Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. verocska60

  verocska60 Állandó Tag

  Nálunk régóta van. Szeptembertől tértünk át a Neptun-ra, nyáron itt a fórumon kaptam az ötletet, és néhány kollégámmal vizsgáztunk belőle. Megérte. (Még 30 órás tanúsítványt is kaptunk...) Egyszerű, gyors, pontos. Jobb, mint a papír alapú. Én inkább itthon írom be, max. 5 perc alatt...gyorsabb a gépem, nem kell várni, hogy géphez jussak.
   
 2. spiky

  spiky Állandó Tag

  És szerintetek ez normàlis? Màrmint sajàt gépek, wifi, stb hasznàlata? Sok kollégànak nincs is sajàt laptopja tablete, wifije. Óràn pedig nem igazán tudunk adminisztràlni, se papír se internet alapon. Tanmenetet pedig nem órákra tervezünk , témàkra, hosszabb etapokra. Elég furcsa lenne tervezni augusztus végén , arra hogy a 6 b- ben màjus 12-én a 134. óràn mit fogok csinálni. Az óràkra lebontott tanmenetek elég érdekesek, hiszen folyamatos àtíràsra ítéltettek. ( màr ha figyelembe vesszük az aktuàlis állapotokat)
   
  Siry Tünde, Verőce és ladysla kedveli ezt.
 3. petracica60

  petracica60 Állandó Tag

  Köszönöm a válaszod, azt tudom hogy a 4.évben kell az önértékelés a vezetőnek,konkrétan azt szeretném tudni,ha mondjuk októberre kapok vezetői tanfelügyeletet, előtte szeptemberben le kell az önértékelést bonyolítani?
   
 4. verocska60

  verocska60 Állandó Tag

  Természetesen nem normális, de kényelmes! :)
   
  anett5, erakucko és BAJ kedveli ezt.
 5. Lea60

  Lea60 Állandó Tag

  Bizony probléma.Főleg egy olyan közösségben,ahol a pedagógusok 60-70 %-a 55 év fölötti.Mikor pályakezdők voltak,akkor még a számítógépről sem hallottak,nemhogy internetről.Közben voltak képzések,de sokan úgy végezték (végeztük el)hogy gépünk sem volt.Annyit láttuk és használtuk,amíg a tanfolyam tartott.Miután megfizethető lett,akkor a derék pedagógus a saját gyerekeinek vett,mert nekik már szükséges volt. Ekkor azért nem tudta a használatát megtanulni,mert a drága csemete használta.Utána a gyerek "kirepült" a gépet vitte magával.Na,ez a valóság a XXI.században.Még keresgélni talán tud,email címe van,de csak azért,mert a KIR-be kellett,csatolásról, PPT-ről,IKT-ról fogalma sincs. Eddig nem kellett a munkához,és úgy vannak vele,hogy azt a néhány évet majd csak átvészelik ilyen tudás nélkül.És Ők nagyon jó pedagógusok,imádják a szakmát,kreatívak,de leragadtak a papírnál.
   
  anett5, spiky és BAJ kedveli ezt.
 6. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A tanfelügyeletet mindig megelőzi az önértékelés. Tehát igen. A kérdés csak az, hogy hogyan kell számítani az éveket. Tárgyév vagy tanév?
   
 7. Lea60

  Lea60 Állandó Tag

  Mikor visszük és használjuk a saját dolgainkat az intézményben,sokszor felteszem a kérdést,hogy a bankban,gyárban,minisztériumban,stb a saját eszközeiket használják?Én egyszer megkaptam a kolléganőmtől, (persze vicc volt)mikor határidőre kértem a dokumentumokat,hogy majd ha biztosítom hozzá az eszközöket,akkor meglesz.:(
   
  anett5, Verőce, erakucko és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. petracica60

  petracica60 Állandó Tag

  Nagyon köszönöm. Én tanévben számolok,nem tudom jól teszem-e, és szeptemberben kezdődik a 4.évem,a tavaszi tanfelügyeletem törölték,várom a következő időpontot.
   
  BAJ kedveli ezt.
 9. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Képzésen az volt az információ, hogy tárgyévben dolgoznak. A 2017-es tanfelügyeletről már a nyáron értesítettek mindenkit, ill.nov.30-ig a pontos időpontot is megkapták.
  Ha ekkor nem kaptál 2017-re már nem kapsz tanfelügyeletet.
   
  BAJ, Verőce és kros kedveli ezt.
 10. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Sziasztok! Korábban feltöltött valaki a fórumra auditori értékelő lapot elnökre és szakosra vonatkozóan is. Akkor én ezt letöltöttem, abból másoltam ki az 1-3. pontot a szakos szakértő tevékenységével kapcsolatban. Kérdésem: ti ezt így csináljátok? Mert én szakosként nem levelezek sem a int.vezetővel, sem a delegálttal, főleg nem a pedagógussal. Csak az elnökkel vagyok kapcsolatban, legtöbbször telefonon is felhívom, hogy ne " idegenként" találkozzunk a minősítésen. Jelezzetek, ha ez így nem jó!


  1.) A szakos szakértő előzetesen egyeztetett a pedagógussal:


  ¨igen ¨nem SzHsz (1)

  Az egyeztetés e-mail-ben történt:

  ¨igen ¨nem SzHsz (2)

  A pedagógusnak elküldött e-mail dátuma: 20…..év ………..hó …… nap

  2.) A szakos szakértő előzetesen egyeztetett az intézményvezetővel vagy a delegálttal:

  ¨igen ¨nem SzHsz (3)

  Az egyeztetés e-mail-ben történt:

  ¨igen ¨nem SzHsz (4)

  Az intézményvezetőnek vagy a delegáltnakelküldött e-mail dátuma:

  20…..év ………..hó …… nap

  3.) Az egyeztetés céljából kiküldött e-mail részletei kitérnek az alábbiakra:

  a. milyen kezdési időpontban kerül sor a látogatás előtti megbeszélés

  ¨igen ¨nem SzHsz (5)

  b. mely osztályait vagy csoportjait látogatja meg:

  ¨igen ¨nem SzHsz (6)

  c. milyen kezdési időpontban kerül sor az óra/foglalkozás megfigyelésére

  ¨igen ¨nem SzHsz (7)

  d. melyik szaktárgyból kerül sor a látogatásra

  ¨igen ¨nem SzHsz (8)

  e. a látogatás menetére és az időkeretekre:

  ¨igen ¨nem SzHsz (9)
   
 11. petracica60

  petracica60 Állandó Tag

  De már kaptam,tavaszit, csak törölték és nincs még új, azért lenne az őszi új helyzet számomra az önértékelés szempontjából
   
 12. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Ott a varázsszó, hogy "korábban". Ezek az értékelő lapok már elavultak, nem tudom azóta hogyan áll az auditori rendszer, szerintem áll. Ezeket az értékelő lapokat akkor készítették amikor még az eljárásban a szakos szakértő is felvette a kapcsolatot az intézménnyel. Most már csak az elnök veszi fel a kapcsolatot az intézménnyel, jó esetben előtte egyeztet a szakossal, főleg , ha az elnök nem a saját intézménytípusába megy elnöknek. Nálam ez tavaly sajnos sokszor kimaradt, lettek is belőle apróbb problémák.
   
  cubakati, verocska60, gasape és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. GVA

  GVA Állandó Tag


  Mozanapló vagy más pl. okostelefonról is kezelhető...
   
  kros és selmec kedveli ezt.
 14. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Számomra az a különös, hogy a POK tájékoztatóján rákérdeztem konkrétan arra: " Kell-e a fenntartó felé jelezni a vezetői önértékelés eredményét? Van-e a fenntartónak betekintési joga az eredményekbe?" A válasz egyértelműen, határozott NEM volt! Akkor most megint minek kellet feleslegesen 1 napot eltölteni továbbképzéssel az adventi készülődés kellős közepén?
   
  BAJ, kaktusz68, anett5 és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. pappica

  pappica Állandó Tag

  Számomra az egyik legpozitívabb hozadéka, hogy a szülő is, én is tudom, hogy az adott jegy mire született hónapokkal később is. Már ha élek (és élek) a napló azon lehetőségével, hogy ezt jelzem a jegyek beírásakor.
   
  erakucko és verocska60 kedveli ezt.
 16. pappica

  pappica Állandó Tag

  Gondolom sokan megköveznek érte, de igen, ez normális. Nyilván az lenne az ideális, hogy a munkaadónk ellátna ilyesmivel, de mert nem teszi, így ezt is beszerezzük, mint ami a munkánkhoz kell. Szakkönyvet is veszünk, pedig már régen nincs erre külön keret.
   
 17. spiky

  spiky Állandó Tag

  Ne aggódj, szakosnak csak az elnökkel kell leveleznie. Ezek az auditori ívek már nagyon régiek. Azóta változott egy csomó minden, ezeket pedig még nem módosították. Egyébként találkozott valaki 2016-ban auditorral? Én még nem , de szakértő ismerőseim sem.
   
 18. spiky

  spiky Állandó Tag

  Már ha a szülőnek van internet hozzáférése. Hajlamosak vagyunk magunkból kiindulni. Van olyan osztályom, ahol a házit sem küldik emailben, mert nincs netük. (Nem eldugott kis faluban élek.)
   
  Verőce, BAJ, kaktusz68 és 1 másik tag kedveli ezt.
 19. spiky

  spiky Állandó Tag

  Sajnos ezért nem vesznek minket komolyan sehol, mert mi mindent megteszünk és velünk mindent megtehetnek. Lásd életpálya. Még mindig nem tartok ott nettó bérben, mint 2010-ben. De ez nem is érdekes. Ennél fontosabb az iskolák felszereltsége, ellátottsága, a tanulói terhelések és sorolhatnám tovább. Nem igazán tudunk érdeket érvényesíteni!
   
 20. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Pedig TE jó vagy infóból...... Sok trükkös dolgot tudsz...... Tőled is tanultam ezt-azt!
  Az e-napló akkor könnyebbség, ha az órán el tudom intézni az adminisztrációs feladatokat. Sokan viszont otthon, éjszaka tudják megoldani, mert a technikai háttér nem biztosított: ez már kevésbé kellemes feladat....
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás