Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

LilaOrgona

Állandó Tag
Állandó Tag
Az is ott van, hogy az önértékelést legkorábban a 2016-os tanfelügyeletnél veszik figyelembe.
Csúszikminden, minek lenne ott a psze, hiszen még senkinek sincs ilyen eredménye.
Majd ha már tuti a rendszer, biztos visszateszik
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Félreértettél valamit.
A kolléga jó, csinál mindent, amit kell, fejlődnek a diákok.
"Csupán" tanfelügyeleti ellenőrzése lesz, és mindent szeretne jól dokumentálni, tudni, mit várnak el a szakértők, ami nagy munka lesz a számára a tanulói sokféleség miatt.
Ennek tisztázása a kérdés célja, és aki hasonló helyzetben van, az is okulhat....

Ha félreértettem, elnézést kérek, sok a rossz tapasztalat.

Ám azt tartom, hogy a tanulásban akadályozott gyerekeknek több időre, ahogy Ladysla és BAJ írja más módszerekre, ahogy Krémusz írja (legalább a) szakértői bizottság által meghatározott területeken plusz fejlesztésre van szüksége. Ahhoz, hogy a bármilyen okú lemaradásuk vagy képességzavaruk mellett a kerettantervi anyag teljesíthető legyen számukra, integrált környezetben (is) egyéni tervezés szükséges, és ez sok munka, tény.

Szóval nem bántva a kollégát, és Téged végképp nem, ez sokkal bonyolultabb. Ezért ágállok a szakmaiságon minősítésnél, hiszen ez egy speciális terület. Míg az általános képzés jelenleg inkább a lexikális anyagra koncentrál, addig a mi munkánk nagy hányadban képességfejlesztés is.
"Külső szem" nem biztos, hogy észreveszi, ha ez hiányzik egy tanórából.

Ui: Engem ezért hagynak hidegen a mérési eredmények - nem látom mögötte a gyerekre szabott munkát, csupán számadatokat.
 
Utoljára módosítva:

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nem tudna valaki segíteni nekem, szakszerű óraelmzési szempontsorra lenne szükségem.
A másik egy kérdés: minősítésre a barátnőmhöz jelöltek ki szakosnak,elvállalhatom?
Mert ,hát úgye most azt írják "elfogulatlan" kell legyek.Én tudok az lenni,de nehogy aztán gondom legyen ebből.Várom válaszaitokat!
"
(6) A minősítő bizottságnak nem lehet elnöke vagy tagja

kez.gif
a) a pedagógusnak a Polgári Törvénykönyvről szóló törvény szerinti hozzátartozója, vagy

kez.gif
b) olyan személy, akitől a minősítési eljárás elfogulatlan lefolytatása egyéb okból nem várható.
ÓÓÓ, de jó neked! Nekem 7 jött, köztük 3 dupla. Ráadásul van közöttük 100km távolságnál nagyobb!! :dr_24:
Úgyhogy maradt 2 üres szakértői napom a dec. 15-vel együtt! :o

Ma hajnalban egy újabb kirendeléssel találtam szemben magamat, és felmerült bennem ... ugye, volt szó arról, hogy az egyházi intézményekben a saját szakértők fognak majd csak minősíteni ? A plusz elvárásoknak való megfelelés miatt, ezt olvastam valahol biztosan ! Nagy megtiszteltetés azért - " A" szakomból minősültem, "B" alapján rendelnek ki ovitól érettségiig, nemzetiségi- egyházi intézményekbe. Alig várom, hátha egy alternatív intézménybe is mehetnék ?
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma hajnalban egy újabb kirendeléssel találtam szemben magamat, és felmerült bennem ... ugye, volt szó arról, hogy az egyházi intézményekben a saját szakértők fognak majd csak minősíteni ? A plusz elvárásoknak való megfelelés miatt, ezt olvastam valahol biztosan ! Nagy megtiszteltetés azért - " A" szakomból minősültem, "B" alapján rendelnek ki ovitól érettségiig, nemzetiségi- egyházi intézményekbe. Alig várom, hátha egy alternatív intézménybe is mehetnék ?
Csakkérdezem, hogy nem vagy egy picit nagyravágyó? Most már minden kellene??:rohog::rohog::rohog:
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi, most legalább tudjuk hogy hol nézzünk utána. :oops:
Konkrétan:
"5. §
...
(3) A minősítő bizottság tagjai:
a) az OH által delegált, az Országos szakértői névjegyzéken pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítés szakterületen szereplő köznevelési szakértő, aki a 15/2015. (III. 13.) EMMI rendeletben foglaltak szerinti felkészítésben részt vett,

b) a pedagógust alkalmazó köznevelési intézmény vezetője vagy az általa megbízott vezetői, magasabb vezetői megbízással rendelkező vagy ilyen munkakörben foglalkoztatott alkalmazott,

c) az intézményvezető – ide értve a Gyvt. hatálya alá tartozó intézmény vezetőjét is – minősítési eljárása esetében a b) pontban foglalt tag helyett az OH által delegált, az Országos szakértői névjegyzéken pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítés szakterületen szereplő köznevelési szakértő, aki a 15/2015. (III. 13.) EMMI rendeletben foglaltak szerinti felkészítésben vett részt és rendelkezik legalább ötéves vezetői vagy magasabb vezetői gyakorlattal,

d) a Gyvt. hatálya alá tartozó intézményben foglalkoztatott gyakornok vagy pedagógus esetében a b) pontban foglalt tag helyett az intézmény vezetője vagy az általa megbízott, a minősítő vizsgán vagy a minősítési eljárásban résztvevőnél magasabb fokozatba besorolt, azonos munkakörben foglalkoztatott alkalmazott,

e) intézményvezető minősítési eljárása esetében az a) pontban, valamint a c) pontban foglalt tagokon kívül a fenntartó kijelölheti képviselőjét, aki véleményezési joggal részt vehet az óra- vagy foglalkozáslátogatáson és a portfólióvédésen, valamint
f ) Kutatótanár fokozatba történő besorolásra irányuló minősítési eljárás esetében az a)–e) pontban foglaltakon kívül a Magyar Tudományos Akadémia delegáltja.
(4) Az intézményvezető vagy az általa megbízott pedagógus, valamint a Magyar Tudományos Akadémia delegáltja kivételével a minősítő bizottság tagja, valamint a minősítő bizottság elnöke csak az értékelt pedagógussal azonos vagy magasabb fokozatba besorolt pedagógus lehet."

A Kormány 249/2015. (IX. 8.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosításáról
Magyar Közlöny• 2015. évi 125. szám 19279. old.
 

Angiemay

Állandó Tag
Állandó Tag
Még tavaly az egyik konferencián felmerült ez a kérdés, miszerint 8 órában sehogy nem lehet elvégezni a szakértői feladatot. Az egyik OH-szakember válasza az volt, hogy ott vannak azok a 25 alkalom fölötti napok, és az kompenzálja a többletidőt. Akkor nem volt szó a 25 alkalom fölötti egyébb feladatokról. Egyébként én bízom benne, hogy nem terhelnek túl bennünket, ha valóban minőségi munkát várnak tőlünk. Persze, novemberben minden héten duplaminősítésem lesz. Lehet, hogy az mégiscsak nem egy egyszerű időszak lesz???

Ez így igaz és épp ezért a 25 alkalom felett kirendelt munka nem lenne teljesen korrekt. Így tényleg semmi nem kompenzálná a többletidőt. A terhelés-vagy túlterhelés pedig (attól tartok) megint nem lesz arányos még Mesterpedagógus berkeken belül sem...szóval szerintem ha a legrosszabbra számítunk, annál minden csak jobb lehet.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítséget szeretnék kérni!
Valamelyik jogszabálymódosításban olvastam, hogy az elnök engedély nélkül részt vehet az órán/foglalkozáson.
Ez életbe lépett? Hol olvashattam?
Nagyon hálás lennék, ha tudna valaki segíteni!
 

B.M.E.

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Láttátok a 326-os módosítását?
Vizsga előtt állok, Ped.I-ből lépnék Mesterbe, de legalább három bekezdés azt mondja, hogy ha nem teljesítem az OH által adott feladatokat, akkor az előző legmagasabb kategóriába kerülök. (Tehát vissza Ped.I-be? Mert akkor inkább Ped.II-re szeretnék először minősülni, de hogyan? Elvileg lesz egy PedII. eljárásom is novemberben. Kérhetem azt az Oktatási Hivataltól, hogy ne töröljék azt sikeres Mestervizsga esetén sem? Hogy meglegyen a tanúsítvány a Ped.II-ről?) Legalább három helyen előfordul ez a megfogalmazás.
A másik: a 4§ bekezdéseit a 4.-től lefelé eltüntették, tehát a tízezer forintos költségtérítést is. Ezt sehol sem találtam az egész rendeletben. Egyszerűen elvették?
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Végigolvasva az utolsó oldalakat, írok pár sort a btmről meg az sni-ről. Nem pedagógus továbbképzésnek szánom, csak egy gyorstalpaló, mert könnyen jégre lépsz :)
Igyekszem a tegnap éjjeli elméletet gyakorlattal megtámogatni. :) Nem idézem be a hsz-eket, mert túl hosszú lenne.
1. Nemcsak az sni-s és a btm-es gyermekre irányul a kiemelt figyelem. Akik írtak 14.04.30-ig portfóliót, épp elégszer átrágták a törvényt: bizony, a tehetséges gyermek is kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon.
2. A tanmenetben - tudtommal - az adott évfolyam/osztály elsajátítandó TANANYAGA van. S, ahogy megtervezed, hogy mikor, mit, milyen sorrendben, mennyi órában tanítasz, ezt az sni-s-nél is meg kell tervezni. A fejlesztési terv más. A tanmenet igazán csak az F70 (esetleg F71, ha valahol nagyon nekiindulnak) esetében nagy munka, mert nagyok a különbségek. Néhol ez akkora is lehet, hogy az adott óra akár összevont jellegű is lehet. (Egyébként, akik ismerik az F70 sni-s és a többségi képességeket és követelményeket is, tudják, hogy már az 1. osztály 1. hetében nyílik a rés, s az integráció helyett az együttnevelés vezetne csak eredményre.) Az összes többi sni-s ép értelmű, ezért nekik rendszerint nem a tananyag másságát kell tervezni, hanem az eltérő eszközöket és módszereket. Igenis tudni kell, hogy mikorra kell pl. csörgőlabda vagy domborföldgömb, ha nincs az iskolának sajátja. Tudni kell, hogy a halmozottan diszes mit fog elolvasni kötelező olvasmányként, milyen módon fog fogalmazást írni. Stb. A kevert tanulási zavarosok (pl. F81., F83.) az a határeset, amikor a jó képességekkel megáldott gyermek egy vagy (rendszerint) több területen súlyos képességzavarral küzd. Tehát: taníthatod neki is a világtájakat, azt meg is tanulja, csak azt nem fogja tudni felsőben sem, hogy merre van jobbra, balra, fenn, lenn. Ha beszédészlelési zavara is van, elakad az 1. szavaidnál (egyik füle meg a másik), tehát vagy leírod az utasítást, vagy mondatonként ellenőrzöd, értette-e. A kevert tanulási zavaros gyerekek 5-6 (vagy több) területen is érintettek lehetnek. Ők nem voltak a szegregált intézmények tanulói, vagy 20 éve megjelentek a közoktatásban a papírjaikkal, amiken rajta van: hol, mit és miért, hogyan. Gyógypedagógus igényük a rehabra terjedt csak ki.
3. A btm-es ép értelmű, ugyanazt a tananyagot tanulja, de a papírja határozza meg, hogy hogyan. Úgy képzeljétek el, mint a kevert tan. zavaros enyhe esetét. Iskolája határozza meg, hogy a tanmenetben szerepeltetik-e. Az ő esetében csak olyat kell megjelölni, hogy dolgozatnál több idő, számológép használható, helyesírása, külalakja nem értékelhető, inkább szóban feleltetendő stb.
Tehát eddig: sni-sek a tanmenetben a TANANYAGgal: nagyon eltérően csak az F70-es jelenik meg, a többi csak a papírja szerinti specialitásokkal, de a tananyag ugyanaz nagyjából. Btm-esnél csak a megjegyzések, a tananyag ott is uaz, nem kell külön. Tanulja a nyelvtant meg mindent, csak az (írásbeli főleg) értékelés alól van felmentve!

Fejlesztések:
kötelező különórás: aki tartja, ő ír tervet, módját tanulta
rehab az sni-seknek, a kód mindegy, megfelelő szakú gyptanár tartja
btm-es heti 1 v. 2 órája: a papírja előírja, ki tartja (gyptanár, fejlesztőped, szaktanár stb.)

kötelező az adott tanórákon: aki tartja az adott tantárgyi órát, ő ír tervet
a gyerekek papírja alapján minden tantárgyhoz meg kell nézni, hogyan lehet/kell tanítani (ennek alapján, sajnos, őket mindig másképp kell)
terv: helyben szokásos, általában egy A4-es oldalnyi; fontos adatok, jellemzők, aztán a tervezés
pl. ha nem a szorzás tanítása van (a szorzás lényegét mindenkinek tanulnia kell, de a sztáblát bevágni, használni már nem mind képes), hanem már az alkalmazása, mindig használhat szg-et; szódolgozatot vagy hosszabb ideig írhat, vagy szóban felel
ha pl gyenge a grafizmus, akkor rajzos vázlatot is készíthet
stb., stb.,
 

Bölcs bagoly

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Láttátok a 326-os módosítását?
Vizsga előtt állok, Ped.I-ből lépnék Mesterbe, de legalább három bekezdés azt mondja, hogy ha nem teljesítem az OH által adott feladatokat, akkor az előző legmagasabb kategóriába kerülök. (Tehát vissza Ped.I-be? Mert akkor inkább Ped.II-re szeretnék először minősülni, de hogyan? Elvileg lesz egy PedII. eljárásom is novemberben. Kérhetem azt az Oktatási Hivataltól, hogy ne töröljék azt sikeres Mestervizsga esetén sem? Hogy meglegyen a tanúsítvány a Ped.II-ről?) Legalább három helyen előfordul ez a megfogalmazás.
A másik: a 4§ bekezdéseit a 4.-től lefelé eltüntették, tehát a tízezer forintos költségtérítést is. Ezt sehol sem találtam az egész rendeletben. Egyszerűen elvették?
Kedves B.M.E!
Bizony, bizony, ez így van... Ha nem teljesíted a vállalt feltételeket, akkor a korábban elért fokozatba kerülsz vissza. Mivel ez most egy "rendkívüli' eljárás.
Már amennyiben nem vártad ki a megfelelő pedII-ben töltött időt, s nem mesteri pályázattal és programmal leszel Mesterpedagógus. (Ami időközben előírás lett.)
A logika szerintem valami olyasmi, hogy mesterpedagógus és kutatótanár nemcsak az elmúlt tevékenységek alapján ítéltetik meg immár örökké, hanem
az kapja, aki eddig is és folyamatosan ezután is jóval többet tesz le az asztalra pedI. és pedII-s társainál. Ehhez a vállalt többletfeladatokat folyamatosan végezni kell.
Viszont a tízezer forint ott van a módosításban is:
Az Ép.r. 4. alcíme a következő 12/A. §-sal egészül ki:
„12/A. § A szakértői, szaktanácsadói feladatokat ellátó pedagógus a számlával igazolt költségeinek megtérítésére
jogosult, minősítő vizsgánként, minősítési eljárásonként legfeljebb tízezer forintig."
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Értem a 36 hetet és a 25 kirendelést.
1 kirendelés feladatai kinek férnek bele 8 órába??? Vállalom, hogy lassú vagyok, de

  • a portfólió+óra+védés szakosként....
    levelezések+portfólió+védés+jegyzőkönyv+szkennelés, véglegesítés elnökként
nekem sajnos picurkát több időmbe kerül. (+ utazgatás, telefon, egyeztetés)

Jelenleg 3 pf nyitva nálam és a jelenlegi értékelő felületen annyit kell kattintani... az indikátorok közül max 3 látható egyidőben, görgetem az egeret és sajna lassan haladok, pedig tudom mit keresnék, hova adok pontot stb.
Értékelem a 2 oldalas reflexiókat és örülök a 4-6 sorosnak (most nagyon!!!) és ez nem biztos, hogy jól van.

Én is örülnék a hétfői képzésnek, de a vezető nem enged el... és nem én vagyok egyedül ezzel .... szerintem.

Nem panaszkodni akartam, nem elégedetlenkedni, de ez van.
Ez a munka (a szaktanácsadó és szakértői is) 10 munkaórára van beállítva a protokoll szerint. Ebből kellene kiindulni (ott fönt). Ha 4 héten keresztül egy nap 10 órányi munkám van, akkor az azt jelenti, hogy az 5. szabad, mert ledolgoztam a másik négyen. Ezért 25 és nem 36. Tudom, van különbözet plusz még így is, de az a továbbképzés lehet. ennyi és semmi több. Ha ők írták a 10-et, akkor ők miért nem 10-zel számolnak? (Költői a kérdés.) És a 10 órába az utazás nincs benne. Holott (legalábbis nálunk) a 32 órába az utazása is bent van annak a pedagógusnak, aki áttanít másik településen levő iskolába. Neki igen, nekünk nem? Igazából ha ezt is beleszámolnák (na jó, nem akarok sokat, számolják bele csak az odautat :D), akkor máris a 25 fölé még a továbbképzés sem fér bele, annak is a 25-ben kellene lennie. De lehet, hogy az OH-ban nem beszélnek idegen nyelveket, ezért nem tudnak matematikául. ;) (de lehet, hogy logikául és emberségül sem).
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Még tavaly az egyik konferencián felmerült ez a kérdés, miszerint 8 órában sehogy nem lehet elvégezni a szakértői feladatot. Az egyik OH-szakember válasza az volt, hogy ott vannak azok a 25 alkalom fölötti napok, és az kompenzálja a többletidőt. Akkor nem volt szó a 25 alkalom fölötti egyébb feladatokról. Egyébként én bízom benne, hogy nem terhelnek túl bennünket, ha valóban minőségi munkát várnak tőlünk. Persze, novemberben minden héten duplaminősítésem lesz. Lehet, hogy az mégiscsak nem egy egyszerű időszak lesz???
Na ugye? Most olvastam a beírásodat, miután hasonló eszmefuttatást végeztem beírásomban. Ezekkel a válaszokkal egyébként az a baj, hogy "a szó elszáll, az írás megmarad.":mad2:
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha félreértettem, elnézést kérek, sok a rossz tapasztalat.

Ám azt tartom, hogy a tanulásban akadályozott gyerekeknek több időre, ahogy Ladysla és BAJ írja más módszerekre, ahogy Krémusz írja (legalább a) szakértői bizottság által meghatározott területeken plusz fejlesztésre van szüksége. Ahhoz, hogy a bármilyen okú lemaradásuk vagy képességzavaruk mellett a kerettantervi anyag teljesíthető legyen számukra, integrált környezetben (is) egyéni tervezés szükséges, és ez sok munka, tény.

Szóval nem bántva a kollégát, és Téged végképp nem, ez sokkal bonyolultabb. Ezért ágállok a szakmaiságon minősítésnél, hiszen ez egy speciális terület. Míg az általános képzés jelenleg inkább a lexikális anyagra koncentrál, addig a mi munkánk nagy hányadban képességfejlesztés is.
"Külső szem" nem biztos, hogy észreveszi, ha ez hiányzik egy tanórából.

Ui: Engem ezért hagynak hidegen a mérési eredmények - nem látom mögötte a gyerekre szabott munkát, csupán számadatokat.
Úgy vélem, hogy általános iskolában sem a lexikális anyagra kellene tenni a fő hangsúlyt, hanem minden gyereknél a képességfejlesztésre. Mindenkin van mit fejleszteni (még rajtunk is, erről szól az életpályamodell, az önértékelés, és az az alapján elkészített saját fejlesztési tervünk - a gyereknél miért nem így gondolkodunk?), még a jóból is sokszor lehet jobbat csinálni, a zseniből is, hiszen nagy valószínűséggel neki a szociális kompetencia hiányos, stb. A tananyagra azért van szükség, mert azon keresztül lehet a különböző képességeket fejleszteni, meg kell találni az arany középutat.
A mérési eredmények engem is hidegen hagynak (bár nem mondom, iskolán belül örül a kis szívem, hogy az én gyenge csoportomban tanuló gyerekek - nálunk nívós oktatás van magyarból - jobb eredményeket hoznak, mint a B - sőt esetenként az A - csoportosok). A mérés a következőt méri: kitartást, figyelmet, tűrőképességet. Ezek is fontos képességek, csakhogy nem ez a célja a mérésnek. A gond vele az, hogy most elkezdik az iskolákat ez alapján minősíteni. Az eredményt nagyban befolyásolja a gyerekanyag. Mi "hozott anyagból" dolgozunk. Ha így akarják megállapítani, melyik iskola jó és melyik nem, akkor bemeneti és kimeneti mérés kell, valamint beleszámolni az életkori sajátosságokat. A 6. évfolyam általában komolyan veszi. A 8. évfolyamon viszont vannak olyan tanulók, akiket nagyon nem érdekel, hiszen fél lábbal már kint vannak az általános iskolából (május vége). Mindig a hozzáadott érték a fontos, milyen volt a gyerek, amikor a kezembe került, s milyenné vált általam, vagyis a hozzáadott érték a fontos.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok!
Láttátok a 326-os módosítását?
Vizsga előtt állok, Ped.I-ből lépnék Mesterbe, de legalább három bekezdés azt mondja, hogy ha nem teljesítem az OH által adott feladatokat, akkor az előző legmagasabb kategóriába kerülök. (Tehát vissza Ped.I-be? Mert akkor inkább Ped.II-re szeretnék először minősülni, de hogyan? Elvileg lesz egy PedII. eljárásom is novemberben. Kérhetem azt az Oktatási Hivataltól, hogy ne töröljék azt sikeres Mestervizsga esetén sem? Hogy meglegyen a tanúsítvány a Ped.II-ről?) Legalább három helyen előfordul ez a megfogalmazás.
A másik: a 4§ bekezdéseit a 4.-től lefelé eltüntették, tehát a tízezer forintos költségtérítést is. Ezt sehol sem találtam az egész rendeletben. Egyszerűen elvették?
Tudtommal, ha valakit visszaléptetnek a mesterből, ő ped2 lesz, mert a 75% teljesítését és a minősülés tényét elismerik.
 

eevah

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítséget szeretnék kérni!
Valamelyik jogszabálymódosításban olvastam, hogy az elnök engedély nélkül részt vehet az órán/foglalkozáson.
Ez életbe lépett? Hol olvashattam?
Nagyon hálás lennék, ha tudna valaki segíteni!
Tóth Mária mondta a Szakmai tanévnyitó konferencián ( 16. dia!), hogy az elnök saját döntése alapján részt vehet. (Jogszabályban nem találom.)
Azt is hozzátette: " De fizetni nem tudunk érte." (??)
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Tóth Mária mondta a Szakmai tanévnyitó konferencián ( 16. dia!), hogy az elnök saját döntése alapján részt vehet. (Jogszabályban nem találom.)
Azt is hozzátette: " De fizetni nem tudunk érte." (??)
Köszönöm! Már minden keveredik, jogszabály (ami állandóan változik) ppt-k, előadások stb.
Sokszor tényleg nem tudom, hogy mit, hol olvastam, hallottam!
 

Judy68

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértőtársak! Tudom, lerágott csont már, amiről kérdezni szeretnélek benneteket: HIÁNYPÓTLÁS ! Korábban olvastam valahol, hogy hiánypótlást már csak a szabadon választott dokumnetumoknál lehet kérni. Lehet, hogy rosszul emlékszem, lehet, hogy keverem valamivel. Nem tudom. Nem találom, hogy hol olvastam. Annyi változás történik, hogy alig lehet követni. Szinte ami ma még érvényben van, holnap már nem. Itt a fórumon is visszaolvastam a témához kapcsolódó kommenteket. Első minősítés előtt állok még, s a portfóliót olvasva látok itt-ott némi problémákat. Pl. tematikus terv, óravázlatok... Mire terjed ki a hiánypótlás? Milyen mélységben jelezzem a problémákat hiánypótlásként?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére