhatna, hogyan látná a dolgokat. Bár ilyen kicsinyes nézőpontból nem lehet mást várni.

A másik gondolatom: a termelő cégeknél is létezik bizonyos hierarchia. Egy osztályvezető valószínűleg többet keres, mint aki a szalag mellett ül, de az osztályvezetőt nem a szalag mellett ülő munkaköre szerint értékelik, és természetes, hogy más a munkavégzés időbeosztása, a munka jellege.
Pedagóguséknál ez nem megy.:(
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

1.
A Duna Plázánál biológia szakos tanárt keresnek. Minden megoldásban partnerek, jó a légkör, korrekt a vezetés. Már 5 db óra vállalását is örömmel vennék, de 22 órára nem tudnak szakos beküldeni ( ebből 3 természetismeret).
Akinek van ötlete, kérem írjon priviben.... még főiskolai papírral is ér érdeklődjön....
2.
Gyakorlati oktatásvezetőt keresnek művészeti középiskolába főként rajz - grafika területén a IX. kerületben. Írj priviben....

( Tudom, nem igazán ide illik a téma, de nagyon nem sikerült a suliknak tanárt találni..... hátha ismertek valakit.
Ladysla! Amennyiben módosítod/ törlöd a hsz-t tedd bátran....)
 

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak azt nem tudom, miért kellene olyat adminisztrálnom, ami jár, csak nem jut, illetve nem kapom. Mivel osztályfőnök és munkaköz. vez. is vagyok, 4 óra kedvezmény járna. A négyből egyet kapok, így az óraszámom 17. Kíváncsi lennék, a fent említett emberek véleményére hogy most is háborognának e, hogy milyen igazságtalan dolog ez?
Miuci!
Hasonló cipőben járunk. Nekem 18 tanítási órám van (ebből 1 az osztályfőnöki). Nem kapok egyetlen órakedvezményt sem. Mégis adminisztrálnom kell a +1 óra osztályfőnöki tevékenységet a naplóba (tehát 19 órát írok be). Ez azt jelentené, hogy 1 óra túlmunka. Amikor ezt megkérdeztem, akkor a tankerületi munkatárs azt válaszolta, hogy belefér a 26 órába. Szerintetek képben van? Most azt érzem, hogy gyakran a tankerület ilyen hozzáállása (munkatársak hozzá nem értése?) miatt kerülünk fura helyzetekbe.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Profilt vált a Pláza? Vagy oda könnyebb becsalogatni a tizenéveseket, mint az iskolába?:)
:cool: :dr_9: ;):cool:
Még nincs tudomásom róla..... :dr_24: ellenben ha így mennek a dolgok a sulikban, megyek megyünk eladónak és közben magánórákat adunk az érdeklődőknek :)...
Ott sem lesz rosszabb munkakörülmény... és figyelnek arra, amit mondunk.. ;)

Ott sem drágább a bérleti díj, mint amit a fenntartó két a tanterem ért. Sőt! fűtés és wc papír is van..... Megfontolandó :dr_26:
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma kaptam egy új kirendelést. Levél nem jött.
Ez már nem a régi szép világ, amikor szép felkérő levelében írták le, mit is szakérts.....
És elfogadhatod a felkérést.
Most kötelező elfogadni..... nem is érzem miért, hiszen úgy is el kell fogadnod, naponta nézegetni a felületen a dolgaid.... önálló vagy....
Én már csak a törlésre várok, de hiába, mert már minden eljáráson túl kell esnie az alanynak, már nem törlöltet az intézmény csípőből....
 

Somi62

Állandó Tag
Állandó Tag
Erről mi a véleményetek? Ma kaptunk kitöltésre meg az új jelenléti ívet, /persze minden tájékoztatás nélkül/. Érkezés, távozás , aláírás. Eddig érthető.
Napi órák száma , ügyeleti idő kezdete és vége . Összesen . A mindentudó munka közösségvezető kijelentette, hogy az összesen az 32 óra. Kitöltési mintaként kirakták a faliújságra a kollégiumi intézményegység vezető mintaelszámolását, mely szerint napi 10 órát tölt a munkahelyén. Én osztálytanító vagyok az iskolai részlegen . Mi ekkor a teendő? Mindenesetre kitöltöttem az érkezést, távozást és az aláírásokat. Várom elemző véleményeiteket.
 

Sárkánynyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon elkeserítő volt az igazgatói értekezleten hallgatni azt a mérhetetlen irigységet (haragot, sokszor szinte gyűlöletet) ami a szakértő pedagógusok irányában mutatkozik.
"Nem dolgoznak, mert nincs kirendelésük, lóbálják otthon a lábukat"
"Felveszik a sok pénzt a semmiért és mások dolgoznak helyettük" stb.stb.

Ez elkeserítő!
Nagyon rosszul éreztem magam, mert ekkora rosszindulatot még nem tapasztaltam.
Magyarország, 2016. októbere, diplomás emberek!
Csodálkozik még valaki azon, hogy aki tud, az menekül ebből az országból? Én már nem!
Már mindenki mindenkire irigykedik. A dajka a ped.asszisztensre, mert több a szabadsága, az óvónő szintén rá, mert neki tényleg szabadság a szabadság, a konyhás a dajkára, mert nekik néha jut egy kicsit több, az egyik konyhás a másikra, mert a bérkompenzáció miatt többet visz haza stb. Öröm így a munka!
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt egy kedves kollégától kaptam. Közkinccsé teszem, mert lehet, hogy segít azoknak, akik éppen mesterportfóliót írnak.
Tisztelt Mesterpedagógus-jelölt Kolléga!

Ön, nyilvántartásunk alapján, részt vesz a 2016. évi Mesterpedagógus fokozatot célzó minősítési eljárásban, amelynek részeként a Mesterpedagógus pályázatának elkészítését és feltöltését már megkezdte.
2016. szeptember 27-28-án tartott felkészítés alapján e levelemben néhány fontos szakmai információt szeretnék megosztani Önnel, amelyek a felkészülést, a dokumentumok megfelelő elkészítését segíthetik.

1. Szakmai életút bemutatása és elemzése – feltöltendő dokumentumok

A Szakmai életút bemutatása és elemzése dokumentum feltöltése során nem szükséges a 3-5 dokumentum csatolása (ez az átmeneti időszakban, 2018-ig nem kötelező). A szakmai életút elemzése egy összefüggő írásmű, amelynek ajánlott terjedelme 6-10 oldal.
A Mesterpedagógus pályázat feltöltési felületén – a felület nyitott állapota miatt – az értelmező szövegben történő módosítást nem tudjuk végrehajtani, így kérjük, hogy az alábbi mondatot hagyja figyelmen kívül: „A tevékenységek bemutatását, valamint az azok alátámasztására összeállított 3-5 dokumentumot egy közös PDF-dokumentumban töltse fel.”
Természetesen, ha csatolásra került a 3-5 plusz dokumentum, az nem jelent problémát az értékelés során. Emiatt nem szükséges a már feltöltött dokumentum cseréje.


2. A szakmai életút bemutatása és elemzése dokumentum összeállítása során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a négydimenziós tevékenységmodell elemei a leírtak alapján beazonosíthatóak legyenek. Az Ön által végzett szakmai tevékenységek leírásakor nem kötelező, de természetesen megengedett a négydimenziós tevékenységmodell odaillő tevékenységtípusának feltüntetése. A minősítő bizottság Oktatási Hivatal által kijelölt szakértői felkészültek a tevékenységtípusok megfelelő beazonosítására.


3. A mesterprogram megvalósítására vonatkozó Ajánlások típusai az alábbiak:


§ kötelező ajánlások

o intézményvezető által adott ajánlás – Szakképzési Centrum, Pedagógiai Szakszolgálat esetében tagintézményvezetői ajánlás (ha Ön intézményvezető, akkor a fenntartó által adott ajánlás)

o pedagógus kolléga által adott ajánlás

§ nem kötelező ajánlások: szakmai szervezetek, szülők, kollégák, gyerekek, diákok ajánlása




4. Amennyiben a bemutatóportfólióban szakdolgozatot szeretne megjeleníteni, akkor javasolt a tartalomjegyzék és a releváns fejezet vagy fejezetek beemelése – természetesen az összegző reflexióban kifejtve, hogy miért tartotta szükségesnek ennek bemutatását.


5. A Mesterprogram tervezésének kezdő dátuma alapesetben 2017. január 1. legyen, de elfogadható a 2016. szeptemberi dátum is.


6. Közös mesterprogram készítése esetén kiemelten ügyeljenek a program megírásakor a feladatok személyre szóló meghatározására! A közös védés forgatókönyvével kapcsolatban az érintett pedagógusokat a későbbiekben tájékoztatjuk.


7. Együttműködési megállapodás: amennyiben nem lehetséges egy megállapodást kötni a mesterprogram megvalósításában közreműködő összes szervezettel, szereplővel, akkor a külön-külön készülő megállapodásokat összefűzve, egy fájlként kell feltölteni az informatikai felületre.


A Mesterpedagógus pályázat feltöltésének határideje változatlanul 2016. október 24.


Bízom benne, hogy a felkészítésen a Mesterpályázat dokumentumainak elkészítéséhez megfelelő szakmai segítséget kapott! Ennek összegzéseként levelemhez csatolom a felkészítés diasorát.


Amennyiben a feltöltéssel kapcsolatban technikai, szakmai kérdése merülne fel, kérem, hogy a [email protected] e-mail címre küldje el azokat! A gyakran előforduló kérdésekre adott válaszokat igyekszünk mielőbb elérhető tenni az érintettek számára.

Munkájához sok sikert kívánunk!


Tisztelettel:
 

Csatolások

  • Mesterfelkészítés_végl-1.pdf
    981.5 KB · Olvasás: 124

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Erről mi a véleményetek? Ma kaptunk kitöltésre meg az új jelenléti ívet, /persze minden tájékoztatás nélkül/. Érkezés, távozás , aláírás. Eddig érthető.
Napi órák száma , ügyeleti idő kezdete és vége . Összesen . A mindentudó munka közösségvezető kijelentette, hogy az összesen az 32 óra. Kitöltési mintaként kirakták a faliújságra a kollégiumi intézményegység vezető mintaelszámolását, mely szerint napi 10 órát tölt a munkahelyén. Én osztálytanító vagyok az iskolai részlegen . Mi ekkor a teendő? Mindenesetre kitöltöttem az érkezést, távozást és az aláírásokat. Várom elemző véleményeiteket.
Másold le a mintát..... azzal mit kezdenek?? :dr_31:
Átnézi azt valaki vagy csak a 32-es számot keresik meg????
Nálunk is 32 órát kell írni, nem lehet többet, nem dolgozhat az többet...
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ezt szeptember 1én intézem....;)
Mindenki feláll , ha rá igaz, amit állítok..... ezt játszuk pihentetőül a mindenféle tudnivalók zúdítása között..... :dr_9:
Ennek ellenére 4 órát könyveltnék el, mivel az előre látás és a statisztikai adatok ismerete és a rutin ennyi idő alatt érik be....:dr_31:
Bevallom, mértem az időt, és sajnálattal állapítottam meg, hogy olyan profin oldottam meg (most csináltam először, eddig még nem voltam osztályfőnök), hogy csak 10 percembe telt. A napló adatainak kitöltése miatt a szülőknek még az évnyitón kiadtam egy adatlapot (amit előzőleg az ebben a kérdésben nálam sokkal rutinosabb Miuci megfelelő példányszámban fénymásolva az asztalomra tett :D). Most ezeket az adatlapokat gyorsan széthajigáltam a születési dátum szerint, és megszámoltam a kupacokat. Persze itthon. Ha ezt a folyton zajos tanáriban kell megcsinálnom, tuti rámegy 1 óra, tehát nyugodtan beírhattam volna a naplóba osztályfőnöki tevékenységnek (ha nálunk kellene ilyen ;).)
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Miuci!
Hasonló cipőben járunk. Nekem 18 tanítási órám van (ebből 1 az osztályfőnöki). Nem kapok egyetlen órakedvezményt sem. Mégis adminisztrálnom kell a +1 óra osztályfőnöki tevékenységet a naplóba (tehát 19 órát írok be). Ez azt jelentené, hogy 1 óra túlmunka. Amikor ezt megkérdeztem, akkor a tankerületi munkatárs azt válaszolta, hogy belefér a 26 órába. Szerintetek képben van? Most azt érzem, hogy gyakran a tankerület ilyen hozzáállása (munkatársak hozzá nem értése?) miatt kerülünk fura helyzetekbe.
Nem mondtad neki, hogy a 26-ba valóban belefér, de ő nem ismeri a szakértő mesterpedagógusok maximum óraszámát, és az nagyon nem 26? Javasold neki a törvény mélyebb megismerését, hiszen az ő dolguk az is, hogy a hozzájuk tartozó intézményekben minden törvényes legyen :)().

:cool: :dr_9: ;):cool:
Még nincs tudomásom róla..... :dr_24: ellenben ha így mennek a dolgok a sulikban, megyek megyünk eladónak és közben magánórákat adunk az érdeklődőknek :)...
Ott sem lesz rosszabb munkakörülmény... és figyelnek arra, amit mondunk.. ;)

Ott sem drágább a bérleti díj, mint amit a fenntartó két a tanterem ért. Sőt! fűtés és wc papír is van..... Megfontolandó :dr_26:
Nálunk fűtés és WC papír van. WC nincs. (Az egyik dugulás miatt lezárva. Ezt már az előző tanévben is többször eljátszották. Most nem látom, hogy nagyon igyekeznének elhárítani azt a dugulást. Bár ahogy eddig csinálták, abban nem volt semmi köszönet, hiszen az eredmény idén is látszik. Így csak az emeleten van tanári WC + sorban állás. Leginkább kihagyjuk, vagy tologatjuk az időpontot. Szerintem veseproblémákkal majd egyszerre fekszik be a tanári kar a kórházba.)

Erről mi a véleményetek? Ma kaptunk kitöltésre meg az új jelenléti ívet, /persze minden tájékoztatás nélkül/. Érkezés, távozás , aláírás. Eddig érthető.
Napi órák száma , ügyeleti idő kezdete és vége . Összesen . A mindentudó munka közösségvezető kijelentette, hogy az összesen az 32 óra. Kitöltési mintaként kirakták a faliújságra a kollégiumi intézményegység vezető mintaelszámolását, mely szerint napi 10 órát tölt a munkahelyén. Én osztálytanító vagyok az iskolai részlegen . Mi ekkor a teendő? Mindenesetre kitöltöttem az érkezést, távozást és az aláírásokat. Várom elemző véleményeiteket.
Mi már töltjük kb. szeptember 2. hetétől. Bementem-hazamentem, aláírás. Semmi több. És a kutyát nem érdekli, közötte mennyi idő telt el és mivel. Az októberi a szeptemberi fölé került. Oda van írva: pótlás. Ugyanis nem mindenki volt napra kész, illetve nem figyelt arra, hogy lejárt a szeptember, tehát a főnök megnézi. Megnézte, aláírta, bejelölte, ki melyik napot hagyta ki. Ennyi, szó nem esett róla.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk fűtés és WC papír van. WC nincs. (Az egyik dugulás miatt lezárva. Ezt már az előző tanévben is többször eljátszották. Most nem látom, hogy nagyon igyekeznének elhárítani azt a dugulást. Bár ahogy eddig csinálták, abban nem volt semmi köszönet, hiszen az eredmény idén is látszik. Így csak az emeleten van tanári WC + sorban állás. Leginkább kihagyjuk, vagy tologatjuk az időpontot. Szerintem veseproblémákkal majd egyszerre fekszik be a tanári kar a kórházba.)
Már megint maximalista vagy! WC papír van? Van. Fűtés van? Van. WC van? Nincs! Na és, minden egyszerre nem lehet! Különben is, legfeljebb hazaviszed. Ezt nem kéri számon senki tőlünk, nem mint a fénymásoló papírt. Nekünk már az illemhely sem jár, kézmosó is csak félév elteltével. Attól tartók szoktatnak bennünk a nincs-hez.
 

verocska60

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mondtad neki, hogy a 26-ba valóban belefér, de ő nem ismeri a szakértő mesterpedagógusok maximum óraszámát, és az nagyon nem 26? Javasold neki a törvény mélyebb megismerését, hiszen az ő dolguk az is, hogy a hozzájuk tartozó intézményekben minden törvényes legyen :)().
Tényleg, mennyi a szakértő mesterpedagógus maximális óraszáma? Nekünk a 18 órán felül hetente 2 órát kell még kötelezően az intézményben tartózkodnunk. Nem tudom, hogy ez hogy jött ki a vezetőségnek? Van ötletetek?
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Erről mi a véleményetek? Ma kaptunk kitöltésre meg az új jelenléti ívet, /persze minden tájékoztatás nélkül/. Érkezés, távozás , aláírás. Eddig érthető.
Napi órák száma , ügyeleti idő kezdete és vége . Összesen . A mindentudó munka közösségvezető kijelentette, hogy az összesen az 32 óra. Kitöltési mintaként kirakták a faliújságra a kollégiumi intézményegység vezető mintaelszámolását, mely szerint napi 10 órát tölt a munkahelyén. Én osztálytanító vagyok az iskolai részlegen . Mi ekkor a teendő? Mindenesetre kitöltöttem az érkezést, távozást és az aláírásokat. Várom elemző véleményeiteket.
Rendületlenül mellékelem:
38. § Hatályát veszti az Ép.r. 17. § (3) bekezdésében az
„A pedagógus a kötött munkaidőben köteles a nevelési-oktatási intézményben, pedagógiai szakszolgálati intézményben tartózkodni, kivéve, ha kizárólag az intézményen kívül ellátható feladatot lát el.” szövegrész,

(7) bekezdése,
(konkrétan: (7) Az intézményvezető az órarend és a munkatervben meghatározott feladatok alapján az intézményben foglalkoztatott pedagógusok vonatkozásában munkaidő-nyilvántartást vezet, és a munkavégzést havonta igazolja.

39. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) A 11. § (2) bekezdése, a 28. §, valamint a 37. § 17–18. pontja 2017. január 1-jén lép hatályba.
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök
M A G YA R K Ö Z L Ö N Y • 2016. évi 113. szám 8915. old. 2016. július 29., péntek

Ezek szerint senki nem olvas jogszabályt?
A bent tartózkodást elképzelhető, hogy vezetni kell pl. egy esetleges baleset, ... miatt. De nincs kötelező 32.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Rendületlenül mellékelem:
38. § Hatályát veszti az Ép.r. 17. § (3) bekezdésében az
„A pedagógus a kötött munkaidőben köteles a nevelési-oktatási intézményben, pedagógiai szakszolgálati intézményben tartózkodni, kivéve, ha kizárólag az intézményen kívül ellátható feladatot lát el.” szövegrész,

(7) bekezdése,
(konkrétan: (7) Az intézményvezető az órarend és a munkatervben meghatározott feladatok alapján az intézményben foglalkoztatott pedagógusok vonatkozásában munkaidő-nyilvántartást vezet, és a munkavégzést havonta igazolja.

39. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) A 11. § (2) bekezdése, a 28. §, valamint a 37. § 17–18. pontja 2017. január 1-jén lép hatályba.
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök
M A G YA R K Ö Z L Ö N Y • 2016. évi 113. szám 8915. old.

Ezek szerint senki nem olvas jogszabályt?
De, olvassák.
Az, hogy az ig vezet nyilvántartást a versenyszférában is utasítás a adják, hogy mindenki vezesse a sajátját. Emiatt írni kell.
Tudok olyat, hogy a portán kell írni ugyanezt érkezett - távozott - aláírás.
Emellett a tanórákról és a helyettesítésről lapot töltenek, hogy a 30 alkalom dokumentálva legyen. A lyukas órákba meg beírható, mit csinálnak . Szinte teljes a 32 óra...
Az ig megtette a kötelezettségét....
 

pron

Állandó Tag
Állandó Tag
Rendületlenül mellékelem:
38. § Hatályát veszti az Ép.r. 17. § (3) bekezdésében az
„A pedagógus a kötött munkaidőben köteles a nevelési-oktatási intézményben, pedagógiai szakszolgálati intézményben tartózkodni, kivéve, ha kizárólag az intézményen kívül ellátható feladatot lát el.” szövegrész,

(7) bekezdése,
(konkrétan: (7) Az intézményvezető az órarend és a munkatervben meghatározott feladatok alapján az intézményben foglalkoztatott pedagógusok vonatkozásában munkaidő-nyilvántartást vezet, és a munkavégzést havonta igazolja.

39. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) A 11. § (2) bekezdése, a 28. §, valamint a 37. § 17–18. pontja 2017. január 1-jén lép hatályba.
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök
M A G YA R K Ö Z L Ö N Y • 2016. évi 113. szám 8915. old. 2016. július 29., péntek

Ezek szerint senki nem olvas jogszabályt?
A bent tartózkodást elképzelhető, hogy vezetni kell pl. egy esetleges baleset, ... miatt. De nincs kötelező 32.

Dehogynem, olvasnak, csak vannak olyan szakértő szakértők (és coach-ok, és tudomisénkicsodanagytudásuénvagyokamindenttudó-k), akik arra hivatkoznak, hogy "nade, a munka törvénykönyve előírja".
Igen, előírja az Mt., hogy a munkáltatónak, ismétlem, a munkáltatónak nyilván kell tartania a munkavállaló munkában töltött idejét.
A munkáltatónak s nem a munkavállalónak.
- de a pedagógusokra az Mt. nem vonatkozik, csak a Kt. és az Nkt. és az egyéb rendeletek. Ahol mégsem a Kt. szerint, hanem Mt. szerint vannak foglalkoztatva (pl:. magániskola) ott is a pedagógusokra vonatkozó szabályozás érvényes rájuk, ha a munkaköre pedagógus munkakör.
- a hatályon kívül helyezett (7) bekezdés is a munkaidő-nyilvántartást az intézményvezető feladatává tette, s nem a pedagógusokévá - mint ahogy az Mt. is a munkáltatóévá és nem a munkavállalóévá,

tehát @gtszg -nek igaza van: nem kell vezetni. Nyugodtan meg lehet tagadni, mindegy kicsoda a tankervezető. Ha adminisztrálni akarja, csinálja ő, vagy vegyen beléptetőrendszert az iskolákba és tartsa az alapján nyilván.
 

Giczi Éva

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez mind igaz, de mi már azt is tudjuk, hogy amit írásban látunk, sem biztos, hogy úgy van, ahogyan leírják. Mert aztán mindig értelmeztetik jogásszal, az meg mást mond, mint ahogyan mi értettük. Persze ő ránk nézve negatívan értelmezi. Lásd a mi órakedvezményünket, amit nem tudnak megadni (van, ahol nem is akarják), mivel elkezdték értelmezni.
Ma megérdeklődtem (tegnap nem voltam bent, hiszen szaktanácsoltam), mi a helyzet az osztályfőnöki órakedvezmény adminisztrálásával, hiszen Giczi Évával egy tankerülethez tartozunk. Kiderült, a mi főnökünk is megkapta ezt a felsőbb utasítást. Ő lendületből fel is hívta a tankerület kihelyezett irodáját (nálunk ilyen is van), és közölte velük, ő erre nem hajlandó, tehát mi nem fogunk ilyet csinálni, mivel képtelen ötlet. Most például annak fogok nekiállni, hogy megnézzem, osztályom tanulói közül ki mikor született, tehát 2016. jan. 1-je és 2016. dec. 31-e között hány éves lesz, mert a statisztika bizony kell. Persze külön kell rakni a lányokat és a fiúkat, hiszen kell egyszer az, hogy az osztály tanulói hány évesek, és kell az is, a lányok hány évesek. Jövőre ez nem fog gondot okozni, mivel ezt leírom, és csak egy évvel feljebb kell majd sorolnom őket. Ha valaki elmegy az osztályból, az övére lesz szükségem, mert azt kivonom az ideiből, ha pedig új jön, az övét hozzáadom. Meg fogom nézni, mennyi időt vesz igénybe, s ha adminisztrálni kellene, akkor tudnám, mennyi időt írnék be. Elvégre ez is nagyon komoly osztályfőnöki feladat. :oops: o_O
Irigylem a főnököd... :)
 
  • Tetszik
Reagált: BAJ
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére