Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lilepa

Állandó Tag
Állandó Tag
hangoskönyv...
dal/zene képekkel a youtube-on: megnézitek, beszélgettek róla
képességfejlesztő puzzle játékok linkjei, linkgyűjteménye az okostelefonon: szülők telefonján ilyenekkel játszanak...
angol szavakat/számokat tanító androidos játékok
labirintus játékok : kinyomtatva...
rajzolni tanító oldalak (hogyan kell lovat rajzolni, denevért.....) és annak alapján tanítod TE is...
kreatív oldalak: hajtogatás, tojásfestés...... és minden egyéb
"Hogyan tájékozódik"? Éjjel a neten, otthon... használt/gyakran látogatott oldalak pl:
"hogyan építi be"? a nev terv témakörében kb 1-2 hónappal kezdek keresgélni, ötleteket gyűjteni az adott témához, majd megtervezem a szükséges anyagok /eszközök biztosítását....stb
Köszönöm a jó ötleteket.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Pirikém! Csak óvatosan ezzel a beáldozással, mert hip-hop, úgy jársz, hogy neked sem lesz férj a láthatáron!
(bár a pedagógus férjek szerintem már megedződtek a hosszú évek alatt!)
Meg bizony. Az enyém például a tanulásba menekült (nem elég neki a két diploma ;)) Úgyse látjuk egymást a munkám miatt, legalább neki is legyen valami köze a munkámhoz :D.
 

Gergab

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép estét mindenkinek!
Egészen más dologról szeretnélek kérdezni titeket. Tudom, hogy volt itt téma de nem tudom mikor, a jubileumi bér. Ezért aki tud segítsen, mert két kolléganőmet érint, akiknek nem akarják megadni faramuci indokokkal a 25 évest. A segítséget előre is köszönöm!
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép estét mindenkinek!
Egészen más dologról szeretnélek kérdezni titeket. Tudom, hogy volt itt téma de nem tudom mikor, a jubileumi bér. Ezért aki tud segítsen, mert két kolléganőmet érint, akiknek nem akarják megadni faramuci indokokkal a 25 évest. A segítséget előre is köszönöm!
Nekem kellett néhány kört futnom a KLIK-kel. Végül egy hónap késéssel megkaptam. Mi a probléma? Mivel, indokolják, miért nem akarnak fizetni?:mad::mad:
 

Galagral

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, mindenkinek le kell zárni az előzetes értékelését, s akkor más lesz a felületed.
Bejön: Óralátogatás előkészítve, s a DOKUMENTUMOK átvált pirosra, s kattintva:
Csatolás megtekintése 1419851

Jelzem, hogy a dokumentumok fájlként is letölthetők, ami igen sokszor hasznos.
(Pl. virtuális nyomtatót megjelölve, ilyen a PDF Creator, vagy a Microsoft Print to PDF (windows 10 alatt))

Koszönöm Kros és Anett5 a válaszokat, időközben megoldódot a probléma:)
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Most érkezett:
Tisztelt Szakértő Kolléga!


Az Oktatási Hivatal részéről 2015. december 14-én megküldött TTK/492-1/2015. ügyiratszámú szakértői feladatok ellátására szóló megbízási szerződést Ön aláírása mellőzésével, vagy módosítási javaslatokkal, igényekkel kiegészítve küldte vissza postai úton Hivatalunknak.


A 2016. évi szakértői feladatok elvégzésére szóló megbízási szerződés a tavalyi szerződéshez képest a vonatkozó jogszabályok változásai alapján módosult, így a többi között a szakértői költségtérítés szabályaira vonatkozó rendelkezések alapján. A szakértői beosztások, a minősítési eljárások, a pedagógiai-szakmai ellenőrzések szervezése során az Oktatási Hivatal a vonatkozó, eltérést nem engedő jogszabályok végrehajtására kötelezett, azok alapján van módja végezni a hatáskörébe tartozó feladatokat. A szakértői megbízások kapcsán így sajnos nem áll módunkban a megbízási szerződésben eltérni a jogszabályban meghatározott feltételektől.


A tanfelügyeleti eljárások folyamatban lévő szervezése során a lehetőségek függvényében a továbbiakban igyekszünk tartózkodni az egy napra eső dupla látogatások kijelölésétől (különösen a tanfelügyeleti látogatások tekintetében), és aszerint meghatározni az időpontokat, hogy azok ne jelentsenek túlzott terhelést a szakértők számára. Természetesen, amennyiben indokolt, és másképp nem megoldható az összerendelés, úgy sor kerülhet dupla látogatásra a továbbiakban is. Továbbá, szintén a lehetőségek adta kereteken belül, a kijelölések során szempontként szerepel, hogy a szakértőnek ne kelljen a lakóhelyénél 100 km-t meghaladó távolságra utaznia a látogatásra.


Amennyiben vállalja a megbízási szerződésben foglalt feltételek szerint a 2016. évre szóló szakértői feladatok elvégzését, szíveskedjen a mellékelt szerződést 2 példányban újra kinyomtatni, és ezt követően a Megbízottra vonatkozó adatokat kitölteni. Kérem, hogy a kitöltött szerződés mindkét példányát (megjegyzések nélkül) írja alá és 2016. január 25-éig adja postára az Oktatási Hivatal területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központjához.


Kérjük, hogy amennyiben nem vállalja a megbízási szerződésben jogszabály alapján meghatározott feltételek szerint a 2016. évre szóló szakértői feladatok elvégzését, erről szóló aláírt nyilatkozatát szíveskedjen megküldeni a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központ részére 2016. január 25-éig.


Amennyiben a szakértői munka végzésével, az eljárások szervezésével és lebonyolításával kapcsolatban kérdése merülne fel, akkor azt az Oktatási Hivatal területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központjának e-mail címére továbbítsa! Kérjük, hogy a megkeresésben feltétlenül tüntesse fel saját oktatási azonosítóját!


Együttműködését előre is köszönöm!


Tisztelettel:


0




dr. Szikora Ágnes

főosztályvezető

Mit teszel?
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
A kérdések összegzésénél a felületen megváltozik a sorrend. Mit csináljak, hogy az általam logikusnak tartott sorrendben jelenjenek meg a kérdések?
Ezt én sem tudtam megoldani, csak azt figyeltem meg, hogy amit először írok, az a végére kerül. Ezért a nekem logikus sorrendet úgy értem el eddig hogy egy fájlban összeállítottam, majd levélben elküldtem.
Most kipróbálom Anett tanácsát a nyilakkal.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
A kérdőív értékelése: koszoe
Ami hirtelen eszembe jutott az eredményeket átfutva.
(egy kérdőívet a kérdező és a kitöltő fejével együttgondolkodva vizsgálok...)
4-es kérdés: ha nem írsz 16 óra felett, akkor azt hiszik a döntéshozók, minden oké..., a kitöltéskor ez nem jutott eszedbe???
5-ös kérdés: ha még nem próbáltad és nem néztél utána, akkor a válaszod a minősítés
7-es kérdés::) így kell kitölteni, ha nem akarunk duplát!!! Gratula Nektek is érte!
8-as 10-es kérdés: én tutira mindkét feladatot jelöltem, tehát ez csak az egyik választ írta le, rossz a diagram! (szerintem ez az oka a kevés kitöltőnek is...)
11-es: aki a megfelelőt írta.... hát nagy a tűrőképessége!
12-es kérdés: ha az 50 km-t hangoztatjuk, talán elérjük a 75-öt....
13-as kérdés: a válaszok sorrendjével játszottak: az utolsót elolvasni már "munka" de így is az a vezető!
15-ös kérdés: az OH válaszolt, a POK meg lassacskán... azért itt másra számítottam!
18-as kérdés: a nemmel válaszolóknak adnék ovit, szakszolgálatot, vezetőt óra nélkül, gyógypedet, zenét vagy rajzot, hogy megismerhesse alaposan az ezzel járó plussz terheket...
20-as: nyugdíjas szakértő: nyugdíjas érettségi elnök sem lehet.... ez galibát okozhat!
23-as kérdés: a 32 órát robotolók eszedbe juthattak volna...
25-ös kérdés: 20 db eltévedt válasz????
26-os kérdés: :cool:
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Én kaptam, és ez nekem nagyon-nagyon iskolásan hangzik. Az IKT használatról is van egy teljesen egyértelmű kérdésem:"Van-e lehetőség a foglalkozások során a korosztály életkorának megfelelő IKT eszközök alkalmazására? Ezért nem értem, hogy a digitális tananyaghoz mit is válaszolhatnék.
Szerintem ez segítő kérdés. Ha az a válasz, hogy semmilyen eszköz nincs, az is válasz. Ha azt mondod, nincs eszköz, de néha ezzel-azzal helyettesíted, kölcsönkérsz, ha lenne eszköz, szívesen kipróbálnád stb., az is valami.
Ovis témakörben rengeteg jó ötlet van a neten, ezekre is hivatkozhatsz. A többiek is sok jó tanáccsal láttak el.
http://ovoda.webnode.hu/evszakok-temakorok/osz/

Segítsetek légyszíves értelmezni az alábbi kérdést óvodában:
Hogyan tájékozódik a digitális tananyagokról, illetve hogyan építi be a megismert digitális
tananyagot oktató munkájába? (Szakmai életút értékelése)
Ez a kérdés a Szakmai életút értékelése c. dokumentumod kapcsán merült fel. Vagy szűkszavúan utaltál rá, vagy épp elhallgattad a témát.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Csipike2014 írta:
Pirikém! Csak óvatosan ezzel a beáldozással, mert hip-hop, úgy jársz, hogy neked sem lesz férj a láthatáron!
(bár a pedagógus férjek szerintem már megedződtek a hosszú évek alatt!)

BAJ
Meg bizony. Az enyém például a tanulásba menekült (nem elég neki a két diploma ) Úgyse látjuk egymást a munkám miatt, legalább neki is legyen valami köze a munkámhoz .

Az én férjemnek volt ideje megedződni 37 év alatt. Már régen beáldozódott! A szeme sem rebben amikor kérem segítsen az intézményünkben. Egyébként otthon meg már süt-főz (mert tudja egyébként napokig is éhezünk).
upload_2016-1-20_21-44-38.png
 

EnIbaby12

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is kaptam. Egyen email. Még várok, hátha a levelemre is válaszolnak, amiben annyi kifogásolható dolgot leírtam (szabadság - téli szünet-kirendelések - 30 nappal előtte értesít - nem fizet bizonyos költségeket, bár a Ptk. kötelezi - stb.) . Pontról-pontra.

Tiszta idegmunka - erre van szükség. Remélem a következő napokban nem említi meg senki nekem a "tanfelügyelők-így-úgy" dumát, mert le fogom harapni a fejét!
És... ne felejtsük el: 2015-re költségtérítésre kötelezi őket a rendelet, de ők munkabérként kezdték el utalni .... ami ugye nem ugyan az, hisz adó, tb,, stb járulék köteles kifizetés. :dr_24:
 

Gergab

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem kellett néhány kört futnom a KLIK-kel. Végül egy hónap késéssel megkaptam. Mi a probléma? Mivel, indokolják, miért nem akarnak fizetni?:mad::mad:
Nem KLIK, óvoda önkormányzat- A baj az, hogy nem tudom pontosan, holnap tájékozódok és visszatérek, mert nem akarok butaságot állítani.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami hirtelen eszembe jutott az eredményeket átfutva.
(egy kérdőívet a kérdező és a kitöltő fejével együttgondolkodva vizsgálok...)
4-es kérdés: ha nem írsz 16 óra felett, akkor azt hiszik a döntéshozók, minden oké..., a kitöltéskor ez nem jutott eszedbe???
5-ös kérdés: ha még nem próbáltad és nem néztél utána, akkor a válaszod a minősítés
7-es kérdés::) így kell kitölteni, ha nem akarunk duplát!!! Gratula Nektek is érte!
8-as 10-es kérdés: én tutira mindkét feladatot jelöltem, tehát ez csak az egyik választ írta le, rossz a diagram! (szerintem ez az oka a kevés kitöltőnek is...)
11-es: aki a megfelelőt írta.... hát nagy a tűrőképessége!
12-es kérdés: ha az 50 km-t hangoztatjuk, talán elérjük a 75-öt....
13-as kérdés: a válaszok sorrendjével játszottak: az utolsót elolvasni már "munka" de így is az a vezető!
15-ös kérdés: az OH válaszolt, a POK meg lassacskán... azért itt másra számítottam!
18-as kérdés: a nemmel válaszolóknak adnék ovit, szakszolgálatot, vezetőt óra nélkül, gyógypedet, zenét vagy rajzot, hogy megismerhesse alaposan az ezzel járó plussz terheket...
20-as: nyugdíjas szakértő: nyugdíjas érettségi elnök sem lehet.... ez galibát okozhat!
23-as kérdés: a 32 órát robotolók eszedbe juthattak volna...
25-ös kérdés: 20 db eltévedt válasz????
26-os kérdés: :cool:
Itt nem csak a km-kel van a probléma. Ezt ki is kifejtettem a kérdőív végén. Lehet, hogy 50 km-re van a település, de a "remek" tömegközlekedésnek köszönhetően (ahol még véletlenül sem egyeztetik a csatlakozást és 2-3 perc miatt sokszor órákat kell várni) 4-6 órás utak lesznek. Tehát a megoldás az lenne, ha nem csak a km-ket figyelnék, hanem a megközelíthetőséget is. (ugyanis sehol nem volt előírás a szakértőség vállalásakor, hogy autóval kell rendelkezni és vezetni kell)
 

cubakati

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt én sem tudtam megoldani, csak azt figyeltem meg, hogy amit először írok, az a végére kerül. Ezért a nekem logikus sorrendet úgy értem el eddig hogy egy fájlban összeállítottam, majd levélben elküldtem.
Most kipróbálom Anett tanácsát a nyilakkal.
Igen, de aztán megváltozik a sorrend. A nyilacskákkal átrendezem, de a mentés után megint változik.
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, de aztán megváltozik a sorrend. A nyilacskákkal átrendezem, de a mentés után megint változik.
Írd le Wordben a kérdéseidet. Számozd meg. Nyiss a kérdések felett, jobb oldalon új kérdéseknek helyet (üreset), majd sorban másolás-beillesztéssel rakd be a kérdéseidet a Wordből. Annyiszor nyiss új kérdéshelyet ahány kell. Tehát egyszerre nyisd meg (pl.7 üreset), egymás alá, ahány kell, és csak az után másold be sorban. A végén mentsd!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére