Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

nyuszko67

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok kedves Fórumozók!
Szeretném megtudni,hogy van-e köztettek olyan ,aki már elvégezte a szaktanácsadói képzést. Mennyire nehéz, mire kell számítani, mi van akkor,ha több területre is jelentkezem? Vagy csak egyre lehet?
Válaszokat előre is köszönöm.
 

angyal69

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy nagyon fontos és értelmes módosítás.
1. Alkalmat ad arra, hogy az esetlegesen hiányzó dokumentumot a minősítendő pedagógus feltöltse, s hozzárendeli az idősávokat is.
2. Ugyanakkor tartalmazza a megfelelő intézkedést és felelősséget is: ha ez nem történt meg, akkor annak mi a következménye.
3. Ez az egész minősítőbizottsági feladat is: az elnöki felszólítás, vegyük észre, hatalmas felelősség! Valaki mintha kevesellte volna az elnök feladatait: na, hát felelősség, az jött...
Ez a módosítás azonban - megítélésem és vizsgáztatási tapasztalataim szerint - a minősítő bizottságról mégis óriási terhet vesz le: nem valamiféle jól rosszul-értelmezett ál-kollegalitás, hanem objektív, leírt rendszer, szabályok alapján történhet a minősítés.
S az ilyen változtatások - nekem (tudjuk: Ladó...) azt üzenik, hogy éppen a tavalyi 3500 tapasztalat alapján azokat begyúrva, a valóságban is működő rendszert akarnak kialakítani.
Nagyon tetszik nekem az a mondat részed, hogy a " a valóságban is működő rendszert akarnak kialakítani" így van, ezt gondolom én is. Tény, hogy vannak még hiányosságok, hibák a rendszerben, de csak ott nincs hiba ahol nem dolgoznak. Az OH-ban "erőn felül" dolgoznak és szerintem maximálisan korrektül járnak el minden területen. :cool:
 

tundeneni01

Állandó Tag
Állandó Tag
Azon gondolkodtam, hogy talán kérdezzük meg az OH-t, a "jégen tartott" szakértőkkel kapcsolatosan? Nekem hiányzik egy kicsi információ ahhoz, hogy legalább mire számíthatunk, mikortól számíthatunk.............. akármire. Persze ez eddig még csak költői kérdés részemről, még várok TÜRELMESEN :dr_103:
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő kollégák!
Minősítésre várok, de még nem kaptam időpontot. Érdeklődök, hogy tudtok-e olyan gyógypedagógusról, aki már kapott szakértői feladatot? Vagy egyenlőre ők is tanácstalanul várják, mikor lesz munkájuk? Szakszolgálatban vagyok logopédus, tőlünk senki nem tud semmit.
Valahogy így vagyunk mi is kedves Kispiskóta! :) Se az érintett gyógypedagógus kollégáim nem kaptak értesítést, se én, mint szakértő. És nem tudunk semmit. Türelem.... :)
 

zsulike69

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném megtudni, hogy a Minősítő Bizottságba (áprilisban jönnek), milyen esetben bízhat meg az intézményvezető maga helyett, szakvizsgával rendelkező kollegát. A véglegesítéskor az vezető neve került beírásra, mivel más lehetőséget nem kínált a rendszer. Kinek kell ezt a változtatást jelezni, ha egyáltalán lehetséges....Köszönöm a segítséget előre is!
 

pástimarianna

Állandó Tag
Állandó Tag
A hatodik turnus jelentkezési határideje meddig van? Az egyik kolléganőm jelentkezni szeretne!
Illetve honnan tudom ,hogy új szerint vagy régi (10 Ikt szerint) kell néznem a portfóliót!
Köszönöm!
 
Utoljára módosítva:

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
A csúnya dolgok számomra régen elkezdődtek. Csak egyet idéznék, amit azóta sem sikerült elfelejteni:

„Rohanok vissza a Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus-szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani.”

Balogh Zoltán, "miniszterünk" szavai, s a pedagógus társadalom megelégedett azzal, hogy bocsánatot kért. Nekem ez nem megy ilyen könnyen.

Hűha !!!!!

Keresztényi megbocsájtás pedig fontos lenne ez esetben !
A tudatlanság olykor bűn, bár ritkán nyeri el a büntetését ! Nem tudni - kevesebbszer nyakaznak le érte embereket, mint ha sokat tudnak, azért már páran lógtak kötélen !
Szegény hajdani hitoktató kollégánk... nyilván nem volt szakszervezeti tag / képviselő, nem tudja , amit mi ! Csak kérdezem... ugye,Ti tudjátok ?
Nem is lehet sztrájkolni - a felügyelet biztosítani kell, csak éppen nem oktatunk ! Ülünk szemben , nézünk ki a fejünkből -ők meg be a miénkbe... egy jobb hetedikben kb. a második óra közepétől röpülnek a radírok , nincs rövidített óra - csoport-összevonás, mesemozi... ülünk , farkasszemezgetünk. Elszabadulhat ám a pokol is , valljuk be. Majd szombaton ledolgozzuk -azaz tanítunk ! Már ha bejönnek a gyerekek e célból. Ha meg nem -igazolatlan..? Kritikus.
Nincs pedagógus, aki ezt alig várná !!!!

Az szomorú, hogy a miniszterünk ennyire szeret minket , de nem újdonság ! Sok vezető a székből lepillantva csak káposzta-fejeket lát, kissé fárasztó, ellenszenves tömeget . Ő is így van velünk, Isten bocsássa meg neki !
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő kollégák!
Minősítésre várok, de még nem kaptam időpontot. Érdeklődök, hogy tudtok-e olyan gyógypedagógusról, aki már kapott szakértői feladatot? Vagy egyenlőre ők is tanácstalanul várják, mikor lesz munkájuk? Szakszolgálatban vagyok logopédus, tőlünk senki nem tud semmit.
Kedves Kispiskóta!
Nem csak a gyógypedagógusok nem kaptak feladatot. Az én ismeretségi körömben van informatika tanár, zenepedagógus, magyartanár, aki megbízás nélküli. Én történelem és társadalomismeret szakosként szintén nem kaptam megbízást. Tehát úgy tűnik, hogy nem a végzettség számít.:dr_31:
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves "munkanélküli" kollégák!
Írtam az OH-nak, remélem kapok választ. (Ha igen akkor természetesen közzé teszem!)
Ime a levél:
Kedves Hivatali Munkatársak!

Először is engedjék meg, hogy kifejezzem - sok ezer kolléga nevében - köszönetemet fárdhatatlan munkájukért. Tudom, hogy embertpróbáló időket élnek, hatalmas feladattal kell megbírkózniuk.
Tisztában vagyok azzal, hogy naponta elképesztő mennyiségű kérdést intéznek Önökhöz a minősítéssel kapcsolatban. Ugyanakkor én is Önökhöz fordulok sok-sok társam nevében, akik a tavaszi időszakra nem kaptak minősítő szakértői megbízást. Meglehetősen bizonytalannak érezzük a helyzetünket, tájékoztatást eddig nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy mi lesz a mi feladatunk.
Számtalan kérdés kavarog bennünk, melyekre választ csak Önöktől kaphatunk, ezért azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy ha idejük engedi és körvonalazódik, hogy milyen feladatok elvégzésében számítanak a munkánkra, szíveskedjenek mielőbb tájékoztatást nyújtani.

Sikeres és eredményes munkát, jó egészséget kívánok valamennyiüknek!
Üdvözlettel: Takács Katalin
 
Kedves Kollégák!
A szakértői-minősítő napot be lehet jelölni vizsgabizottsági elnökségre? Akkor már vége a tanításnak és gondolom a minősítésnek is.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére