Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. vbagi

  vbagi Állandó Tag

  ...én is így csinálom :) így biztosan jó a név és odafér
   
  Siry Tünde és Verőce kedveli ezt.
 2. anett5

  anett5 Állandó Tag

  régi 97-2000-es word-ben engedi a feltöltést...
   
 3. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Igen, így próbáltam. Túl nagynak találta a rendszer a dokumentumot ... az egyik 48,5 kb, a másik 45,5 :).
  Most viszont ment a feltöltés, itt vannak átalakítva, ha már ennyit beszéltünk róla :)

  Kedves Selmec! Én is a szűkszavúakhoz tartozom.
  Eddig rendkívüli esemény egyszer sem történt, s a megjegyzéseket úgy értelmezem, hogy magáról az eljárásról, a látogatásról akar-e valaki jkönyvbe vetetni bármilyen megjegyzést. Eddig általában mindenki nemmel válaszolt, ha ezt a kérdést feltettem (egyszer megdicsértek bennünket -mint bizottságot -s azt írtuk be, de ez is egyszer volt).
   

  Csatolt fájlok:

 4. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Ha komolyan vesszük a helyszínen történő kézi kitöltést, a jegyzőkönyv formátuma is generálja a lehetőségeket.
  Az első nem adat jellegű szakasz a Megállapítások, ahova a leírás alapján a különös eseményeket, bizottsági döntéseket kell leírni, nem a védés menetét.
  upload_2018-1-7_20-56-28.png
  A következő szakasz a hozzászólás, nyilatkozat sem a védés menetére vonatkozik, főként, hogy nagyon kicsi helyet kapott.
  Előfordul, hogy a nem döntési kategóriába történő, de fontos megjegyzés kerül bejegyzésre. Ez sem azonos a védés menetével.
  Azt viszont én sem írom le, hogy kölcsönösen megköszöntünk egymásnak egy jól sikerült eljárást.
  upload_2018-1-7_21-3-57.png
  Szerintem érdemes mérlegelni. A feltöltési, illetve a tárolási hely szűkössége miatt felesleges a szót szaporítani.
  Ha probléma van az eljárással, akkor viszont érdemes tényszerűen kitölteni.
  Annyit viszont mindenképpen jegyzőkönyvezni kell, hogy utólag is kiderüljön az eljárás szakszerűsége, jogszerűsége.
   
 5. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Szerintem félreértetted a bélyegző szerepét.
  A fejlécben, az intézmény nevénél elegánsabb a címbélyegző.
  Az aláírásokhoz nem kell körbélyegző, csak az aláírások.
   
  csakkerdezem, Verőce és ladysla kedveli ezt.
 6. favagyi

  favagyi Állandó Tag

  Köszönöm, megerősítettetek. Én sem kértem még soha körbélyegzőt, de néhányszor előfordult, hogy a szakértő társam kért a jegyzőkönyvekre. Nem szóltam, mert nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni az intézményi delegált és a pedagógus előtt a kollégát.
   
 7. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Szerintem kellő részletességgel értékeljük a pf-t is és az órákat is. Fölösleges lenne regényeket írni a jegyzőkönyvbe.
  Én első alkalom óta mindig elkérem a hosszú bélyegzőt, hiszen pont arra van kitalálva, hogy gyorsan, pontosan és olvasható apró betűkkel megjelenítse az intézmény főbb adatait.
  Körbélyegző biztos nem kell, nincs is ott az eredeti pdf jegyzőkönyvön a helye, és az az iskola által kiadott dokumentumokat hitelesíti. Nekem meg nincs bélyegzőm. Illetve van több is, de azok cicát meg hóembert ábrázolnak. :)
   
 8. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Köszi, hogy megosztottad! Az a kérdésem, hogy ez egyedi eset vagy mindenkire vonatkozik?
   
  erakucko kedveli ezt.
 9. bejuma

  bejuma Állandó Tag

  Miért értettem volna félre?
  Nekem 2013-as office van a gépemen, ebben simán lehet wordben megnyitni a pdf állományokat. Ezt is teszem, és wordben kitöltöm -szűkszavúan: a minősítés az eljárásrendnek megfelelően történt, rendkívüli esemény nem volt - nyomtatás, aláírások, szkennelés pdf-ben, feltöltés és kész.
   
  Gagamail és kaktusz68 kedveli ezt.
 10. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  A véleményetekre vagyok kíváncsi , egy szakos kirendelés kapcsán ! Ismerem a feltételeket természetesen, de ! Etika - szakos szakértői szerepben , bár van végzettségem, tanítottam is jóval több, mint 5 esztendeig, akkor tényleg etika volt a neve - most tudomásom szerint ilyen nincs, erkölcstan van - ehhez azonban nincs 60 órás tanfolyamom, emiatt ezt nem is taníthatom, ergo.... ? A pf. még nem nyílott meg, biztosan érdekes lesz !
   
 11. szullone

  szullone Állandó Tag

  Az 53/2016. (XII. 29.) EMMI rendelet szerint az erkölcstan elnevezés etikára változott.
   
 12. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Megint etika van, kb. tavaly ilyentájt óta. Ugyanakkor állítólag valóban a régi etika végzettség nem jó a mostani etika tanításához.
   
  Gagamail, lányos, kaktusz68 és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Ha valamelyik feltételnek megfelelsz, nincs probléma. Röviden vagy szakos vagy, vagy tanári +60 órás képzés vagy +szakirányú továbbképzés.
  Kissé meglepő viszont, hogy a saját szakodban nem vagy tájékozott, miután bejelölted a szakértői oldaladon.
  98. §
  (6)585 Az iskolai nevelés-oktatás ötödik-nyolcadik évfolyamán az etika tantárgy tanítására az alkalmazható, aki a tantárgynak megfelelő szakos tanári végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik, vagy az iskolai nevelés oktatás ötödik-nyolcadik évfolyamán pedagógus-munkakör betöltésére jogosító végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik, továbbá legalább hatvan órás pedagógus továbbképzés vagy szakirányú továbbképzés keretében elsajátította az etika oktatásához szükséges elméleti és módszertani ismereteket.
  2011. évi CXC. törvény Hatályos: 2018.01.01 - 2018.03.31
   
  Leveleki kedveli ezt.
 14. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Szia Verőce! Mindenkire aki 2018-as önértékelést szeretne kezdeni.
   
  Gagamail és Verőce kedveli ezt.
 15. fclaire

  fclaire Állandó Tag

  Február közepétől elnöki szerepkört kaptam, négyszer. A portfóliók még nem nyiltak meg, tehát még nem is kellett felvennem a kapcsolatot az érdekeltekkel. Viszont azt látom, hogy a négyből már 2 iskola kitette a látogatási nap adatait, kezdés háromnegyed 8-kor, megjelenés negyed 8-kor. Csak az a problémám, hogy lakóhelyemtől a települések 70-80 km-re vannak, eldugott kistelepülések, fogalmam sincs, hogy fogok oda eljutni. Meg hát, nem az elnök feladata megegyezésen alapuló menetrend kezdeményezése, kialakítása? Vagy ez már nem így van?
   
  Gagamail és anett5 kedveli ezt.
 16. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  De így van, sőt a szakos igényeit is figyelembe kell venni. Nem történt semmi, ahogy beírták, majd ki is javítják.
   
 17. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Az óralátogatási jegyzőkönyvet csak azért sem lehet pecsételni,mert a szakos szakértő nem jogosult az intézményi pecsét mellett , alatt aláírni. Egyik dokumentumon sincs egyébként kijelölve a pecsét helye. Eleinte pecsételtünk , de azután szóltak, hogy nem kell.
   
  kaktusz68 kedveli ezt.
 18. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Szerintem azok csak javasolt időpontok, majd Te velük megállapodsz a végleges napirendben.
   
  Gagamail, Verőce és kaktusz68 kedveli ezt.
 19. spiky

  spiky Állandó Tag

  Soha nem pecsételtünk, finoman figyelmeztetni szoktam szakértőtársaimat is. Sajnos nekem ugyanúgy rossz pont, ha hagyom, hiszen az én aláírásom is ott van.
  Volt elnököm, aki előre kérte az óratervezetet és a tematikus tervet. Nem kicsit voltam dühös emiatt. Semmi nem írhatja felül a pedagógus azon jogát, hogy a minősítés előtti este is változtathat az óratervén! Sajnos voltak-vannak túlkapások. Kedvencem az volt, amikor majd 100 oldalt íratott alá szegény minősülővel+ oktatási azonosító, én szégyelltem magam helyette, szívem szerint fel sem töltöttem volna. Szerencsére már kezdenek eltűnni ezek a dolgok, de még mindig előfordul, például az is, hogy fénymásoltatják a jegyzőkönyvet! Nem is értem! Nem kell írott formában őriznünk, arról nem is beszélve, hogy a lakásom nem irattár! Jól elférnek a felhőben a digitális dokumentumok! Levelezést nem őrzök a saját számítógépemen, nem arra van. Ha ellenőrizni akarnak keressék az intézmények hivatalos emailjeiben a megkapott leveleket, ők hivatalos , céges géppel, postafiókkal rendelkeznek. Ennyit a dokumentálásról. Sajnos az első év papírjai még foglalják a polcaimat, de már nem sokáig!:)
   
 20. Szeretnék segítséget kérni. Ugyanez a problémám. Szaktanácsadóhoz megyek elnökként. Nincs mesterprogram, nincs részterv, valószínűleg nincs képzési eredmény." A mesterpedagógus-jelölt tevékenysége értékelésének összegzése, a tevékenységek súlyozása a végső értékelés során az alábbiak alapján történik :...szaktanácsadó esetében 70%-ban a képzés eredménye". Hogyan kell pontozni a nem létezőt? Honnan kap 70%-t? A másik probléma az egyik dokumentum gyerek nevekkel van tele.
   
  Andi 41 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás