Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. zelda87

  zelda87 Állandó Tag

  A régi felület sem kérte, hiszen a leírásban szerepel a probléma, a kezelés és az "eredmény =tanulság", konklúzió,ennek beépítése a pedagógiai tevékenységbe.:)
   
  Gagamail és hóbagolyka kedveli ezt.
 2. Napocska10

  Napocska10 Állandó Tag

  Látom, már válaszoltak, de ha megnézed az 58. oldalon a táblázatot, az esetleírásnál nincs csillag, ami a reflexió szükségességét jelzi a tematikus tervnél és az óraterveknél.
   
  Gagamail és hóbagolyka kedveli ezt.
 3. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Annyira felháborító. hogy a látogatási beosztásában változás történt e-mail után részletes átnézés, silabizálás után sem találok semmi változást!!!!!
   
 4. lányos

  lányos Állandó Tag

  Én most kivételesen annyi változást találtam (mert engem is értesítettek), hogy a tavalyi megbízásaimat - a törölteket is - eltüntették a felületről. Csak az ideiek láthatóak. Na ugye, hogy történt változás, amiről kedvesen értesítettek...;)
  Mindazonáltal többször előfordult már, hogy jött az értesítés, ám semmit nem véltem felfedezni.
   
  Verőce és gasape kedveli ezt.
 5. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Igen a látogatási beosztásokból törölték a tavalyi megbízásokat, de az értékelési feladatok elvégzésébe kattintva ugyanúgy megjelennek.:)
   
 6. spiky

  spiky Állandó Tag

  u
  Nekem annyi új jelent csak meg, hogy megjelent a tanfelügyeletnél az idei. Persze én is bogaràsztam az összeset vagy fél óráig, mire rájöttem!
   
  verocska60 kedveli ezt.
 7. szolnokitibor

  szolnokitibor Állandó Tag

  Talán csak annyi a változás, hogy csak az idei évi beosztások maradtak, a korábbiakat törölte - nálam ennyi
   
 8. mona63

  mona63 Tag

  Kedves Kollégák!
  Februárban leszek elnök egy minősítésnél,eddig csak szakosként dolgoztam ?Az eljárásrend szerinte levélmintákat tudnátok küldeni!Köszönettel!Mona
   
 9. kros

  kros Állandó Tag

  Ez gyakornoké, de néhény szó változtatással azonos a ped2-vel.

  BBBB NNNN (minősítendő) pedagógus

  Kapja még: BBBB NNNN szakos szakértő
  BBBBB MM intézményi bizottsági tag

  Tisztelt Kollégák!


  DÁTUM történik BBBB NNNN pedagógus minősítő vizsgája.
  Az értékelő felületen rögzített adatok és dokumentumok alapján (a szakos szakértővel történt egyeztetést követően) megállapítom, hogy a minősítő vizsgára való jelentkezés jogszerű volt, az eljárás lefolytatható.

  Jelen e-mail a jogszabályokban meghatározott, az eljárást 15 nappal megelőző kapcsolatfelvétel dokumentuma.

  Mellékelt levelem összegző tájékoztatást nyújt a minősítő vizsga tervezett menetéről és az egyeztetett napirendi javaslatot is tartalmazza.
  Kérem, hogy az abban szereplő időtartamokat tekintsék át, s amennyiben azokban változtatást szeretnének, azokat jelezzék.
  Feltétlenül szükséges, a mellékletben is leírtakkal egyezően, hogy a két óra/foglalkozás pontosabb tematikáját előre megjelöljék.
  Az óralátogatásokon illetve az óramegbeszéléseken részt vehet a minősítő vizsgán részt vevő pedagógus mentora is.
  Elnökként az óra/foglalkozáslátogatásokon nem kívánok/részt kívánok részt venni.

  Minden érintettet tájékoztatok arról, hogy az elsődleges kommunikációs csatorna az e-mail, ezért elektronikus levelezésüket folyamatosan kísérjék figyelemmel.

  Felhívom az eljárásban résztvevőket arra is, hogy minden e-mailt, elolvasás után azonnal külön e-mail-ben jelezzenek vissza, ugyanis minden eljárási részt archiválni szükséges az eljárásrend értelmében.

  Dátum

  Tisztelettel:

  X B
  a minősítő bizottság elnöke

  ***
  Természetesen ezen levél előtt a szakossal le-email-ozom a napirendet, mikorra tud érkezni, stb.
  Sőt, az intézménnyel is, nekik jó-e, ha a 2. órában kezdünk, ilyesmik.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 Január 14
 10. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  "SZERINTEM"? Ez a szó felejtős, csak a mérhetetlenül optimisták használják - én sem tudok róla leszokni. Csóválom is a fejem magamra, ahányszor kimondom.

  Az én kedvenc indikátorom a következő:
  3.9. A gyermekek, a tanulók hibázásait, tévesztéseit a tanulási folyamat szerves részeinek tekinti, és a megértést elősegítő módon reagál rájuk.
  Olvass tovább: http://bartfai-judit2.webnode.hu/pedagogusoknak/kompetenciak-es-indikatorok/

  Tudom, kekec vagyok, de nagyon bántja a fülemet.
   
  BAJ, cubakati, Csipike2014 és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. kriszta0412

  kriszta0412 Állandó Tag

  Pár nap késés után csucu üzenete volt az első, amit kiadott a gép...hát inkább ne tette volna :confused: sajnos még mindig azt látom, hogy a trend az, hogy ki mennyire tudja a főnököt játszani...én mindig azt mondom, az igazgató is ott áll a tornasorban csak az elején,bár gyakran van neki egy zsámolya amit 4 betűvel rövidítenek :rolleyes: ettől érzi, hogy több ....
  A nagypapám mindig azt mondta...hiába rakják a kupleráj ajtaja fölé, hogy könyvtár, ott akkor is csak d...i lehet :) mennyire igaz ez ma :rohog:
   
 12. H_Edas

  H_Edas Állandó Tag

  Ugye????
  Megnyugodtam. Nem bennem van a hiba. :)
   
  Gagamail, lányos, kaktusz68 és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. H_Edas

  H_Edas Állandó Tag

  Tudja valaki, hogy miért van még mindig -7 nap a pedagógusnak küldendő kérdések határidejénél?
  Már egy éve -5 nap!
  Ezt nem tudták módosítani a felületen?
   
 14. Némethné Zs

  Némethné Zs Állandó Tag

  Ma küldte a KÖSZOE:

  "Kedves Szakértő Kollégák!

  Sok megyéből jött az igény arra, hogy a tanfelügyelet kereteiben történő vezetői és intézményi ellenőrzés folyamatáról indítsunk képzést.

  Egyesületünk felkérte a tanfelügyeletet kidolgozó csoportot, készítsenek egy olyan képzést, amelyen a szakértők a gyakorlatban, kis csoportokban végig próbálják a vezetői és az intézményi tanfelügyelet lépéseit. Ez alatt megtapasztalják, milyen konkrét feladatok, kihívások érhetik a szakértőt a feladatvégzés folyamán, tisztázhatják lépésenként, mi, miért szükséges, a szempontokhoz, elvárásokhoz, honnan szerezhetnek információkat.

  Szeretnénk felmérni, hogy megyénként mekkora igény lenne a képzésre. Ezért kérjük, amennyiben igényelne egy ilyen képzést, jelezze e-mailben a csatolt nyomtatványon, az egyesület megyei elnökének, és a központi e-mailcímen is ([email protected])! A szervezés szempontjából fontos, hogy egy-egy helyszínen a képzésre legalább 25-30 fő jelentkezzen! Tudnunk kellene azt is, hogy a megye területén hol szervezhető képzés, ahol ekkora létszám elérhető. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk regisztrálni! Nagyszámú érdeklődő esetén további képzéseket szervezünk.

  A felkészültségüket beszámolóban igazoló kollégák közül későbbi trénerek is kikerülhetnek, akik lehetőség szerint párban dolgozhatnak a kidolgozó csoport egyik tagjával.

  A vezetői és az intézményi képzés díja képzésenként 6000 Ft.Mindkettő külön is elvégezhető. Az egyesület tagjainak 50%-os kedvezményt biztosítunk, amennyiben a 2017-es tagdíjat egyesületünknek befizette.

  Kérjük, hogy a képzési igényét 2016. január 18-ig juttassa el a megyei vezetőnek és az elnökségnek!

  Üdvözlettel:"
   
 15. spiky

  spiky Állandó Tag
  Köszönjük a megosztást!
  Néhány apró dolgot azért megjegyeznék. A kommunikáció történhet telefonon is, nem kötelező az email. Elnökként és szakosként is a szakértőtárssal sokszor hatékonyabb a telefonos, skype-os, stb, kommunikáció. Az intézmény és a pedagógus fele természetesen email.
  Semmilyen levelet nem kell archiválni, ilyen legjobb tudomásom szerint, eljárásrendben nincs rögzítve, ha igen, akkor légyszi jelezzétek, hogy pontosan hol. Egyedül a jegyzőkönyvek elektronikus változatát kell megőriznünk, megjegyzem teljesen feleslegesen. Saját magán gépeimen, adathordozóimon, másra vonatkozó, hivatalos- félhivatalos leveleket, dokumentumokat nem őrzök. Eljárás lezárása után azonnal törlöm. Ugyanez a helyzet a papíron készült dokumentumokkal, azonnal megsemmisítem. ( jegyzeteket is)
  Az óratervezeteket és tematikus terveket nem kell minden oldalon aláíratni, ez felesleges kérés és ugyanez vonatkozik az oktatási azonosítóra is. Mivel ezek a dokumentumok mellékletet képeznek a jegyzőkönyvhöz, a jegyzőkönyv tartalmazza ezt az adatot. Aláírni az utolsó oldalon kell. ( ha van olyan, hogy minden oldalon, kérlek jelezzétek, melyik előírásban, eljárásrendben található)
  A színes szkennelés sem elvárás az intézmény részéről, a fekete-fehér teljesen elfogadott, megjegyzem néhány intézményben még ez is gondot okozhat/ okozott. ( saját tapasztalat).
  Természetesen örülök minden hasznos segítségnek, de az egyéni gyakorlatot, nem kell feltétlenül követni. Kezdőket, vagy olyan kollégákat, akik esetleg bizonytalanok, félrevezethetnek bizonyos információk. Így fordulhat elő például, hogy a cserélt vagy pótolt dokumentumokat is minden oldalon, teljesen feleslegesen aláírattatnak szakértők.
  Nekem alapelvem, minden eljárás esetében, hogy nem kérünk felesleges dolgokat a kollégáktól, így is elég sok a negatív felhang irányunkban. Természetesen a szabályokat messzemenőkig betartom, pont emiatt kérem, ha valóban megjelent valahol, hogy minden oldalon alá kell íratni és színesben kell szkennelni, akkor legyetek szívesek tudatni velem és akkor azonnal revidiálom a fentebb írottakat!
  Köszönöm, előre is azoknak az eljárásrendi utasításoknak a hivatkozását, amelyek ezeket a dolgokat előírják, és esetleg elkerülték figyelmemet!
   
 16. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Aranyos nagypapi, bölcs ember ! A 2017. szepemberi béremelésünkről ennek értelmében már tudjuk is a lényeget .
   
 17. nyár9

  nyár9 Állandó Tag

  Kedves Szakértők!

  Nyílott már nektek 2017-es értékelés? Nekem 2 is, de mindkettőben a kompetenciaterületek a szakszolgálatra vonatkoznak, de az indikátorok helyesen (pedagógus) vannak megadva. Érdekes.... Értékelni tudok, de mégis furcsa, mert nem ezek a kompetenciák relevánsak. Jeleztem a POK-nak. Nálatok minden rendben van?
   
  Utoljára módosítva: 2017 Január 15
  lányos, gasape és cubakati kedveli ezt.
 18. Én már jeleztem, kaptam is választ.
  "Az indikátorkészlet jó, csak a kompetenciák megnevezése hibás. Ezt a háttérben javítják. A felületen a javítás nem érinti a pontozást, így az értékelés nyugodtan megkezdhető."
   
 19. nyár9

  nyár9 Állandó Tag

  Köszönöm, én is így gondoltam.
   
  cubakati kedveli ezt.
 20. cubakati

  cubakati Állandó Tag

  Nálam is így van, először csak néztem nagyokat, már késő volt, hogy hívjam a POK-ot, aztán másnap láttam, hogy az indikátorok jók, így elkezdtem dolgozni. Azóta is nézem és bosszant, de nem telefonáltam, nem jeleztem a POK felé, tudniuk kell, akkor én mit is tehetek? Semmit.
   
  gasape és aranyhaj16 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás