Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd Ft-ot a magyar embereknek kell

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

Melitta - 2016 Október 19, 07:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd forintot a magyar embereknek kell állniuk.

  A fideszes autópálya biznisz miatt az EU történelmének egyik legnagyobb büntetését rótták ki Magyarországra az elmúlt napokban. A számla 49 milliárd forintra rúg, amit a fideszes korrupció miatt a magyar embereknek kell állniuk- írta a DK oldalán Molnár Csaba.
  Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy: “A hétből még csak két nap telt el, de a kormányzati bűnbanda már most minden magyart 5000 forinttal rövidített meg. Az Európai Bizottság a büntetést azért rótta ki, mert szerintük a magyar kormány trükközött az útépítésekkel az elmúlt hat évben.

  A Bizottság azt kifogásolta, hogy csak azok a baráti cégek nyerhettek milliárdos autópálya-építéseket, akiknek az építés helyétől 50 kilométeren belül volt saját aszfaltkeverő üzemük. Brüsszel megelégelte, hogy Orbán a magyar emberek helyett a kollégiumi szobatársának, aztán a falubeli haverjának adja az uniós pénzeket. Nem meglepő az sem, hogy a Bizottság kizárólag 2010 utáni trükközések miatt rótta ki a közel 50 milliárdos gigabírságot hazánkra.

  A DK szerint az EU történelmének eddigi legnagyobb büntetése az Orbán-kormány szégyene. Orbán Viktornak az uniós tagállamok közül egyedül sikerült azt elérnie, hogy lassan több pénzt fizetünk be bírságként, mint amennyit fejlesztésre kapunk.

  A DK követeli a kormánytól, hogy ne okozzon több kárt a magyar embereknek és ne rombolja tovább hazánk nemzetközi tekintélyét.”

  Ádám Lajos

  forint_kotegek_bankjegyek.jpg

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

  1. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Nagyon örülök e büntetésnek , csak azt nemértem , hogy amikor kiadták és megtörtént a kiirások akkor Brüsszelnek ez nemtünt fel ?? Csak most ?? Miért nem a "barátoktól" követelik azt vissza ha tudják kiknél van ez a pénz ? Aztán csodálkoznak az elvtársak Brüsszelben , hogy az europai lakosság Brüsszel ellenes ? én ezzen már nemtudok meglepödni . Mert állitolag van egy Korrupciot ellenörzö bizotság vagy csak az fogatlan tigris?
  2. mcx3
   mcx3
   Na kérem.
   A DK nagyjából 1%-on áll. Ennyi.
  3. Jaszladany
   Jaszladany
   Brüsszel már nem tudja, hogyan szívassa Magyarországot, amiért leszavaztuk a migriket. Milyen kicsinyes bosszú! :D

   A déká nevezi bűnbandának Orbánékat? Bagoly mondja... Azoknak is mindnek börtönbe kéne ülni, akik a devizahitelt az országra szabadították! Mi ez a 49 milliárd ahhoz képest, amibe az került, meg még kerül is az embereknek!
  4. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Jászladány , figyelj csak most veszed észre milyen az a Brüsszel ? Most meg nyal mivel a Wallonok beintettek a CETA-nak , de azért öket is fenyegeti Junker meg Malström !!:dr_64:
   Utoljára módosítva: 2016 Október 19
  5. B.kárpáti
   B.kárpáti
   Én csak fél füllel hallgattam tegnap a Lázár által tartott kormányinfót ezzel a "betonkeverős" büntetéssel kapcsolatban. Annyit mondott, hogy ez közös sara a mostani és az előző kurzusnak és mivel neki sikerült a tárgyalásokon a büntetés összegét lefaragni, ezért kéretik, hogy a DK utalja át számára a helyettük is elvégzett munka díját... :D

   Már rég nem figyelem ezt a mániákus korrupciózást, mert már a könyökömön jön ki. Minden napra jut 4-5 felháborodott ellenzéki sajtótájékoztató, ahelyett, hogy rámennének 1-2 mutyira és azt végigvinnék. Az emberek már teljesen immunisak. Olyan jó lenne valami olyasmit hallani az ellenzéki pártoktól, hogy ők mit csinálnának másképp és jobban. Szerintem az érdekelné az embereket és biztos lehetne támogatást növelni vele. Persze, ha ilyen marhaságot találnak ki, hogy átmennek a zöld határon és ott állnak a migránsok közt, mert nem tudnak visszajönni, akkor ne csodálkozzanak, ha 1 százalékon állnak.

   Ez a beteges korruptozás már azért sem izgat senkit, mert tudjuk, mi történt az elmúlt 26 évben. Sem a külföldi, sem a belföldi politikus-bagázsnak nincs mit egymás szemére hányni. Legutolsó felháborító példa Baroso. Ugyanez van, csak éppen az egész világra kiterjedő mértékben egy másik kontinensen is. Például mit is mondott Jimmy Carter a napokban? Pedig ő csak tudja?

   [​IMG]

   Az Egyesült Államok egy korlátlan politikai vesztegetéssel működő oligarchia címmel ismerteti a portál azt, hogy mit mondott Jimmy Carter volt amerikai elnök az amerikai rendszer lényegéről, a Thom Hartmann rádióprogramnak nyilatkozva. Carter kijelentette, hogy az Egyesült Államokban az oligarchia teljes mértékben aláásta a politikai rendszert és az így kialakult rendszer fenntartóit fizeti. THE INTERCEPT

   Most őszintén, igen kisfiúk ezekhez a mi oligarcháink. :dr_9:
  6. hombárfej
   hombárfej
   Olyan jó, amikor az emberek csak arra hajlandók emlékezni, ami a világképükbe belefér.
   Az, hogy a Fidesz- KDNP rágalomhadjáratot folytatott Gyurcsány ellen, már eltűnt az emlékezet végtelen süllyesztőjében. Mint pl. a három-igenes népszavazás: arra emlékszünk, hogy a Fidesz sikerre vitte. De mi ellen? Na, ki emlékszik rá? Hát a vizitdíjak ellen, ami Mo. eleddig első egészségügyi reformja volt. Ha nem szavazták volna le, akkor ma a kórházak nem ilyen állapotban lennének. De ha nekünk ez kell ....
   Szamica, May113, Beka Holt és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. cdurmol
   cdurmol
   Kis ország, kis oligarchák, kis ellopnivaló pénzek.
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   A MSZP egészségügyi reformja arról szólt, hogy privatizálni akarták az egészségügyet és a kórházakat, magántőke bevonásával (külföldi tőkével persze, tehát a haszon is külföldre ment volna). Ezt szavaztuk le a három igennel, mert lehet, hogy a kórházak most jobban néznének ki, de az eredmény az lett volna, hogy a magyarok tömegei nem tudták volna megfizetni az egészségügyi kezelést. (Főleg nem a devizacsapdába jutott százezrek.) Viszont egyeseknek sikerült volna hozzájutniuk a tetemes TB befizetésekhez.

   De ami az MSZP nagy mentőötletét, a 300 Ft-os vizitdíjat meg dobozdíjat illeti (túl azon, hogy a fizetésünk felét vonják le TB-re), arról mindig ez a nyilatkozata jut eszembe Gyurcsánynak:

   stencer, B.Péter és tuncu kedveli ezt.
  9. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Hombárfej , már megbocsájts , de áruld már el mi a fenére lett volna az a 300Ft-t elég ? Ezzek csak a Nyugatott majmolják , de sokkal rosszabbul mint mi tettük ezt a 60-70-es években ! OF. Hiszen ezt az ugynevezett vizit dijat tudomásomszerint elöször Németországban vezették be , majd évek multán megszüntették mivel haszna nem volt csak a bürokráciát növelte és a tényleg betegek nem mentek el az orvoshoz ! Hasonlóan mint az ugynevezett "alaptörvény" mely ugyszintén Német . Csak ott ugye az volt a különbség , hogy az az alaptörvény addig lett volna amig két Németország létezik és Népszavazással kellett volna az új alkotmányt megcsinálni , de ettöl meg tele lett a gatyájuk a honatyáknak. On
   tipasa, B.Péter és Jaszladany kedveli ezt.
  10. atapata
   atapata
   A devizahitelt 2002 elött, az Orbán első országlása alatt vezették be, tömegesen a világ válság előtt, a későbbi kormányok alatt terjedt el. Sokan fognak ülni, már tervezik az új börtönök építését.
  11. Jaszladany
   Jaszladany
   Biztos hogy nem Orbánék alatt vezették be a devizahitelt! Ezt pontosan tudom, mert mi pont abban az időben akartuk eladni a lakást, és másikat venni, amit akkor már le is előlegeztünk. Szóval személyes tapasztalatból emlékszem.
   Orbánék egy államilag támogatott, kedvező kamatozású lakáshitelt vezettek be. Ez felpörgette az ingatlanpiacot, és jöttek is vevők a lakásunkra, nem aggódtunk, nyugodtan lefoglalóztuk a másikat. Azt is tudom, hogy ez 2003 decemberében volt, a szoci kormány idején.

   A szocik viszont egy tollvonással, egyik napról a másikra megszüntették a Fidesz által bevezetett támogatott hitelt, és a vevők eltűntek. Az az egy, aki végül mégis visszajött januárban, akkor már 1 millióval kevesebbet kínált a korábban megállapodott összegnél. Tudta, hogy már nincsenek vevők. Így hát kénytelenek voltunk eladni a lakást egy millával kevesebbért, nehogy elvesszen a foglaló a másik lakásért. A szocik kivettek a zsebünkből 1 millát. Ami persze hiányzott a másik lakás vételárához, és kénytelenek voltunk rá hitelt felvenni. Ez már 2004-ben volt. Na és akkor már csak devizahitel volt!
   Tehát a devizahitelt Medgyesiék vezették be!!! Ez tuti!
  12. atapata
   atapata
  13. atapata
   atapata
   Kik és mikor vezették be a devizahitelezést Magyarországon ...
  14. Jaszladany
   Jaszladany
   Találtam róla cikket is, ami szintén az én emlékeimet támasztja alá:

   http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/...l-a-devizahitelezes-es-ki-a-felelos-erte.html

   "Természetes reakció volt tehát a bankok részéről, hogy a lakástámogatási rendszer korlátozása után, 2004-től kezdődően a piacra öntötték a devizaalapú jelzáloghiteleket."

   A devizahitelekkel való rablógazdálkodás gátlástalan elterjedéséért speciel a Medgyessy és a Gyurcsány kormány felelős.
   És tartoznak nekem 1 millával!!!!
   B.Péter, Beth-Nahrain és Soproni Ede kedveli ezt.
  15. analema
   analema
   - Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?
   - A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

   Valójában így néz ki a teljes történet:

   http://www.portfolio.hu/unios_forra...szazmilliardokat_kap_magyarorszag.238861.html

   Ez sem annyira fényes, de a DK megvilágítása pont annyira hiteles így, mint azt kiemelni, hogy kaptunk több száz milliárd forintot.
  16. Jaszladany
   Jaszladany
   Még egyszer nekifutottam a devizahiteles témának.
   A Bankszövetség honlapja szerint 2000-ben az autólízingelésben jelentek meg a devizahitelek. Tehát nem a jelzálogalapú lakáshitelezésben. Ezért igen durva ferdítés ezt a későbbi rablógazdálkodást, és családok tömegeinek kifosztását a Fideszre fogni.

   A Bankszövetség szerint:
   ● 2000–2003: a devizahitelek megjelenése a gépkocsi-fi nanszírozásban;
   ● 2004–2005: a devizaalapú lakáshitelek elterjedése az állami lakáshitel-támogatási program megszüntetéssel egyenértékű szigorítása után, majd a szabad felhasználású, devizaalapú jelzáloghitelek elérhetővé válása;
   ● 2006–2008: a devizahitel-állomány legnagyobb mértékű növekedése.
   http://www.bankszovetseg.hu/wp-content/uploads/2012/10/33-43-holmar-krisztina.pdf

   Engem az autólízingelés nem érintett, és gondolom, még sok más állampolgárt sem. Tehát korábban nem is tudtunk róla, hogy létezik olyan, hogy devizahitel, néhány vállalkozót kivéve:
   http://cegvezetes.hu/2003/02/autofinanszirozas/

   Amit én átéltem és a bőrömön tapasztaltam, az ez volt:
   A Medgyessy kormány 2003-ban megszüntette a Fidesz otthonteremtő programját, a támogatott, forintalapú lakáshiteleket, mondván, hogy túl drága, és a bankokkal karöltve elterjesztették helyette a devizaalapú jelzáloghiteleket, ami aztán sokkal többe került az országnak, mint a Fidesz korábbi lakáshiteleinek az állami támogatása került volna!!!

   Ráadásul iszonyú helyzetbe hozta családok százezreit, kilakoltatások özönét indította el.

   Nem lett volna szabad engedni, hogy az emberek tömegesen eladósodjanak egy másik ország pénznemében, ráadásul a lakhatásukkal fizessenek érte!
   Ezért mondom, hogy amelyik politikus brancs ezt hagyta, sőt, elősegítette, annak ezért börtönben kéne ülnie!!! Mert a külföldi bankok szó szerint kifosztották a lakosságot és az országot! Ha ezt egyének csinálták volna, évtizedekre börtönbe vágták volna őket érte!

   Én nem mondom, hogy Orbánéknak nincsenek stiklijeik. De a lakosság eladósítása devizahitellel, felért egy hazaárulással! Ez akkora mértékű gazemberség volt, hogy én komolyan nem értem, hogy lehetnek még ennek a felelősei a parlamentben és a politikában!
  17. analema
   analema
   A felháborodásodat megértem és sok pontban igazad is van, pici korrekcióval:
   - A magas jegybanki alapkamat miatt a forinthiteleket a bank egy nagyságrenddel drágábban tudta finanszírozni, mint a devizát. A bank egyszerűen akkor sem tudott volna neked versenyképes(devizával szemben) forinthitelt ajánlani, ha azt nullszaldóval alakította volna ki. Gondolj bele, hogy a forintbetétekre 10% feletti kamatokat adott a bank, miközben 1-2%-os kamat mellett jutott CHF-hez a nemzetközi piacon.
   - A kormánynak sajnos úgy kellett a devizahitel mint egy falat kenyér. Nélküle nem épültek volna ész nélkül a lakások, visszaesett volna a fogyasztás és a 2008-as recesszió hozzánk már 2005-ben megérkezett volna. Nem, nem volt ez jó megoldás, csak az akkori kormány a kisebb ellenállás irányába haladt
   - Nincs ember aki tudta volna, hogy a CHF ennyire elszáll. A legnagyobb baj mégsem ez, hanem az, hogy az átlagos devizahiteles már eleve annyi hitelt vett fel, amit amúgy se tudott volna rendesen fizetni. Tehette meg ezt azért, mert nem létezett olyan törvény, ami jövedelemhez kötötte volna a hitelfelvételt.
   - Az előző pont miatt a kormányoknak iszonyatos hibája az, hogy ezt a kérdést csak 2 éve rendezték. Ráadásul a gazdaság is fehéredett volna tőle, de rendesen.
   - Az emberek egy jó része ma is dacból nem fizet.(Várja, hogy majd eltörlik az egész tartozását huss...) Bizonyítja ezt az - bármilyen meglepő -, de a szabad felhasználású forint hitelesek között több a nem fizetők aránya, mint ugyanezen csoportban a devizások között.
   - Egy csomó devizahiteles nem szükségből vett fel hitelt. Van olyan, aki komplett lakást dorbézolt el, látott belőle világot. Illetve nehogy már a Pesti parasztok között lakjon, neki Budai lakás kell *2 áron. Esetleg felvett 30-50 milliót, hogy abból építsen és a lakások kiadásából származó pénz majd fedezi a hitelt. Nem annyira fekete-fehér, még akkor is ha sok olyan van, akinek mondjuk tényleg nem sok más alternatívája lehetett.
  18. analema
   analema
   Ezzel együtt a korábban felvett ilyen forinthitelek kamat- és finanszírozási konstrukcióját úgy alakította át a kormány, hogy a már meglévő hitelek törlesztő részeltei is emelkedtek 10-20%-ot.
  19. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Analema , figyelj csak az a Bank amelyik neked több mint 5%-os kamatott kinál azt kérlek nagyirányba kerüld ki ! Azt meg addig amig a Deviza alapu kölcsönt benem vezették én azthittem , hogy Magyarországnak saját fizetöeszköze van ! Azmeg elképzelhetö , hogy Te nemgondoltad , hogy a CH frank ugy elszáll , de kérlek ez várható volt , pontosan ugy mint a léggömbök pukkanása ! értem itt a bankokét akik ugyanugy hazárdiroznak most is tovább mint 2008 elött .

Megosztás